View Full Version : Гуми 185/х/х
Колеги, някой опитвал ли е да сложи гуми с ширина 185 на 14" джанти? в книжката за колата има такъв вариант, но май не съм виждал никога...
зимния ми комплект е 185/65 14 ;)
Колеги, някой опитвал ли е да сложи гуми с ширина 185 на 14" джанти? в книжката за колата има такъв вариант, но май не съм виждал никога...
зимните ми са такива
Е как бре колега на моята заводски са 185/65/14.....
Е те тва ми беше задната мисъл и на мен :idea:
Джантите трябва да са с ширина 6", нали? Не 6.5"...?
p.s. Ама лятос вече ще се озъбя яко - мисля да сложа гуми по точната спецификация - 205/50/15, където цените се оказаха усмъртителни
(сега съм със 195/50/15 и са ми нисички)
Е те тва ми беше задната мисъл и на мен :idea:
Джантите трябва да са с ширина 6", нали? Не 6.5"...?
става на 6,5
даже и на 7 ще стане
става на 6.5, даже и на 7 ще стане
Дали, да не земат да спадат за 2 дни? В книжлето казват 6", 6.5 сигурно е ОК, но 7...?
е няма да слаломираш много :lol:
Ами един цол се равнява на 25.4 мм , така че можеш вече сам да си представиш каква е разликата в ширините . :wink:
Ми според мен е много 1" разлика, ама на мен ми е за пръв път тва упражнение с гуми/джанти и затва питам :wink:
Не мисля че един цол е голям проблем , по скоро проблема е за гумаджията , тъй като гумата се поразпъва на по широката джанта.
Ами на джанта 6.5 е нормално 185 да се сложи, 7 вече е малко множко и си е по скоро за 195 или 205, но става и 185 ако сте на зор но не е много хубаво
Ами на джанта 6.5 е нормално 185 да се сложи, 7 вече е малко множко и си е по скоро за 195 или 205, но става и 185 ако сте на зор но не е много хубаво
a na 7.5J дали е добре 195-ца ?!
ОК, мерси, ориентирах се. Аз за срам не знам ква ширина са ми сегашните джанти - не видях да пише по външната страна, отвътре не съм имал случай да погледна :oops:
a na 7.5J дали е добре 195-ца ?!
Ами малко е широчка, 7-ца става по добре на 195 и според мен е най удачния варянт макар реалния размер за 195 да е 6.5 а 7.5 си е за 205 или 215.
Като стана на въпрос - къде на самата джанта трябва да търсим нейното означение - дали е 6J или 6,5J или 7J ?
Аз също съм оглеждал моите и никъде нищо не видях да пише...
Сорри ако съм "насрал" темата!
Dodo 155
17-11-2005, 15:35
Като стана на въпрос - къде на самата джанта трябва да търсим нейното означение - дали е 6J или 6,5J или 7J ?
Аз също съм оглеждал моите и никъде нищо не видях да пише...
Сорри ако съм "насрал" темата!
На железните джанти го пише от външната страна и от вътрешната, но на алуминиевите мисля, че само отвътре ги маркират, за да не загрозят фасона на джантата :roll: Ще го намериш много лесно, все пак не пише роман на джантата :wink:
Маркировката на джантите е на различни места - може да е отвътре, може да е отвън . Забелязал съм , че правило няма.
За пълнота и завършеност на темата:
Вчера най-после сколасах да сложа зимните гуми/джанти, че трябваше да пътувам в провинцията - размерът е 185/65/14. Влизат идеално, колата се понадигна и малките дупки не се усещат въобще (досега бях със 195/50/15). Имам усещането, че съм в БТР (ама от по-грозните - още няма тасове) - ГАЗИМ!!! :tooth:
е колко се е надигнала - с 1см видимо няма чак толкоз разлика иначе возията се променя. а и зимните гуми са с по-мека гума като добавим и по-високия борд затва не усещаш малките дупки. иначе в моя случай 195/55 15 и 185/65 14 няма никаква разлика във височината