View Full Version : Анкета за горивата
Какво гориво зареждате:
100 ОМВ , щото ми е под носа , и на Лукойл от време на време 98 . :hmm:
PEPI-2ALFA
20-10-2008, 22:21
Основно ГАЗ. По малко бензин -1път 95 , 1път100.Главно от Еко.
П.П. Пусни копчето "Повтори" :tooth:
ми то с тоя евтин бензин ако не зареждаш 100 октанов си е направо пропуск....
днес заредих от Шел за 2.2* ... направо без пари.... от 100 години не е бил толкова евтин!
Nasko_77
20-10-2008, 22:40
И аз заредих дизел от ЛукОйл за 2.13 литъра... чак се изненадах:???:
П.С Нео какво си замислил?
В последно време зареждам на Ромпетрол 98 или 95 и от двата съм доволен колата върви доста добре.
trustworthy
20-10-2008, 22:52
Евродизелче от Еко (понякога и Шел), а добавка си сипвам сам, съгласно бабините рецепти :coolio:
spe4elist
20-10-2008, 23:03
Сипвам ... BENZIN ( и слушам RAMMSTEIN ):super:
А ако му науча и мезето - и аз ще си сипя :tequilla:
пп Каква е идеята?
Stoyan Georgiev
20-10-2008, 23:22
по-скъп дизел, не за друго, ами защото уж е по добър за двигателя а разликата е много малка в цените :)
Furious 155
20-10-2008, 23:24
Минах на А98 на Лукойл и рядко на Петрол(пак А98 ), сега остава чипа ;)
tokata_pz_flex
20-10-2008, 23:30
Идеята е да се предброят кюмюрджийте :moon: Аз слагам нафта , от Лукойл . До скоро слагах само ОМВ 100 :)
raffaello
21-10-2008, 07:34
Бензин на ЕКО 100 Кинитрон, почиства и дава динамика :go:
Моята от някалко месеца я карам само на бензин, просто от ГАЗ-та няма особено голяма далавера при моето каране вече. Сипвам и добавка Редекс и е супер.
Зареждам или на Еко или на Лукойл.
ФЕРАРИСТ
21-10-2008, 08:57
Газ от Лукойл или Еко, бенз само Рейсинговия Шел....
dido76bg
21-10-2008, 09:17
ОМВ 100 октанов само.
G-power от газостанцията:go:
Само 100 отканов, от OMV.
Преди 2 месеца сипах 100 октана от ЕКО и колата буквално умря и взе да харчи като змей - 15+/100
Сега с на OMV бензина пак си ми харчи 12.5-13/100. :)
Зареждам на Ромпетрол, осезаеомо по добри са им горивата, предимно сипвам нафта,
но и бенц чат пат.
Само Ви паур рейсинг на Шел:go:
Карам си аз с локомотивна нафта :new_Eyecrazy::new_Eyecrazy: :hump:
crocodil
21-10-2008, 12:37
До скоро само Carrera 100, но от 1 седмица съм на Гъз.
Евродизелче от Еко :coolio:
и аз така ,
понякога от Шел(от скъпият дизел ) ,добавки..слагам ако се сетя:indian:
В момента си ръгам метан, газ и 95. Само нафтата бойкотирам:whip:
Сипвам блуфорс(газ) от Петрол.Някой има ли наблюдения върху петролския 96 екстрафорс?
До скоро карах с Carerra100 от OMV от от няколко месеца сипвам 95Н пак от OMV и трябва да ви кажа,че колата ми върви по добре с по слабия бензин,няма логика ама е факт:shock:
b_angelov
21-10-2008, 19:31
Еко Кинетрон 100 :go:
Бензин 95 Carera,Газ -Еко/под носа ми е бензиностанцията/ от Омв ,слагах и от Блу Форса не е лоша.
Газ от Петрол и бензин 100 на ОМВ.
Евродизелче от Еко .. :coolio:
те така и аз .. засега без забележки
извадка след гласували 103...
1. Бензин Н-98 или по-висок октан 22 21.36%
2. Бензин Н-95 28 27.18%
3. Газ 23 22.33%
4. Метан 1 0.97%
5. Дизел 21 20.39%
6. По-скъп Дизел 7 6.80%
7. Карам електромобил 1 0.97%
ще изчакаме до 250 и ще го приемем за официална извадка на потребителите във форума.
интересно е...
наистина е с научна цел
Защо не направи анкетата публична?
Щяхме да резберем кой е предателят, който кара електромобил - такава Алфа нЕма! :hehehm:
Бензин Н-95 от ЕKO и от Shell.............
