Log in

View Full Version : Инсталация сензор за температура и налягане на масло на Alfa 156

Novachev
23-10-2008, 19:00
Интересувам се дали някой е попадал на снимки или някакъв материал из нета на 156 с допълнително инсталирани датчичи за температура и налягане на маслото. Тук във нашия форум има това http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10026 където става ясно как се инсталират мен ме интересува по точно при 156 на кое място ще се поставят манометъра и термометъра е купето.
че след случката с колата на колегата Радо се замислям да ли нее допре човек като кара бързо да хвърля по едно око на налягането и температурата на мотора.

crocodil
23-10-2008, 19:14
Инсталацията не трябва да е много по-различна, поне откъм двигателната част.

От къде могат да се закупят такива сензори и колко струват?

Novachev
23-10-2008, 19:24
Инсталациата е същата интересувам се от снимки на разположе нието на уредите в купето.

oem
23-10-2008, 20:18
Инсталациата е същата интересувам се от снимки на разположе нието на уредите в купето.

На лявата гредичка в купето. Има такива стойки няакъде гледах. И аз се замислям да сложа такива уреди, но не мога да намеря такива които да наподобяват оригиналните.

Grim
25-10-2008, 14:25
на 155 ги има.....:grandpa:

Novachev
25-10-2008, 18:17
И на 156 ги има в някой от вариантите
http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/picture-room/106659d1214078659-my-car-156-2-0ts-16v-43.jpg

hkd
26-10-2008, 13:53
Погледни тук http://www.bgtuning.com/catalog/index.php?cPath=110

Lqnkata
26-10-2008, 16:56
За 2.4 JTD как стоят по-точно нещата, предполагам ще са малко по-различно. Питам както за температурата на маслото, налягането му така и за налягането на турбото.

fade
28-10-2008, 10:34
На мен това ми харесва...
4035
малко е шаренийка... но може да се направи малко по ненатрапчиво според мен

oem
28-10-2008, 13:50
На мен това ми харесва...
4035
малко е шаренийка... но може да се направи малко по ненатрапчиво според мен

А, е точно ей такова искам и аз :)

търтей
28-10-2008, 14:32
световният търговски център илиенси ви зове
мога да ви дам и номер на дюкяна там ама май ще е реклама ;)

oem
28-10-2008, 14:34

Ние го знаем бе :) Само не съм сигурен дали техните стойки ще паснат добре на гредичката.

Kamen666
28-10-2008, 16:32
я споделете как се инсталирва бууст метъра ?

fade
28-10-2008, 17:25

Верно е смешно колега поста Ви ме разсмя искренно!
:roll2:
Съгласен съм, че е голямо кичило... ама пък като искат колегите да слагат още "часовници" ...
Между другото и аз искам инидикация за темперетурата на маслото ама... не виждам по успешно място. Тия италианци тоя дизайн как пък го направили, каквото и да сожи човек допълнително все ще го развали ... ;)
На всичкото отгоре това което аз видях в един магазин беше с финиш карбон... още по-голяма "кухина"
и изкуственни "часовници" т.е. можеш да си го сложиш само да ти свети в тъмното И да стресира останалите "ратцери" с голфове по светофарите ... хахаха
Приятен завършек на работния ден
:go:

dido76bg
30-10-2008, 12:42
уреди видях на симеон в ауто мания!

DiabL0
30-10-2008, 13:25
я споделете как се инсталирва бууст метъра ?

ще е хубаво ако някой даде някаква оригинална идея, щото иначе ще тряя и аз да го побългарявам :roll::-D

Благодарим :)

Lqnkata
03-11-2008, 22:58
Добре де, разбрах че има уреди всякакви, ама нали искаме да ни отчитат нещо... то че ще намерим начин да ги сложим в копето, ще на мерим. Даже ще измисли и как да стоят така че да ни харесват, но въпроса ми е ...

За 2.4 JTD как стоят по-точно нещата, предполагам ще са малко по-различно от http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10026. Питам както за температурата на маслото, налягането му така и за налягането на турбото.

DiabL0
04-11-2008, 00:02
Добре де, разбрах че има уреди всякакви, ама нали искаме да ни отчитат нещо... то че ще намерим начин да ги сложим в копето, ще на мерим. Даже ще измисли и как да стоят така че да ни харесват, но въпроса ми е ...

Аз сложих turbo boost Gauge (демек- джуджафка за турбото).
Ще го нащтракам утре и ще кача снимки ;)

DiabL0
04-11-2008, 00:05
.

oem
04-11-2008, 00:14
Е нали има обяснено????

Lqnkata
04-11-2008, 07:20
Много ще съм ти благодарен.:clap: Имаш почерпка от мен :cheers:

Kamen666
04-11-2008, 09:50

Във Варна знаеш ли къде продават ?

DiabL0
16-11-2008, 02:21
извинявам се за закъснението, ама все изключвам....
заради това даже едните са правени на тъмно....
извинявам се за качеството, дано се разбира ;)

Пояснение:
Гейджа седи така, щото си търся някакъв държач, било то за колонката или таблото... ама из града май няма.... заради това го направих временно да го държи нещо (ама те временните работи... знаете как са..... )
отпред маркуча си ми беше с наставка, аз само и напраих една резба и сложих един мощук(от стара ръчна помпа).
Мислих го много как да го напрая "уж" по културно и да го хвана по подходяо (предназначено за целта) място.... но уви, такова неоткрих....

