Log in

View Full Version : Миков забрани на новите шофьори да карат през нощта!

Nasko_77
10-11-2008, 22:29
Токущо гепнато от друг форум:)

http://society.actualno.com/news_195415.html

crocodil
10-11-2008, 22:43
Същите ограничения трябва да се налагат и над по-възрастната част от шофьорите.
Като видя някакъв 10 диоптера дядка да кара лошо ми става.

Това за по-малкото точки не е от вчера. Преди 2 години го махната, сега пак го връщат.

Balagan
10-11-2008, 22:50
Аз имам от 9 месеца книга това значи ли че важи за мен или както си пише за "токущо взелите книжка" ???

virusalfa
10-11-2008, 22:51
Аз имам от 9 месеца книга това значи ли че важи за мен или както си пише за "токущо взелите книжка" ???
Докато не навъртиш 5г стаж и най-малко 50-60000км-смятам-Да:waving:
Най-рисковата група са шофьори от 18 до 25г,визирам ентусиасти,каращи разни голфове и т.н.Има и съответните изключения,разбира се.

Kris
10-11-2008, 22:56
В градски условия точно между 23-06 часа се кара най-спокойно и има най-малко вероятност да нараниш някой на пътя, докато през деня гъмжи от хора и коли. Спорна работа.

koolio
10-11-2008, 22:56
Поредната показна глупост, но вече се уморих да коментирам...

Balagan
10-11-2008, 22:59
Ми не съм съгласен пък наистина трафика е най малък тогава а това че се трепат е от своеволия и простотиии се едно аз карах 4 месеца без книжка и не ме спряха и нищо не ми казаха та сега няма си карам когато м ие кеф ли кфо ако не друго то в българия всичко е позволено стига да се не набиваш на очи :D :waving::waving::waving:

Mind_Control
10-11-2008, 23:00
В градски условия точно между 23-06 часа се кара най-спокойно и има най-малко вероятност да нараниш някой на пътя, докато през деня гъмжи от хора и коли. Спорна работа.

Да, но градско в задръстването през деня най- много да си изкривиш ламарините, а вечер като няма коли и се засилиш и се центрираш някъде може и главата да си изкривиш освен ламарините!

crocodil
10-11-2008, 23:02
От КАТ няма как да ти броят километрите за съжаление, остава им да броят години, което не е много показателно.

Нормални е кат вземеш книжка първите месеци да си като насран, но затова са виновни инструкторите.

Nasko_77
10-11-2008, 23:04
Аз имам от 9 месеца книга това значи ли че важи за мен или както си пише за "токущо взелите книжка" ???Оооо ей ся ще видиш къде зимуват раците:hvala::rotfl:

Nasko_77
10-11-2008, 23:07
В градски условия точно между 23-06 часа се кара най-спокойно и има най-малко вероятност да нараниш някой на пътя, докато през деня гъмжи от хора и коли. Спорна работа.Това е уловка... през деня, самите те ще ги е страх да се пуснат в тоя трафик и така... кой взел, взел. Мандалото лопна:mrgreen:

Kris
10-11-2008, 23:19
Да, но градско в задръстването през деня най- много да си изкривиш ламарините, а вечер като няма коли и се засилиш и се центрираш някъде може и главата да си изкривиш освен ламарините!

Ся не говоря на изуст, казвам ти в тази година и половина житейски опит зад волана на какво съм се нагледал. Задръстванията не пречат на идиотските изцепки които най-вече са опасни за хората на тротоара и пресичащите пътното платно, а през ноща освен на себе си е трудно да навредиш на друг. А пък изобщо няма да коментирам шундите, които са изкарали книжки преди 10 години не сядали зад волна повече от 5 пъти какви безредици създават, а на теория имат стаж. Преди около 2 месеца от път без предимство една така си изкочи мислейки си, че кара по първокласна магистрала, където и бог ще я пусне да мине. Е заради една такава блейка щях да съм в архива с грозните снимки от другата тема!

Speeder
10-11-2008, 23:29
Хубаво са го измислили хората. Браво!!! Аз приветствам идеята!
Ама да идат катаджиите и по селата, че там какво ставааа... ужас :horror:

Nasko_77
10-11-2008, 23:48
Сега сериозно...
Наистина идеята е много добра... чак се очудвам, че се прокарва нещо, наистина умно.. най-сетне в БГ.
Както каза Майнд Контрол.. вечер пустите и празни булеварди, предразполагат към яко настъпване. Също така и... вечер се пийва а и видимоста е намалена;) Денем.. трафик.. "не можеш да се накефиш на ръчката" не върви.

Крис... по-тежките катастофи стават през ноща.. от несъобразена скорост и употреба на алкохол... Е тука точно се цели тоя закон. Че сред тях има много млади шофьори.

Иначе за тея шматки дето имат книжки от 10г. но едва 100-200км. навъртяни.. много си прав. Те също са доста опасни. Тези пък са с едно самочувствие на шофьори...
все едно от както са ги взели... не са слизали от предната лява.

lulin_heads
11-11-2008, 02:02
И какво в крайна сметка излиза,че няма да мога да си карам колата :( С кво ще се прибирам сега от работа.... нямам думи....ами ако реша да заведа приятелката на кино кво трябва мама ли да взема с мен :( (Искам да попитам-изкарал съм книжка миналата година октомври,но понеже нямах кола и си я взех август тази година ...това важи за мен нали :( )

Nasko_77
11-11-2008, 02:38
И какво в крайна сметка излиза,че няма да мога да си карам колата :( С кво ще се прибирам сега от работа.... нямам думи....ами ако реша да заведа приятелката на кино кво трябва мама ли да взема с мен :( (Искам да попитам-изкарал съм книжка миналата година октомври,но понеже нямах кола и си я взех август тази година ...това важи за мен нали :( )Важии, и то с пълната сила на закона. Ще има драконовски мерки и сурови наказаня за всеки "издънил се" младок.... Ще се наказва с обществено-полезен труд! Например... Говори се за активно участие при поставянето на новите железопътни линии, които се откриват... при поправката на магистралните участъци и автомобилните пътища също.
Всичко което, реши Кмета или общината. Както и по-леки полезни дейности разбира се като....
Обслужване на болни или пенсионери(чистене, готвене, хранене, разходки в парка).

За това нощно време... на кафе, кино или на купон у братчеда... с мама щото....

lulin_heads
11-11-2008, 03:52
Важии, и то с пълната сила на закона. Ще има драконовски мерки и сурови наказаня за всеки "издънил се" младок.... Ще се наказва с обществено-полезен труд! Например... Говори се за активно участие при поставянето на новите железопътни линии, които се откриват... при поправката на магистралните участъци и автомобилните пътища също.
Всичко което, реши Кмета или общината. Както и по-леки полезни дейности разбира се като....
Обслужване на болни или пенсионери(чистене, готвене, хранене, разходки в парка).

