View Full Version : Sony Ericsson или Nokia???
Коя марка предпочитате и защо?
raffaello
30-10-2008, 20:34
Нокиата си е Нокиа
Към кой модел на Нокиа си се спрял, какво търсиш от един телефон - дисплей, яка батерия, тънък, смартфон или просто слушалка за разговори - непретенциозен телефон???
Аз бях голям фен на Самсунг,но от 3 години ползвам само Нокия,всите са едни и същи боклуци :prescription: :prescription:
Абе аз по принцип съм фен на Сонито и имам к850, но сега ми се върти нещо в главата N 95 с навигацията. Просто се чудя!!!
raffaello
30-10-2008, 20:50
Ако е само за навигацията то не си заслужава да наливаш толкова пари за апарат, по-добре си вземи отделно навигация и един нов апарат Нокиа от средния или бизнес класата. Имам приятел който е представител на една фирма за навигатори и цените им са доста добри.
Важното е да има зелено и червено копче! :wow:
Sony Ericsson
Нокия никога повече не бих си взел . То нито камерата и камера , нито звука и звук . За меню да не говорим , то е под всякаква критика .
Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него ;)
Sony Ericsson много ясно!:-D
Sony Ericsson
Нокия никога повече не бих си взел . То нито камерата и камера , нито звука и звук . За меню да не говорим , то е под всякаква критика .
Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него ;)
Ами и аз така мисля, ама пустата му навигация! Но колегата май е прав, че за тия пари мога да си взема сностна навигация.
Твърдолинеен фен на Нокиа.
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1628 :big_love:
@Bonev има си и GPS
Има ли смисъл да говорим ? Просто няма база за сравнение .
Да сменя Sony Ericsson за Нокия - все едно да сменя Алфата за Голф 3,4,5 - само защото било по-масово и бля бля бля .....
П.С. Май се разгорещих но такива са тези провокиращи теми , хахахах :drunk:
Bonev, на N95 му държи малко батерията, иначе е готин. Ако ще го взимаш само заради навигацията няма смисъл, тя е платена. :drunk::drunk::drunk:
Сравнение на двата :
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1628&sub=compare&producer_id_2=45&id_2=1417&campare=%F1%F0%E0%E2%ED%E8
Абе аз по принцип съм фен на Сонито и имам к850, но сега ми се върти нещо в главата N 95 с навигацията. Просто се чудя!!!
Аз също съм фен на Сони ,но за висок клас телефон какъвто се води к850 ,нокия е по-добрия вариант,к850 има адски дизайн и функции ,но процесорът му е слабичък и ще ти дойде мъка да преглеждаш 5мегапикселовите снимки,или други секции от менюто след като го претовариш.
Скоро роднина си купи К550 ,какво да ти кажа ,за тези пари телефона конкуренция няма просто.
Н95 е прекрасен телефон с страхотен дизайн здравина и уникални за телефон функции ,Аселерометър,niime....,ще ти служи вярно и без памет няма да останеш
Аз на този етап бих си взел една Е51 -бизнес телефон,просто защото имам нужда от такъв клас телефон,та колега помисли за какво точно ти е нужен,
ако бях на теб бих си взел едно сони за 200 300 лева и една навигациика и ето ти сумарно Н95
Коя марка предпочитате и защо?
Като веща в тази област ще си позволя да ти дам един съвет:СТОЙ си със сони-то!!!
Повярвай ми,това е най-добрият избор на този етап.
Работя в тази сфера,само не ме питай какво точно,но зная какво говоря.
А К850 е една много добра машина ... моят претърпя дори прегазване от Алфа 156 вагонче и пак си работеше до мента в който го изтървах за стотен път и отказа слушалката :prescription:
Stoyan Georgiev
30-10-2008, 22:39
nokia - за последните 4 години съм сменил 4 нокии - коя от коя по-здрава и преминала през физически изпитания, на които и каска от кевлар неможе да премине и да оцелее
менютата на нокиа са световно признати за най-интуитивни и удобни за работа с тях, а като качество на материали и камери/звук и т.н. разликата между нокиа и сони-ериксон е като между майбах и шкода... ми то , аз като взех да ползвам 2-3 сони-ериксона имах чуството, че боравя с китайски детски играчки, то скърца, то се драска като невидяло, то пращи... а усещането в ръката и самата клавиатура е все едно боравиш с дрелка
за екстри да не говорим - погледнете колко смарт-фона имат ериксон и колко имат нокиа
е-сериите особено са наистина върха на това, което можеш да искаш от един телефон - ултра-качество, много елегентен и дискретен дизайн, претоварен с бизнес-функции и т.н. ...
