Log in

View Full Version : PayPal хелп ?

Gh0stRider
03-11-2008, 18:08
Колеги опитвам се да купя 1 нещо по и-бей.. та по тоя случай трябва да осъществя плащане чрез PayPal... имам акаунт там, въведох си номера на картата, регистрирах я като платежно средство, но след тва системата иска цитирам " Confirm my debit or credit card" за да може да се използва за плащания... стъпките са 3:
1. Взима 1.50 евро от сметката (които се връщат след приключване на Confirm-а...)
2. След тва казва следното: "Check your card statement and find the 4-digit PayPal code for the charge you authorized. Enter the code below." е те тука ми е проблема... къде да го чекна тоя кард статемент? :gruebel: и кво е тва по точно? Тъй като дебитната карта е на ДСК Виза електрон, мога спокойно да си проверя всички извлечения онлайн, и там си пише "ОПЕРАЦИЯ НА ПОС 03.11.2008 15:36" за въпросната сума от 2.93лв(1.50 евро), но нищо повече... не пише някво основание за теглене, нито има такъв четирицифрен код..

ако някой е в час с тея работи да помага.... :)

viki
03-11-2008, 18:11
Предната седмица това правих :)
Трябва да отидеш в банката при агента си :)Поне при мен така трябваше,моята сметка е в SG Експресбанк.Ходих при агента си,той се обади някъде и му казаха този 4цифрен код и всичко вече е ОК :)

Gh0stRider
03-11-2008, 18:21
мхм... значи без ходене до банката няма да мине ;) дано поне там са достатъчно компетентни да разберат кво ги питам, щото за мен ДСК е трагична от към качествено, модерно, или квото и да било обслужване... просто съм принуден по други причини да ползвам точно тая банка

vladu
03-11-2008, 18:28
мхм... значи без ходене до банката няма да мине ;) дано поне там са достатъчно компетентни да разберат кво ги питам, щото за мен ДСК е трагична от към качествено, модерно, или квото и да било обслужване... просто съм принуден по други причини да ползвам точно тая банка

онлайн банкиране му е майката. 21 век сме деа.

Gh0stRider
03-11-2008, 18:32
Е нали точно тва напраийх, ако си прочел внимателно 1вия ми пост. В онлайн разпечатката като основание за плащане не е даден никъв код, а " ОПЕРАЦИЯ НА ПОС от карта хххх-хххх...." Ще е мн тъпо да пише същото нещо в основанието като си поискам разпечатката на място в банката... Попрочетох по разни форуми и се оказа че точно там тряа да си търся кода - да ама не.. няма го никъф

Pinky
03-11-2008, 18:35
Отзад на картата нямаш ли едни номерца изписани? Аз преди доста време я правих тази операция и не си спомням точно в детайл, но помня, че от картата го гледах това нещо. При моята мастъркард отзад, _на_ мястото за подпис има 2 групи числа 4+3 (пример 1234 567) и едното от тези двете (или и двете) мисля, че трябваше да бъде.

Gh0stRider
03-11-2008, 18:41
не, това е security code който се въвежда още при регистрацията на картата, а това е друг код който PayPal трябва да ти пратят по някакъв начин... уж като основание за тегленето на пари

rtfm
03-11-2008, 19:21
В онлайн стейтмънта ще пише така около 2 дни после ще пише реалната транзакция с 4 цифрения код. В българските банки отнема време това да се прояви в разпечатката. Мисля че и в банката немогат веднага да кажат тази информация. :bg:

vladu
03-11-2008, 21:28
купи си нова банка.
аз не си спомням да съм имал драми с тоя код ... получавах го почти веднага.

ACEHOB
03-11-2008, 21:45
Аз ползвам онлайн и на ДСК и на Райфайзен и четирицифрените кодове излизат и в едната и в другата разпечатка.
При мен проблема в ДСК беше че избързах и въведох секюрити кода 3 пъти и до там. После от извлечението видях "баш" кода.
След това с Райфайзен нямаше проблеми.

blank_jack
03-11-2008, 21:51
Аз лично съм си регистрирал виза елекреон от ПИБ и просто си исках извлечение и пишеше XXXXPalyPal или нещо от сорта... иначе пробвах и с СЖЕ банк ... ама явно не им стигна багажа за да го намерят ...

