PDA

View Full Version : Някои досега спечелил ли е войната срещу дрънчащите тропащи и скърцащи салони на 145

RokFort
25-10-2008, 20:18
Така ,от два дни насам взеха много да ме дразнят тия грозни скрибуцания на тапицерйите на моята 145-ца.
По принцип знам ,че лек срещу това е една 12'-ка на Магнат съчетана с 4бр. Херц :band:но все пак ми е интересно дали някой е успял да направи своята 145-ца тиха?

Когато се заех да търся от каде идват всички тия изблици на шумове с ужасение разбрах ,че на моята чак пластмасовите прагове скърцат.:wow: ,тапициерийте пръщят все едно някой ми троши сухи колнки до ухото ,отпред кадето се свързват духалките с едни грозни черни пластмаси също пращи тая грозната пластмаса.

Казвайте колеги има ли лек или така си е от завода.:?:

forza_italia
25-10-2008, 21:13
Колега да направиш 145 отвътре безшумна е почти невъзможно.На мен лично точно със това ПОЧТИ не ми се занимава.Преди време поправих някои неща,след време се появиха още скърцания и се отказах.Сега просто си усилвам музиката и гледам да не мисля за това.Ако все пак ти се води тази война ти пожелавам успех.

LeoVin4i
25-10-2008, 21:25
Един от източниците на скърцане при мене се оказа мястото където се срещат кората на вратата и пласмасовата рамка на стъклото. С WD40 като напръскам изкарва около 4 минути и пак почва. На равен път почти нищо не скърца.

VAN
25-10-2008, 21:55
В магазините по "левче" продават силикон в спрей, подходящ е за гумените уплътнения на вратите не скърцат а и зимата незалепват.

zaryto
26-10-2008, 00:13
Отстрани на седалката има една пластмаса,където закопчалката на колана се трие в пластмасата и скърца.Залепи нещо меко и седалките няма да скърцат. :priest: Между другото всяка кола си има нещо,което поскърцва.Аз съм карал Опел 96-та година,на който му скърцаше също лайсната на парното под прозореца,също корите на багажника,карал съм и няколко рена на които им се разтропаха машинките за прозорците и т.н..Не е само при Алфите. ;-)

robertov
26-10-2008, 01:04
Мене по ме дразни кофти возията от колкото скърцането

emil georgiev
26-10-2008, 10:23
Така ,от два дни насам взеха много да ме дразнят тия грозни скрибуцания на тапицерйите на моята 145-ца.
По принцип знам ,че лек срещу това е една 12'-ка на Магнат съчетана с 4бр. Херц :band:но все пак ми е интересно дали някой е успял да направи своята 145-ца тиха?

Когато се заех да търся от каде идват всички тия изблици на шумове с ужасение разбрах ,че на моята чак пластмасовите прагове скърцат.:wow: ,тапициерийте пръщят все едно някой ми троши сухи колнки до ухото ,отпред кадето се свързват духалките с едни грозни черни пластмаси също пращи тая грозната пластмаса.

Казвайте колеги има ли лек или така си е от завода.:?:

от годините, километрите и пътищата е скърцането, мойта 166 е на 5 години и пак поскърцва от време на време на кофти път

Abarth
26-10-2008, 13:35
Да не скърцат само 145,мойта 155-ца вътре е като симфония като минавам през неравности :baby:

kolev
26-10-2008, 22:50
моята не скърца, но не я и силя по дупките. за тоя силиконов спрей знам че става още по-зле. талк можеби или нещо такова.

DSlavev
26-10-2008, 23:36
Няма нищо ново ако ви кажа, че и моита поскърцва от корите. Относн силиконовия спреи аз сам помагал за едно скрибуцащо Рено19, след процедурата стана доста задоволително. Няма да ви разправям, че е спряло напълно да скърца и ако някои си мисли че на 10-15 годишни коли може да оправи тоя проблем много се лъже. Даваите газ на музиката и проблема се решава:punk::dj:

monimsl
27-10-2008, 10:59
Няма и да се опитвам да печеля такива войни,щот е безмислено ще се справя с един два и ще останат 10.Пък и подобни проблеми имат и някои нови коли след 15хил. километри.