малко съм пристрастен май май ?
ПП: пример, който ползвам за нокиа - един 6230, прелетял десетки метри да се срещне в бетонена стена - не един или два пъти, летял от седми етаж на сграда, падал безброй пъти от метър и половина височина, падал десетки пъти по стълби - та пламъка на живота в този телефон бе угасен от изпускане във вода , като повредата беше лесно отстранима, но така или иначе вече беше на 2 години и половина, и реших, че е време да се смени
Направо съм готов зарибен голяма реклама им направи:mobile: добре че съм имал 3-4 и ги знам каква стока са, в сравнение със Сонитата са дръвчета. :prescription: За да си взема Нокиа добра колкото един произволен Сони модел трябва да дам 2пъти повече пари, а за тия пари ще си взема Сони 2пъти по-добро от горепосочените :mobile: те тва е общо взето
Stoyan Georgiev
30-10-2008, 22:55
Направо съм готов зарибен голяма реклама им направи:mobile: добре че съм имал 3-4 и ги знам каква стока са, в сравнение със Сонитата са дръвчета. :prescription: За да си взема Нокиа добра колкото един произволен Сони модел трябва да дам 2пъти повече пари, а за тия пари ще си взема Сони 2пъти по-добро от горепосочените :mobile: те тва е общо взето
не :)
казвам го съвсем приятелски :D
между другото тук говоря за ценови клас на 450 лв. , може би трябваше да уточня... под 450 лв. почти всичко е еднакво евтино дръвце , без значение от марката :)
@Bella
Имаш ли наблюдения върху Sony Ericsson C905 и би ли споделила с нас простосмъртните защото му се точа като загорял плейбой на блондинка ;)
vikoalfa
30-10-2008, 23:55
Н95 е абсолютна тояга,мога да си чупя орехи с него.А и колегата за батерията и навито е прав 1 ден как ти звучи.
Имал съм и имам всичките Сонита от к700 до к850,само за една нави няма сми.Иначе има добри модели и от двете марки,но Сони по-ми допада.
@Bella
Имаш ли наблюдения върху Sony Ericsson C905 и би ли споделила с нас простосмъртните защото му се точа като загорял плейбой на блондинка ;)
Очаквам тестови бройки ... ще го видим , но да си призная и аз тръпна с нетърпение да се запозная с този модел.
Nasko_77
31-10-2008, 03:06
Твърдо съм за Сонито пред Нокия... винаги съм ги харесвал много повече. А тоя модел C905 е направо убиец като му гледах техн. характ. :wow:
От скоро малко изневерих на Сони със... BlackBerry с GPS и колегите са много прави... дето те съветват да не си взимаш телефона само заради това. Освен, че е платен... бая далечко са от един, истински навигатор като Гармин да кажем, тези телефонните GPS-и. През Гугъл мапса.. не е динамично позиционирането например. Трябва да рефрешваш за да видиш къде си се изместил по дестинацията.
Абе стават ама... много по-добре е Гармина за навигация.
Купих си Нокиа, само и единствено заради навигацията. Не е Н95 а 6110 навигатор. Преди време беше единствения с вграден ГПС, та затова. Като телефон с нищо не е по-добър от който и да е друг, но навигацията си я бива. Не е вярно,че навигацията е платена. Всичко зависи от това каква карта можеш да си намериш. Ако не можеш да си намериш "хакната" си купуваш карта. Ползвам карта на Гармин и е доста добра. Сега има 6120 навигатор, който не е лош. И ако не пътуваш често с кола, а ти трябва навигация от време на време, както за пътуване с кола, така и пеша, трябва ти две в едно-телефон с навигация. Който не вярва да дойде да му демонстрирам.
Успех!
Само да уточня, че сонито няма да го сменя! Просто мислех нокията да ми е трети телефон на мястото на сони к750 и да го ползвам и за навигация. Иначе к850 -ката не я давам!!!
