Log in

View Full Version : Проблем със сервото

ganeca
02-11-2008, 09:24
здравейте
от изведтно време като натисна спирачка и си чува едно съскане и педала си втвърдява и съответно колата не спира. та въпроса е тва серво ремонтира ли се или да търса ново.
ако някой продава да каже
мерси предварително

MaVrUt
02-11-2008, 18:20
и аз го имам същия проблем само че при мене става като напомпя педала и тогава се фтфърдява, кофти е, ся ше видим от ко може да е

icedoc
02-11-2008, 18:51
Момчета това е от вакуум помпата на сервото , или се е прецакала помпата или някое вакумче не работи хубаво . Моята вече година и 6 месеца я карам така и съм свикнал ... но ако някои има на идея къде мога да си го оправя да пише , иначе имам серво за продаване - ЛС

164 td
02-11-2008, 19:37
Вакум помпата колега много трудно се преебава.Предполагам ти се е сцепила мембраната на сервото.Ако иска6 да си сигурен на 100% го отвори и виж.Сменяи и караи.

icedoc
03-11-2008, 17:01
нямам си на идея как се сменя тази мембрана .... ако можеш да помогнеш.....

164 td
03-11-2008, 17:07
Направо цменяи серво апарата.Тва е едно кумбе след спира4ната помпа.Малко трудни4ко се маха ама 6 се справи6.Пооголва6 около него и излиза.

icedoc
03-11-2008, 19:54
mhm :drunk:

virusalfa
05-11-2008, 14:32
Аз имах същия проблем,но ми го правеше от откачено маркуче от ЕГР-а,който е закачен на капака на възд.филтър.Оттам две маркучета са свързани посредством метална тръба с вакуум помпата,която така е измислена,че както каза баба Ванга от Попово,много трудно се преебава:spell:

icedoc
10-11-2008, 17:18
Аз имах същия проблем,но ми го правеше от откачено маркуче от ЕГР-а,който е закачен на капака на възд.филтър.Оттам две маркучета са свързани посредством метална тръба с вакуум помпата,която така е измислена,че както каза баба Ванга от Попово,много трудно се преебава:spell:

Здрасти .... може ли да те помоля да снимаш точно тези маркучета да ги видя че така немога да се ориентирам....
да не търся проблема на друго място а да видя първо по лесните неща.
благодаря

virusalfa
12-11-2008, 17:21
Здрасти .... може ли да те помоля да снимаш точно тези маркучета да ги видя че така немога да се ориентирам....
благодаряНямам компютър аз,но ще ти обясня:
-На капака на въздушния филтър от страната на турбината има езно устройство,на него има едни маркучета.Като се пипа невнимателно там някъде,пластмасовите щуцерчета,на които са надянати маркучетата се чупят и от там се губи вакуума.Точно под турбината има метална тръбичка,към която има свързано едното от двете маркучета.Има шавс и от там да е проблема

virusalfa
12-11-2008, 17:21
благодаряНямам компютър аз,но ще ти обясня:
-На капака на въздушния филтър от страната на турбината има езно устройство,на него има едни маркучета.Като се пипа невнимателно там някъде,пластмасовите щуцерчета,на които са надянати маркучетата се чупят и от там се губи вакуума.Точно под турбината има метална тръбичка,към която има свързано едното от двете маркучета.Има шанс и от там да е проблема

icedoc
12-11-2008, 18:03
Нямам компютър аз,но ще ти обясня:
-На капака на въздушния филтър от страната на турбината има езно устройство,на него има едни маркучета.Като се пипа невнимателно там някъде,пластмасовите щуцерчета,на които са надянати маркучетата се чупят и от там се губи вакуума.Точно под турбината има метална тръбичка,към която има свързано едното от двете маркучета.Има шанс и от там да е проблема

Благодаря много добре те разбрах ! ще го проверя утре ! :big_bow_down:

164 td
12-11-2008, 20:56
Абе сменяи серввото и не зе занимаваи с марку4ета и кво там не знам.Спукала ти се е мембраната сигурно.Ако спира4ната помпа пуска спира4на те4ност кам сервото така се пулу4ава обикновенно.Ако е от теа марку4ета нема да го 4уе6 при тебе ватре тва.Извади го тва серво и го 6ибни у земята.Тва е моя савет.

icedoc
12-11-2008, 21:55
Абе сменяи серввото и не зе занимаваи с марку4ета и кво там не знам.Спукала ти се е мембраната сигурно.Ако спира4ната помпа пуска спира4на те4ност кам сервото така се пулу4ава обикновенно.Ако е от теа марку4ета нема да го 4уе6 при тебе ватре тва.Извади го тва серво и го 6ибни у земята.Тва е моя савет.

Ами и в Попово явно сте паралиии... щот едно серво си е пара все пак !

164 td
13-11-2008, 02:33
Ами караи така тогава.И от 7 години и кусур не сам в Попово.Ако бях 6тях да ти подаря едно серво да ме споменува6.

icedoc
13-11-2008, 15:24
Ами караи така тогава.И от 7 години и кусур не сам в Попово.Ако бях 6тях да ти подаря едно серво да ме споменува6.

Бреииии баровеца си е баровец

164 td
13-11-2008, 15:53
Кав баровец бе колега.Баровците не карат 20 годи6ни 164-ки.Просто в БГ имам о6те 2 за 4асти.Сарце не ми дава да ги изхварла на втори4ни.

virusalfa
13-11-2008, 16:29
Абе сменяи серввото и не зе занимаваи с марку4ета и кво там не знам.Спукала ти се е мембраната сигурно.Ако спира4ната помпа пуска спира4на те4ност кам сервото така се пулу4ава обикновенно.Ако е от теа марку4ета нема да го 4уе6 при тебе ватре тва.Извади го тва серво и го 6ибни у земята.Тва е моя савет.На 155-цата ми го направи това със спирачната течност-една сутрин тръгнах и о,чудо-педала потъна.Слизам и гледам отдолу-нема никой.Тогава с едно маркуче и спринцовка от сервото имаше бая играчка,помпата беше дала фира.

icedoc
13-11-2008, 16:31
На 155-цата ми го направи това със спирачната течност-една сутрин тръгнах и о,чудо-педала потъна.Слизам и гледам отдолу-нема никой.Тогава с едно маркуче и спринцовка от сервото имаше бая играчка,помпата беше дала фира.

и как реши проблема ?:roll:

virusalfa
13-11-2008, 16:46
и как реши проблема ?:roll:
Ами с една спринцовка и маркуче,сваляш помпата и от там буташ маркуча и смукаш със спринцовката.Играчка си е,ама на мен ми беше изтекла на нула течността.Дали имаш вакуум до сервото мойе да провериш на маркучето,дето за него вече писах.