PDA

View Full Version : губи антифриз

Rider_alfa155
06-11-2008, 13:14
няма течове поне външни, и на 5-600 км доливам половин литър, знам че кранчето на парното ми е пукнато и от там сълзи ама чак толкова... маи проблема ми е там щото не знам дали в краката ми се пълни с вода ама дали е от кранчето или защото уплатненията ми не са много читави и като я мия може д авлиза вода вътре,

mimouzunov
06-11-2008, 14:03
[QUOTE=Rider_alfa155;352464]няма течове поне външни, и на 5-600 км доливам половин литър, знам че кранчето на парното ми е пукнато и от там сълзи ама чак толкова... маи проблема ми е там щото не знам дали в краката ми се пълни с вода ама дали е от кранчето или защото уплатненията ми не са много читави и като я мия може д авлиза вода вътре,[/QUO

При всички положения го сменяи крана защото незнаеш така кога ще си имаш фонтан в колата :fish::bath: И моите уплътнения неса много в час ама вътре си е сухооооооо

Rider_alfa155
06-11-2008, 14:08
[QUOTE=Rider_alfa155;352464]няма течове поне външни, и на 5-600 км доливам половин литър, знам че кранчето на парното ми е пукнато и от там сълзи ама чак толкова... маи проблема ми е там щото не знам дали в краката ми се пълни с вода ама дали е от кранчето или защото уплатненията ми не са много читави и като я мия може д авлиза вода вътре,[/QUO

При всички положения го сменяи крана защото незнаеш така кога ще си имаш фонтан в колата :fish::bath: И моите уплътнения неса много в час ама вътре си е сухооооооо
хах късметлия :chair: :angry1: а къде мога да открия такова кранче??

fazana
06-11-2008, 16:50
На магазина около 20лв. мисля че беше.

Rider_alfa155
06-11-2008, 16:52
благодарско друже само поясни на кой от всичките магазини може ли?

virusalfa
10-11-2008, 22:35
благодарско друже само поясни на кой от всичките магазини може ли?
Внимавай да не ти дадат за Типо,има известна разлика в отвора за водата-на едното е кръгъл,на другото кранче-леко елиптичен.Кранчето се намира от лявата страна на централната конзола,свалят се два капака,сложи първо едно легенче да изтече охл.течност от радиатора на парното,после с отвертка сваляш лоста за управление на крана,като си го нагласяш да ти е удобно
като дадеш на контакт и с бутони темп +/-.След това с ключе мисля 10 беше-го сваляш и му демонтираш маркуча.Последното може да беше и в обратна последователност,забравил съм.В маг.мрежа на алекс.ауто има,има и в другите.Цената му е 25-30лв за 155