View Full Version : Усмивки от старите ленти
Сутринта я срещнах тази снимка и се сетих за миналото
И на заден план(може би)за бъдещето.
Интересно ми е какво ще предизвика тази снимка във вас.
http://www.picvalley.net/u/860/746409026.JPG
DanewRomeo
14-11-2008, 21:57
Отвращение.
Тези хора ги сравнявам с "Тримата глупаци" на Доньо Донев. Третия глупак е тоя с мустаците зад бат Бойко -
Тодор Батков!!:tooth::rotfl:
Тези хора ги сравнявам с "Тримата глупаци" на Доньо Донев. Третия глупак е тоя с мустаците зад бат Бойко -
Тодор Батков!!:tooth::rotfl:
Мен пък малко ми мяза на Ботьо Ботев,:mrgreen:ако не греша името.
мен ме кефи на ББ прическата тип 'лятото на един льохман' :roll2::roll2::roll2:
БОТ-а демек Ботьо Ботев няма нищо общо с тоя келеш...Той Бота е още по голям смешник де ама ми е интересно как го оприличи на него...смисъл от каде го знаеш ??? :roll:
Nasko_77
15-11-2008, 03:45
Ся вие си плюйте колкото си искате на воля, но... аз имам само хубави спомени от онова време. Поне имах щастието да имам... истинско и страхотно детство. Не знам дали децата на "прехода" или особенно сегашните... ще може да се похвалят със същото;)
За мене това.. от проходилката да седнеш на компютъра... си е живо ощетяване...
Съжалявам, но.. скайпове, чатове, сайтове и PC игри.. нищо общо:thumbdown:
Поздрави!
П.С Браво за темата..
При управлението на Тодор Живков имаше някакъв ред,не е като сега всеки да си прави каквото си поиска.Така че донякъде и аз имам спомени(макар и малко),но това е преход който никой не може да го спре.
Пък бат ви Бойко явно и той е от най-старата генерация:tooth:
Пък за Ботьо Ботев обърках името,Илия Илиев на него ми прилича третия човек.
Ся вие си плюйте колкото си искате на воля, но... аз имам само хубави спомени от онова време. Поне имах щастието да имам... истинско и страхотно детство. Не знам дали децата на "прехода" или особенно сегашните... ще може да се похвалят със същото;)
Поздрави!
П.С Браво за темата..
Да така е Наско, Абсолютно си прав..!
Ех то бяха едни времена - на спокойствие,ред и дисциплина! А не като сега - Един побъркан свят на консуматори...
Поздрави!
П.С Браво за темата..
мдам, 'спомени, спомени...' - както се пееше в няква песен
дъвка 'идеал' я бях забравил...уби ме
Nasko_77
15-11-2008, 15:33
Когато ви хване носталгията:)....
http://detstvo.noviniteb.com/index.php?do=cat&category=gallery
Цели 18 страници със снимки
Там е и "Балканчето"-то и култовата джамина "сирийка" и мн.др.
Един страхотен сайт за спомени:)
Снимката е много силна и говори за много неща от миналото и от настоящето.
Nasko_77 - колега ти върна една голяма част от форума много приятно назад в спомените.Тогава когато нещата бяха истински включително детството,чувствата и емоциите.Сега в наши дни всичко е made in China ,менте или безумен кич.
Жалко наистина много жалко.:|:sad:
BillyBoy`
15-11-2008, 19:03
Отвращение.
всичко което е направено по онова време сега се руши и разграбва а през годините на тази нова политика със все бивши отвращение или нещо по силно трябва да изпитваме?от татове време все хубави спомени
Колеги;приятни са ми тези спомени и виждам че и други тъгуват и чувстват носталгия.
.....
В една друга тема бях постнала това (http://missby.wordpress.com/2008/10/31/memory-lane/)
Поздравче за теб :)
http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/biggestgrin.gif
Alfa User
15-11-2008, 22:02
...