За това нощно време... на кафе, кино или на купон у братчеда... с мама щото....

Айдеее ами това беше май :( Сам ще си карам през деня и твааа е :) И отново с такси ще си се прибирам от работа ахахах :) Nasko_77 а имаш ли някаква представа колко трябва стаж да имам като шофьор за да мога да карам вечер ?

blank_jack
11-11-2008, 09:00
Аве тия пак са се напоркали яко и се чудат кво да правят в нетрезво състояние... тва е толкова малоумно което са го измислили, че просто нямам думи .... Трябва интелектът да ти е много под абсолютната нула за да напрайш такова нещо .... Тва, че имаш примерно 3 години опит ще те спре ли да се качиш мъртво пиян да караш ? Не мисля ... или би го направил човек или не ... А тва да измерваш опита на шофьор с време е най-тъпата идея която им се е прокрадвала в празните кухини.... Баща ми за 28 години стаж е навъртял колкото аз за 2 години .... малоумници .. и така и не видях в статията какво се има предвид под "току-що взели книжка" и докога се водиш "току-що взел" и на коя дата (демек след колко дни) мистериозно добиваш опит, ставаш добър шофьор и започваш да мислиш разумно и улегнало .... :knock: идиоти...

virusalfa
11-11-2008, 09:27
Хубаво са го измислили хората. Браво!!! Аз приветствам идеята!
Ама да идат катаджиите и по селата, че там какво ставааа... ужас :horror:
В района на Петрич благоевградските полицаи при една акция за 24 часа съставиха над 200 акта...

morfius
11-11-2008, 09:35
Да го ду*ат кретените, по малоумно нещо не съм чувал от години, какво е за предпочитане, да се кача на 5 водки да се прибирам или да ме закара жената която има книжка от 6 месеца?!?!
Я ми отговорете на този въпрос?

SFINKS
11-11-2008, 10:15
в този случай такси ;-)

morfius
11-11-2008, 11:47
И ти ще дойдеш да ми прибереш колата така ли?
Или на другия ден още едно такси, че да си я взема?
Даммм... ето къде било зайчето, бакшишите да гушат.

morfius
11-11-2008, 11:50
А някой да се замисля какво става всъщност - промиват ви мозъците с мерки за балами.
Вземаш си книжката на практика необучен, през деня не можеш да караш посмъртно - в този трафик с този манталитет, нов шофьор няма как да прокопса... нощем ти е забранено, чакаш на практика 2 или 3 години да започнеш да трупаш опит или просто отебаваш закона?
Я накой да ми каже къде е ползата от това?
Изобщо някоя от безумните мерки на КАТ да е дала полза до момента, освен да им пълни гушите?!?

georgyg
11-11-2008, 12:02
А някой да се замисля какво става всъщност - промиват ви мозъците с мерки за балами.
Вземаш си книжката на практика необучен, през деня не можеш да караш посмъртно - в този трафик с този манталитет, нов шофьор няма как да прокопса... нощем ти е забранено, чакаш на практика 2 или 3 години да започнеш да трупаш опит или просто отебаваш закона?
Я накой да ми каже къде е ползата от това?
Изобщо някоя от безумните мерки на КАТ да е дала полза до момента, освен да им пълни гушите?!?

Ми смени си държавата като искаш.

Това е положението, а статистиката е ясна. Над 30% от ПТП-тата стават от хора до 25 години. Това не е само в България. В много държави имат ограничение на к.с., каране с придружител и т.н., друг е въпроса че в САЩ можеш да караш кола на 16г.
А това че подготовката е под всякаква критика е ясно, но кой ще плати 1500-2000 лв за курс примерно от 150 часа? Тогава ще се кара по 3 месеца курса, а не по 20 дена.

BLUE1
11-11-2008, 12:07
Колеги, колкото и да недоволствате и да ви се струва малоумна мярката, всъщност си е точно на място. Не съм катаджия, но чета всеки ден тяхната сводка за Пловдивска област. Над 80% от ПТП са от млади шофьори, като почти половината от тях са между 18 и 25 годишни.

PEPI-2ALFA
11-11-2008, 12:17
Тогава ще се кара по 3 месеца курса...
Ами, че аз толкова карах. И тогава си имаше знак "млад шофьор" на задното стъкло на колата. И на полигон се караше , а не сега да се питаме "какъв парктроник да си купя , че на алфата и е вдигната задницата":pokey:

pipi
11-11-2008, 12:26
Мисля, че идеята е добра. А полигона си беше хубаво нещо. Спомням си, че имаше вътрешен изпит и чак тогава другия.

morfius
11-11-2008, 13:05
Не 3 - 6 месеца да е курса ако трябва, но да учат на нещо... нали гледам в момента какво стана, нищо и половина като реално обучение в тоя курс.
И всичкия рев колко ще струва няма никаква стойност - това е ценз като всеки друг, по логиката на КАТ да направим висшето 2 години, а после да забраним на висшистите да практикуват още 3 години в частни фирми например?!?
Мярката така както е поднесена е безумна и безмислена, ограниченията в к.с., изискването за придружител и т.н. имат някаква логика, но ограничения на база време са тъпота неземна, някои за 1 или 2 години навъртат няколкостотин км. други стотици хиляди!

fnt
11-11-2008, 13:26
Мярката така както е поднесена е безумна и безмислена, ограниченията в к.с., изискването за придружител и т.н.
Не съм съгласен с едно и то е за придружитела:hehehm:

Pinky
11-11-2008, 13:37
абе има смисъл
аз първия път като се качих без някой, който да ме съветва, подпрях една вектра заради незнание какво да правя - имаше нестандартна ситуация

morfius
11-11-2008, 13:39
Не съм съгласен с едно и то е за придружитела:hehehm:

Какво за придружителя не си съгласен?
Я прочети пак какво точно съм писал...

georgyg
11-11-2008, 13:49
@PEPI-2ALFA ти явно си от старата школа ;-)

Не съм съгласен с едно и то е за придружитела:hehehm: Ако си на 16 защо не? Аз съм твърдо ЗА.
А това, че има хора, които за една година имат навъртяни километри, колкото други за 20 години няма спор.
Ако колите се караха от един водач можеше това да се отразява във застраховката на колата. Примерно, водача ще кара извън населено място, вечер и е под определена възраст и т.н.
Нямаш 22 години, ГО ти е 300лв. Имаш произшествия през периода, които ти си предизвикал + 30% и т.н. Схеми колкото искаш, но купува си кола баба ми, която няма книжка, прави ГО и какво, няма произшествия има 22 години и ГО е 100 лв :big_bow_down: И после я кара вкука, който пред 2 месеца е взел книжка и има 250 км навъртяни :knock:
Давам го само като пример.

