View Full Version : Кулер на 146 1.6 боксер
ами........... щеми се да кажа да ама за мен лично няма никаква разлика само буботенето .Можеби ако сложа кулер... ммм да ще зема сложа кулер
rijko, не разбрах на 1,6 атмосферката ли ще сложиш кулер или ?
Иначе лично аз съм си сложил "спортен" филтър, щото не ми се занимава пре 6-7 хил км да сменям въздушен филтър.
ами........... щеми се да кажа да ама за мен лично няма никаква разлика само буботенето .Можеби ако сложа кулер... ммм да ще зема сложа кулер
маняци...
М да на 1,6 боксер :unsure: си зех кулер от пунто ГТ и ще си го слагам . Според моите мисли трябва почне буботи по малко и така любиматами няма да се буди от шума на двигателя в колата.
Хаха Нео маняци ...... видях ти колата на феста........ и още се чудя как си си натикал филтара в ляво зад фара понеже там ти бе отрязан калника и сложена мрежичка даи някоя снимка да видим
Това 1,6 боксер, нали няма турбо или нещо не съм схванал. Майтап ли си правиш или... ?
Това 1,6 боксер, нали няма турбо или нещо не съм схванал. Майтап ли си правиш или... ?
Че какво като няма турбо? Не може да сложи кулер ли? Кулер на всмукателната тръба след филтъра може да се сложи, но ще се увеличи времето на постъпване въздух. На практика не се знае какво ще се получи. Най-вероятно нищо.
PEPI-2ALFA
22-10-2008, 19:27
Че какво като няма турбо? Не може да сложи кулер ли? Кулер на всмукателната тръба след филтъра може да се сложи, но ...
А, то всичко може да се сложи , ама какъв е смисъла на кулер без турбо?
Че какво като няма турбо? Не може да сложи кулер ли? Кулер на всмукателната тръба след филтъра може да се сложи, но ще се увеличи времето на постъпване въздух. На практика не се знае какво ще се получи. Най-вероятно нищо.
Абе вие ептем изтрещехте,кви кулери кви 5 леа бе:throw::throw::throw: само се излагате така,мани ако четат чужди хора кво ли си мислят:shoot::shoot:
WhitePower
22-10-2008, 21:00
Абе вие ептем изтрещехте,кви кулери кви 5 леа бе:throw::throw::throw: само се излагате така,мани ако четат чужди хора кво ли си мислят:shoot::shoot:
що ве мъро , сега кулер , утре може и турбина да сложи ;)) все от някъде се почва :notworthy::notworthy::notworthy:
що ве мъро , сега кулер , утре може и турбина да сложи ;)) все от някъде се почва :notworthy::notworthy::notworthy:
Ми тогааа тре си сложи първо манометър :Bolt: :Bolt:
WhitePower
22-10-2008, 21:14
Ми тогааа тре си сложи първо манометър :Bolt: :Bolt:
ми то за атмосферките се продава вакумметър ;) има време да го смени с манометър ;)
Чакай бе. Кво ме нападна па ти сега? Не аз съм решил да слагам кулер :smackbum:
А, то всичко може да се сложи , ама какъв е смисъла на кулер без турбо?
PEPI-2ALFA направо ми взе думите от устата :smile:
Може и крила от самолет да си сложи колегата, ама колата няма да литне. За кво му е тоя кулер, за да охлади външния въздух, дето го е загрял спортния филтър ли :biggrin:
rijko, освен да спънеш колата, друго няма да стане.
Чакай бе. Кво ме нападна па ти сега? Не аз съм решил да слагам кулер :smackbum:
Да бе ма ми се виждаш технически грамотен,па плямпаш такива глупости :evil: :evil:
WhitePower
22-10-2008, 21:49
нема се базикате с човека
до сега някой правил ли го е ???