Novachev
21-10-2008, 21:47
100 октана МОВ или Еко каквото дойде.
Друг само по изключение 98 на Лукойл че няма на път
95 - ЕКО, ЛУКОЙЛ, ОМВ и отвреме навреме 98 или 100 ама не виждам голяма разлика, освен в цената!
spe4elist
21-10-2008, 21:57
Защо не направи анкетата публична?
Щяхме да резберем кой е предателят, който кара електромобил - такава Алфа нЕма! :hehehm:
Има - фЕат!
Бензин - 95 Carera от ОМВ или 95+ от Еко-то
До сега като бях с чипа слагах само Шел рейсинг 100 и наистина колата се чувстваше перфектно...Но сега махнах чипа и сега наскоро пробвах 96екстра форс където го рекламират и не е лош... За вървеж имам чувството, че върви малко по зле от рейсинга на шел, но пък за разход съм доста доволен падна под 10градско...(Засичането е на база 30литра 96extra).... Днес пак сложих от него 20лв...
Предполагам, че сега докато тече рекламата по ТВ качеството му ще е най-добро(за това и направих 30литра първо зареждане) и после вече като спре рекламата и бавно нещата ще отидат пак към боза :)
Иначе май май имам и алтернативно гориво...ама ще си трая още..Блу форс на петрол пак..:)
coolboby
21-10-2008, 22:41
95 от Еко...ОМВ ги намразих от към обслужване в Търново щот чакаш като кибик 2-3 минути на празна бензиностанция в 11 вечерта и никой не идва!
Зареждам само от ЕКО 100 октанов
95 от Еко...ОМВ ги намразих от към обслужване в Търново щот чакаш като кибик 2-3 минути на празна бензиностанция в 11 вечерта и никой не идва!
A, много важно.
Аз въобще не ги чакам - сипвам си сам и не знам, дали е внушение, ама когато сам си сипя бензина, като че ли колата върви най-добре. :D
coolboby
21-10-2008, 23:39
A, много важно.
Аз въобще не ги чакам - сипвам си сам и не знам, дали е внушение, ама когато сам си сипя бензина, като че ли колата върви най-добре. :D
Не ми е работа на мен да сипвам бензин, ще си сипя ако той ми плати пълненето на разервоара...
Не ми е работа на мен да сипвам бензин, ще си сипя ако той ми плати пълненето на разервоара...
Прав си, но вместо да седя и да се нервирам, че никой не идва, предпочитам сам да си сипя бензин, не е толкова трудно. :)
Eko Kinitron 100 или понякога 95Plus пак на Eko
С Шел и ОМВ ми прави проблем с оборотите и не пали от първия път.
С ЕКО винаги е ок и проблемите от горе липсват. И разхода е най-нисък.
Все пак понякога слагам V-Power, но слагам и добавка Редекс червената за да няма проблеми с оборотите.
Карам само със Carrera 100.
dido76bg
22-10-2008, 09:30
Ей така, както си говорим за горивата, с една от предишните ми коли (Рено), от клуба имаха договор с ЕКО и още една верига за отстъпки при зареждане на горива (само за членове на клуба де). Даваш картата и - отбивка от цената.
Повече от две години Шел Рацинг, малко време Еко 100 и сега Лукойл 98. Колата върви по съшия начин както и с другите два.
Бензин - 95 Carera от ОМВ или 95+ от Еко-то - общо взето е едно и също, но колата се укроти.Не мърдат обороти, не глъхне и е малко по-пъргава спрямо обикновенния бензин 95...
дизелче:rockon: принципно не е капризна Алфичката но все пак...ако имахме на около ЕКО може би само от там бих зареждал:th_up:
PEPI-2ALFA
22-10-2008, 13:17
...с една от предишните ми коли (Рено), от клуба имаха договор с ЕКО и още една верига за отстъпки при зареждане на горива (само за членове на клуба де). Даваш картата и - отбивка от цената.
ЕКО май само с нас нямат договор. Аз зареждам от там с карта на Ауди клуб :blush: с отстъпка 2ст./л. По-важното е , че от ЕКО превеждат и на Ауди клуба по 2ст./л. А картите ги раздаваха на всички потребители в техния форум -някои бяха взели по над 10 карти.
@Nео, Да не ти е в тая насока анкетата?
Благодарение на Тино ,
варненските членове на клуба имат карти за отстъпка в бензиностанции Еко.
Парите,които се събират от отстъпката се превеждат директно в сметката на Дома за деца "Другарче".http://www.foxes2.be/k/girl_smile.gif
Еко 100 октана и съм доволен,никакви ядове.:Bolt:
а кои са двамата с елекромобили?????