viki
03-11-2008, 22:02
.. иначе пробвах и с СЖЕ банк ... ама явно не им стигна багажа за да го намерят ...
Тия са уникални...:blah:
За да мога да оперирам с чужда сметка,освен нотариално заверено пълномощно,в което е упоменат номера на сметката и в каква валута е ,искат и друго пълномощно..тяхно!За целта и двамата трябва да отидем лично в банката,да го попълним пред агент...:headbang:Загубени са ,ама за сега съм там :zzz:

blank_jack
03-11-2008, 22:47
Тия са уникални...:blah:
За да мога да оперирам с чужда сметка,освен нотариално заверено пълномощно,в което е упоменат номера на сметката и в каква валута е ,искат и друго пълномощно..тяхно!За целта и двамата трябва да отидем лично в банката,да го попълним пред агент...:headbang:Загубени са ,ама за сега съм там :zzz:

SG е може би ми 3-тата банка след ПИБ и Булбанк която ползвам ... за сега са добре, от предните 2 добро не съм видял, ама май заключението е, че свястна банка няма, просто може да попаднеш в клон, където поне 1 разбира какво прави ... а не като ПИБ, където подбират персонала с кастинг за манекенки и некадърност ...:locked:

pavlin
03-11-2008, 22:52
Трябва да изчакаш пей пал да ти върне парите и на тази транс акция ще имаш кода. Прави се за да проверят че сметката е реална.

Gh0stRider
03-11-2008, 22:57
Трябва да изчакаш пей пал да ти върне парите и на тази транс акция ще имаш кода. Прави се за да проверят че сметката е реална.

ок :thumbup:

PEPI-2ALFA
16-11-2008, 20:01
Да споделя и аз моя пръв опит с ибей. Преди 5-6 дни се регистрирах първо в пейпал , после и в ибей. Поръчах един панел за телефон от английския ибей и сега чакам да пристигне. Не ми иска никакъв допълнителен код.:no: Получих имейл , че съм спечелил поръчката , после още 1 че е получена и накрая че е тръгнала.Това е. Сега чакам да пристигне от Хон Конг.

ФЕРАРИСТ
16-11-2008, 20:30
Значи тоя код те го ползват като потвърждение че тая карта е твоя - иначе няма как да го знаеш.....
След това ставаш верифнат мембер и можеш да теглиш пари от акаунта към картата си......ако не си верифнат не можеш да правиш транзакц за повече от 100" мисля че беше - и после ти искат да се верифнеш......
Иначе ПП са най- големите гадове и мошенници който можете да си представите.....но имат най - голям дял онлайн транзакц, направили са име, и сега жънат яко....ако не сте чели Пейпал хорър сторис, ще е добре да ги минете като четиво.....добре е да се знае.....

PEPI-2ALFA
17-11-2008, 08:15
...След това ставаш верифнат мембер и можеш да теглиш пари от акаунта към картата си......ако не си верифнат не можеш да правиш транзакц за повече от 100" мисля че беше - и после ти искат да се верифнеш......

Ами верно. При последното ми влизане в пейпал още си бях unvery... ,а при поръчката не ми иска нищо повече. Сигурно , защото е само за 8 лири.

ФЕРАРИСТ
17-11-2008, 16:47
въвел ли си 4 циф код от извлечението си?

PEPI-2ALFA
18-11-2008, 21:10
въвел ли си 4 циф код от извлечението си?
Не , нищо не съм въвеждал.
В едно от писмата имаше и непотвърден адрес , но като четох помощните подсказки разбрах (до колкото мога с моя английски) , че адресите не се потвърждават. Имаше нещо за адреса , с който съм регистриран и адреса за доставка - в моя случай са един и същ.

ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 21:21
Ми добре ще е да го въведеш, като го научиш - махат ти се голяма част от лимитите - иначе Пейпал може да потвърждава адресите само в САЩ и Англия доколкото знам.....

PEPI-2ALFA
18-11-2008, 21:31
Аз бях готов веднага да го търся в банката (в една сграда сме почти) ,но не се наложи и ...така. Сега още чакам да дойде пратката.

PEPI-2ALFA
21-11-2008, 20:54
Ми добре ще е да го въведеш, като го научиш - махат ти се голяма част от лимитите -

Преди малко направих още 1 покупка и тръгнах по следите на 4-цифрения код :?:. Получих писмо ,в което ми казват ,че ако получавам он-лайн известие за картата си , до 2-3 работни дни в него ще има кода. Ако не в месечното известие ще го има. И накрая вижте как завършва писмото:

PayPal strongly discourages users from calling their credit card companies in order to obtain their PayPal code before receiving their monthly statements in the mail. If PayPal receives a complaint from Visa, MasterCard, or your card issuer regarding your account, your PayPal account may be permanently closed.

ФЕРАРИСТ
21-11-2008, 21:06
Майната му как завършва - те няма как да го знаят това.....