ето винаги има първи път ;))
може да е някакво ново ноу хау
нека пробва пак да каже може и да :Bolt: като му направи една водна инжекция в него
Да бе ма ми се виждаш технически грамотен,па плямпаш такива глупости :evil: :evil:
Е какви глупости? То реално може да се сложи? От единия му край забива филтъра от другиа тръбата на въздуха и готото. Има кулер :) Но най-много да стане по зле работата :)
Сега аз ако не оспамя темата кой? :bouncing_smiley:
MainaCore
23-10-2008, 08:57
:rotfl:
ахаха еш цяла тема сте ми отворили кулера ще го слагам за да не ми буботи филтара бре ахахах биах написал но ако ви интересува ще снимам как и каде сам го заврял
Темата я отворихме, за да не се оспамва другата, а да се наприказвате тук на воля
и после да я метнем в кофата :mrgreen:
НА ТЕБ ТИ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ИЗКАЗВАШ КОМПЕТЕНТНО ;) СПАМЕР
Обече, като се замисли човек.Как работи двигаателя стигам до извода ,че като сложа кулера .В двигателя ще постапва по студен въздох.От там компа ще увеличи порцията бензин и ще имам по голям разход. Би трябвало да се дигне мошмоста с 2-3% .Обаче е вазможно да се получи и бедна смес .Да станат кофтии детонации ,затова вече си трябва чип можеби. За да се избегне трошене на бутало.????????
cvetelin
24-10-2008, 11:26
тема за адскииии ФЪНННННН
дискуриранааа преди доста време :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=71776
rijko мощността, няма да ти се вдигне с 2-3%, а ще ти падне с 20-30%. Нали като сложиш кулера ще увеличиш съпротивлението на въздуховодите 5-6 пъти. В крайна сметка ще влиза много по-малко въздух и колата ще върви много по-малко. Освен това с кулера можеш да охладиш въздуха до външната температура (+ охлаждащия ефект на "вятъра"), а ти му вкарваш въздух с температура на околната среда. Не можеш да го охладиш повече от това. Абсурдна е цялата работа.
cvetelin
24-10-2008, 11:49
rijko мощността, няма да ти се вдигне с 2-3%, а ще ти падне с 20-30%. Нали като сложиш кулера ще увеличиш съпротивлението на въздуховодите 5-6 пъти. В крайна сметка ще влиза много по-малко въздух и колата ще върви много по-малко. Освен това с кулера можеш да охладиш въздуха до външната температура (+ охлаждащия ефект на "вятъра"), а ти му вкарваш въздух с температура на околната среда. Не можеш да го охладиш повече от това. Абсурдна е цялата работа.
недей спори ... прочети темата !!! доста видни тунингисти са се изказали!
:evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley:
:mrgreen:
Добре де :surrender:
traiko_89
24-10-2008, 14:11
незабравяте ли ,че през дросела минава охладителна течност която за топля въздуха в смук. колектор .а това което си мислите да правите е направо глупава .хората си играят с години да оптемизират и да направят максимум за нормална експоатация .пример на твоя опит е дали ти варви колата повече зимата или лятото.а зада намерите и най-малка промяна в полужителен ефект трябва да си нати с термо динамики механики и тнт .
Тук явно има много спецове.Само да бяха прочели за какво става на вапрос е баси иавно в тоз форум никоий не чете ,:throw: кулера се слага за да ми намали бученето от спорния фитар .Ахахах :ghost:
тема за адскииии ФЪНННННН
дискуриранааа преди доста време :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=71776
:bg::bg::bg::balloon: е верно е фън ама това със праскането на чистачките е доста умен съвет сега го тествах кат праскасх с цикалките на чистачките по кулера и колата се изтрелва
Ае rijko, първо сподели ти какво разбираш под думичката "кулер". Опиши го, дай снимка...
Имам чувството, че се говори за различни неща.
Второ - опиши ми в каква конфигурация ти е въздуховодът в момента! Спортният ти филтър заместител ли е (replacement) или конусен (предполагам е първото).
Оригинално на боксера от кутията на филтъра тръгва една тръба, която стига до решетката. Някъде по тази тръба (по-близо до кутията на филтъра) излиза една по-малка тръба, която води до една "глуха" кутия (резонаторна кутия). Точно тя служи за заглушаване на шума от който искаш да се отървеш.
Тук явно има много спецове.Само да бяха прочели за какво става на вапрос е баси иавно в тоз форум никоий не чете ,:throw: кулера се слага за да ми намали бученето от спорния фитар .Ахахах :ghost:
Вземи си сожи едно по-дебело найлонове пликче върху целия филтър и ще спре да боботи :) Няма да смуче въздух, ама няма и да боботи.
