View Full Version : Оперирах се от катализатор
Мда, най-сетне се наканих и това да свърша. Старият катализатор е изтърбушен., а колата доби спортен звук при форсиране и осезаемо по-добра динамика и най-важното - вече не забива нос при потегляне.
Alfa User
22-10-2008, 20:39
А на мястото на катализатора какво сложи ?
Че на мен ми сложиха резонансно гърне - звука не се промени много, но пък вървенето - осезаемо ! А като говорим за звук - другата семейна 155 вече е само с тръба вместо задно гърне - там пък за къв звук иде реч ... ммммм :yes:
И аз съм с търбъ - ручи та се не трае и не забива вече нос. Да видим дали ще смъкне и разхода.
А на мястото на катализатора какво сложи ?
Че на мен ми сложиха резонансно гърне - звука не се промени много, но пък вървенето - осезаемо ! А като говорим за звук - другата семейна 155 вече е само с тръба вместо задно гърне - там пък за къв звук иде реч ... ммммм :yes:
Еее Алекс ти чу на феста ,че моята е без задно гърне и ти го изкърти,хехехе:roll2: .155-цата си реве много доволно и има много спортен звук без задно гърне,много радва звука.Имама и идея за спортен филтър,но по-нататък.
Иначе и аз искам да махна катализатора и ще си сложа едно резонаторче,дано да се поотпуши колата,и да си стане истинско самолетче.:plane:
Еее Алекс ти чу на феста ,че моята е без задно гърне и ти го изкърти,хехехе:roll2: .155-цата си реве много доволно и има много спортен звук без задно гърне,много радва звука.Имама и идея за спортен филтър,но по-нататък.
Иначе и аз искам да махна катализатора и ще си сложа едно резонаторче,дано да се поотпуши колата,и да си стане истинско самолетче.:plane:
Бе има спортен звук - от газта се чува само бзззззз:hehe:
Абе вие да не видите от мене на феста - плагиати.:smackbum:
А бе момчета за тия операций...и пара дават някъде!
...нали знаете?
Знам, обаче моят катализатор просто са го изтърбушили, така че нямаше как...
Знам, обаче моят катализатор просто са го изтърбушили, така че нямаше как...
...и сега звънка!!!!...с резонатор, ще е по плътен звука.
И аз май смятам да направя тая интервенция че много гадно звънка
[QUOTE=Alfa User;344170]А на мястото на катализатора какво сложи ?
Че на мен ми сложиха резонансно гърне - звука не се промени много, но пък вървенето - осезаемо ! А като говорим за звук - другата семейна 155 вече е само с тръба вместо задно гърне - там пък за къв звук иде реч ... ммммм :yes:[/QUOT
Аз от години съм само с тръба на мястото на катализатора:busted_cop:
Alfa User
24-10-2008, 18:17
На мен лично цялата операция по замяната на катализатора с резонаторно гърне ми излезе много далаверска - безплатен монтаж на безплатно гърне + 20 кинта да се почерпя ... или по-скоро да сипа повечко бензинец, за да се накефя на по-добрия вървеж :evilsmiley:
Иначе другата ни 155 също е със резонатор вместо катализатор, но имах предвид че от скоро е с тръба вместо задното гърне - поради бясно каране на някои колежки тука ... та зат'ва звука й сега е бесен - кат колата де :balloon:
Използвам темата да попитам колко струва тоя проклет катализатор на 155-цата?.Аз искам да го махна и да си сложа някаква прилична илиенска раздувка.Та мисълта ми колко парички би трябвало да ми дадът за него и колко ще ми струва поставянето на резонатора и новото гърне?
В раздел купува има един, дето ги изкупува....!...на К.Величков, след Стамболиски у десно посока Сливница има един сервиз дето изкупува....но незнам за колко...
Използвам темата да попитам колко струва тоя проклет катализатор на 155-цата?
Моят замина за 80 лева.
Моят замина за 80 лева.
..е аз по тънко го продадох за 50лв. + резонаторно гърне и безплатен монтаж...
Съобщавам, че се усети и промяна в разхода все пак. Досега под 8 извънградско не беше давала. :-P
Съобщавам, че се усети и промяна в разхода все пак. Досега под 8 извънградско не беше давала. :-P
...aй стига бе...:new_Eyecrazy:
Това с разхода да не е заблуда?
В смисъл? Много или малко ти се вижда? Или че е паднал?
Furious 155
28-10-2008, 13:39
е моята е с кофти генерация и дава 7 и малко или под 7 надълго(с до 100км/ч). Тия дни ще я оперирам за гърнета и катализатори - да стане самолет ;)
ще стане СаМоЛеЛет. :plane:
Furious 155
30-10-2008, 19:17
ще стане СаМоЛеЛет. :plane:
дам така е: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=348530#post348530
това е моята операция което претърпя днес белиссимата ;)
В смисъл? Много или малко ти се вижда? Или че е паднал?
....малко!!!!..нали в София караш?:).......разхода не се влияе много от катализатора......може би вървежа до някъде
И на мен ми е много готино когато си внушавам:)....не се засягай!!!!!....говоря за мадами:)
....малко!!!!..нали в София караш?:).......разхода не се влияе много от катализатора......може би вървежа до някъде
И на мен ми е много готино когато си внушавам:)....не се засягай!!!!!....говоря за мадами:)
Ма аз за извънградско говоря бе, пич!:calc:
Под 8 градско... къде отиваш ти може би!
Някой да е продавал наскоро катализатор да каже как вървят ? :unsure:
dani_ku4eto
10-02-2009, 21:17
Някой да е продавал наскоро катализатор да каже как вървят ? :unsure:
твоят е около 60лв.преди една седмица дадох моя от1.6 за50лв.
Явно цените са паднали. Марко ми предложи 45 лв. а за толкова не виждам как мога да си купя гърне и да си платя монтажа. Май ще изчакам да поскъпнат.