Купих си Нокиа, само и единствено заради навигацията. Не е Н95 а 6110 навигатор. Преди време беше единствения с вграден ГПС, та затова. Като телефон с нищо не е по-добър от който и да е друг, но навигацията си я бива. Не е вярно,че навигацията е платена. Всичко зависи от това каква карта можеш да си намериш. Ако не можеш да си намериш "хакната" си купуваш карта. Ползвам карта на Гармин и е доста добра. Сега има 6120 навигатор, който не е лош. И ако не пътуваш често с кола, а ти трябва навигация от време на време, както за пътуване с кола, така и пеша, трябва ти две в едно-телефон с навигация. Който не вярва да дойде да му демонстрирам.
Успех!
Точно за това говорех! 2 в 1!!!
Очаквам тестови бройки ... ще го видим , но да си призная и аз тръпна с нетърпение да се запозная с този модел.
Като цена как ще е?
Аз съм със Sony Ericsson G900
Блутуут модул... кракнта Гармин и карта, работи перфектно (в момента тествам с модул на колега).
Има вече хакове за откл. на файлова система и инсталиране на неподписани приложения.
1 Недостатък на конкретния модел - SЕ спират UIQ и минават на S60 Symbian ... та може да е малко тегаво в бъдеще със софтуера (д**ба тиквениците 2 дена след като го купих обявиха това).
Преди това бях със К800 - 3.2 Мпкс камера трепаше 5 мегите на Самсунг и Нокиа като качество на снимки, но тази на Г900 не е толкова читава или плаче за модване (като излезе мод ще разбера).
Нокия - за да си част от тълпата :balloon:
Аз съм със Sony Ericsson G900
Блутуут модул... кракнта Гармин и карта, работи перфектно (в момента тествам с модул на колега).
Има вече хакове за откл. на файлова система и инсталиране на неподписани приложения.
1 Недостатък на конкретния модел - SЕ спират UIQ и минават на S60 Symbian ... та може да е малко тегаво в бъдеще със софтуера (д**ба тиквениците 2 дена след като го купих обявиха това).
Преди това бях със К800 - 3.2 Мпкс камера трепаше 5 мегите на Самсунг и Нокиа като качество на снимки, но тази на Г900 не е толкова читава или плаче за модване (като излезе мод ще разбера).
Нокия - за да си част от тълпата :balloon:
Дай некоя идея! За к850 можи ли да се измисли нешо?
Да подкараш навигация ли?
Виж във форума на датата има софт, модове и елфи за не ОС базираните СЕ.
А гармин или томтом май имаха джава версия - работи на същия принцип - с външен блутут датчик.
Да подкараш навигация ли?
Виж във форума на датата има софт, модове и елфи за не ОС базираните СЕ.
А гармин или томтом май имаха джава версия - работи на същия принцип - с външен блутут датчик.
Да ама през интернет инормациятя била много бавна и трябвало рефрешване непрекъснато! Джава версията я видях ама не е това което ми трябва!
Не говоря за аGPS, блутут датчик за координати и заредена карта в мемори картата - това е схемата по която работи мобилния Гармин.
Sony Ericsson , добро менюо, качествени телефони, здрави и надеждни.
Nasko_77
31-10-2008, 15:25
Добре де... не се ли обесмисля това да да даваш пари за телефон с GPS и след това да дадеш още 150-250лв. за да го заредиш с карта от Гармин?:hump:
А Ето и моделите на които може да се сложи, които никак не са "без пари":)
http://www.garmin.bg/?s=5&i=83
А ето пък колко струва един идеалка навигатор;)
http://www.garmin.bg/?s=5&i=47
Лично мое мнение, но просто от воленце ги давам тези 440лв. за истиското устройство и си запазвам настоящия телефон... ако съм на твое място:)
Дали който и да е тел с нав.... ще работи по-добре от него:upsidedwnsmiley:
Добре де... не се ли обесмисля това да да даваш пари за телефон с GPS и след това да дадеш още 150-250лв. за да го заредиш с карта от Гармин?:hump:
А Ето и моделите на които може да се сложи, които никак не са "без пари":)
http://www.garmin.bg/?s=5&i=83
А ето пък колко струва един идеалка навигатор;)
http://www.garmin.bg/?s=5&i=47
Лично мое мнение, но просто от воленце ги давам тези 440лв. за истиското устройство и си запазвам настоящия телефон... ако съм на твое място:)
Дали който и да е тел с нав.... ще работи по-добре от него:upsidedwnsmiley:
Що ли не съм дал 1 лев до тук за инсталирания на телефона си GPS :crazy:
Все едно не знаеш за какво служат кейгените :)
trustworthy
31-10-2008, 15:53
Да се сравняват марки е несериозно. Сравняват се конкретни модели и то да са конкуренти в един и същи клас.
