PDA

View Full Version : Единият халоген спря да свети

zaryto
02-11-2008, 16:50
Дясния халоген спря да свети,не от шофьорското място,а от другата страна.Смених крушката,но пак не свети.Май е някой кабел,но нямам идея от къде минават и какво точно да гледам.Някой ако се е ровил там да сподели! :dunno:

kolchev
02-11-2008, 21:38
Проверяваш задължително дали му ходи +12V(кафяв) и маса (черен) на буксата за халогена.Скоро се занимавах с моите халогени и установих че от релето в купето към двата халогета захранването се подава по един проводник, който по късно в коша на автомобила се разклонява за лявата и дясната част.Това ме кара да мисля че проблема ти е или в крушката или имаш прекъснат кабел някаде. Щом ти свети левия.

tonov
03-11-2008, 10:25
Задължително провери и масата.

alfapz
03-11-2008, 11:13
Моите не светят от както я взех (два месеца) , в началото смених двете крушки , но се оказа че проблема не е в тях ... Карах я тука на едни майсторчета в Пазарджик , казаха ми , че не могли да открият проблемо :shutup: Идеи ?

kolchev
03-11-2008, 22:13
Като натиснеш бутона за вкл. на халогените светвали ти на таблото лампата за халогени точно до тази на габаритите.Ако да проблема е в инсталацията. Ако не нямаш захранване на релето т.е.предпазителя е заминал или самото реле на халогените е заминало.

zaryto
04-11-2008, 01:01
Като натисна копчето единия халоген свети и лампата на таблото свети. :shutup:

pa4ito
04-11-2008, 09:43
Аз също имах проблем и то точно с десния халоген и се оказа, че не прави добър контакт буксата. Лампата на таблото също си светеше, както и левия халоген, та затова и аз купувах крушка.

alfapz
05-11-2008, 14:33
При мен се оказа релето ;) Вече всичко е Ок и си светят ;)