View Full Version : Без КАТ при леко ПТП
Нещо добре познато от преди!
Днес чета в един вестник, че щяли пак да връщат двустраните протоколи за ПТП....и попълвайки ги при леко ПТП бегом при застрахователите....:roll:
Интересно ми е какво разбират под "леко" ПТП!!?
Пак ще почнат едни зайгравки с застрахователите..:)
Ами то у нас е все така, хъка мъкаааа
crocodil
06-11-2008, 16:49
А КАТ как ще си събират глобите по актовете, като хората ще попълват самостоятелно протоколите?
Двустранните протоколи са валидни САМО при някои условия, като например, взаимно съгласие за вина, липса на жертви и/или ранени!
Протоколите се попълват на място, заверяват се в КАТ и едва след това се придвижват към застрахователи и прочие....
Двустранните протоколи са валидни САМО при някои условия, като например, взаимно съгласие за вина, липса на жертви и/или ранени!
Протоколите се попълват на място, заверяват се в КАТ и едва след това се придвижват към застрахователи и прочие....
Ако се приема за виновен!!?...като ида да го заверя в КАТ...да не би да ми драснат и някой АКТ?..:roll:
...е това ме интересува!..не го бяха засегнали в статията!
Да, би трябвало!
Ти ако не отидеш да завериш твоя протокол, за да не ти съставят акт, невинния ще отиде със сигурност да си завери неговия протокол и ти ще получиш призовка после ;)
Дам, съвсем наскоро бях участник в такова леко ПТП, на паркинга пред блока, за което аз бях виновен. Не попълнихме взаимно протоколи, но се наложи аз да броя едни парични протоколи. Та наистина е интересно, до каква степен причинителя е наказуем.
Да, би трябвало!
Ти ако не отидеш да завериш твоя протокол, за да не ти съставят акт, невинния ще отиде със сигурност да си завери неговия протокол и ти ще получиш призовка после ;)
Тоя път са го измислили малко по добре:spell:
.....
Да ама после може да отречеш всичко,да не говориме че аз ако съм виновен баркам една цифра в егн-то и елате ме фанете.Тези портоколи да не са тия дето бяха към гражданските,иначе тва се е отепало да си брамчиш на щети.Защото както всички знаеме има актове които са за по 20-30 лв и без точки.
Е, баце, ти така ше треа си объркаш и номерата на колата, и трите имена, и адреса ;)
Това ясно, ще намалеят шмекерите!
Но под какво застрахователите ще приемат "леко" ПТП?
Моят приятел се одари миналата седмица.....вика ми леко се одарих, на мен ми няма нищо!!!...слизам аз пред блока и гледам :shutup: колата смачкана до челното стъкло!!!!...та, това според него било леко:roll:
А и един лек удар за някой модели коли,бая пара отсече...:roll:
Ще има изисквания, както вече казах - примерно, няма жертви и/или ранени, превозните средства са в движение, не си самокатастрофирал и т.н...
колеги когато няма спор за вината,когато колите могат да се движат на собствен ход,когато няма алкохол и книжките и застраховките са валидни се обаждате в кат да ви регистрират произ6ествието и с този номер които ви дадат отижате в компанията на виновния
колеги когато няма спор за вината,когато колите могат да се движат на собствен ход,когато няма алкохол и книжките и застраховките са валидни се обаждате в кат да ви регистрират произ6ествието и с този номер които ви дадат отижате в компанията на виновнияи саответно виновния не се наказва:mobile:
и саответно виновния не се наказва:mobile:
Сигурен ли си, че това се получава..:spoko:?
А що се отнася до алкохола...:drunk: как ще се проверяваме....:whistle: взаймно!!!?
ами ако единият ухае на алкохол тогажа се вика кат но това е до разбирателство между двамата