PDA

View Full Version : На какво може да се дължи това ?

Alfa User
01-11-2008, 18:21
Днес сменях свещите на една 155-ца. Човека си беше взел свещи Beru Ultra, а старите са Denso Q22PR-U (онези с допълнителното съпротивление). Една от свещите едва излезе от канала си - притесних се даже да не се скъса вътре. А една друга имаше много странен налеп по електрода - приложил съм снимка. Изглежда сякаш е разтопен самия електрод, но не е така.
На какво според вас може да се дължи това , че човека е сериозно притеснен.

Grim
01-11-2008, 20:20
прилича на някакво окисляване.... някакво овлажняване или теч на нещо?:lupe:

Mury
01-11-2008, 20:39
Водица май,котлен камък :guillotine: :guillotine:

Бобби
01-11-2008, 21:37
Водица май,котлен камък :guillotine: :guillotine:
...малей, на къде е тръгнало..:shock:

Alfa User
01-11-2008, 22:15
Вода ... котлен камък ... в цилиндъра ?!? Ебаси ... :boxed:

Furious 155
01-11-2008, 22:49

ако не караш с антифриз, а с вода е обяснимо...
иначе такова наслгване няма как да има. Само на един цилиндър ли е така? И двете свещи ли са такива?

joro_d
02-11-2008, 01:08
Не мисля че е от вода в цилиндъра. По мои наблюдения при случаи на навлизане на вода в цилиндър при бензинов двигател се получава точно обратното - почти перфектно почистване на всички повърхности на горивната камера. По скоро е проблем със свещ / кабел / бобина.

Alfa User
02-11-2008, 01:57
Само една свещ е с такъв налеп. Другите бяха просто черни. Ще видим след време с новите свещи как ще се развият нещата, защото човека се изпусна, че тези са слагани преди мнооого време...

mimouzunov
02-11-2008, 20:58
Само една свещ е с такъв налеп. Другите бяха просто черни. Ще видим след време с новите свещи как ще се развият нещата, защото човека се изпусна, че тези са слагани преди мнооого време...

Може просто да е имало нещо на самата свещ и без да са го видели да са я навили и така!!Защо на другата свещ от същия цилиндър няма нищо!?Тоест на останалите 7 няма!?!

toki4a
02-11-2008, 22:23
от самата свещт е ;)
сменяите и гас;)

nuvolari
03-11-2008, 08:15
http://www.youtube.com/watch?v=cy_yaAOKjA8 модул подбубините,клапан,лош бензин...свещи,за 8в са без съпротивление

WhitePower
03-11-2008, 16:58

ебаси , аз карам с вода пак никога не съм имал такъв налеп ;)
стига сте говорили само измислици , къде ще е нормално да има вода в цилиндъра
Има само тогава когато гарнитурата на главата пуска , а това значи много скорошен ремонт
да си забелязал да харцхи водица ???
ако ДА - ето къде отива

Ако НЕ - дефекта свещ

joro_d
03-11-2008, 17:57
Ако трябва да бъдем прецизни - вода в цилиндъра винаги има. Един от продуктите на изгарянето на бензина е вода.

Alfa User
03-11-2008, 18:32
Може и така да е, но не би следвало да е в количества чак за подобен налеп. По-скоро си мисля, че наистина е от самите свещи - все пак тези не са от препоръчителните за 155 8v ... Както и да е - с новите свещи човека засега няма проблеми, ще видим по-нататък. Мерси на всички за вниманието !

Furious 155
03-11-2008, 20:31

добре де напела пипнахте ли го - метален или не? :prescription:

toki4a
03-11-2008, 21:23
:drunk:
Може и така да е, но не би следвало да е в количества чак за подобен налеп. По-скоро си мисля, че наистина е от самите свещи - все пак тези не са от препоръчителните за 155 8v ... Както и да е - с новите свещи човека засега няма проблеми, ще видим по-нататък. Мерси на всички за вниманието !

:drunk:сусссс и ас си мислех така:pp:

Alfa User
03-11-2008, 21:35
добре де напела пипнахте ли го - метален или не? :prescription:

Като метален е налепа ... което именно ме учудва ... Тая свещ ще си я запазя за спомен :prescription:

Furious 155
04-11-2008, 00:55
Като метален е налепа ... което именно ме учудва ... Тая свещ ще си я запазя за спомен :prescription:

значи температурното число не отговаря за тоя мотор и свещта лекинко се е стекла, щом и казваш по-напред че не са били по спецификация за тоя мотор ;)

Бобби
05-11-2008, 12:57
http://www.youtube.com/watch?v=cy_yaAOKjA8 модул подбубините,клапан,лош бензин...свещи,за 8в са без съпротивление
Как успя да ми снимаш, работата на първи цилиндър?:)