Не разбра ли че няма да стане с този кулер, а ако стане ще е за сметка на много по-малкото въздух, който смуче двигателя, а тогава отиваш на варианта с пликчето :) Ако искаш да не боботи направи като мен. Сложи си риплейсмънт филтър и остави всички въздухопроводи в оригиналния си вид и ти давам гаранция че няма да боботи. Няма абсолютно никаква разлика в шума.
Много готина тема :beer:
ахахха нямам толкова голяма торба . Ей го филтара снимах го че го свалих да го измия и да му сложа една гумичка да намали входния въздух(какви ли коментари ще предизвикам сега) и да спря да буботи в високите обороти :band:
Ае rijko, първо сподели ти какво разбираш под думичката "кулер". Опиши го, дай снимка...
Имам чувството, че се говори за различни неща.
Второ - опиши ми в каква конфигурация ти е въздуховодът в момента! Спортният ти филтър заместител ли е (replacement) или конусен (предполагам е първото).
Оригинално на боксера от кутията на филтъра тръгва една тръба, която стига до решетката. Някъде по тази тръба (по-близо до кутията на филтъра) излиза една по-малка тръба, която води до една "глуха" кутия (резонаторна кутия). Точно тя служи за заглушаване на шума от който искаш да се отървеш.
:) "кулер" или по точно казано "intercooler" нещото което служи за охлаждане на въздоха след турбината преди да влезе в двигателя
Но също така ако вапросния кулер се сложи не обиконвен мотор без турбо просто невиждам какъв ще е отрицателния ефект и да няма да има и положителен освен самия вид на автомобила визоално.
ето снимка на кулера ми ......
WhitePower
25-10-2008, 23:52
виш сега така и така си почнал , направо почвай с колектори и турбина и лека полека ще стане ,
ахахха нямам толкова голяма торба . Ей го филтара снимах го че го свалих да го измия и да му сложа една гумичка да намали входния въздух(какви ли коментари ще предизвикам сега) и да спря да буботи в високите обороти :band:
Продаваш ли го този филтър?
Продаваш ли го този филтър?
да виж в раздел продава http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27363 ако са ти много парите даи компромис нов е 140 лири
trustworthy
27-10-2008, 19:24
:) "кулер" или по точно казано "intercooler" нещото което служи за охлаждане на въздоха след турбината преди да влезе в двигателя
Но също така ако вапросния кулер се сложи не обиконвен мотор без турбо просто невиждам какъв ще е отрицателния ефект и да няма да има и положителен освен самия вид на автомобила визоално.
ето снимка на кулера ми ......
Супер е кулерчето. Такива U-образни най-агресивно седят front-mounted :)
Супер е кулерчето. Такива U-образни най-агресивно седят front-mounted :)
Нее , такива седят злобно на фронт-сайд-маунтед , демек ако изрежеш част от бронята под фара и го мушнеш там :punk:
... а и ефекта при атмо-моторите е супер-нулев , демек ама ник'в :waving: ... граничещ с отрицателен :priest:
Нее , такива седят злобно на фронт-сайд-маунтед , демек ако изрежеш част от бронята под фара и го мушнеш там :punk:
... а и ефекта при атмо-моторите е супер-нулев , демек ама ник'в :waving: ... граничещ с отрицателен :priest:
Остаи го бе баце да си убие колата,и после да пита-абе ко стана сеа :asthanos: :asthanos: :asthanos:
Ахахах убиец на алфа ахахах ,аз съм я убил когато дойде от италия при мен преди 12 месеца. 38000 за това време :tooth: и съм дал за ремонт и кунсомативи 1000 лв :calc:само и колата нема троп нема лоп а винаги е карана на реголатор:guillotine:
А по вапроса за кулера отказах се да го слагам на таз алфа
А по вапроса за кулера отказах се да го слагам на таз алфа
Шо бре :lupe: :lupe:
Шо бре :lupe: :lupe:
Щтото я продава
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27363
Продаваш ли го този филтер !?!?!
WhitePower
03-11-2008, 19:51
Продаваш ли го този филтер !?!?!
е нали пише че го продава ко пак питаш , удри парата и взимай
за филтара и кулера цакни тук http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27363