CHIKI
27-10-2008, 12:30
увеличаваш музиката и всичко спира да тропа ,да скърца :D

VladimiRR
27-10-2008, 17:31
просто пътищата не се отразяват добре на тея машинки . моята като я докарах от италия и на първата седмица взе да си похлопва предницата и да си поскърцва салона
ама ми скърца само пластмасовата лаисна на навигаторската врата

ne0
27-10-2008, 23:17
аз пък разкарах целия салон ;)

kocta
27-10-2008, 23:47
аз пък разкарах целия салон ;)
Верен отговор :goodnight:

SFINKS
28-10-2008, 09:38
за пък разкарах цялата кола

SFINKS
28-10-2008, 20:12
има само един начин да намалиш друсането и скарцането на 145/6 - намаляш малко налягането на гумите когато караш в града . Действа гарантирано
Всичките ми приятели мя бяха научили че при влизане или излизане от града следваше спиране на бензиностанция за регулиране налягането на гумите .
редовно в града карах на 1.8 отпред и 1.6 отзад , извън града 2.5 отпред 2.3 отзад

TRENDi
28-10-2008, 20:58
редовно в града карах на 1.8 отпред и 1.6 отзад
Сега, ако напишеш и че не си се разбил да изправяш джанти, направо няма да ти повярвам. Миналата зима карах с железарките, както ги дават по книгите 2.2 - 2.0 и след зимата 3 ми ги изчукаха, а една директно в кофата отлетя. Лятото леТните са ми 2.5-2.5 и хич не ме интересуват 1000-ите скърцорения в купето, за това си има музика. По нашите пътища танк къса верига, аз ще се чудя `що всичко ми скърца. Гума прежалвам - джанта не.
Музиката е отговора колега, войната е загубена кауза в нашата държавица.

SFINKS
29-10-2008, 09:15
е какво да ти кажа , аз зима лято винаги с алуминиеви джанти съм карал и никога не съм ги кривил или удрял при положение че съм карал с по ниско налягане от предписаното . Ти си карал с тва което е предписано и си ги помлял , къв е извода , че не е в налягането на гумите проблема с кривенето на джанти ;)

soldier
29-10-2008, 19:01
увеличаваш музиката и всичко спира да тропа ,да скърца :D
Това е начина!!! Без да съм си пуснал музиката не тръгвам!

StarChild
29-10-2008, 23:32
Да кажа и аз скърцания почти не чувам, или съм углошал(сигурно от силната музика). Дразни ме само скрибуцането на ключалката на задната врата! :whip:

mordohy
30-10-2008, 18:42
Аз също си карам на яка музика и всичко ми е наред,но извън майтапа има един хубав спрей на Макита за болтове и изобщо за резбови съединения,против ръждясване и корозия.Съдържа цинк,молибден,графит и още полезни мерудии и откакто напръсках скрибуцащите места-се родих.Това от около две години.Друг ,проверен метод е местата,дето скърцат, да се надраскат.Друг метод против определени скърцания е да смениш автомобила.Пак ще скърцат,но други работи:hehe::Tease:

ivan dimitrov
30-10-2008, 21:23
---

455115
30-10-2008, 23:04
Мен зверски ме дразни скърцането във лявата предна врата.Направо е нетърпимо(сещайте се колко като се има предвид че 3-ти месец не мога да се наканя да си купя "щипки" и да си оправя тапетът) но колата не сменям!То не стига че пътищата са като лунен пейзаж ами като превят "ремонти" не ги маркират.Не танк!Луноход да беше пак щеше да се скапе!

И при мен скърцането от там е най-дразнещо!Някай знае ли къде и какво опира за да скърца така?

phoenix
31-10-2008, 10:28
Баси, на нашата кола нищо не и скърца, нищо не и тропа, освен единия носач. Просто нямам от какво да се оплача. Някой ден.....евентоално, ще и купя нови носачи и съвсем ще стане като стелт. Единствено MANOWAR вдигат врява от време на време или Deep Purple...

DerMeister
31-10-2008, 10:50
Баси, на нашата кола нищо не и скърца, нищо не и тропа, освен единия носач. Просто нямам от какво да се оплача. Някой ден.....евентоално, ще и купя нови носачи и съвсем ще стане като стелт. Единствено MANOWAR вдигат врява от време на време или Deep Purple...
Ееее айде сега. Поне вратите не потракват ли като минаваш през дупки? :crazy: При мен това е дразнещото нещо, иначе от корите и таблото тракане и скърцане почти няма.

SigSauer
01-11-2008, 11:40
Абе хора,кат прочетох темата и аз се заслушах доста в колата си....даже и Metallica спрях да слушам за няколко дни....
Ама никво скърцане не чувам - само в някой огромни трапове кат вляза проскърцва шофьорската врата и се оказа че скърца свръзката на въздуховодите от таблото към вратата което със смазване се оправя.

И все пак по евтиния и добър вариянт е Metallica на MAX ...или танк !!!