Успех ;)

Kamen666
16-11-2008, 14:24
извинявам се за закъснението, ама все изключвам....
заради това даже едните са правени на тъмно....
извинявам се за качеството, дано се разбира ;)

Пояснение:
Гейджа седи така, щото си търся някакъв държач, било то за колонката или таблото... ама из града май няма.... заради това го направих временно да го държи нещо (ама те временните работи... знаете как са..... )
отпред маркуча си ми беше с наставка, аз само и напраих една резба и сложих един мощук(от стара ръчна помпа).
Мислих го много как да го напрая "уж" по културно и да го хвана по подходяо (предназначено за целта) място.... но уви, такова неоткрих....

Успех ;)

С мап сензор ли е твоя и каква марка е

DiabL0
16-11-2008, 19:07
Нещо немога да включа какво имаш в предвид под мап сензор....
иначе от маркуча, по шлауфката и в гейдж-а :)
ето снимка на китията :

Kamen666
17-11-2008, 11:50
ако е само маркуч без други кирии значи няма мап сензор
червено ли свети ?
ако искаш да направим бартер с един метър марков-PILOT
само че свети в син цвят,а не мен ми трябва кармазъ

DiabL0
17-11-2008, 15:15
съкън! Нидей.... 1 месец си харесвах, едвам си харесах. Не го сменям за нищо :)

Свети както го виждаш на снимките, там е в работно състояние.
Ако не е включено, не се вижда нищо. ( даже неможеш да разбереш за какво служи :) )
снимките на кутията лъжат.....

ааммм, иначе с мап сензор по-добре ли е ?!?

я кажи от къде да си взема такава държачка за колонката, че нещо немога да намеря освен в нета.... и все намирам за по малкия диаметър, а моя е маалко по голям....

Kamen666
17-11-2008, 15:40
и аз от нетя си взех
без мап сензор са по добри

DiabL0
17-11-2008, 17:54
и аз от нетя си взех
без мап сензор са по добри

аамммм аз гледам че в е-бей има всякакви, ама не и специално за мойта....
идеята ми е..... тея универсални ли са... или тряя се търся спешъл за 145....

Ghosta
17-11-2008, 23:11
Не може ли да се монтира на мястото на часовника в 156? Да се намери уред със същия размер.... Едва ли държите на глупавия часовник повече отколото примерно налягане на маслото?
Лично на мен, ако ми трябваха, бих сложил уредите за температура и налягане на маслото на мястото на часовника и уреда за ниво на гориво, а последния бих заменил с някави диоди....колкото да не остана без гориво някаде от невнимание....

DiabL0
18-11-2008, 08:26
малко трудна работа ми се вижда да сложиш на мястото на часовника друго
По принчцип 3-те прибора вървят комплект.... амаа може и да измислиш начин ... незнам...

Ghosta
18-11-2008, 18:26
Ами направо се взема и един за температура и се сменят комлект....Само желание и пари трябват.....

alvanovo
24-01-2009, 06:50
от къде мога да купя такива датчици и уреди?

alvanovo
24-01-2009, 13:28
от къде мога да купя такива датчици и уреди?

търся преходника за датчика отчитащ температурата на маслото
той е с малка резба, а отвора до масления филтър с голяма
от къде мога да го намеря

Novachev
25-01-2009, 11:17
на стругар ще ти го напрявят

Novachev
25-01-2009, 12:06
търся преходника за датчика отчитащ температурата на маслото
той е с малка резба, а отвора до масления филтър с голяма
от къде мога да го намеря
Я кажи какви уреди си взе и колко пари даде че ми се върти нещо но не мода да намеря уреди които да ми харесат и да паснат на интериора.

alvanovo
25-01-2009, 16:35
Я кажи какви уреди си взе и колко пари даде че ми се върти нещо но не мода да намеря уреди които да ми харесат и да паснат на интериора.

още не съм взел, но намерих различни

http://pitstopshop.eu/index.php?cPath=100_251_532

alvanovo
05-03-2009, 05:24
при монтажа на тези двата датчика до филтъра ивдам, че има два болта или тапи, кото се свалят
какъв е размера на резбата там, за да мога да си направя предварително преходници?
това тапи ли са или болтове?
колко е междуосовото разстояние на тези тапи, ще се съберат ли двата датчика?

vegatta
08-03-2009, 17:48
при монтажа на тези двата датчика до филтъра ивдам, че има два болта или тапи, кото се свалят
какъв е размера на резбата там, за да мога да си направя предварително преходници?
това тапи ли са или болтове?
колко е междуосовото разстояние на тези тапи, ще се съберат ли двата датчика?

Тапи са, и се събират датчиците само трябва единия преходник да е по дълъг

alvanovo
08-03-2009, 18:28
Тапи са, и се събират датчиците само трябва единия преходник да е по дълъг

по-дълъг за датчика на налягането, за да може да не допира цилиндъра му до датчика за температурата
нали това?
а каква е резбата на тапите? за да си направя още сега преходниците

vegatta
10-03-2009, 19:10
по-дълъг за датчика на налягането, за да може да не допира цилиндъра му до датчика за температурата
нали това?
да правилно

а каква е резбата на тапите? за да си направя още сега преходниците
трябва да видя утре че не ги помня

alvanovo
10-03-2009, 21:54
да правилно

трябва да видя утре че не ги помня

ще съм ти много благодарен!!!
защото вече си купих еруди и сега вземам другите неща за ад си направя стойка и да ги монтирам
а преходниците ще са ми най-важните

голямата риба
10-03-2009, 22:51
резбата на тапите е нормална Ф10

alvanovo
11-03-2009, 05:20
резбата на тапите е нормална Ф10

ф10 е на тапите
не е ли много малка? колко е междуосовото разстояние между двете тапи? дали ще се съберат там двата датчика?
защото съм взел от Лада
за температурата е с резба ф16
трябва пакрайник, и излича зе накрайника ва датчика за налягането трябва да бъде доста дълъг, за да не допират двата датчика
така ли е или нещо греша