PDA

View Full Version : Skype проблем

Gogata
30-10-2008, 21:46
Както си говорих онзи ден по Скайп и се разпадна връзката,след което като се обадих отново нищо не чувах.Отсреща ме чуват,но аз нищо не чувам.Пробвах с други колонки,слушалки,но няма ефект.Свалих нов Скайп,но положението е същото.Някакви идеи от какво може да е този мистериозен проблем и как да го реша?

Stoyan Georgiev
30-10-2008, 21:53
само за протокола - от самия скайп сигурен ли си , че си избрал правилното устройство за слушалките ? и дали не си ги намалил пак от скайп...

като ти говорят трябва една скала да се мърда (от там се и увеличава и намаля звука на скайпа) - за да я виждаш нея трябва по време на разговор да си отворил звуковите настройки - те се пускаха някъде под името на този с който разговаряш - едно микрофонче мисля

Gogata
30-10-2008, 22:09
само за протокола - от самия скайп сигурен ли си , че си избрал правилното устройство за слушалките ?

Всмисъл?

като ти говорят трябва една скала да се мърда (от там се и увеличава и намаля звука на скайпа) - за да я виждаш нея трябва по време на разговор да си отворил звуковите настройки - те се пускаха някъде под името на този с който разговаряш - едно микрофонче мисля

Да,и двете скалички са увеличени на максимално ниво,но няма ефект.Като съм със слушалки забелязах,че при максимално усилено положение се долавя говор,но той е изключително слаб и е съпътствам с шум.
Проверих и настройките в контролния панел и там всичко изглежда наред.Други идеи?

Stoyan Georgiev
30-10-2008, 22:44
там където е за слушалките на скайпа - провери дали си избрал правилното устройство от падащото меню - понякога се обърква и слага нещо грешно там

а щом се чува и слаб говор, може би проблема не е в теб, а в отсрещната страна ?

PEPI-2ALFA
30-10-2008, 23:46
...а щом се чува и слаб говор, може би проблема не е в теб, а в отсрещната страна ?
Това може лесно да се провери с друг абонат.
П.П.:offtopic: На мен от 3-4 дни тук в работата са ми свалили някакъв нов скайп (на цял екран) и не мога да му свикна още.:cussing:

soldier
31-10-2008, 13:06
Най-добре си тествай с SkypeTestCall абоната, там ти прави запис на това, което казваш на микрофона и ти го пуска да си го чуеш, както и ти говори. Така лесно ще се ориентираш къде е проблема ;)

Gogata
31-10-2008, 13:15
там където е за слушалките на скайпа - провери дали си избрал правилното устройство от падащото меню - понякога се обърква и слага нещо грешно там

а щом се чува и слаб говор, може би проблема не е в теб, а в отсрещната страна ?

Има две опции - едната е устройство по подразбиране,а другата е ESS AudioDrive.Пробвах и едното,и другото приложение,но няма разлика.Това е и за микрофона и за слушалките.

С други абонати също пробвах и там е същото-чува се само супер слаб сигнал,когато съм със слушалки,с колонките и другите му работи съвсем нищо не се чува.
При тест разговора също нищо не чувам.А всички други сигнали в Скайп си функционират нормално,както и други приложения на компютъра.

Вече трети Скайп свалих от официалния сайт,изтрих всички както си му е реда преди това,но е ефекта е нулев.:wc:

Gogata
31-10-2008, 13:18
Най-добре си тествай с SkypeTestCall абоната, там ти прави запис на това, което казваш на микрофона и ти го пуска да си го чуеш, както и ти говори. Така лесно ще се ориентираш къде е проблема ;)

И това пробвах,но нищо не чувам и съответно моя глас не мога да чуя,което е много странно,защото при разговор с друг абонат мен ме чуват,а аз нищо не чувам.
Ебаси филма!:shocked:

morfius
31-10-2008, 14:18
И това пробвах,но нищо не чувам и съответно моя глас не мога да чуя,което е много странно,защото при разговор с друг абонат мен ме чуват,а аз нищо не чувам.
Ебаси филма!:shocked:

Проблема е или в звука на компа ти или в слушалките/колоните
Микрофона ти работи... но не получаваш (или не проиграваш) звук.
Да не си мютнал отсрещните без да искаш и да остава сетинг някъде въпреки преинсталациите?
(Преинсталация проблеми с клиентски настройки не решава).

nikotm
31-10-2008, 15:00
А от друг източник на звук чували се,в смисъл като пуснеш плеар с музика или филм чува ли се звук?

mordohy
01-11-2008, 10:04
Тоя проблем го имаше една моя приятелка.След много мъки се оказа,че иска преинсталиране на Уиндоуса.Преинсталираха го и няма проблеми!:throw:

pa4ito
01-11-2008, 23:45
Тоя проблем го имаше една моя приятелка.След много мъки се оказа,че иска преинсталиране на Уиндоуса.Преинсталираха го и няма проблеми!:throw:
Ееее, стига бе, чак пък преинсталиране заради звука... Той верно Windows-а е бъгав ама чак до толкова. Както казва morfius проблемът е или в изхода на звуковата карта или в настройките на звука. Разрови из настройките за звука да не се е намалил слайдера на звука към минимум.
Виж и дали в Device Manager-а разпознава правилно аудио картата, т.е. да няма някой жълт удивителен.