Другото е чесане на езици в стил 'БМВ срещу Ауди', 'Левски с/у ЦСКА' и т.н.
И още нещо до колегата Nasko_77, Гармин БГ са кретени и не знаят как да продават... Гармин мобайл може да се инсталира на почти всички телефони със Симбиан или Уиндоус мобайл.
За тия пари трябва да дават софтуера отключен да работи с произволен блутуут датчик, та да се научат да продават :D
raffaello
31-10-2008, 17:12
тука както виждам отзивите съм Нокиа не са добри, предпочитате Сони или Мото. Аз съм имал доста телефони и то от различни марки, но от 4-5 години си държа на Нокиа защото са най-добрите, това го показват и продажбите, Нокиа държи около 30-40 % от пазара на мобилни телефони в света, тази фирма е най-големия производител във света.
Сега зависи за какво предимно ще го ползваш има различни класове и всеки клас си има специфични характеристики.
Бих ти казал за 2 модела на Нокиа които ползвам в момента
6233 - бизнес телефон, вече е стар модел но има специално излъчване, батерия 5-6 дена, инфраред, блутут, камера 2 мегапиксела, радио и цена в момента около 250-300
2600 класик - имам го от лятото - тънък, слаб дисплей, слаба камера но перфектна батерия 8-10 дена, блутут, радио, а цената му е само 120-140 лв
не искам да те навивам за Нокиа, но има ли смисъл да се наливат пари по 800-1000 лв за телефон, като след 4-5 месеца ще е вече почти наполовина
tipo1960
31-10-2008, 17:50
Абе аз по принцип съм фен на Сонито и имам к850, но сега ми се върти нещо в главата N 95 с навигацията. Просто се чудя!!!Ако продаваш СОНИто го купувам :handshake:,имал съм поне 10-тина Нокии,но вече едва ли ще си купя някога ,батериите държат малко,операционната система гола вода постоянно забива,да не говорим за другите екстри като камера,дисплей и ..... всичко.Това е лично мое мнение бях голям фен на Нокия някога.
Бях голям фен на Сони.Имал съм 5 различни техни телефона,като последния беше Р 990.Сега съм с HTC Touch Cruise и трябва да си призная,че предимството е изцяло в полза на последния.Говоря за качество на изработка,GSM модул,функции.Колкото за GPS...на HTC-то вървят без проблем повечето такива програми.Работи чудесно като навигатор.Ползвал съм го в няколко европейски държави и много пъти ми е спестявал време и нерви.
За Нокия...добри телефони,но цената е по-висока от качеството.
Само да уточня, че сонито няма да го сменя! Просто мислех нокията да ми е трети телефон на мястото на сони к750 и да го ползвам и за навигация. Иначе к850 -ката не я давам!!!
пууу тъкмо мислех да ти прокарвам офертата на лични и да го взимаам.Аз откакакто се помня с Ериксон,после преминах на Сони Ериксон.Това е истината по твоя въпрос.
СОНИ ЕРИКСОН е телефона.:jumping:
всички неща които са "ALL in...." са доказали че са шит.... MOTOROLA e марката :jumping:
Аз съм имал доста телефони и то от различни марки, но от 4-5 години си държа на Нокиа защото са най-добрите, това го показват и продажбите, Нокиа държи около 30-40 % от пазара на мобилни телефони в света
Алфа колко % държат от автомобилния пазар ;) ако по тва се ориентираме Алфа е най-голямото дърво, а Дачия Логан е GT SUPERCAR
raffaello
01-11-2008, 05:59
явно тука няма фенове на Нокиа и затова се стига до тези крайни мнения, че Сонито е телефона
всеки има право на избор, купува си го и го ползва, а ако после не е доволен да си го продава
това със сравнението на Алфа и Дачия никак не е уместно, не се сравняват кон с магаре нали???
:roll2: що бе Дачия-та е многоцелеви автомобил при нужда може да се движи и по таван на тва му викам аз гъвкаво вътрешно пространство /под въздействие на външни сили/
К'о толко спорите? :grin:
Като цяло това са водещите марки и моторолата. Аз съм имал предимно ериксони и менюто и е по приятно, а може и да съм му свикнал повече. Нокията също е с много добре подредено меню, но мен единствено ме дразни, че като сложа картата и не ми разпознава имената като хората.
