View Full Version : малко въпроси
Здравейте колеги взех си 164 2.0 супер ,и на втория ден се започна с малко проблеми ,та искам да ви питам някой неща
1.снощи ми блокира компресора на климатика, шайбата се беше напекла до червено и стопи ремъка, отрязах остатаците от него и се прибрах(добре че стана блиско до нас) въпроса ми е можели да се изолира компресора временно с по къс ремък който да върти само алтернатора и това ще окаже ли влияние на парното
2.колегата virusalfa беше писал ,че работно цилиндърче на седенител става от 33 .но кое от дветв на мен ми е прецакано горното(това при педалите)
Защо не си го смениш с такова са 164-ка ?
Метелли или нещо подобно /според 4 човека е една от май добрите афтер маркет фирми/ не е никак скъпо. Едното е 30-40лв, а другото е 50-70лв по спомен /става дума двете помпи на съединителя/.
горната помпа за 164 е 64лв а за 33 е 32лв,но това засега е малкия пробле първо трябва да смена ремъка за да мога да я карам става ли от версия без клима щото ако трябва да права и компресора скоро няма да я карам
Честито. Значи ти си изпреварилия ме... :? Ами със здраве да си я караш. Ще подкрепя Григор - тая машина не заслужава икономии. Не е евтина като 33-йката за потдръжка, но пък е и 1000 пъти по-луксозна.
Недей прави преправки. Ремонта на компресора на климатика не е скъп. А помпа си купи 164-кова си.
Със здраве да си я караш колега. Обслужи я на 100 % и и се радвай. :rosso_racers:
alfaracer
26-10-2008, 12:05
Искаш ли работещ компресор 2 ръка.Моя климатик го свалих с цел олекотяване.Сега имам климатик на части :)
Искаш ли работещ компресор 2 ръка.Моя климатик го свалих с цел олекотяване.Сега имам климатик на части :)
колега дай цена за компресора , а таблото с дисплея махнали си го ,че и то е счупено .От къде на това табло се пуска клима и обикновеното парно
Честито. Значи ти си изпреварилия ме... :? Ами със здраве да си я караш. Ще подкрепя Григор - тая машина не заслужава икономии. Не е евтина като 33-йката за потдръжка, но пък е и 1000 пъти по-луксозна.
Недей прави преправки. Ремонта на компресора на климатика не е скъп. А помпа си купи 164-кова си.
Със здраве да си я караш колега. Обслужи я на 100 % и и се радвай. :rosso_racers:
мислех временно за зимата да го побългара защото почти нямам свободно време(ремъка ще го смена бързо а компресора ми изглежда зъл за сваляне) а 33 ми омръзна да я карам
колега дай цена за компресора , а таблото с дисплея махнали си го ,че и то е счупено .От къде на това табло се пуска клима и обикновеното парно
колега това ли ти требе
колега това ли ти требе
да , дай ми цена
трябва ми още капак на пепелник,този дето закрива cd-то и решетките на отвотите за парното над този панел и отляво на таблото
само пулта на климатроника имам , цена 150лв, работи пробвал съм го, само няма крушки
misira80
26-10-2008, 19:22
само пулта на климатроника имам , цена 150лв, работи пробвал съм го, само няма крушкибрат цената ти е доста висока . за 50 60 се намира работещо
misira80
26-10-2008, 19:26
колега сори за това което е станало при мен не имало такива неща. сега говорих с един познат и ми каза че може да се сложи ремак но когато се пуска парното имало режим в които не работи климатроника и тогава нямало да има грижи и пак да си с този ремак
misira80
26-10-2008, 19:27
ще провера и за помпа колко е тук .
alfaracer
26-10-2008, 19:37
Аз давам компресора за 60лв, имам и таблото за управление, но е от по стария модел, понеже мойта е 89г.