Gogata
01-11-2008, 23:58
Проблема е или в звука на компа ти или в слушалките/колоните
Микрофона ти работи... но не получаваш (или не проиграваш) звук.
Да не си мютнал отсрещните без да искаш и да остава сетинг някъде въпреки преинсталациите?
(Преинсталация проблеми с клиентски настройки не решава).

Ще проверя и това,което може би най-вероятно е станало.:idea2:

Gogata
01-11-2008, 23:59
А от друг източник на звук чували се,в смисъл като пуснеш плеар с музика или филм чува ли се звук?

Да всички други приложения,дори звуковете на скайп си работят нормално,проблемът е само по време на разговор.

Тоя проблем го имаше една моя приятелка.След много мъки се оказа,че иска преинсталиране на Уиндоуса.Преинсталираха го и няма проблеми!

Въпросният проблем междудругото стана точно след преинсталиране не Уиндоус.

Gogata
02-11-2008, 00:06
Ееее, стига бе, чак пък преинсталиране заради звука... Той верно Windows-а е бъгав ама чак до толкова. Както казва morfius проблемът е или в изхода на звуковата карта или в настройките на звука. Разрови из настройките за звука да не се е намалил слайдера на звука към минимум.
Виж и дали в Device Manager-а разпознава правилно аудио картата, т.е. да няма някой жълт удивителен.

И аз си мисля,че някъде там трябва да е проблема.В понеделник ще видя какво е положението.И дано стане вече,че се вкарах в егати филма с тоя скайп :hmm:

Gogata
05-11-2008, 21:20

Оказа се прав колега.След като преинсталирах Уиндоуса се оправи и всичко беше наред...до преди малко,когато опитах да се обадя по скайп и пак същото!:wallbash: Ебаси скапаната работа :throw:

pacho_kardana
09-11-2008, 17:34
Оказа се прав колега.След като преинсталирах Уиндоуса се оправи и всичко беше наред...до преди малко,когато опитах да се обадя по скайп и пак същото!:wallbash: Ебаси скапаната работа :throw:

Колега виж да не е от най-простото-от кабелите. Ако не са кабелите има възможност да е от слаб интернет.

viki
10-11-2008, 21:54
Да използвам темата да се оплача,че не ми се стартира qip-a http://www.foxes2.be/k/hysteric.gifДнес в офиса си беше ОК...сега дръжки:(

morfius
10-11-2008, 21:57
Учете се да преинсталирате тогава...
Случайно да ползваш стара версия?
Щом е само при Скайп разговор виж му звуковите настройки - особенно автоматичната настройка прави понякога мизерии или пък прословутото - устройство по подразбиране - разбутай там наличните.

pa4ito
11-11-2008, 18:16
Да използвам темата да се оплача,че не ми се стартира qip-a http://www.foxes2.be/k/hysteric.gifДнес в офиса си беше ОК...сега дръжки:(

qip-а от време на време не може да се закачи към сървъра на icq-то, като пише че е подадена команда за спиране на сървъра или нещо такова. След около 10-15 мин. всичко става "шест" - ни лук ял, ни лук мирисал :-)

Gogata
11-11-2008, 19:04
Колега виж да не е от най-простото-от кабелите. Ако не са кабелите има възможност да е от слаб интернет.

Проверих ги сумати пъти,но уви,всичко изглежда наред.Имам някакви подозрения,че проблемът може би е в звуковата карта,защото като слушам музика например и започна разговор по скайп моментално спира всякакъв звук(и на скайп,и винамп например).След като прекратя разговора,винампа или друга програма,отново се чува.Видях настройките в Контрол панела(за кой ли път вече) и са ок.Явно проблемът е звуковата карта,най-вероятно.Лошото е,че този стар дръгел е с вградена звукова карта :comphits:

Gogata
11-11-2008, 19:14
Учете се да преинсталирате тогава...
Случайно да ползваш стара версия?
Щом е само при Скайп разговор виж му звуковите настройки - особенно автоматичната настройка прави понякога мизерии или пък прословутото - устройство по подразбиране - разбутай там наличните.

Уиндоусът е ЕксПи сървис пак 3.Имам няколко различни копия и ги сменям от време на време.
Скайп използвам от официалния сайт,като пробвах всичките версии за ЕксПи(Нормална,Бизнес и Бета версията),но при всички ефекта е един и същ.
Устройствата,които предлага Скайп са две:"По подразбиране в Уиндоус" и "ESS AudioDrive".И при двете ефекта е един и същ.
Като писах малко по-горе имам подозрения,че може би имам проблем със звуковата карта,но тя е вградена и май става егати филма.:comphits:

morfius
11-11-2008, 20:32
Иди си купи една обикновена PCI ска ... 20 лева е.

А ако си обясниш как така тая същата карта предава звука от игри/филми/ОС, а от Скайп не... може да изкочи нещо.
Драйвери да си сменял скоро?
Кодеци?