PDA

View Full Version : Задната духалка не работи

Oziris
12-11-2008, 00:33
Колеги като си пусна парното/климатика задната духалка не функционира. Махнах панелчето, погледнах да не е запушено нещо, но нищо нередно не видях... Като го махнах си пъхнах леко ръката и навътре и се усеща съвсеееем леко духане.. :)

Balagan
12-11-2008, 01:29
И аз страдам от тази болест колега и незнам от де иде заразата :furious::bored:

chico
12-11-2008, 13:41
Задната духалка трябва да работи само на определени режими (примерно селектора да е сложен да духа в краката)...

Oziris
12-11-2008, 16:56
Задната духалка трябва да работи само на определени режими (примерно селектора да е сложен да духа в краката)...

Пробвал съм какво ли не, неще и неще...

Колега ако намериш лек на 'заразата' го сподели :))

Balagan
12-11-2008, 17:59
Сетих се за теб колега и сега като се прибирах от даскало си викам чей си сложа ръката да вида кфо прай тая блол джоп прищяфка...и познай...парното на макс а тая си духа студено еба*и простотията й и затворих кранчето ся нека духа де :pokey::bored::bored::furious:

milenataa
12-11-2008, 18:33
Сетих се за теб колега и сега като се прибирах от даскало си викам чей си сложа ръката да вида кфо прай тая блол джоп прищяфка...и познай...парното на макс а тая си духа студено еба*и простотията й и затворих кранчето ся нека духа де :pokey::bored::bored::furious:

Духа ти студено понеже тръбите до нея са студени. Остави я отворена за да се затоплят тръбите и ще духа топло ;-)

tonov
12-11-2008, 20:21
Колеги като си пусна парното/климатика задната духалка не функционира. Махнах панелчето, погледнах да не е запушено нещо, но нищо нередно не видях... Като го махнах си пъхнах леко ръката и навътре и се усеща съвсеееем леко духане.. :)

Най-вероятно се е разкачил въздуховода някъде, има едни гофрирани връзки. Но трябва бая разглобяване да го откриеш. Ако ти се занимава да сваляш конзолата на лоста и т.н.....

Balagan
12-11-2008, 20:23
Духа ти студено понеже тръбите до нея са студени. Остави я отворена за да се затоплят тръбите и ще духа топло ;-)

Хах не я тествам за първи път пък и колата загря на 93 градуса приблизително поради гадния трафик едва ли не са заграля Колега :) Истината е че никога при мен или поне за 1та година как я карам не ми е духала отзад духалката че и на климатик едвам ветреее :D :D :D :hehehm:

clockmaster
13-11-2008, 16:34
:cussing: И моята е така - едва лъха и само студено ?!

Balagan
13-11-2008, 20:15
Незнам алфа 145 специално преди 97 която да духа отзад... или поне не съм виждал аз... Май за парлама е сложена да покаже кфа екстра ще се инсталира след 97 :D :big_whoops::-D:-D:-D:big_whoops:

milenataa
14-11-2008, 00:18
Незнам алфа 145 специално преди 97 която да духа отзад... или поне не съм виждал аз... Май за парлама е сложена да покаже кфа екстра ще се инсталира след 97 :D :big_whoops::-D:-D:-D:big_whoops:

Например моята си работи нормално ! :punk:

kocta
14-11-2008, 00:50
Например моята си работи нормално ! :punk:
За което ще бъдеш публично линчуван и ще ти бъде счупена за да си преебан кат всички нас... :bigracer:

reptli
14-11-2008, 10:58
нормално е да духа мааалко по-слабо от колкото на предните духалки :-D аа освен централната задна духалка нали имате и под седалките:roll:

Balagan
14-11-2008, 10:59
Мисля че една монтажна изолационна пяна в задната духалка ще го накаже завинаги :D:doctor:

soldier
14-11-2008, 12:57
И мойта отзад духа студено, а от пред парното лято!

milenataa
14-11-2008, 13:14
Много ми е интересно от къде ще духа студено ? След като всички други клапи духат горещо. На теория и на практика е невъзможно, защото всички тръбопроводи се захранват от едно и също място,а ако е откачен някой тръбопровод няма да духа изобщо!
Или чисто и просто спамите ! :big_whoops:

clockmaster
14-11-2008, 15:06
Или чисто и просто спамите !

Да бе, нямаме си друга работа!
Имал съм и други коли, на които част от духалките не са свързани с парното, а само с вентилацията - само не ми е ясно дали и тук е така или просто нещо не е наред.

