View Full Version : Диаметър на тонколони за алфа 146
Здравейте. Искам да си сменя тонколоните, които са във вратите на моята 146ti.
Тея с които е в момента ми се струват малки за да са оригинални, та въпроса ми е - някой знае ли какъв е диаметъра на оригиналните тонколони ?
Здравейте. Искам да си сменя тонколоните, които са във вратите на моята 146ti.
Тея с които е в момента ми се струват малки за да са оригинални, та въпроса ми е - някой знае ли какъв е диаметъра на оригиналните тонколони ?
6.5" , или по български 17см :).
Супер, благодаря за инфото :)
Да, 17 см са, аз миналата седмица си купих едни колони Sony Xplod и много приятно свирят ;)
radostin.atanasov
21-10-2008, 15:00
здравейте колеги,а за 145-ца същите ли са?
Да, 17 см са, аз миналата седмица си купих едни колони Sony Xplod и много приятно свирят ;)
В събота и аз взех Sony Xplod за отпред :) и за сега съм доволен.
Предполагам , че и за 145 са същите , да :)
Гледам в сервизната книжка пише , че има общо 6 speakers :new_Eyecrazy: - 2 отпред , 2 отзад ... А останалите 2 !? Пищялките ли имат в предвид ?
само една вметка....на тази кола сток музиката е страхотна:lol_sign:
само една вметка....на тази кола сток музиката е страхотна:lol_sign:
Я си погледни дали не са ти сменяни тонколоните. Моите бяха оригиналните и са супер мъртви...
Absente_
22-10-2008, 11:09
В събота и аз взех Sony Xplod за отпред :) и за сега съм доволен.
Предполагам , че и за 145 са същите , да :)
Гледам в сервизната книжка пише , че има общо 6 speakers :new_Eyecrazy: - 2 отпред , 2 отзад ... А останалите 2 !? Пищялките ли имат в предвид ?
За 145 са същите
А за Сонитата преди бях с тях и сега си сложих "дарагстер" значи усещането е като когато махнах оригиналните и сложих сони.Или с две думи тия сонита май за нищо не стават.
И да пищялките имат в предвид
Я си погледни дали не са ти сменяни тонколоните. Моите бяха оригиналните и са супер мъртви...
ами точно по тази причина съм ги разглабял и всичките са си с по една лепенка на която го има този знак...(приличащ на щит...на повечето от частите по колата го има ;) )
Аз съм си много доволен от Sony Xplod'ките, като се видя в малко повече кеш ще си взема и за отзад същите. Някой има ли представа дали на 145 отзад големината на говорителите е същата като на тези отпред, че на кутията на тия Sony Xplod'ки пишеше, че стават само за отпред на 145'ица :?
17 см,но внимаваи с плюса и минуса на колонките и големината на магнита защото си купих едни блапункт и неможаха да ми станат заради тия неща добре че можах да ги сменя с паинер и съм доволен
Аз съм си много доволен от Sony Xplod'ките, като се видя в малко повече кеш ще си взема и за отзад същите. Някой има ли представа дали на 145 отзад големината на говорителите е същата като на тези отпред, че на кутията на тия Sony Xplod'ки пишеше, че стават само за отпред на 145'ица :?
Задните са 13 см
Satanism
15-11-2008, 12:31
Задните са 13 см
146 17/17
145 17/13 явно...да обобщим
И да внимавате, че по каталозите и за 146 са 13ки отзад...обаче явно не са :)
146 17/17
145 17/13 явно...да обобщим
И да внимавате, че по каталозите и за 146 са 13ки отзад...обаче явно не са :)
Значи 13'ки ще търся за отзад. Нека само малко се съвзема от финансовия шок покрай стягането на Алфицата за зимата :D
Някой знае ли колко W са колонките във вратите. Когато увелича повече музиката и от тях се чува все едно са повредени.
* 43мм е диаметърът
PIC1 (http://213.91.140.50/7/kolona%20(1).jpg)
PIC2 (http://213.91.140.50/7/kolona%20(2).jpg)
Идеята ми е да си взема тези:
"Високоговорител TW01 4OM 40W 1бр
1бр високочестотен говорител 4OM 40W подходящ за автомобили OPEL и FIAT GRANDE PUNTO. Външен диаметър 38mm, височина 25mm."
Въпреки, че са 5мм по- малки ще ги залепя със силикон или някое монтажно лепило ... но има ли смисъл или от вратите така си пищят по принцип?
високочестотнисе са с
банд - 5кхз - 20кхз
резонанс 2,5кхз
импеданс -4 ома
мощност 30вата
кросоувър - 5кхз - филтъра е с един кондензатор 3,3мф - тоя отзад на говорителчето.
това от мануала, но има много важни характеристики които не са дадени, а и тези не са верни. 3,3мф филтър съответства на срез на 12кхз, а не на 5. Мощността е силно под въпрос - това е високочестотен.