Иначе взимаш това което по ти харесва. И при едните и другите има дефкти в някой пратки модели, ма нема се пуашиш:grin:
Nokia...... Т`ва е марката за телефон
n95 е дебела, пластмасова и неприятна.
аз съм с е71 - първия телефон на нокиа след 7110, който стаза за нещо.
виж е66 преди да си даваш парите ...
assassin's
01-11-2008, 12:24
твърдо за сони ериксон!!3-та година ползвам такъв w810i!какво да кажа страхотен дизайн камера макар и 2 мегапиксела мн по добра от която и да е нокия с такава,за звук да не говорим!изпитанията които е преживял са много не мога да ги изброя!за 2-ра година е в афганистан и неможете да си представите с колко прах се пълни не е почистван и работи безотказно!потдаржа перфектно 2 гигабайта мемори карта!имам и нокия 5300 е да ви кажа че място за сравнение няма!а и някой каза че мн се надирали твърдо против много здрави телефони!!лич
но мое мнение
Mind_Control
01-11-2008, 13:00
Като веща в тази област ще си позволя да ти дам един съвет:СТОЙ си със сони-то!!!
Повярвай ми,това е най-добрият избор на този етап.
Работя в тази сфера,само не ме питай какво точно,но зная какво говоря.
А К850 е една много добра машина ... моят претърпя дори прегазване от Алфа 156 вагонче и пак си работеше до мента в който го изтървах за стотен път и отказа слушалката :prescription:
Ама не се изказвай така моля ти се, хем казваш че работиш в тази сфера, хем препоръчваш Сони ериксон :mf_Flush: Нокиа защо мислиш държат по- високи цени- много просто, защото наливат повече в развойна дейност, там всичко е премислено добре и е направено функционално. Та сони ериксоните в сремежа си да бъдат различни са направили най- голямата глупост, която може да се направи при създаването на мобилен телефон- махнали са зеленото и червеното копче. Като хвана Сони Ериксон винаги се чудя как по дяволите да набера номера без да чета по дисплея дребните букви или как по дяволите да приключа разговора. Сони Ериксон са хубави, но не са домислени като цяло, откъдето и се водят за по- бюджетна марка от Нокия! Никой себеуважаващ се бизнесмен не е със Сони Ериксон, което вече говори само по себе си коя марка къде се намира.
Mind_Control
01-11-2008, 13:04
Алфа колко % държат от автомобилния пазар ;) ако по тва се ориентираме Алфа е най-голямото дърво, а Дачия Логан е GT SUPERCAR
Примерът ти не е уместен защото ценовия клас е различен. Ако имаше алфа на цената на Дачия съм сигурен, че пазарният дял на дачия щеше да е 0%. Докато при Нокиа и Сони Ериксон цените са съизмерими, то това значи, че в случая не цената определя, а функциалността и предпочитанията на потребителите!
Ама не се изказвай така моля ти се, хем казваш че работиш в тази сфера, хем препоръчваш Сони ериксон :mf_Flush: Нокиа защо мислиш държат по- високи цени- много просто, защото наливат повече в развойна дейност, там всичко е премислено добре и е направено функционално. Та сони ериксоните в сремежа си да бъдат различни са направили най- голямата глупост, която може да се направи при създаването на мобилен телефон- махнали са зеленото и червеното копче. Като хвана Сони Ериксон винаги се чудя как по дяволите да набера номера без да чета по дисплея дребните букви или как по дяволите да приключа разговора. Сони Ериксон са хубави, но не са домислени като цяло, откъдето и се водят за по- бюджетна марка от Нокия! Никой себеуважаващ се бизнесмен не е със Сони Ериксон, което вече говори само по себе си коя марка къде се намира.
Е аз като имам зелено и червено на 5310-ката к'во? Като се чудих сумати време как да селектирам кой от няколкото номера на един запис да избера при набиране, и се оказа,че е копчето в средата за менюто. :grin:
:firstprize::locked:
Nokia...... Т`ва е марката за телефон
digitalundgrd
01-11-2008, 20:23
И аз съм за Нокиа
Stoyan Georgiev
01-11-2008, 21:23
n95 е дебела, пластмасова и неприятна.
аз съм с е71 - първия телефон на нокиа след 7110, който стаза за нещо.
виж е66 преди да си даваш парите ...