CHIKI
01-11-2008, 13:01
...или танк !!!
на танка ще му скърцат веригите :)

RokFort
01-11-2008, 16:28
Има надежда войната да бъде спечелена колеги.........:shoot:

Днес се захванах и разбрах че много от скърцанията в салона идват от не добре уплътнени пластмаси а заводско е имало нещо като плат при свръзките на пластмасите ,и в течение на времето това упатнение се е износило и е започнало триене пластмаса в пластмаса.:wierdo:

Единия вариант е да вземете някоя стара дреха една ножица и силикон и да възстановите това уплатнение а другия е да се ползва само силикон като се разглобят тапицерии табла и всички допирни точки източници на скрибуцания и им бъде нанесен един много тънък слой силикон изчаквате 15 минути и след това сглобявате.
Получава се нещо като гума което обезшумява тапицериите. :th_up:

Играчка е но си струва ако искате да си пестите нервите.:grin:

Заро
04-11-2008, 17:09
и моята така... като я взех потропваше само задната кора, обаче сега след 7 месеца... като карам по паветата на Цар Борис 3 например имам чуството, че корите ще ми окапят... за съжаление установих, че Голф 3-ка на колега с 3 години по стар дрънчи много по малко по същия път...

има и други интересни скърцания които се появяват дори на сравнително равен път от време на време :))))

обаче аз си обичам количката... и откакто сложи 2 Kenwood -ки в предните врати нямам мн грижи с това :)

rijko
04-11-2008, 23:07
:prescription:решение за манияци
1.Свалят се всички кори от вратите.
2.Сменявате всичките пласмасови шипки по котрите с нови
3.Изрязвате и залепвате нови подложки тези който са залепени на вратите като внимавате да с точен размер .Материал има във всеки магазин за строителни материали и изолазия
4.Слагате корите обратно на вратите като внимавате да савпадне всичко точно
5.Тропащия багажник се оправа като се одвият двата болта на закючвалката на копето и я свалите с 1-2 мм по надолу
6.Копувате си един силиконов спре и с него праскате оплатненията на вратите изкарват около месец с едно праскане
7.Смазвате пантите на вратите с масло
8.Кефите се на нескарцаща кола

Това го бях отренирал от старата ми кола пежо 405 те там какво е скарцанееееее

Pebles
05-11-2008, 23:02
И на мен ми скърца при прозореца на лявата врата....като съм отворила леко прозореца и направо ме побърква...иначе нищо друго не съм забелязала да ми друнчи....Ще трябва да пробвам да сваля кората и да видя от вътре кво е полужението.........:sad:

Speeder
06-11-2008, 00:41
И на мен ми скърца при прозореца на лявата врата....като съм отворила леко прозореца и направо ме побърква...иначе нищо друго не съм забелязала да ми друнчи....Ще трябва да пробвам да сваля кората и да видя от вътре кво е полужението.........:sad:

След вътрешния фейслифт нещата са много по-добре!

gorbi
06-11-2008, 06:37
засега не скърца нищо по моята..... Хем си я карам служебна..... Или след 2000 са ги пооправили, или вие много зверски ги експлоатирате..... Междудругото имам и 124-ка, купе - вече е на 15 години, три години я карам по нашите пътища, вече имам над 100 000 км, с нея у нас и по света - все още не е скръцнали нищо.... ;)

tonov
06-11-2008, 19:37
Еее ти пък сега, къде сравняваш нашите каручки със 124-ка, тва са коли от съвсем различен клас.
Иначе и мойта скърца :( А салона е много запазен... Ама е от старите

Lucky
08-11-2008, 09:15
То скърцането си е вродено,сега съм взел за Форда на жената,вата и ще го слагам във вратите да видим,че и тои е обречен да скърца до живот.

ivo_red
09-11-2008, 12:11
Не знам, но при мен тропането е от багажника и вече не се издържа. кажете как да го спирам, че ще възкръсна

charmario
10-11-2008, 12:16
Според мен само музика му е майката :Yoda:

jorkodj
11-11-2008, 11:34
и според мен само музиката е начин,аз мойта като я взех не се чуваше нищо вътре никакви скърцания и след 30 000 км по родните пътища вътре е като симфония на бетовен,колкото и да се пази такива са ни пътищата и тия коли не са за тях

chico
12-11-2008, 13:49
При мен имаше едно влудяващо скърцане в от към багажника. Почнах първо с двете най-задни гумички на щеката на щората. Те се опират в пластмасата отстрани и се бяха прокъсали. Подмених ги с парче прозрачен винилов маркуч. Е да, ама има втора щека по-навътре със същия проблем и същото решение.
И накрая малко смазване на механизъма на ключалката и конзолата на която се заключва багажника - и сагата приключи... засега :devil:
Ако някой го интересува номера, може и снимки да сложа...