Nasko_77
22-10-2008, 19:38
а кои са двамата с елекромобили?????Работят в "МЕТРО" може би:)
До сега като бях с чипа слагах само Шел рейсинг 100 и наистина колата се чувстваше перфектно...Но сега махнах чипа и сега наскоро пробвах 96екстра форс където го рекламират и не е лош... За вървеж имам чувството, че върви малко по зле от рейсинга на шел, но пък за разход съм доста доволен падна под 10градско...(Засичането е на база 30литра 96extra).... Днес пак сложих от него 20лв...
Предполагам, че сега докато тече рекламата по ТВ качеството му ще е най-добро(за това и направих 30литра първо зареждане) и после вече като спре рекламата и бавно нещата ще отидат пак към боза :)
Иначе май май имам и алтернативно гориво...ама ще си трая още..Блу форс на петрол пак..:)
Уууууууу мръсен газаджия,и ти се предаде,земи си купи Астра сеа и тури метан :shoot: :shoot: :shoot:
П.С.По темата аз зареждам само Еко Кинитрон 100 :Bolt: :Bolt:и от време на време шел 99 виповер :evil:
dido76bg
23-10-2008, 10:58
За мене подредбата за вериги е ОМВ, ЕКО, ШЕЛ и Лукойл. А ако може карти - ОМВ с две ръце.
hondoman
23-10-2008, 11:12
Така рекса си го карам с не по слаб бензин от 98 и зареждам само на ОМВ, иначе другата ми хонда която е газаджийка си зареждам булфорс на Петрол само как помирише булфорса и се побърква :mrgreen:
тия с електромобилите викат на трамвая кола и мечтаят за алфа
ЕКО 95 октанчета и от време на време 100:plane:
..не бе бате:nono:...движат с метрото, което е за препоръчване, отколкото с алфа в задръстване!
....сигурно са от Люлин:)
Аз па си карам Алфата в задръстването и мечтая за метро, а Алфата да е само за 200 по магистралата, ама немааааа...
Газ от Лукойл или Еко, бенз само Рейсинговия Шел....
PremiumDiesel :)
DJ Vladic
23-10-2008, 22:28
Колеги още от години като навлезе високо октановия бензин, от дядо съм научил."Няма смисъл от нискооктанов.Тои гори и колата не върви."А пък от 98-100 леко бутваш газта и колата лети.И се балансират нещата.Така че не си тормозете хубавите коли със слаб по-"йофтен" бензин.Евтиното излиза скъпо.
vikoalfa
24-10-2008, 00:11
V-Power Diesel от Шел наистина има разлика майка му...
Предимно сипвах на еко 95+ и на ромпретролиом,от скоро сипвам на петрол 96 новият и съм много доволен колаа тръгва да върви от ниските обороти.
Дизел, от Еко на бул. България или бул. Вапцаров.
nblagoev
24-10-2008, 10:05
Пробвах новия 96 на петрол, ама нещо не ми се струва много добър. Иначе карера 95 от ОМВ(много добре се държи колата с него), или карера 100.
Дизел от Лукойл с 5ст намаление на литър или има една мн готина безиностанция, където цените са с по 10-15ст по-ниски от на другите безеностанции и е готина нафтата. Шел дизела е готин, но е мн скъп.
Пробвах новия 96 на петрол, ама нещо не ми се струва много добър. Иначе карера 95 от ОМВ(много добре се държи колата с него), или карера 100.
Колега изхарчи първо този дето си го сипъл и тогава пак сипи от него да може да се завърти.
Stoyan Georgiev
29-10-2008, 11:44
съвет за тези , които карат на метан
от опита с вагена, когато се зарежда от метан-станция, която е вързана директно към газопровод, а не към клетки (тези ногото бутлки дето ги носят на ремаркета на камиони) колата върви ОСЕЗАЕМО по-добре и двигателя се скапва далеч по-малко
като се зарежда от метан от клетка то едно тракане от двигателя, то едни вторични вибрации, клапаните на ниски обороти бибрират супер странно, задъхва се двигателя, едвам набира обороти... абе колкото е умрял метана, още по-умрял става
PEPI-2ALFA
29-10-2008, 13:12
...ще изчакаме до 250 и ще го приемем за официална извадка на потребителите във форума.
интересно е...
наистина е с научна цел
Я по-добре ги закръгли на 200 , че може до 2009г. да нямаш резултат.
ба мааму ... аз тука проучване на генеръл Моторс пая ;)... ша чакам
препоръчай им тогава да предложат за нашият пазар модел с фабрична газ :)
Violator
29-10-2008, 18:37
Само 100 октана