А како имате решение напишете го, пратете го до КАТ и чакайте развитие, инак и тази тема ще отиде в коша :bored:
п.с. Не си хабете нервите за неща, които даже не са приети, а се старайте да ги промените преди да са станали реалност, ако можете.

fnt
11-11-2008, 13:56
Не се нерви:pain:. Щом са решили да е така, ще се наложи да се спазват законите.
Някой беше казал, че няма да могат да се научат да карат новаците като не им се дава възможност да карат вечер. Я помислете по какво време кормуват. Твърдп ЗА съм за закона за новаците:grandpa:

Nasko_77
11-11-2008, 14:04
Кучето си лае, кереванът си върви...
Не искате да разберете, че това е едно от малкото неща които могат да се направят.
Конски сили.. катърски тяги. Дрън-дрън. Нима с Пунто 1.1 не може да се дялне и да се отрепе някъде със 120км.ч:idea:
Почвате да философствате... било тъпо, гаранция нямало стажа и тн.т.
Много ясно, че инциденти пак ще има... надеждата е да намалеят поне малко, защото в СТАТИСТИКАТА преобладават младите и не опитни шофьори.
Вместо да критикувате... споделете вашите идеи, да видим как ще им хванете кой, колко км. кормуване е навъртял.
Просто се предполага(което е логично), че младите шофьори са с по-малко стаж. Изключения ще има разбира се... но от части.
И сега не е нужно да ми давате примери, как някой си имал книжка от година.. а е навъртял 1 000 000км. щото тея са ЕДИНИЦИ:idea:

morfius
11-11-2008, 14:17
Прост пример - ограничението да не важи в присъствие на шофьор с над 5 годишен стаж.
Друг пример - връщане на полигона и увеличаване на часовете в курсовете
Трети пример - застраховка ГО на автомобил с който начинаещ е предизвикал ПТП х2
Да продължавам ли?
Да хванем ли бас с който желае, че както и да ги напишем и обосновем и където и да ги пратим, това няма да промени нищо - защото целта на занятието не е да промени нещо към по-добро... ще се убедите и сами!

Kuku
11-11-2008, 14:40
Целта е... лични облаги, ЕСТЕСТВЕНО!
Morfius, братче, нали се сещаш, че един неможач и с придружител със сто години стаж, пак си остава неможач.
Полигона и увеличаването на часовете, ще доведе до нищо друго, освен повече печалба за обучаващите.
Регистрации на автомобили ще се правят на името на възрастни родители, инвалиди и прочие, за да се избегнат високите такси, данъци и ГО.
Казано по-просто, за всичко има вратичка, а на българина му дай да минава през вратички :(

morfius
11-11-2008, 14:48
Полигона и увеличаването на часовете, ще доведе до нищо друго, освен повече печалба за обучаващите.

Тук не съм съгласен ама хич... който минава с пачка пак ще минава, но останалите все ще научат нещо, нали сравнявам това което нас ни учиха навремето и това което учат кандидат водачите сега!

bager
11-11-2008, 15:06
Напълно съм съгласен, че обучението е недостатъчно и некачествено, и от там трябва да се започне. След това, трябва ГО да се направи да се плаща на човек, а не на кола! И да зависи от възраст, нарушения, стаж и т.н.
А това с некарането в по-късните часове е тъпо. Пример: бил си някъде за уикенда и се прибираш в неделя вечер, хваща те идиотското задръстване на Хемус и влизаш в София по-късничко! Трябва да нарушиш закона и да се прибереш, или да си оставиш колата някъде и да си я вземеш на другия ден?
Така нищо друго няма да се постигне, освен показни акции и симулиране на дейност!

morfius
11-11-2008, 15:19
Пример: бил си някъде за уикенда и се прибираш в неделя вечер, хваща те идиотското задръстване на Хемус и влизаш в София по-късничко! Трябва да нарушиш закона и да се прибереш, или да си оставиш колата някъде и да си я вземеш на другия ден?

Умишлено те правят насила закононарушител, за да си по-удобен за доене и управляване!

търтей
11-11-2008, 15:20
най-добре да им забранят корли над 60 коня и да карат уикендите
и 15 км под ограничението за останалите
първите 5 години
амаха

Бобби
11-11-2008, 15:30
Искам да е като във Виетнам:)...само с колела!

fred
11-11-2008, 20:13
Същите ограничения трябва да се налагат и над по-възрастната част от шофьорите.
Като видя някакъв 10 диоптера дядка да кара лошо ми става.

Това за по-малкото точки не е от вчера. Преди 2 години го махната, сега пак го връщат.

В крайна сметка обаче дядките почти не правят катастрофи.:comphits:

Иначе според мен проблема не е толкова в обучението, колкото в липсата на ред и законност у нас

blank_jack
11-11-2008, 20:21
Това, че 80% от катастрофите се правят от 18-25 годишни няма нищо общо с мрака... а това за друг шофьор в колата - няма нищо по-гадно от тва някой да ти казва кво да правиш (особено като няма чифт педали в краката си) ... щото едно "внимавай" може вместо да предотврати да предизвика птп :bored:

morfius
11-11-2008, 20:37
Това, че 80% от катастрофите се правят от 18-25 годишни няма нищо общо с мрака... а това за друг шофьор в колата - няма нищо по-гадно от тва някой да ти казва кво да правиш (особено като няма чифт педали в краката си) ... щото едно "внимавай" може вместо да предотврати да предизвика птп :bored:

Някой с повече опит може да предвиди нещо преди да си го усетил ти.
Някой с повече опит може да ти подейства отрезвяващо като решиш, че можеш да летиш или че си безсмъртен.

А общото на % и мрака е в разредения трафик предполагащ по-високи скорости, особенно от "по-опитни" шофьори независимо от стажа.

J_I_V_K_O
11-11-2008, 20:55
Лично мое мнение е че тва ще е супер за новаците и карането нощем, ПРИМЕР: мой колега взима книжка преди месец, взима кола преди 2 седмици и тръгва нощем да пътува от Враца за Русе... резултатите: Заспал на волана влязал в канавката която е дълбока около 2м. има късмета да му няма нищо също така че не е имало настеща движещ се камион примерно... Така че нека ноеоприсобилите се научат да карат първо денем пък тогава да тръгнат да пътуват през ноща!!!:busted_cop:

Nasko_77
11-11-2008, 20:56
Хахх.. викаш друго си е оня до теб, да те освести с един зад вратЪ... точно когато си започнал да настръхваш от кеф:roll2:

Stoyan Georgiev
11-11-2008, 21:21
глупаво е според мен, и не го казвам , защото имам книжка от малко повече от година и половина, а защото съм от тези малко изключения , които са навъртяли по 30-40-50 хил. км от както са си взели книжката, и имат не чаааак толкова малък опит зад волана

това, че на тази възраст повечето разсъждават с някои други израстъци по тялото си , и им липсва логическа мисъл е така, но това може да се каже за повечето шофери в България ;)

viki
11-11-2008, 22:42
А моля,моля..по темата с придружителите имам особено мнение .http://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gifДа не разказвам в подробности, как това лято , с двама придружители с голям стаж (към 200 килограма живо тегло...80 % от което на Насо хи-хи-хи ) , угасиФ дизел.То и автоматик щях да угася...http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/194571.gif
2-ра и газhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gifи никой да не ми се обяснява http://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gif

koolio
11-11-2008, 23:30
ПОдкрепям напълно колегата Морфиус. Това е поредната безсмислена забрана - генератор на корупция. Същото като безсмислените ограниченния на скоростта.