Имай в предвид , че всички съвременни авто цд-та са с реална мощност 18 - 19 вата на канал при THD = 1% независимо какво пише на панела. оттам нагоре изкривяванията се качват зверски и е неслушаемо.
оригиналните басови говорители във вратите са с мощност 20 вата.
dobringeorgiev
02-12-2013, 14:33
Колега, по-добре разгледай в няколко магазина в интернет преди да се хвърляш да пазаруваш.
Има материал, но цените варират, затова виж.
Аз така се балтах преди за тунинга на моята кола.
В крайна сметка взех от тук:
http://vikiwat.com/avtomobilno-ozvuchavane-avtosound-sistemi-tonkoloni-i-subwooferi
моите също гъгнеха, като поусиля и взех 4 броя Alpage по 50 лева парчето - боклук от класа се оказаха и гъгнат по същия начин като надуя малко.В тая връзка не съм сигурен колко ще се промени звука към по-добро.Сега сложих други Kenwood 30 w / колко са 30 не знам/ - резултата е, че треперят корите в резонанс и звука е пак така лош. Извода за мен е, че 146 не подлежи на мод за добър саунд , освен ако не се преработят и корите, ама не ми се занимава повече.На лято ще пробвам пак.
Mario_95
03-12-2013, 21:06
Да се направи хубава музика без пари не става. Тея коли имат лоша изолация и гадни пластмаси. Мисля че "изолацията" заводската е само 1 наелон което си е смешно, но нормално за кола от тоя клас та от там идва доста от тракането. И мойта 145-ца я мисля как да я направя музиката, но за хубави колони човек трябва да се изръси едно 100-150 лв за КОМПОНЕНТНА система като нарочно го подчертавам това, защото е тъпо коаксиалките да ти пеят на глезените. Оригиналната система хич не е зле, но от годините много се ебава. Моите мидбаси са напълно опечени и дрънчат 2х повече от колкото свирят. :cry:
Искам да попитам две неща ,първо оригиналните колони са с букси ,които не може да се объркат при включване ,как да разбера кое е + и - за правилно включване на други колони .Второ ,на кои колони се казва че са коаксиални и какво е особеното при тях ?
Satanism
06-04-2014, 14:30
едната букса обикновено е по-голяма от другата....също и крачетата на колоните.
За крачетата на колоните съм съгласен,но буксите са еднакви,симетрично разположени в една жълта пластмаса .
Satanism
06-04-2014, 18:33
А жиците какви цветове са?
А жиците какви цветове са?
Едната е синьо и черно ,а другата синьо и бяло .
номера е всички говорители да ги вържеш по еднакъв начин. набеждаваш синия кабел за минус и на всички говорители го връзваш на минус.
коаксиален говорител е такъв съставен от 2 говорителя /примерно ниско и високочестотен/ които излъчват от една ос. от там идва и co + axial - в една ос.
http://www.dziedzic.us/images/coaxial-speaker.jpg
но не трябва да го бъркаш със широколентов което си е един говорител
http://www.rapidonline.com/catalogueimages/Module/M073508P01WL.jpg
номера е всички говорители да ги вържеш по еднакъв начин. набеждаваш синия кабел за минус и на всички говорители го връзваш на минус.
коаксиален говорител е такъв съставен от 2 говорителя /примерно ниско и високочестотен/ които излъчват от една ос. от там идва и co + axial - в една ос.
http://www.dziedzic.us/images/coaxial-speaker.jpg
но не трябва да го бъркаш със широколентов което си е един говорител
http://www.rapidonline.com/catalogueimages/Module/M073508P01WL.jpg
Е това е отговор ,БЛАГОДАРЯ !
А това с набеждаването може ли да се направи само със задните говорители ,а предните да си останат както са си вързани ?
ако са вързани обратно просто басите ще поизчезнат. нищо друго няма да стане, така че действай, но съм почти 100% убеден че синия беше минус.
ако са вързани обратно просто басите ще поизчезнат. нищо друго няма да стане, така че действай, но съм почти 100% убеден че синия беше минус.
И двата са сини,единия с черно,другия с бяло .
invinceble
06-07-2014, 14:00
Здравейте,
Някой знае ли пак на 146, до каква дълбочина на монтаж да търся колони. Също така, дву или трилентови има ли значение за прекараните кабели? Малко съм лаик на тази тема....
Аз смених 4-те с Hertz 165mm (от най-евтиния, по 65 лв комплекта) и заспа, достатъчно дълбоко е и за по-сериозни говорители
quadrifoglioverde
24-12-2014, 08:38
ако е като при 145 ще имаш проблем с дълбочината на колоните
аз си взех от Slim серията на JBL и съм много доволен, но имаше една намотка, която е запоена за корпуса на говорителя и се наложи да изрежа по една дупка на всяка врата (около 1х2 см отворчета).
комплект 6,5" струваха 120лв
http://www.polimax.co.uk/shop/image/cache/data/JBL-MS-10SD2-SLIM-500x500.jpg