DerMeister
14-11-2008, 16:09
В книжката пише, че независимо от позицията на селектора, винаги отива и към задната духалка. Аз не съм тествал обстойно, но мисля, че като съм пуснал парното, леко духа и отзад топло. Ще тествам довечера на 4та степен и максимум топло дали духа добре. Да не ви е прецакана клапата, която затваря решетката? Вижте визуално дали отваря и затваря клапата.

jjkale
14-11-2008, 16:17
Задната духалка трябва да работи само на определени режими :big_whoops:

DerMeister
14-11-2008, 16:23
http://www.picvalley.net/u/908/1094835458.JPG
Тука пише друго, но може и да лъжат...

DerMeister
14-11-2008, 23:46
Уважаеми колеги,
След проведен тридесет минутен тест в реално време, съвместно с оторизирани експерти от факултета за задни духалки към ТУ-София, упълномощената комисия, представлявана пред Вас и медите от г-н Аз, стигна до следните заключения и резултати:
1. Задната духалка е правоъгълен отвор, с уникални екстри като насочване на потока на въздух в четири посоки: наляво, надясно, нагоре и надолу.
2. Задната духалка е оборудвана със специална механична клапа, управлявана посредством пластмасов плъзгач, чрез която клапа лесно и бързо може да се определя дебита на въздушния поток, обдухващ пасажерите в задната част на купето. Не стига това, ами този плъзгач е маркиран интутивно и разбираемо, за максимално визуално улеснение на оператора.
3. След многократни и продължителни експерименти бе установено, че специалният уред, намиращ се на централната конзола, за определяне зоната на обдухване на отоплително-охладителната система на колата, не влияе на потока на въздух към задната духалка.
4. Може би най-важната констатация на експеримента потвърди, че при изправност на всички системи и модули в автомобила, задната духалка трябва да снабдява с топъл въздух задната част на купето, при нормално функционираща и стартирана отоплителна система.
5. За съжаление на всички собственици на автомобил Алфа Ромео 145/6, оптималната работа и функциониране на задната духалка, а именно, охлаждане или затопляне на въздуха в задната част на купето, настъпва след определен период от време, който се влияе от многобройни параметри, пряко свързани с околната среда. В случая на текущия експеримент, адекватно отопляване беше достигнато на петата минута от пускането на отоплителната система на втора степен.

В заключение могат да се направят следните констатации, които да бъдат представени на достъпен език на потребителите на форума на Алфа Ромео в България.

1. Задната духалка трябва да духа топло, но при студено купе, трябва да се изчака малко.
2. Не се влияе от врътката, която определя къде да духа парното.

Благодарим за вниманието.

Balagan
15-11-2008, 00:37
ОК професоре от университета аз пък ще ти кажа ,че онзи ден като си правих разни неща по колата и тя беше запалена и повече от 20 мин е бачкало парното на 3 степен отпред жега отзад пак нещеше ядосах се и с едно кофти дживение изтръгнах задната духалка уви в злобата си неможах да я чупа и гледам клапата си е фред сичко ок ,но неще мама и стара да духа топло ,явно МОЙТО КУВЕ е смотано или задната духалка се е пенсионирала с годините и не ще да прави BLOWJOBS :thumbdown::thumbdown::roll:

kocta
09-12-2008, 21:29
Значи днеска ме ударило на полеви ремонти...
Та чакам си аз тихо и кротко пред 10-ти блок за физиката ама понеже алфата бръза съм стигнал с 20 мин по-рано... кво да правя кво да правя (още не ми беше щукнало това а таблото) и си виждам пак любимата ми оранжевка отверчица и си викам я да видя отзад дали е топло.Слагам ръка и се сещям,че духалката ми не работи.Подпрях от тук от там с отверката и изкочи.Гледам клапата откачена от лостчето.Абе забелязани ли сте ,че лостчето има 2 прореза където може да се закачи клапата... При едното се отваря напълно но не се затваря докрай а при другото е обратното. Та ... закачих клапата за лостчето,сложих духалката и констатирах следното.Когато е пуснато да духа на крака духа и отзад духалката.Изключиш ли обдухване на крака духалката псира да духа.А студения въздух можеби се получава от изместване на топлия въздух от студения в проводите... Предполагам след като се загрее провода го няма това явление.
Оползотворявайте си времето което губите в чакане и трафик :Suicide:

Ma7e4k0
02-03-2009, 00:54
Аи и аз да се разпиша и на моита духа студено