View Full Version : проблем с аварийните
anton.mudev
28-10-2008, 22:58
колеги ако някои знае от какво може да е проблема моля пишете нямам авар. мигачи натискам копчето и няма като пусна ляв свети само тои и обратната обаче колата не е на контакт
Суперка ли е или не? Изобщо за каква кола говорим? :)
anton.mudev
28-10-2008, 23:03
не е суперка
Тогава май имаш 3 релета за мигачи, едното е за аварийните специално...
Колега аз имах подобен проблем с моита , но тя е суперка .
Мигачите си работеха нормално , но понякога авариините сами се пускаха , сменях релета и не се оправи . Може проблема да е в конзолата на климатроника ....или там незнам дали е с климатроник твоята !
virusalfa
29-10-2008, 18:43
Проблема е в релето-то е едно такова-по-високо.разглобява се и се минава с топъл въздух и контактен спрей.Имал съм го тоя проблем.
anton.mudev
29-10-2008, 23:55
каде се намира ттова реле колега
Най- вероятно при бушоните долу вляво до волана. Като отвориш капака обикновено има лепенка кое за какво е. Но лошото е, че най- често е на италиански...
anton.mudev
30-10-2008, 20:50
много си прав колега ама не е при бушоните някаде под волана е ама там има около 20 броя и незнам кое е!
3 релета са, едно до друго. Пускай мигачи и гледаи кое ще цъка...
И питай boby, най- вероятно ще ти обясни точно къде стои релето. Щото при мен е едно за всички мигачи. И странно защо, дефектира десния мигач предимно. :jumping:
много си прав колега ама не е при бушоните някаде под волана е ама там има около 20 броя и незнам кое е!
За мигачите както казаха другите има 3 релета/старите 164-ки/2 са над кормилната колона.За целта трябва да савлиш пластмасата на кормилия прът/долната/ и ще видиш 3 релета.Първите 2 са за мигачите.Съответно за левия и десния.Третото реме мисля,че беше за стартера или за контактния ключ.Ако си пипал нещо и си им разменил местата или някое реле е дало фира ще свети само от едната страна и то при натиснато копче за аварийни и бастунчето за мигачите да е на същата страна.Т.е релетата отдясно на волана играят ролята на управляващи,а релето в кутията с бушоните е изпълнителя.Дано си ме разбрал.:torch:
anton.mudev
03-11-2008, 20:52
mersi
anton.mudev
25-11-2008, 23:28
колеги не става с тези релета здрави са ама пак ги смених и пак неще да свети
колеги да не пиша нова тема ще попитам тук.Значи прекарвах кабел за задния говорител и след малко видях че неработят предните мигачи.Като пусна аварийни или мигачи няма значение светят само отзад.Тук видях че има за дясната и за лявата страна релета.Може ли да са за отпред и отзад?или да има някакъв бушон?става дума за 164тс 89г.
Много странен проблем. Според схемите, за да стане това, трябва да изключиш 2 букси. Или остава най-баналния вариант с крушките.
не е от крушките със сигурност.Каде се намират тея 2 букси?Може да сам ги подмъкнал без да искам
G149, G150. Не можах да измисля по-читав вариант за схемата...
Но пък те са на 2 различни места в колата. Може да има и нещо преди тях, дето не съм го видял.
мерси колега тази схемичка може да ми помогне .сега колата не е в мен бащата излезна с нея но като се прибере ще поогледам и ще пиша какво съм направил
погледнах за G149, G150 не видях нищо нередно направо сам пас.а и много ме пцуят без предни мигачи:)
Остава нещо друго, преди тези букси по веригата. Иначе не знам