J_I_V_K_O
12-11-2008, 00:12
Същото като безсмислените ограниченния на скоростта.

Oк тогава махат ограниченията в градът и всеки кара с по 150-160 и кво ства ? Минаваш с 100 покрай някое училище излизат ти 3-4 деца правиш ги трудни за рисуване, затварят те за години, като в същото време детето ти става наркоманче поради липсата на баща а жена ти ходи се е*е с комшията и ттака ефектът на пеперудата хахаххаха НИЩО КОНКРЕТНО

ебаси филма...
В крайна сметка всеки закон си има своят смисъл :big_bow_down:

sa6o_roman
12-11-2008, 02:53
Лично мое мнение е че тва ще е супер за новаците и карането нощем, ПРИМЕР: мой колега взима книжка преди месец, взима кола преди 2 седмици и тръгва нощем да пътува от Враца за Русе... резултатите: Заспал на волана влязал в канавката която е дълбока около 2м. има късмета да му няма нищо също така че не е имало настеща движещ се камион примерно... Така че нека ноеоприсобилите се научат да карат първо денем пък тогава да тръгнат да пътуват през ноща!!!:busted_cop:

е аз не мога да си представя да имам книжка от скоро и баща ми да ме пусне сам в такива условия. дори колата да съм си я купил аз примерно това не променя нещата. И не е роля на бащите да забраняват тва и онова а по скоро да те научат на отоговорността, която отговаряш докато седиш зад волана.

Примерно моя баща ме е научил и зарибил с шофирането от малък и е наясно с целия ми шофиорски стаж. Затова и аз съм му доказал кога съм способен да житкам сам с кола където и да е. Вече с книжка от 2 години, със съвестно каране.

на 8ми мисля да шофирам до банско и съм сигурен че няколко пъти ще ми припомни да върна зимните гуми обратно на задвижващите колела най-малкото.

бтв днес видях как един бакщиш на около 65години с много бяла брада излишно засича друг участник в движението, а този човек определено има опит.

също и тва че ако не си излетял от пътя до 40 годишна възраст, не значи че няма да се случи на 50 годишна...

а примерно тва с придружителя също може да доведе до проблем. Помните препоръката "не пречи на шофьора" с прекалено поучавания и съвети.

Абе демек мислнето може да оправи положението, а не някви безполезни прояви на контрол и забрани.

georgyg
12-11-2008, 09:41
ПОдкрепям напълно колегата Морфиус. Това е поредната безсмислена забрана - генератор на корупция. Същото като безсмислените ограниченния на скоростта.

Ти се роден за законотворец.
Аз пък съм за забрана на плащането на порно, ток, вода, данъци и БЕНЗИН.

Корупция може да създадеш, ако нарушаваш закона, ако не си в нарушение няма да имаш проблеми, колкото и да се заяждат. Караш по правилата, спазваш знаците, слагаш колан, палиш фаровете и нямаш проблеми. Това е рецептата.
Не мога да разбера, как по другите държави могат да имат ограничения, а в България това да е абсурдно, ужасяващо и т.н.

Правиш нарушения, слагаш 20 лв и продължаваш, ако не ти се падне някой съвестен да те заключи за 24 часа (защото това е мярката, ако не знеаш).

Аз приключвам с писането, защото няма смисъл.

morfius
12-11-2008, 10:17
Ти се роден за законотворец.
Аз пък съм за забрана на плащането на порно, ток, вода, данъци и БЕНЗИН.

Корупция може да създадеш, ако нарушаваш закона, ако не си в нарушение няма да имаш проблеми, колкото и да се заяждат. Караш по правилата, спазваш знаците, слагаш колан, палиш фаровете и нямаш проблеми. Това е рецептата.
Не мога да разбера, как по другите държави могат да имат ограничения, а в България това да е абсурдно, ужасяващо и т.н.

Правиш нарушения, слагаш 20 лв и продължаваш, ако не ти се падне някой съвестен да те заключи за 24 часа (защото това е мярката, ако не знеаш).

Аз приключвам с писането, защото няма смисъл.

Я да чуя юридическо становище за казуса:

Пример: бил си някъде за уикенда и се прибираш в неделя вечер, хваща те идиотското задръстване на Хемус и влизаш в София по-късничко! Трябва да нарушиш закона и да се прибереш, или да си оставиш колата някъде и да си я вземеш на другия ден?

Мога поне още 10 подобни абсурдни казуси да ти сервирам... всичките с единствен начин да си законопослушен - книжката на трупчета за срока и после съвсем не в час да се учиш наново да караш.

Защо не започнете да мислите малко преди да кълвете на голи кукички се чудя...
Умишлено ви правят зверската среда по пътищата, но не гледате виновните, а как на Вуте да му е зле.

SFINKS
12-11-2008, 10:45
Аз съм твърдо за . Писна ми от 18 годишни рацери дето вечер са взели 20 лева за бензин от тати и са излезли да се състезават с други такива .Вечер почти на всяка бензиностанция е пълно с такива състезатели.

morfius
12-11-2008, 10:58
На Вуте да му е зле... или защото не можем да наложим спазване на нормалните закони да измисляме нови и нови забрани, та заради някои да го отнасят всички.
Убеждавате ме за пореден път в някои нещица...

Stoyan Georgiev
12-11-2008, 11:05
Аз съм твърдо за . Писна ми от 18 годишни рацери дето вечер са взели 20 лева за бензин от тати и са излезли да се състезават с други такива .Вечер почти на всяка бензиностанция е пълно с такива състезатели.

и всички 18 годишни ли са така ? айде моля Ви се стига глупости , всички сте били на тази възраст, не се правете на невинни козички

SFINKS
12-11-2008, 11:08
добре де , не вдявате ли че тая промяна на закона е насочена точно срещу рацерите с голфове алфи бмв та и други "спортни" коли дето забавлението им е вечер да си измият колата на OMV и после да се състезават по улиците...

всички сме били на тази възраст да , ама като бях на тая възраст никой не си позволяваше да се прави на състезател , никой не смееше да псува учтелите в училище и така нататък . Просто голяма част от днешните младежи с нормални закони и мерки не можеш да ги вразумиш и си трябват по твърди закони и действия .

morfius
12-11-2008, 11:09
нормалните закони не са за Българина . На Българина му трябват свръх строги закони и много много големи глоби за да вървят нещата .

Я пак си помисли, дали не му трябва друго на Българина?

Pinky
12-11-2008, 11:13
не строги закони, а спазване на наличните.
поне като за начало ще свърши работа.

morfius
12-11-2008, 11:15
И налагане на санкциите, а не надуването на корупцията чрез затягането им само за някои.

koolio
12-11-2008, 11:16
Ако е записано в закона само "Няма право да шофира в еди-коя си част от денонощието", и на паркинга да хванат шофьора, пак ще е виновен. И пак ще има "И ся ко ше праим" и "Ама ние сме двама". Но важното е, че всички хорица с мислене тип квартална бабичка, ще са доволни.
Колкото до това какво му трябва на българина - трябват му АДЕКВАТНИ закони и НЕОТКЛОННОТО ИМ ПРИЛАГАНЕ. Докато няма такива - все ще сме както сега. Всички ще нарушаваме и който може - ще минава метър, който не може - ще го отнася за другите.

SFINKS
12-11-2008, 11:29
Колъо , ако не си чувал трябва да се слушат старите хора пич . Гарантирам ти че "кварталната бабичка" която може и да е твоята баба , знае за живота много повече от теб ;)

Stoyan Georgiev
12-11-2008, 11:33
Колъо , ако не си чувал трябва да се слушат старите хора пич . Гарантирам ти че "кварталната бабичка" която може и да е твоята баба , знае за живота много повече от теб ;)

по твоята логика всички сега щаха да копат на нивата и ти нямаше да можеш да си караш чудната корола

koolio
12-11-2008, 11:38
Само не разбрах какво мислиш за казуса, който ти е дал Морфиус.

търтей
12-11-2008, 11:43
абе ще си правиш сметката
кво значи закъснях
ми ше мислиш :)
аре бе
колкото и да е тъпо да се дискриминира в случая е ок
ся верно мое да направим като хамериканците лърнърс пермит който ти разрешава да караш само с мама и тате и така докато се пхонаучиш и отиваш на нормален

Stoyan Georgiev
12-11-2008, 12:09
абе ще си правиш сметката
кво значи закъснях
ми ше мислиш :)
аре бе
колкото и да е тъпо да се дискриминира в случая е ок
ся верно мое да направим като хамериканците лърнърс пермит който ти разрешава да караш само с мама и тате и така докато се пхонаучиш и отиваш на нормален

абе аре стига глупости бе, а ще ми плащат ли за потенциалните загуби, които съм понесъл , защото не съм успял да стигна примерно на време от град А до град Б, защото е трябвало да пътувам в работни часове ?

мислете малко реално моля Ви се, половината дето сме на тази възраст ни се налага да работим много по-сериозно отколкото преди се е налагало ! айде рестоооо

да направят наказанията за тези, които са млади шофори в нарушение много по-строги - добре, но такива ограничения са нереални!

SFINKS
12-11-2008, 12:10
по твоята логика всички сега щаха да копат на нивата и ти нямаше да можеш да си караш чудната корола

ако толко ти е зор ще ти дам да я покараш някой път :photo:

Stoyan Georgiev
12-11-2008, 12:12
ако толко ти е зор ще ти дам да я покараш някой път :photo:

не схвана какво ти казвам, казвам ти че сега щеше да можеш да избираш между лада нива, лада комби и москвич 2008

SFINKS
12-11-2008, 12:45
за комунизма можеш да пишеш в съседната тема

morfius
12-11-2008, 13:00
Можеш да извадиш прасето от кочината но не и кочината от прасето... като гледам от комунизма излязохме, но комунистическия начин на мислене не е излязъл от много от нас.

koolio
12-11-2008, 13:03
Както казваше големият историк Николай Генчев - "Комунизмът Аспарух го е измислил!" Обичаме да се пишем демократи, ма все някой го гони носталгия - кой по безсмислени забрани, кой по софийското жителство...

SFINKS
12-11-2008, 13:07
матричара ти пък кога слезе от ладата кога излезе от комунизма че и го забрави даже :roll2:
колъо демокрацията не значи анархия ;)

koolio
12-11-2008, 13:12
матричара ти пък кога слезе от ладата кога излезе от комунизма че и го забрави даже :roll2:
Я като много отворен ми обясни какво точно значи анархия?

morfius
12-11-2008, 13:16

Защо мислиш, че съм забравил нещо?
Ладата беше купена нова след падането на комунизма... няма защо да я обиждаш, свърши си добре работата.
Я прегледай пак мненията нагоре и виж изобщо става ли дума за анархия?

Pinky
12-11-2008, 13:18

е те ви точен пример за прилагане на
"а вий що бийте негрите"

сфинкси, казуса

SFINKS
12-11-2008, 15:41
кой казус

Pinky
12-11-2008, 16:37

този

bager
12-11-2008, 16:50
Това го написах аз, да? И други работи написах!
Защо ние в България, все трябва да откриваме топлата вода наново. Не може ли просто да вземем пример от други?
Млади шофьори има навсякъде( всъщност всеки е бил такъв), как се справят с проблема в една Англия, например?

Pinky
12-11-2008, 16:54
е, кажи ни, са, не ни се търси

SFINKS
12-11-2008, 17:41
този

първо споре мен на шофер току що взел книжка извънградско изобщо ИЗОБЩО не трябва да му се дава
да кара . Пък като си знаеш че ще те хване задръстване на Хемус което е задължително ще тръгнеш по рано да го е.а , хем ще изпревариш задръстването хем няма да нарушиш закона

Stoyan Georgiev
12-11-2008, 17:43
първо споре мен на шофер току що взел книжка извънградско изобщо ИЗОБЩО не трябва да му се дава
да кара . Пък като си знаеш че ще те хване задръстване на Хемус което е задължително ще тръгнеш по рано да го е.а , хем ще изпревариш задръстването хем няма да нарушиш закона

има катастрофа примерно някъде, пътя е затворен за 3 часа.. кво прайм тогава ?

търтей
12-11-2008, 19:55
има катастрофа примерно някъде, пътя е затворен за 3 часа.. кво прайм тогава ?

духаш :static:

Nasko_77
12-11-2008, 20:08
духаш :static:Що го лъжеш ся:hehehm:
Само... Пере, чисти, готви, храни и после преоблича някоя напикана баба

J_I_V_K_O
12-11-2008, 20:21
ам тука има някаква заблуда за 18-годишните, говорим за току що придобили книжки това може да е и човек на 30 и аз на 21 да съм му придружител щото имам от 3г книжка и от 3 съм напълно активен шофьор, въпрос на стаж :pokey:

Nasko_77
12-11-2008, 21:42
То можело и по-късно да се добавят анкети:)
Да видим сега... за колко процента ще се отнася, този закон над съфорумниците.
Ясно е, че младите шофьори ще са потърпевши и.. ще гласуват.. против.

Blade
12-11-2008, 23:57
Отчаяни мерки на отчаяни хора...

viki
13-11-2008, 11:20
Следващото безумно предложение може да е такова,че да забранява на хората от село да карат в големите градове..'кво?:asthanos:Опасни са !http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gif

morfius
13-11-2008, 11:54
Следващото безумно предложение може да е такова,че да забранява на хората от село да карат в големите градове..'кво?:asthanos:Опасни са !http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gif

Е анджък де, ама някои тук не искат да проумеят разликата м/у санкция и забрана, а и не са се отучили от мисленето - на Вуте требе му е зуе!

търтей
13-11-2008, 15:06

а ако ги накарат да се върнат по родните си места аз лично обявамя тридневен банкет со пиини циганска музика и яко кючекчийки

Speeder
13-11-2008, 15:15
а ако ги накарат да се върнат по родните си места аз лично обявамя тридневен банкет со пиини циганска музика и яко кючекчийки

Никой не може да ме върне на село! Станах гражданин, а назад трудно се върви :-D

morfius
13-11-2008, 15:55
Млади шофьори няма да карат мощни коли?
13 ноември 2008 / News.dir.bg
Министерският съвет прие широкообсъжданите напоследък промени в Закона за движение на пътищата, които затагят изискванията за млади шофьори.
Част от промените се доуточняват и не са окончателни. Целта е да се да повиши контрола върху поведението на водачите, съобщиха от пресцентъра на МС, цитирани от БТА.
Младите шофьори ще карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст. Млади водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години. Тоест шофьор, който вземе книжка на 26 години, няма да се смята за млад водач, уточниха от МС.
Друга мярка срещу младите участници в движението е те да получават контролния си талон с 26, а не както останалите с 39 точки. Отпаднало е обаче предложението младите зад волана да не могат да карат през нощта, както и за тях да важи по-голямо ограничение на скоростта, отколкото се изисква по принцип. Предложението беше да се движат с 10 км/ч по-малко.
Кабинетът все още обсъжда въвеждането на ограничение на мощността на двигателите на автомобилите, управлявани от млади шофьори.
Още една промяна са приели от МС, която ще важи за всички водачи на пътя - снимките на нарушители, направени с видеокамери на КАТ, ще се използват за издаване на фиш за превишена скорост.
Глобите от фишовете ще могат да се плащат и по електронен път до Нова година, е прогнозирал вътрешния министър Михаил Миков пред колегите си от правителството, съобщи Фокус. Това ще става чрез системата e-pay или чрез SMS.

Stoyan Georgiev
13-11-2008, 16:50
пълни глупости :big_whoops: дано поне направят изключение за заверено положение

viki
13-11-2008, 16:53
Тия 'кво друсат незнам..
http://www.dnes.bg/article.php?id=60816
извадка от текста:

Неясен обаче остава случаят, при който 25-годишен, семеен с болно дете и книжка на половин година не може да отведе детето си до болницата, защото няма опитен познат, който да го придружи.

morfius
13-11-2008, 17:12
Определено друсат нас...
Айде доволни ли сте, пак има преебани вутевци :asthanos:

търтей
13-11-2008, 17:15
Тия 'кво друсат незнам..
извадка от текста:

Неясен обаче остава случаят, при който 25-годишен, семеен с болно дете и книжка на половин година не може да отведе детето си до болницата, защото няма опитен познат, който да го придружи.

вика такси линейка или прочее
също така ниеясен остава въпросът защо шофьор от 15 години без тежко птп не може да с ерпибере с колата си след като е пил само половин бутилка водка

viki
13-11-2008, 17:17

или патрулка..срещо 20 лева може и панорамна обиколка на града да му направят:cussing::cussing::cussing:

morfius
13-11-2008, 17:18
също така ниеясен остава въпросът защо шофьор от 15 години без тежко птп не може да с ерпибере с колата си след като е пил само половин бутилка водка

Иди на село да я викнеш тая линейка да те видя...
Защото ще му покаже над нормата която е ЕДНАКВА за всички, поне на ТЕОРИЯ.

Stoyan Georgiev
13-11-2008, 17:21

:goodnight:

micevmi
13-11-2008, 17:32
Проблема не е само в младите шофьори, проблемите са много, като за начало могат да спрат да им продават книжки и да вземат найстина да ги научат как се управлява автомобил...

fred
14-11-2008, 09:54
Това е, в крайна сметка пак казвам, няма ред, а за липсата допринасят всички, които бутат пари и рушвети на всякакакви служители, вкл и тези на КАТ.Иначе последните новини за промените са - няма да има ограничение за младите шофьори, но ще им е забранено една година да карат коли над 1300 кубика, тази граница подлежала на уточнение.

Бобби
14-11-2008, 10:02
Споко бе младежи...днес в пресата прочетох, че въпросният Миков се е отметнал!!!
Тоез не са го приели....а сега да почерпите:)
Стана ми интересно, че мога да си платя глоба на КАТ до 100лв. със СМС...:roll:
А след това да не си платя сметката за телефона и да сменя оператора:-D:-D:-D

georgyg
14-11-2008, 10:16
Тия 'кво друсат незнам..
извадка от текста:

Катаджиите не са идиоти и ако има такъв проблем едва ли ще ти напишат акт, а по скоро ще те придружат до болницата.
Не се вживявайте, защото винаги има АКО.

alfonso_90
14-11-2008, 10:52
трябва да се затегнат мерките при вземането на книжка,има хора на които им се отдава да карат и това си личи а има хора които си нямат представа какво е автомобил скорост и спирачка за това кратко време в което протича курса не едостатъчно да се научат да преценят ситуацията в която са попадняли и наистина при тях трябва повечевреме и тренировки да добият представа за това как да оправляват автомобила си след време сами.Не да има постоянно човек който да казва намали виж тук има дупка или тука дай газ трябва просто този документ да се зима по трудно ,а не както е сега секи с книжка и после да стават белите :thumbdown: това е ограничение за младите но способни водачи който им се отдава и имат представа от това което правят зад волана:drive:

crocodil
14-11-2008, 14:38
трябва да се затегнат мерките при вземането на книжка,има хора на които им се отдава да карат и това си личи а има хора които си нямат представа какво е автомобил скорост и спирачка за това кратко време в което протича курса не едостатъчно да се научат да преценят ситуацията в която са попадняли и наистина при тях трябва повечевреме и тренировки да добият представа за това как да оправляват автомобила си след време сами.Не да има постоянно човек който да казва намали виж тук има дупка или тука дай газ трябва просто този документ да се зима по трудно ,а не както е сега секи с книжка и после да стават белите :thumbdown: това е ограничение за младите но способни водачи който им се отдава и имат представа от това което правят зад волана:drive:

Именно, ако може да се гарантира, че взетака книжка означава напълно обучен човек, който няма да има проблем да се качи, да кара в задръстванията, да паркира при женския пазар, да се оправя в кофти ситуации, то нямаше да има нужда от такива закони.

Вместо да правят закони за тези, които имат книжки, да оправят малко курсовете и изпитите.

Трябва да се наблегне на възможни проблеми по самата кола, обслужване, ремонт. Половината от взелите книжка не знаят къде се намира резервната гума, камо ли как се сменя.

fred
14-11-2008, 14:44
Всички тия неща, вниманието на пътя, преценка и прочее става със стаж.Не можеш за един или три месеца, както бяха навремето курсове да излезеш супер шофьор, както и другото-независимо какъв шофьор си спазвай правилата, ако не тлъсти глоби, това е принципа, другото е от лукавия :asthanos:Който е Шумахер да кара във формулата примерно, а Шумахер на пътя си кара според правилата.

morfius
14-11-2008, 15:17
Супер шофьор няма да излезе, но едно време поне можехме да паркираме макар понякога с няколко опита ладичките на които карахме курсовете/изпитите.
Мисля схващаш идеята - стажа без основа се добива доста по-трудно.

Бобби
14-11-2008, 15:17
А бе не разбрахте ли, че това няма да стане,,,,какво толкова си чешате езиците!

mordohy
14-11-2008, 15:49
Гледам , темата се е разраснала и заприличала на спор между стари моми за вредата и ползата от презервативите!Такъв закон първо е противоконституционен, а без да съм юрист,бас държа,че нарушава и международни конвенции-поне три!Какво означава стар или млад шофьор?!Или имаш книжка или нямаш!Тоя закон,който се опитват да ни пробутат е смокиновия лист, с който прикриват собственната си безотговорност.В далечната 1980 год.карах за "В"категория 9 месеца курс.Идеята беше,да се кара и зиме и лете и в дъжд и тн.Сега за един месец,абе той не знае още как се държи волана,го обявяват за шофьор и го изритват на пътя,а сиромаха още накъдето гледа на там върти волана.Има и друго.На всякъве по света има начини още от дете да започне да се обучава човек.Едно нещо е да започнеш да учиш някой от нулата,съвсем друго е да има някакви умения или просто да умее да управлява каквото и да е та ако ще да е косачка.Сина ми съм го подкарал на тая тема от 9 годишен и е карал и москвича и полото и асконата и алфите,през лятото,когато е с мен и мотокар по цял ден и каквото му падне.Резултата е,че вече е съвсем уверен,знае,че когато иска има време и място да повърти гуми и да изкара бесовете без да пречи на някой,но когато е на пътя нещата са други и там не е писта.На 16 год. е ,а вече проявява разум.Със всичките тия бръщолевения исках да кажа,че малко се обръща внимание на навременното обучение на хлапетата,а после разни импотенти ни обясняват от високо,как трябва да ограничаваме "младите шофьри".Пълен абсурд.Придружители,ограничения и тн, ги има там,къдета се започва да се кормува преди пълнолетие или преди да се вземе книжка.Всичко останало е :царя дава-пъдаря не дава.Те това е мнението ми!!!

Бобби
14-11-2008, 16:38
Гледам , темата се е разраснала и заприличала на спор между стари моми за вредата и ползата от презервативите!Такъв закон първо е противоконституционен, а без да съм юрист,бас държа,че нарушава и международни конвенции-поне три!Какво означава стар или млад шофьор?!Или имаш книжка или нямаш!Тоя закон,който се опитват да ни пробутат е смокиновия лист, с който прикриват собственната си безотговорност.В далечната 1980 год.карах за "В"категория 9 месеца курс.Идеята беше,да се кара и зиме и лете и в дъжд и тн.Сега за един месец,абе той не знае още как се държи волана,го обявяват за шофьор и го изритват на пътя,а сиромаха още накъдето гледа на там върти волана.Има и друго.На всякъве по света има начини още от дете да започне да се обучава човек.Едно нещо е да започнеш да учиш някой от нулата,съвсем друго е да има някакви умения или просто да умее да управлява каквото и да е та ако ще да е косачка.Сина ми съм го подкарал на тая тема от 9 годишен и е карал и москвича и полото и асконата и алфите,през лятото,когато е с мен и мотокар по цял ден и каквото му падне.Резултата е,че вече е съвсем уверен,знае,че когато иска има време и място да повърти гуми и да изкара бесовете без да пречи на някой,но когато е на пътя нещата са други и там не е писта.На 16 год. е ,а вече проявява разум.Със всичките тия бръщолевения исках да кажа,че малко се обръща внимание на навременното обучение на хлапетата,а после разни импотенти ни обясняват от високо,как трябва да ограничаваме "младите шофьри".Пълен абсурд.Придружители,ограничения и тн, ги има там,къдета се започва да се кормува преди пълнолетие или преди да се вземе книжка.Всичко останало е :царя дава-пъдаря не дава.Те това е мнението ми!!!
Много правилно....аз на 20г. карах много по добре, отколкото сега:-D...а що се отнася за старите моми...са върли противнички на презарвативите...иначе как ще хванат последния влак...:-D

mordohy
14-11-2008, 17:20
:rotfl::clap::cheers:
Много правилно....аз на 20г. карах много по добре, отколкото сега:-D...а що се отнася за старите моми...са върли противнички на презарвативите...иначе как ще хванат последния влак...:-D

TaNo
14-11-2008, 17:47
цяла нощ ша си карам само курса да изкарам:lol_sign:

hunter1989
14-11-2008, 22:59
колеги и аз да се включа в темата , Та за мен тва е пълна глупост, това че някои е млад шофиор не означава че не може да се справи с някоя ситуация , това е относително.И какво искат да кажат с това от 23 до 6 часа да не се кара от млади шофиори и така до кат стана на 25 ,:cussing::cussing::cussing: и после хоп правя 25 години решавам да използвам правото си да шофирам нощем и понеже не съм карал никога хоп правя някоя глупост. значи сега аз ще направя 20 от 3 години карам без книжка и от 1 година имам книжка имам към 30000 40000 км стаж и смея да твърдя че се справям много по добре от чичо ми например които има 40 години стаж а аз съм едва на 20 :P . Ще се надявам някога тази държава да се оправи и да заживеем като хората най- накая , аиде живи и зрдави и безавариино кормуване на всички