брат цената ти е доста висока . за 50 60 се намира работещо
ами аз не съм виждал по евтино от 100лв и то ф окаяно състояние, не знам, може и да ми е висока цената, момчето ше си прецени може и да намалим..
misira80
26-10-2008, 20:19
ами аз не съм виждал по евтино от 100лв и то ф окаяно състояние, не знам, може и да ми е висока цената, момчето ше си прецени може и да намалим..
да така е всеки има право да си иска своето . но наистина е висока цената
Колеги горната съеденителна помпа на 33 и 164 са едни и същи ,като я свалих и разглобих я сравних с на 33.
Да ви питам защо като дам на контакт чегърта нещо в парното а парното е изкючено.
Къде се намира бензиновия филтер , и от къде има достъп до сондата на резервоара (казаха ми от багажника но не го открих).
Колеги горната съеденителна помпа на 33 и 164 са едни и същи ,като я свалих и разглобих я сравних с на 33.
Да ви питам защо като дам на контакт чегърта нещо в парното а парното е изкючено.
Къде се намира бензиновия филтер , и от къде има достъп до сондата на резервоара (казаха ми от багажника но не го открих).
Ти за 164 ли питаш или за 33? Чегърта редукторчето на моторчето за парното.Скоро ще имаш проблеми с него.ФилтЪра се намира до задна дясна гума от долу на пода.За сондата правилно са ти казали.Като махнеш кората на пода на багажника ще видиш един черен капак.Махаш капака и е от долу.
Чегърта редукторчето на моторчето за парното
този редуктор подлежи ли на ремонт,или трябва да търса друг
За 164 ли става въпос или за 33???
за 164 ,бившата кола на misira80
Износват се зъбните колелца на редукторчето.По принцип не се ремонтира,а се сменя с ново.Ново по спомени е към 600лв.Мойто превъртя миналата година и ми изчезна парното.Правих разни опити с лепила да възстановявам зъбите и до момента вече 1 година работи,но до кога не се знае.:prescription:
virusalfa
03-11-2008, 09:20
горната помпа за 164 е 64лв а за 33 е 32лв,но това засега е малкия пробле първо трябва да смена ремъка за да мога да я карам става ли от версия без клима щото ако трябва да права и компресора скоро няма да я карамОт 33 и от Ланча Капа става работния цилиндър,сиреч долната помпа.Помпата,демек горната помпа,не съм се интересувал от каква друга италианка става.Грешно ме цитирате,ей!
Бех писал некаде за тва мотор4е.Виж и направи квото сам писал и ре6ава6 проблема.
Колеги къде се намира палчето което дава сигнал ,че е отворена врата(предна лява) ,търсих но него намерих да не е в бравата или ограничителя?
Ватре колега в самата брава е.Като я извади6 6 го види6 едно малко правоагално с 2 4ерни жици е.Работи като електромагнит,не е механи4но.
Ватре колега в самата брава е.Като я извади6 6 го види6 едно малко правоагално с 2 4ерни жици е.Работи като електромагнит,не е механи4но.
Мерси колега
Колеги като застудя неиска да качи повече от 40-50 градуса, дали е заминал термостата или да слагам картон пред радиатора, не е нормално да държи толкова ниска тенпература.
Термостат ;)
сменя се за 5 мин
Термостат ;)
сменя се за 5 мин
Мерси колега.
Колеги някой да знае дали може да се извади тапицерията на тавана през вратите (увиснала е и трябва
да я презалепа)ако сваля седалките дали ще мога да я изчанча де мине през вратите?
И моят таван е увиснал но още не е дошъл на днесвен ред .
И един въпрос към препатилите : Вградената заводска аларма има ли нещо общо с бензиновата помпа ? Питам защото я разкачих и сега не мога да запаля на бензин .
А когато я закача (алармата) отвътре се чува едно писукане на сирената но слабичко - нещо като че ли дава някъде накъсо и .............
Аз съм свалял и на моята , вече втори таван ми увисва и се чудя кво да го правя , иначе си излиза няма проблем.