hepo
03-08-2010, 19:22
За всички (като мен) които не знаят как се разглобява половината кола линк (http://gg-bg.org/tmp/alfa/Alfa%20145%20books/) или http://gg-bg.org/tmp/alfa/Alfa%20145%20books/ част 2 е т.н. bodywork.
Сървъра е мой и гарантирам 90% наличност на документите :)

Sergey_gigov
04-08-2010, 13:52
има решение на въпроса - казвал съм го в много теми вече
СТП оправя всичко
Знам поне 2 алфи във форума ,които не скърцат -Едната е моята :tongue:

reptli
04-08-2010, 23:43
какво е това СТП колега? :)

Grigor
05-08-2010, 00:02
По-евтината алтернатива на dynamat-а

STP е Руско, Dynamat американско. И двете марки правят продуккти за шумо и звуко изолация на автомобилите чрез която се постигат по-добър звук и по-тихо купе.

zaryto
05-08-2010, 03:04
СТП-то е 70 лева комплет мисля,че бяха 6 листа + 2 лепящи листа от дунапрен.Динамата е по-скъп.Аз реших проблема с тънко двойнозалепващо фолио между корите и ламарината,като ролката е 60 стотинки за 2-те врати отиват около 4-5 ролки.Вратата на багажника я излекувах по същия начин като колегата.Сега е доста тиха,но ми дрънкат по паважа машинките за прозорците и нз как да ги оправя. :pokey:

Sergey_gigov
05-08-2010, 16:02
СТП-то е 70 лева комплет мисля,че бяха 6 листа + 2 лепящи листа от дунапрен.Динамата е по-скъп.Аз реших проблема с тънко двойнозалепващо фолио между корите и ламарината,като ролката е 60 стотинки за 2-те врати отиват около 4-5 ролки.Вратата на багажника я излекувах по същия начин като колегата.Сега е доста тиха,но ми дрънкат по паважа машинките за прозорците и нз как да ги оправя. :pokey:

Ма това е само стартер сет - и стига за 2-те врати
аз лично моята я направих с Бимаст Бомб - остана само тавана да олепя и Битопласт А5 за пластмасовите части
до тука съм дал около300- 350 лв за изолации , но ефекта си е ефект
А колега ключе 10 и малко от изолациите и ще спрът да дрънчат машинките

Ramsezsh
05-08-2010, 19:59
Тия дни и аз мисляда се зама с тая задача, че особено по павета много почна да дрънчи. Ще взема да опитам с това СТП. Само ме притеснява при отварянето на корите на вратите да не стане по-зле. Че на дясната врата кората е сваляна и сега май-по сериозната част от "симфонията" идва от там.

Grigor
05-08-2010, 20:36
И дайнамат-а и стп-то имат много голяма продуктова гама (5-10 вида са) и всеки вид изолация си има предназначение.

Има една много приятна - 5-6 мм. порест дунапрен (или нещо подобно) с лепило. Хубавото е, че след като се сложи и се натисне поена дизайна на това дето го е натиснало (не издува).

Има адски много варианти, но всичко зависи от нуждите. За много неща обикновенния порест дунапрен (гума или каквото е там) за термо изолация на климатици (и е 8-14лв метъра) върши добра работа. а има и такака версия с лепило. Не е като СТП и Динамат, но е супер евтино и става за 2-ри или 3-ти слой изолация.

Sergey_gigov
06-08-2010, 11:48
в това няма спор - има доста по- евтини варианти ,които пак вършат работа
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=27&t=39991
тая темичка е дпста полезна по този въпрос

bios_rage
11-08-2010, 13:28
има решение на въпроса - казвал съм го в много теми вече
СТП оправя всичко
Знам поне 2 алфи във форума ,които не скърцат -Едната е моята :tongue:

Еми колега явно другата е мойта, щото до сега да чукна на дърво не е скръцнала.... Имам обаче един влудяващ проблем. Наскоро откъм километража отвреме на време се чува едно тракане все едно жилото на километража е излезнало. Само че има един проблем, моят е дигитален / електронен или какъвти е там термина :) Така че ако някой знае откъде идва и как да го прокудя хвала :)

Sergey_gigov
12-08-2010, 13:41
Еми колега явно другата е мойта, щото до сега да чукна на дърво не е скръцнала.... Имам обаче един влудяващ проблем. Наскоро откъм километража отвреме на време се чува едно тракане все едно жилото на километража е излезнало. Само че има един проблем, моят е дигитален / електронен или какъвти е там термина :) Така че ако някой знае откъде идва и как да го прокудя хвала :)

казах поне 2коли не твърдя ,че аз откривам топлата вода :grin: