View Full Version : Термостат!!
mimouzunov
07-11-2008, 14:07
Днес с радост си смених термостата и резултата... пак същото!!!Ако е на място колата си загрява нормално обаче тръгне ли и температурата пак започва да си пада!!Дали трябва да се обезвъздушава системета по някакъв странен начин или съм попаднал на термостат менте!?Можеби и въздух да има защото поне преди имах парно някакво (небеше на 100% заради гаста) а сега е още по-зле и то!?
Нищо не разбирам от ремонти по автомобилите ,но съм чувал че ако вземе да ти се губи парното значи си издухал гарнитурата на главата или ти се е скапал термостата :gruebel:
Furious 155
07-11-2008, 14:48
Днес с радост си смених термостата и резултата... пак същото!!!Ако е на място колата си загрява нормално обаче тръгне ли и температурата пак започва да си пада!!Дали трябва да се обезвъздушава системета по някакъв странен начин или съм попаднал на термостат менте!?Можеби и въздух да има защото поне преди имах парно някакво (небеше на 100% заради гаста) а сега е още по-зле и то!?
а перката работи ли и кога - да не би да се пуска доста по-рано от 90-те градуса и да хлади яко от нея...сега стана по-студено времето. Моята перка не я чувам, освен в някое задръстване като мине 90 градуса - иначе карам на 85-88 по окомер ;) в града.
от друга страна датчика за перката е на радиатора и ако не е обезвъздушена добре ще е във въздушен джоб и няма да пусне перката когато трябва... и тогава моторя прегрява неусетно ако не следиш.
kavalista
07-11-2008, 15:41
Аз преди 2 дни си смених термостата и се оправи моя проблем.Иначе и моята не можеше да загрее на дълъг път.може и да си попаднал на термостат менте иначе като загрее имаш ли парно или и тогава нямаш
mimouzunov
07-11-2008, 15:42
а перката работи ли и кога - да не би да се пуска доста по-рано от 90-те градуса и да хлади яко от нея...сега стана по-студено времето. Моята перка не я чувам, освен в някое задръстване като мине 90 градуса - иначе карам на 85-88 по окомер ;) в града.
от друга страна датчика за перката е на радиатора и ако не е обезвъздушена добре ще е във въздушен джоб и няма да пусне перката когато трябва... и тогава моторя прегрява неусетно ако не следиш.
Значи ако е запала на паркинга всичко е ОК!!Загрява си до 90 пуска се перката първо на 1-ва степен след известно време на втора и така , в тоя момент и парно някакво има!Всичко е супер докато не тръгнеш на някаде!Тръгнеш ли първо изчезва парното и след него почва да пада и температурата на двигателя ,пада до толкова че сама си минава на бензин (с газова инжекция съм има си тя термо датчик)Ааа само да кажа ,че нее от гаста защото се получи доста по-късно проблема!!Незнам...
kavalista
07-11-2008, 15:46
Според мене си попаднал на термостат менте.Каква марка си взел и в сервиз ли ти го поставиха
mimouzunov
07-11-2008, 15:52
Според мене си попаднал на термостат менте.Каква марка си взел и в сервиз ли ти го поставиха
Сам си го сменях!Behr е термостата купен е от TNcar за 77лв!Невярвам да съм объркал нещо аз защото все пак е един термостат!!!!То и да искаш няма какво да объркаш ама нее там проблема!!Просто си е дефектен няма какво друго да е..:sad:
kavalista
07-11-2008, 16:05
И моя е такъв но го смених в сервиз взеха ми 30лв с 1 л антифриз сравнително ефтино.Моя го взех за 70лв казаха че тия са наи-хубави.Може да не си обезвъздушил както трябва системата наи хубаво иди в някои сервиз да ти го направят както трябва
Furious 155
07-11-2008, 16:07
Сам си го сменях!Behr е термостата купен е от TNcar за 77лв!Невярвам да съм объркал нещо аз защото все пак е един термостат!!!!То и да искаш няма какво да объркаш ама нее там проблема!!Просто си е дефектен няма какво друго да е..:sad:
е и аз си купих Behr и си работи вече година....даже ми се струва че малко ограничава охлаждането на мотора :), а с предния бях така....в града 90 градуса и няма грижи, надълго повече от 70 не вдигаше...
kavalista
07-11-2008, 16:10
За лятото добре ама зимата дига много разхода без термостат
mimouzunov
07-11-2008, 16:25
:crazy:
И моя е такъв но го смених в сервиз взеха ми 30лв с 1 л антифриз сравнително ефтино.Моя го взех за 70лв казаха че тия са наи-хубави.Може да не си обезвъздушил както трябва системата наи хубаво иди в някои сервиз да ти го направят както трябва
Малко се обиждам от тая приказка за сервиза!!!:guns: При положение че сам съм си правил ремонт на двигател даже 2 и сам съм си ги монтирал и все още работят немисля че проблема е в мен!!:crazy: Стига с тея сервизи нали и там са хора каквито сме и ние!!
kavalista
07-11-2008, 16:37
Прав си да,все хора го правят но може да има някаква тънкост,която не знаеш.Ако искаш свали термостата и го виж дали стои постоянно отворен и по това ще разбереш дали е от него.Пробваи да обезвъздушиш пак системата може да стане
mimouzunov
07-11-2008, 16:54
[QUOTE=kavalista;353318]Прав си да,все хора го правят но може да има някаква тънкост,която не знаеш.Ако искаш свали термостата и го виж дали стои постоянно отворен и по това ще разбереш дали е от него.Пробваи да обезвъздушиш пак системата може да стане[/QUOTE
Имам съмнение че нее обезвъздушена ама ще видим...ще пиша като се разбере какво е..
Ако термостата ти е като моя (а подозирам, че да), в него влиза директно единия от маркучите към парното. При мен той беше с пружинна скоба, а другите с винтови. Та, ако имаш съмнения за въздух, вадиш въпросния маркуч и гледаш да потече вода от него. Но вероятността за дефектен термостат ми се струва по- голяма в случая.
mimouzunov
07-11-2008, 20:36
Ако термостата ти е като моя (а подозирам, че да), в него влиза директно единия от маркучите към парното. При мен той беше с пружинна скоба, а другите с винтови. Та, ако имаш съмнения за въздух, вадиш въпросния маркуч и гледаш да потече вода от него. Но вероятността за дефектен термостат ми се струва по- голяма в случая.
:Yeeeehaaa::rosso_spider: Въздухххьь!!!Сега е ок всичко!!!Разкачих саседния малък маркуч после другия (тоя за които ти казваш) правих и аз незнам какво :crazy: покарах я малко и доиде и парно и температура и всичко!!!
Сега си провери и нивото на течността в казана. Сигурно е спаднала малко. :) Радвам се, че се е оправила.
rankovtsv
19-12-2010, 23:49
как се обезвъздушава системата? моята е 2.0 ТС бензин и не ми вдига повече от 75 градуса.. ( на място вдига до 90) днес след 15 км каране пипах радиатора и беше студен а маркуча към него - горния беше топъл.. дали е термостат или нещо друго?
don_pepone
20-12-2010, 12:37
има една пробка на радиатора в горният ляв ъгъл (като стоиш с лице пред колата)
vaklinator
25-12-2010, 20:34
Я колегите, които карат 2,0 и се оплакват от ниска работна температура да си проверят и термостата на масленото охлаждане, че май оттам идват неприятностите.
don_pepone
27-12-2010, 12:31
?! Че как става проверката?