View Full Version : Къде да търся проблема
nachkata
27-10-2008, 14:42
Здравеите колеги,имам малък проблем които незнам как да реша по простата причина че си имам Алфичката от скоро.Онзи ден сутринта задното стъкло ми беше запотено и уж пуснах нагревателя но:icon_frown:нищо без ефект та въпросът ми е къде да търся проблема.Благодаря предварително
Бушони? Реле евентуално? Май стояха отзад при акумулатора тез неща.
nachkata
27-10-2008, 16:45
Не ми се вярва колега защото като натисна бутона за нагревателя и го чувам това реле
Хм... Значи за бушона остава да е там. Аз имам един голям и по книгите уж за реотаните бил.
Ама пусто нямам картинките на удобно сега...
nachkata
27-10-2008, 17:44
Ами утре ще погледна дали и аз имам там такъв
alfaracer
27-10-2008, 20:33
В багажника до акумулатора със сигурност се намира релето и бушона за подгряване.А зад таблото има още десетки релета който стоят не на бушониерата а на други поставки.Бутона за подгряване на задното стъкло включва и подгряването на страничните огледала.
nachkata
27-10-2008, 20:41
Добре бе колега посъветваи ме как да деиствам
Ми провери ги тез реле и бушон де... После виж до самите реотани ходи ли ток. И те така. :)
В багажника като извадиш акумулатора ще го видиш релето . Мериш на буксите на нагревателите дали имаш + и - после намираш релето зад акумулатора ако нямаш и мериш на него какво се случва . И много внимателно с клемите които са залепени ( заварени ) на стъклото защото ако успееш да ги отлепиш ще береш много ядове = като мен ;)
nachkata
27-10-2008, 23:16
Благодаря колега утре ще го разследвам
И да не пропуснеш да отбележеш тук как си решил евентуално проблема ;)
nachkata
28-10-2008, 19:16
Проблема е решен бушонче чак поставката за бушона беше разтопена сега всичко е ок благодаря на колегите които се отзоваха
Колко ампера сложи сега? Щото да се стопи и основата означава, че е имало проблем някога... Май 30 А беше оригиналния. Що не пробваш с малко по- малък засега? 25 примерно?
nachkata
28-10-2008, 19:25
точно 25 сложих колега
А, добре. Сега остава да внимаваш да не ти опърли седалките, като го пускаш. :) :new_Eyecrazy:
nachkata
28-10-2008, 20:00
еееее недеи така че ми се пресира чак ще ми отиде лаченяка
Забравих да пожелая безпроблемно ползване оттук натам и да питам огледалата бачкат ли? Подгрева де. :-P
nachkata
28-10-2008, 20:17
да колега сутринта ги пробвах бяха запотени от росата и се изясниха доста бързо значи бачкат
Добре е когато всичко свършва добре...
nachkata
28-10-2008, 20:52
Да и аз много се радвам заобичах я тази кола цяла нощ не съм спал да мисля от какво не ще да работи тоя нагревател и сутринта бушонче
А, добре. Сега остава да внимаваш да не ти опърли седалките, като го пускаш. :) :new_Eyecrazy:
Абе не говорихме ли за подгряването на задното стъкло ? Какви седалки да се опърлят :question::new_Eyecrazy:
nachkata
28-10-2008, 22:54
Хаха разбрал си друго колега,нали бушона на нагревателя е в багажника сега го смених,и колегата просто вмъкна малко черен хумор
Тъй де, аз това отопление го ползвам да се топля, преди да ми загрее колата. :-P Къ мислиш ти :new_Eyecrazy:
:oops: не бях схванал шегата ;)
А сега задача с повишена сложност , за да не отварям нова тема някой може ли да предложи с какво мога да си запоя буксите на стъклото които са за подгряването . Идеята е да опазим джама да не се сцепи от прегряване евнтуално , иначе досега да съм го метнал с газовия поялник .
С индукционния поялник и пове4ко колофонец колега.Ни се пука ни се цепи.На старата така ги запоих и нема6е проблем.Ама не 4екаи да стане -20 6тото за разлика от предниа тоа джам не се цепва а става директно на сол.
Чувал съм, че възстановяват тези 'реотани' с някакво токопроводящо лепило. Дали няма да стане и за буксите?
Значи в събота и неделя ако е по топличко времето ще го тормозя ;)
Благодаря ви за експресните отговори
Имало някакви лепила с който и рекъснали реотани се възсановявали,но се отказах да се занимавам.Провери в Бриколаж или в някой специализиран магазин.Лепила има.Другия вариант за който съм чел е:смесва се прах от четки от ел.двигател с някакво тчно лепило и се маже.
Работата отива на газов пояник ми са струва . Най много да ми се наложи да търся задно стъкло после . :shocked:
При мен проблемът беше в самото копче.То е на едни писти и понякога не дава добър контакт, свалих го пораздвижих го и се вирна.
:tooth:С газовия поялник със сигурност ще тъсиш стъкло
С газовия поялник не стана , за утре съм си намерил токопроводящо лепило за скромните 17 лв за 2 милилитра :boxed:
Даже евтино си го намерил.Като го залепиш провери да не почне да се нагрява залепеното място ако е с по-ниско съпротивление от на реотаните.
nachkata
03-11-2008, 18:35
Колега пиши ако стане работата
nachkata
04-11-2008, 20:03
Колега какво стана с лепилото?
Събота и неделя ще го мъча , за сега нямам никакво свободно време през деня :yawn:
nachkata
04-11-2008, 21:39
Въпрос към всички колеги с 164-ки значи лампичката за бялата под вратата не ми свети,не е от крушката сменях я а ме е страх да махна кората да видя жиците как са да не се омотая после с тея ел стъкла и огледала възможно ли е да е от згъвката на снопа от кабели които излиза от колонката.Моля да ме извините за тупия въпрос.
Парво смакни кората и провери.Смело.Ако не е от там виж свивката завар6ва в букса.От там може да е.Много се окисляват тез букси 6ибани.
nachkata
05-11-2008, 08:46
Ще проверя колега.
Колега какво стана с лепилото?
Задачката със лепенето на клемите за реотаните на задното стъкло приключена , ама да не ви се налага че голям зор .
Да опиша в общи линии как решихме задачката - първо изчакахме да е по слънчево времето че и то да помага , после с пистолет за горещ въздух го подгряхме едно хуууууубаво задното стъкло за да не се сцепи когато го запоявахме с Газовия поялник и стана ;)
Само искам да помоял някой ако може да замери с мултицет колко е съпритивлението на реотаните защото ми се струва доста малко 1 Ом съпритивление на реотан . :coolio:
що бе, при съпротивление 1ом мощността излиза около 150 вата. даже по-малко от ом трябва да е.
nachkata
21-11-2008, 15:57
Еи сега го мерихме с комшията 0.98 няма и един ом
Е явно там някъде трябва да е , на Фиат Браво е 1,6 Ом на Пунтото 1,4 Ом .
:cheers: