View Full Version : проблем с alfa 166 2.4 jtd
Здравеите колеги,имам следният проблем:колата не пали лампичката за дюзи на таблото свети и не се гаси след време или като завърти стартера.Ако някои може да помогне благодаря предварително.
а код-ключа изгасва ли:gruebel:
код ключа изгасва но лампичката за дюзите остава да свети
код ключа изгасва но лампичката за дюзите остава да свети
Чува ли се помпата като включиш на контакт ?
помпата работи и качва нафта
помпата работи и качва нафта
Бушона за запалване? :screwy:
trustworthy
23-10-2008, 09:32
Явно не идва гориво до цилиндрите, то и затова свети тая лампа. Причините могат да са много, трудно ще стане със съвети онлайн в случая. Иди при някой добър диагностик и кажи после какво е станало ;)
leketo84
24-10-2008, 21:37
Какво представлява тая лампа за дюзите ? А при мен светва и гасне при check една червена лампа с щека и капка тя какво означава ! :shocked:
Какво представлява тая лампа за дюзите ? А при мен светва и гасне при check една червена лампа с щека и капка тя какво означава ! :shocked:
да си долееш масло
leketo84
24-10-2008, 21:47
Да долях ама не изгасна това ме притеснява а иначе не беше на минимум ! :excl:
тогава е от датчика или е дал на маса кабела към датчика
leketo84
24-10-2008, 21:57
Мерси много колега !
zhivko 166
24-10-2008, 22:04
"колата не пали лампичката за дюзи на таблото свети"
Ако съм разбрал правилно,това е сензор на коляновия вал
"колата не пали лампичката за дюзи на таблото свети"
Ако съм разбрал правилно,това е сензор на коляновия вал
Имаше някъв датчик дето следи горна мъртва точка на коляновия вал , на 156 2.4 сменихме и сега няма проблем , мисля че беше нещо от сорта на 40-50лв за 156-цата , за 166 не знам дали е същия :)
всяко светване на тази лампа означава едно - бягай на диагностика !задължително !от тук не се прави диагностика!
zhivko 166
28-10-2008, 11:04
всяко светване на тази лампа означава едно - бягай на диагностика !задължително !от тук не се прави диагностика!
Приятел ние се опитваме да бъдем полезни един на друг.По този начин си спестяваме пари и нерви.Тук диагностиката се поставя на база опит.Аз по този начин си угасих точно тази лампа със смяна на сензора на коляновия вал.При всички случаи ще се ходи и в сервиз,най малкото да се изчисти компа от натрупаните грешки.
zhivko 166 ,и аз съм за това тук - да помагам! но понякога колегите нямат необходимия опит и знания , и можем да им навлечем доста неприятности ,ако вземат да експериментират.интересно ти как разбра че ти е повреден CAS без диагностика?сподели опит!