колега, е71 можеш ли да ми кажеш колко му държи батерията, че съм му метнал око ама не познавам никой, който да има такъв и съответно да ми каже реално колко време трае на едно зареждане :) (говоря по 2 часа на ден горе-долу)
ПП: батерията на сегашния ми е51 ме изкарва 3 дена , понякога 4 ама рядко.... иначе много хубаво телефонче и то, вече издържа няколко падания от доста високо и само леко понаскърцва на едно място
колега, е71 можеш ли да ми кажеш колко му държи батерията, че съм му метнал око ама не познавам никой, който да има такъв и съответно да ми каже реално колко време трае на едно зареждане :) (говоря по 2 часа на ден горе-долу)
ПП: батерията на сегашния ми е51 ме изкарва 3 дена , понякога 4 ама рядко.... иначе много хубаво телефонче и то, вече издържа няколко падания от доста високо и само леко понаскърцва на едно място
моя кара по 4-5 дена. но говоря по-малко.
От няколко години съм избрал Нокиа като марка телефон и съм много доволен.
Прочетох доста интересни мнения а се водя че разбирам бая от телефони - хардуерно и софтуерно.
Най-точното определение което чух до сега е сравнението със Майбах и Дачия. Евала на пича, който го написа.
Интелигентни хора сте но не знам дали сте разглабяли телефоните си и да погледнете материалите, качеството... а за софтуер и поддръжка да не говорим. Отделно знаете ли кой и къде ги сглабя :)
Искам да направя обаче и едно уточнение.
Винаги съм бил на принципа ако ще е да е - така че аз телефон под 1000 лева не съм купувал.
От 2 години и половина изполвам като личен Н93И и мога да каже че е невероятен телефон.
Добър процесор, видео, снимки, софтуера е на ниво, батерията също - (аз говоря много -ако над час се брои за много за ден). Използвам често wifi с което няма никакви проблеми. Пуснал съм му и акселерометър - нека тука "разбирачите" се позачудят.
Та в крайна сметка бих обобщил:
Има различни марки и модели защото има и различни вкусове. Ако на Вас Ви харесва СориЕриксън (както му е името в повечето сервизи) - Ваша работа!
Аз избрах Нокиа!
Alexanderbb
03-11-2008, 16:27
От половин година съм с една Nokia N82. Мога да кажа че телефона си е найстина добър. Досега проблеми не съм имал и като свикнеш с менютата всичко е на 6(досега съм ползвал само и единствено Philips). Навигацията на Гармин работи безпроблемно а с кракната карта нa Offroad се стига до всяко място. Самия GPS сензор на закрито бие сензора на garminska навигация.
Susscrofa
04-11-2008, 14:50
Стоянееееееееее аз съм с е 71, батерията е супер телефона е мнооого по добър от н 95, няма да сбъркаш. Навигацията я хакнах герминската и бачка бижу, иначе от нокия искат да си цакаш за да ползваш тяхната.
тръгнах с нокиа,но човек трябва и да се развива!От три години съм със Сони-Ериксон 800 и още не отказва.Имам много перфектно запечатани моменти с него.Почвам да го мразя!Не се чупи пущината!Иначе,като чуя Нокия,все правя аналогия с дуализма : нокиа3310 и фолф2.Заедно много си пасват.Стабилна диа:prescription:гноза!
nuvolari
04-11-2008, 21:42
тръгнах с нокиа,но човек трябва и да се развива!От три години съм със Сони-Ериксон 800 и още не отказва.Имам много перфектно запечатани моменти с него.Почвам да го мразя!Не се чупи пущината!Иначе,като чуя Нокия,все правя аналогия с дуализма : нокиа3310 и фолф2.Заедно много си пасват.Стабилна диа:prescription:гноза!
И аз имам Сони Ериксон К700 от както излезе и все още държи машинката не иска да се счупи,че да си взема друг!А относно Нокия-менюто не ми харесва,а и от към механиката не са много добри,но в крайна сметка един харесва руси ,друг черни ......въпрос на избор?
Вземи си едно НТС 3300 и мирясай. В момента цените им са паднали, а машинката е невероятно надеждна и работи много стабилно.
И повярвай ми, ще имаш истинска навигация и ще можеш да качиш всички възможни навигационни програми - аз лично съм качил Route 66, iGo, Garmin, Destinator, TomTom и още няколко барабар с картите.