View Full Version : Волан назаем?
Протърка ми се окончателно кожата на волана и даже се прокъсва леко вече (като в една реклама на Опел, дето подметката на дясната обувка на човека беше изтъркана :-) )
Ще го нося за претапициране, но междувременно ще ми трябва колата - дали някой няма един излишен волан за два-три дни да ми услужи? :-)
Между другото, бих купил волан Момо с еърбег, ако се намери в наистина добро състояние (или много зле и много евтин, та да занеса него за претапициране).
Ако не намериш и щом е за 2-3 дни, няма проблем да ти сваля моя утре следобяд. Ако е много на зор работата мога да го сваля и сутринта преди бачкане и да си го вземеш от Х.Димитър до обяд. И без това през седмицата оперирам с Тъпото.
0898 775 199
0876 22 66 75
П.С. Нямам еърбег.
голямата риба
26-10-2008, 18:55
аз продавах момо с възглавница ма Венци го отнесе
иначе ми имаш телефона мога да ти харижа един
Благодаря, Trendi! Голямата риба ми е напът, така че не се занимавай със сваляне. Не е и спешна работата - в четвъртък уж ще трябва да правя процедурата.
Еньо, ще ти звънна утре-другиден и ще мина в удобно за теб време.
Пак благодаря за скоростната реакция :-)
Alfa User
26-10-2008, 20:03
Еньо is the man !!! Винаги можеш да разчиташ на него ! :cheers:
В петък си прибрах волана от тапицера, обаче не мога нито да си го сменя сам (шот няам подходящ ключ), нито да се класирам в сервиз (май е почнала гумаджийската офанзива :-) ) А ме човърка отвътре нетърпението много - прекрасно са се справили!
Еньо, няма ли шанс да го свалим при теб и направо да си вземеш стария :-P
И изобщо, къде човек може да си купи прилична тресчотка с накрайници/лули за такива иначе рутинни дейнсти?
Ако искаш и ти е удобно мини през мен в кв.Стрелбище и ще го сменим!
ей ча си мързел
мини през мен ако искаш и шъ те оправим
Изобщо не съм мързел - обиколих 3 сервиза в събота, а днес смятам да погледна в практикер за ключове :-) Приключвам обаче работа по-късно и не ми се щура по тъмното из разни непознати улички и квартали - тва е само проблемът.
Иначе безкрайно благодаря и на двама ви за предложенията! Живи и здрави :-)
Готово, свършихме работа с Еньо :-) Почти съм сигурен, че щеше и кожата да ми сложи той, ако го бях помолил :-P :-P :-P
The_Game
11-11-2008, 18:47
Дай снимка на волана и кажи какви пари ти излезна цялата работа?
Процедурата излезе 120 лева.
След кратко съгласуване със себе си (и отхвърляне на варианти за перфорирана кожа, шев бордо и т.н.) заявих "реставриране" на волана, тоест да е максимално близък до оригинала. Хората ме предупредиха, че няма да могат да направят като оригиналния шев (има го като детайл в снимките - тези с паркета са след интервенцията). Между другото, шивачката се впечатли доста от въпросния шев. Разликата сега е, че конците малко драскат по пръстите, докато едно време беше абсолютно мазен :-)
добре е и изглежда добре ,безавариина с него.:photo:
голямата риба
13-11-2008, 09:13
оригинално воланите са от по "дебела" кожа
тази изглежда много финна
оригинално воланите са от по "дебела" кожа
тази изглежда много финна
Тва прави впечатление веднага :-) На място ми показаха кожите, които могат да ползват, и аз моментално ги питах да не е неква изкуствена тая или да се скъса - наистина е много фина. (за изкуствената се разхилиха всичките вътре в халето :-) )
Тази на моя волан е принципно за мерцедес и хората показаха свалената оригинална кожа на един волан - същата плътност е (и шевът е като новия на моя - нещо като рибена кост такова).
Имаше други (уж оригинални) кожи за Ферари и Мазерати, но перфорирани, та не съм ги гледал колко са дебели.
Факт е обаче, че оригиналната кожа на моя волан беше по-дебела от сегашната даже след като е изгубила изцяло най-горния си слой. Напоследък направо ми се ронеха мръвки из ръцете :-)
Процедурата излезе 120 лева.
След кратко съгласуване със себе си (и отхвърляне на варианти за перфорирана кожа, шев бордо и т.н.) заявих "реставриране" на волана, тоест да е максимално близък до оригинала. Хората ме предупредиха, че няма да могат да направят като оригиналния шев (има го като детайл в снимките - тези с паркета са след интервенцията). Между другото, шивачката се впечатли доста от въпросния шев. Разликата сега е, че конците малко драскат по пръстите, докато едно време беше абсолютно мазен :-)
и тоя ше се омазни, мини няколко пъти през МакДрайв, земи си неколко БигТейсти, яж в движение... и воала :)))
големи тести... ли прочетох:))))
мини няколко пъти през МакДрайв
never will
неколко БигТейсти
never ever
яж в движение
never done & never will
Ш разчитам на естествени процеси :-P
голямата риба
13-11-2008, 19:12
от кожи не разбирам
но според мен това което са ти сложили му викат свинска напа, материал от който знам, че се правят ръкавици(много е фина)
докато на дебелата кожа и казват телешки бокс
Точно "напа" беше терминът. А телешкия бокс го знам от едни обувки, дет не моа ги скъсам вече пета година :-)
digitalundgrd
13-11-2008, 21:31
На по-новите автомобили, които съм карал са точно с такава финна кожа...
Много добре са го направили сподели на ЛС ако не е тайна къде свърши таз процедура с волана
Аз го направих във Вилнер (vilner.info (http://vilner.info)), но santo_traficante и Lyuli (ако се не лъжа) бяха доволни и от друг някакъв агент в Дружба. (разрових се из стари теми за тапицери миналата седмица преди да реша за моя волан какво да правя)