View Full Version : Ангренажен комплект? (посъветвайте ме)
Колеги, посъветвайте ме какъв ангренажен комплект да си взема, също и водна помпа? Навъртях около 15 000 от смяната и започна нещо да стърже на метал като я запаля,свалих пистовия ремък,подобрение няма.Сега съм решил да сменя ангренажа,само че този път аз ще си го взема,няма да се доверявам на майстора.
Благодаря предварително!
Ремък - Dayco
Ролки - SKF или Ina
Водна помпа - мисля,че SKF имат и водни помпи
Имай предвид, че тези марки са от най-скъпите!
Kamen666
13-11-2008, 13:17
да това е най доброто но за ремък мисля
GATES,ролките и помпата задължително да са на SKF
А в кои магазини в София ги предлагат?
Тех-Ко май са представител на СКФ, а лагерите СКФ вървят в комплект с ремъци Гейтс ;)
Така, че Тех-Ко.
http://www.tech-co.net/read.php?lang=bg
Не, че няма и други магазини де....
Благодаря за бързия отзив!
А в кои магазини в София ги предлагат?
Това са твойте хора http://www.tech-co.net/read.php?lang=bg
LeoVin4i
13-11-2008, 13:55
Тех-Ко май са представител на СКФ, а лагерите СКФ вървят в комплект с ремъци Гейтс ;)
Които комплекти някои търговци поръчват от вносителите БЕЗ ремъка (който е хубав -> скъп) и си слагат каквито си искат ремъци. Ама как да разбереш кое какво е нямам представа.
А как да разбера номера на комплекта по каталога на SKF, че току що звъннах в ТЕХ-КО и ми казаха че по оригиналния №71736726 не давало да има такъв комплект на SKF(да не бъркам аз номера)
А как да разбера номера на комплекта по каталога на SKF, че току що звъннах в ТЕХ-КО и ми казаха че по оригиналния №71736726 не давало да има такъв комплект на SKF(да не бъркам аз номера)
Може да не е комплект. т.е. без ремък ...
Може да не е комплект. т.е. без ремък ...
Прав си!
Паразитна ролка - 55,90 лв.
Обтяжна ролка - 133 лв.
Очаквах по -високи цени :)
Не намерих само водна помпа .
дайко или гейтс мисля че са еднакво добри ролки освен skf ,ina ,може и оригинални да си сложиш:-D
Ремък-Дайко,ролки оригинални/продават се в ТиН/,помпа кват намериш :-D :-D :-D
......,помпа кват намериш :-D :-D :-D
Намирам ето тези - KWP,AIRTEX,GRAF,METELLI - някакви отзиви за тях?
Kamen666
14-11-2008, 09:06
Продавам KWP & GRAF няма лоши отзиви досега
но най добре е с СКФ
Продавам KWP & GRAF няма лоши отзиви досега
но най добре е с СКФ
Благодаря, ще потърся на SKF.
Взимай Метели и слагай,марката е сериозна с доста добри неща :clown: :clown:
На колко километря трябва да се сменя тоя комплект, аз изминах вече 20 000 с него, време ли е ?
На колко километря трябва да се сменя тоя комплект, аз изминах вече 20 000 с него, време ли е ?
Не карай до 50 000:BIGsmile:
Не карай до 50 000:BIGsmile:
А като време на колко е препоръчително да се сменят? На мойта са на 3 години и половина и на 30 000 км :)
А като време на колко е препоръчително да се сменят? На мойта са на 3 години и половина и на 30 000 км :)
На 50 000 км.се сменят,препоръчително е на около 30 000 да се проверят,и ако има нещо съмнително да се подмени,защото с времето активните ролки си губят свойствата :flowers: :flowers: :flowers:
На 50 000 км.се сменят,препоръчително е на около 30 000 да се проверят,и ако има нещо съмнително да се подмени,защото с времето активните ролки си губят свойствата :flowers: :flowers: :flowers:
Това с активните ролки за Боксера ли е? Защото на мен ми се струва ,че в ролките на боксера няма нищо активно. :|
Активни означава, че рамото им не е статично, а постояннно регулира опъването чрез пружина ли?