Nasko_77
14-11-2008, 23:34
:whistle:

zaryto
15-11-2008, 00:40
Пълна простотия! :big_whoops: Какво значение има 1.6 или 3.2 като има Хонда 1.6 160 коня примерно?И защо от 23 до 6 чеса с предружител като зимата се стъмнява в 17:00?По-добре младите шофьори да нямат право да управляват МПС над 60 к.с. и ограничение 40 км. Въпреки, че с ограничение 40 трябва да караш по цял ден на 3та без газ! :plane: :thumbdown:

hunter1989
15-11-2008, 15:35
Целта е... лични облаги, ЕСТЕСТВЕНО!
Morfius, братче, нали се сещаш, че един неможач и с придружител със сто години стаж, пак си остава неможач.
Регистрации на автомобили ще се правят на името на възрастни родители, инвалиди и прочие, за да се избегнат високите такси, данъци и ГО.
Казано по-просто, за всичко има вратичка, а на българина му дай да минава през вратички :(

Евала човече каза им го .Аз съм млад шофиор и съм ПРОТИВ тия глупости .Няма гаранция че младите шофери карат по зле от тези с повечко стаж зад волана .Тва е относително , на някои му се отдава карането на други не и това е .А и за какво са законите , за да се нарушават !!! аиде живи и здрави

Nasko_77
15-11-2008, 15:41
А и за какво са законите , за да се нарушават !!! аиде живи и здравиГолямо геройство:photo:
За тея дето мислят така... и това им е малко Г-н 1989 набор:thumbdown:

hunter1989
15-11-2008, 17:21
:D :D :D ЕЕЕЕ вие пък веднага ме нападнахте , човек да не се пошегува дори.

TaNo
15-11-2008, 18:19
адашченце не се ебавай с малолетната час от форума:butt::Tease:

DarkKnight
16-11-2008, 23:24
Ами повечето от вас според мен са пристрастни. Аз съм на 22 и имам книжка от 4г. и бая километри, но не може да се твърди, че с какъвто и да е курс щях да съм по добър шофьор. Съгласен съм с проментите и аз съм правил много глупости при първото ми излизане от София, и аз съм правил гонки нощес в студентски град и сега осъзнавам, че е било тъпо ама тогава свалях непълнолетните пикли :P

Според закона трябва да имаш 1 година стаж или да си на 26-100 години :-) защото се предполага че мисленето ти ще се промени. Никой не ви задължава да не карате, но трябва да има някой до вас който да ви смъмри като решите да си направите гонка да впечатлите някое бонбонче :-)
За примера извън София - ами ще взимате някой приятел с повечко стаж за да не гледате колко ви дига колата преди да можете да реагирате адекватно при по екстремни ситуации. Разберете не е важно колко години стаж имаш, а дали си карал и да имаш някакви адекватни реакции защото винаги ще има някоя смотла да ви излезе от път без предимство, на цариградско някой дето още не може да включва 5-та ще реши да излезе в най-лява лента с 40км/ч (случвало ми се е няколко пъти и ви казвам че не е никак приятно), на магистралата някой тир ще тръгне във вашата лента и вие ш паниката ще излезете с 90км/ч в най-лява лента и някой ще ви направи направо баничарка (майка ми се опита да го направи т'ва след като и дадох колата да си припомня и добре, че бях излизал преди това с един приятел 30-тина пъти да посвикна иначе не ми се мисли :rip:).
Тъй че погледнете и от другата гледна точка. Тук според мен половината са забравили какво е да си млад шофьор, а останалите нямат търпение да се пишат висок клас шофери - е от моя гледна точка вече карам много добре но има и много неща да уча ;) И не излизайте с това че всичко е за да може някой да си пълни гушата, 100% е така но ние трябва да гледаме да извадим някаква полза от това и да сме доволни или да сме типични "българи" - черногледи и да мислим как еди кой се ще има изгода или няма да му е добре.

Ще има неудобства ама като по друг начин не става...

И да не забравя че и аз съм започнал с 29т. и ми взеха 10 за без колан още в началото на стажа ми (щото бяха решили да отчетат дейност и не взеха пари), но от тогава винаги слагам колан и наскоро претърпях ПТП и колана ме спаси да не изхвърча от колата.

Тъй че всяко зло за добро са казали възрастните хора - рано или късно осъзнаваш че нещо лошо в миналото ти прави услуга в бъдеще, а тъй като вече всеки се качва на коли дето не разбираш с 50 км/ч ли караш или със 100км/ч, младоците се размазват (без да искам да обидя никой 'щтото и аз съм си пикльо още)

Нещо много се разточих, но искам да приканя всеки преди да ме напсува да помисли и да не псува забраните за алкохол, или ограниченията на скоростта защото те са за НАС и с цел да ПАЗЯТ всички НАС, а не за да си пълни някой джобовете. Ако всички спазваме правилата няма да има и корупция и т.н. Тъй че потърсете първо в себеси вината и после обяснявайте за бабките, за простата България (защото България е такава каквито са хората в нея и то най-вече обикновените хора, а политиците и всички тем подобни са просто оправдания да сме такива каквито сме).

Съжалявам ако съм обидил някой, но така стоят нещата според мен

morfius
17-11-2008, 11:01
...

Колега, пропускаш най-важното, мерки трябва да се вземат така, че да санкционират виновните, а не наред на дискриминационна основа - това е сбърканото на идеята. А превантивните мерки се вземат така, че да не възпрепятстват коректното поведение.
Това за кубатурата отново е безумна глупост, трябва да е киловати/к.с. - нима някой ще сравнява 1.9 чист дизелак с 1.4 турбо бензин ?!?

viki
17-11-2008, 11:15
Аз пък се чудя ,ако млад водач с придружител в колата,извърши нарушение или предизвика птп,кого ще санкционират ?Хи-хи вероятно и двамата... http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/biggestgrin.gif

DarkKnight
17-11-2008, 11:56
Колега, пропускаш най-важното, мерки трябва да се вземат така, че да санкционират виновните, а не наред на дискриминационна основа - това е сбърканото на идеята. А превантивните мерки се вземат така, че да не възпрепятстват коректното поведение.
Това за кубатурата отново е безумна глупост, трябва да е киловати/к.с. - нима някой ще сравнява 1.9 чист дизелак с 1.4 турбо бензин ?!?

Ами понеже се вижда че не става само едни за тва всички под ножа :hehe:

За кобатурата съм съгласен защото оня ден една хондичка ме изряза като пътен знак :gayfight:

Трябва да се разграничават нови от млади шофери и за мен е тъпо че са махнали лепенките на колата. Така поне знаеш че трябва да се пазиш ;)

Но забравяме едно основно нещо - вече хората имат такава нетърпимост един към друг че... направо ми е гадно. Ако всички бяхме малко по добри нещата щяха да са друго яче. Ех мечти... И аз вече се хващам че не пускам толкова хора както преди, че натискам другите катоп не успея малко по дълго време да се включа и за жалост май и аз ще стана говедо на пътя :frown: