View Full Version : Пети сме в света по жертви на катастрофи
Прочетете това..И нека тая новина да ни доведе до размисъл......!
http://news.ibox.bg/news/id_2028441332
България е на 25 място в света по брой на автомобили на 1000 души от населението и на 5 място по брой загинали при катастрофи - 135 на един милион жители.
Направо отчайващи факти..Трябва коренна промяна!
има време да оглавим класацията:drive:
raffaello
01-11-2008, 06:02
нямаме култура на пътя, затова сме тази класация
Глупости. Културата се изгражда, не е вродена. За всичко са виновни тези които взимат пари за да дадат книжки на хора които не знаят как се сменят скоростите и на катаджиите които взимат пари без значение на нарушението което си направил. Как да научиш човек, че трябва да кара разумно като знае, че ако те спрат единственото последствие ще е 20 лв. по-малко в джоба.
Чудно ми е как не сме първи! В тия неща ни бива много!!!
ФЕРАРИСТ
01-11-2008, 12:33
Като за начало аз бих повярвал на някаква официална статистика, а не на нещо закано от някакъв инструктор.....но понеже това е лоша и стряскаща новина, покриваща се с представите на всеки от нас, склонноста да я приемем за чиста монета е много голяма.....
Nasko_77
01-11-2008, 14:34
Добре де.. на мене ми е много чудно.. защо не се въведе закон за проверовъчни.. изпити по теория и кормуване на определен период от време:screwy: Не зависимо дали имаш нарушения или не.
На времето е имало нещо подобно май. Като изключим по техн. причини.. всички катастрофи се дължът на.. не прилагането на ЗзДП. В много случаи, обаче той не се прилага поради НЕ знание. С времето се забравя и постепенно започва да се кара по УСМОТРЕНИЕ!... и ето ти хаос.
Колега Nasko_77 според мен това е неефективно.Повечето катастрофи стават от невнимание,нервно и бързо шофиране.Не смятам че като ме изпитат в града дали си слагам колана и давам мигачи и т.н., това няма да ме спре след изпита да дам газ на колата и да изпреварвам като луд, и така до следващия изпит или до:rip::priest:
Nasko_77
01-11-2008, 20:31
Казах... от Не прилагане на ЗзДп... било то умишлено или не;)
nikolaaaay
01-11-2008, 20:56
http://news.automedia.bg/read/3626.html
Ето една друга статистика. Тук сме шести у Европата. Германците мрат два пъти по-малко от нас - 6.5 човека на 100 000, а пътуват много повече. Даже минават сигурно най-много км. от всички европейци и карат без ограничения по магистралите и въпреки това са в дъното на класацията. Подкрепям тезата, че най-много катастрофи стават заради лоша концентрация, а не заради висока скорост. Предлагам да се премахнат ограниченията за скоростта по магистралите, тогава като караш с 200 нема как да се разконцентрираш.
http://news.automedia.bg/read/3626.html
Ето една друга статистика. Тук сме шести у Европата. Германците мрат два пъти по-малко от нас - 6.5 човека на 100 000, а пътуват много повече. Даже минават сигурно най-много км. от всички европейци и карат без ограничения по магистралите и въпреки това са в дъното на класацията. Подкрепям тезата, че най-много катастрофи стават заради лоша концентрация, а не заради висока скорост. Предлагам да се премахнат ограниченията за скоростта по магистралите, тогава като караш с 200 нема как да се разконцентрираш.
По кой магистрали, ще каращ с 200км/ч...?
По наще ли...?:)
nikolaaaay
01-11-2008, 21:12
И кво им е на нашите?! Има доста отсечки, които не са по-лоши от немските или швейцарските.
Stoyan Georgiev
01-11-2008, 21:15
нали сте чували за най-големия карък на света, дето в състезанието за карци дори не успял да стане първи, щото е карък
е те затова и не сме първи в тази класация ние... :guillotine:
ФЕРАРИСТ
02-11-2008, 09:11
Германците мрат два пъти по-малко от нас - 6.5 човека на 100 000, а пътуват много повече. Даже минават сигурно най-много км. от всички европейци и карат без ограничения по магистралите и въпреки това са в дъното на класацията. Подкрепям тезата, че най-много катастрофи стават заради лоша концентрация, а не заради висока скорост.
Абсолютно - скороста е първо условие нужно да възникне катастрофа, и чак тогава нещо като причина......евентуално.....