Ееее, колега, ти ме утрепа с лопатата ... знаеш ли от кога не се бях сещал за ония сладки времена на безгрижие и абсолютно детско щастие ... Другия път като се видиме бирата е от мене !!! :bravo:
Nasko_77
15-11-2008, 22:58
Ееее, колега, ти ме утрепа с лопатата ... знаеш ли от кога не се бях сещал за ония сладки времена на безгрижие и абсолютно детско щастие ... Другия път като се видиме бирата е от мене !!! :bravo:Чорчук делимото... енгири нов... педя и четири пръста:grin:
Биренки, сирийки, мискета от лагери... луда работа беше играта на джамини:)
Stoyan Georgiev
16-11-2008, 16:17
"всичко което е направено по онова време сега се руши и разграбва а през годините на тази нова политика със все бивши отвращение или нещо по силно трябва да изпитваме?от татове време все хубави спомени"
щото са те не прецакали, какво да кажат хората дошли от родове, на които са иззети стотици декари ниви , национализирани са имоти и бизнес, имало е тендециозна дискриминация и потискане?
айде стига моля Ви се с тази носталгия, роден съм и израснал по демократично, повечето с далавераджийския манталитет и афинитет към безнаказаността са станали такива по татово време
и непочвайте с глупавите изказвания ти си малък не ги знаеш нещата - образовал съм се и продължавам да се образовам на тази тема достатъчно, че да мога да изкажа мнение с по-голяма давност и продиктувано от факти от повечето, които ще ми скочите сега да ми казвате колко видиш ли всичките сме келеши на тая възраст ;)
ПП: я да видим на кой друг бащи дядовци или пра-дядовци са лежали в белене по политически причини ?
или пък не е позволено да получат висше образование
Alfa User
16-11-2008, 16:22
Трябва ли винаги с такъв негативизъм ??? :no:
PEPI-2ALFA
16-11-2008, 16:33
...Сега в наши дни всичко е made in China ...
А китайските кецове помните ли? Тия от които излезе името на Васко - Кеца:-) . Преди година една приятелка ми показва какви готини кецове си купила и аз накефен възкликвам - "Оооо китайски кецове" , а тя се обиди - не били китайски а неккви ного-по... ееехх деца децаа...
...и непочвайте с глупавите изказвания ти си малък не ги знаеш нещата - образовал съм се и продължавам да се образовам на тази тема достатъчно, че да мога ...
Колкото и да се образоваш чужди спомени не можеш да ...придобиеш. Още повече спомени от преди да те има (не знам на колко години си), така че по-спокойно , хората просто си споделят спомени.
Мир;-)
Stoyan Georgiev
16-11-2008, 16:38
А китайските кецове помните ли? Тия от които излезе името на Васко - Кеца:-) . Преди година една приятелка ми показва какви готини кецове си купила и аз накефен възкликвам - "Оооо китайски кецове" , а тя се обиди - не били китайски а неккви ного-по... ееехх деца децаа...
Колкото и да се образоваш чужди спомени не можеш да ...придобиеш. Още повече спомени от преди да те има (не знам на колко години си), така че по-спокойно , хората просто си споделят спомени.
Мир;-)
когато писах това, което написах не исках да отнемам удоволствието на, който и да е от детските спомени, напротив, радвам се за всички, които могат да се обърнат назад и да си спомнят с усмивка миналото
това, което казах беше насочено към тези с отношение - миналото и комунистическото е много по-добро от сегашното долно и нещастно демократично изпълнено с поквара ;)
Nasko_77
16-11-2008, 17:15
Мир;-)Помня маратонките "Ромика" и "Тренинг"... :afro:
Ми дънките "Панака" и "Кондор"... малее, басси гъзарийката:)
BillyBoy`
16-11-2008, 17:34
``какво да кажат хората дошли от родове, на които са иззети стотици декари ниви ``и сега какво като им я върнаха новите бивши комунисти пълно е със пустеещи земи които по татово време са бълвали продукция :afro:
``какво да кажат хората дошли от родове, на които са иззети стотици декари ниви ``и сега какво като им я върнаха новите бивши комунисти пълно е със пустеещи земи които по татово време са бълвали продукция :afro:
Не се оплаквайте,елате да пробвате да си върнете земя в София :no: :no: :no: :no:Ужассссс :bad_evil: :bad_evil:
Stoyan Georgiev
16-11-2008, 17:57
тази земя може да не се обработва но това не е от значение, важното в случая е , че тази земя е била притежавана от съответния й собственик и никой няма право да му я отнема
представи си ти цял живот да се бъхташ и да живееш по време на балкански и световни войни, да успяваш някакси да изхранваш голям род и да поддържаш напредничави идеи - един вид да си успешен предприемач, само за да ти вземат всичко, което си имал и постигнал сам, защото хайка безработни некадърници са умирали от глад
BillyBoy`
16-11-2008, 18:24
значи според теб е по добре една земя да стои пустееща да е на законния и собственник от колкото да се обработва от някое ТКЗС тогава или от някои сегашен кооператор така ли да те разбирам?
BillyBoy`
16-11-2008, 18:28
Не се оплаквайте,елате да пробвате да си върнете земя в София :no: :no: :no: :no:Ужассссс :bad_evil: :bad_evil:
то не е само при вас така брат :( да си върнеш земята на законното и местоположение където са я обработвали нашите баби дядовци е много трудно и по Свиленградския от кадето е родом баща ми
ОК спрете се,не мисля че беше за това темата :big_heat:
Nasko_77
16-11-2008, 19:05
:grin:
Помня маратонките "Ромика" и "Тренинг"... :afro:
Ми дънките "Панака" и "Кондор"... малее, басси гъзарийката:)
BMXа ми нямаше спирачки и две лета го спирах с Тренинга в задната гума. Е няма такава здрава маратонка. Още е здрава някъде в гаража ама не ми става вече :no:
BillyBoy`
16-11-2008, 19:18
BMXа ми нямаше спирачки и две лета го спирах с Тренинга в задната гума. Е няма такава здрава маратонка. Още е здрава някъде в гаража ама не ми става вече :no:
то и аз правех така само че аз имах един школник класика от онова време:-):-):-)
Stoyan Georgiev
16-11-2008, 19:26
то и аз правех така само че аз имах един школник класика от онова време:-):-):-)
позната маневра :firstprize::bg:
веднъж се забих в една стена обаче, че наклона беше доста голям....
бетонните стени са доста твърди , от мен да го знаете
PEPI-2ALFA
16-11-2008, 19:39
Това си бяха - Школник , Балкан и по-големите Украйна.
Аз бях с Балкан-че със сгъваема рамка - можеше да се кара и "разглобено"
Ааааааа школника наете ли колко лесно заприличваше на БМХ :devil: :devil: :devil: Имах такъв а после и БМХ:-):-):-)
а тва,голема мания беше
http://www.lego.com/en-US/default.aspx
Nasko_77
16-11-2008, 20:06
Това си бяха - Школник , Балкан и по-големите Украйна.
Аз бях с Балкан-че със сгъваема рамка - можеше да се кара и "разглобено"Точно:th_up:
Ама мани ги тея "Школници" мого кекави и тънки бяха:stretcher:
Е тва беше истината... Балканчето:)
И на мен първото ми беше... това със згъваемата рамка. Бяло:)
После излезнаха тея със винта...
и с облегалката...тузарската работа:-D
А тва беше пурвата кола на брато,бях на 12,от нея се запалихме по Италиянките
http://ned.ronet.ru/0/Zaz965.jpg
Тове е следващата,бях малък а вече болен Италиянец :devil: :devil: :devil:
http://www.rsiauto.fr/images/FIAT/Ritmo-125-TC-Abarth/Ritmo-125-TC-Abarth-1.jpg
и последната италиянка след което той се отказа от тези коли,но аз продължих делото.И до ден днешен ги харесва,но няма да си купи пак :afro: :afro:
http://www.carfolio.com/images/dbimages/zgas/models/id/864/lancia_Delta_1.6_HF_Turbo.jpg
Колеги;Наско,Мъри най ми харесва да си спомняме за миналото,никога няма да се върне пък е оставило хубави спомени на повечето от нас.Вие явно сте големи и много повече сте видели,но и мен ме кефи мисълта за миналото,лимонадата и алтая и опашката за сладолед пред хоремака.
защо забрави за "Етъра" - много добрата напитка./то и сега я има ама е менте/.
Nasko_77
16-11-2008, 22:17
А помните ли Българския комикс, списание "Дъга"?
Аз умирах за него:-D
Eйййй,как да не ги помня четях ги макар и сричайки:-)
Май ще излезем пенсионери:tooth:макар и на по 27-30 години
защо забрави за "Етъра" - много добрата напитка./то и сега я има ама е менте/.
То сега повечето работи са менте,даже и по-напудрените мадами:calc:силикон.
А помните ли Българския комикс, списание "Дъга"?
Помня я Дъгата, ама си спомням и PIF. Трябваше от рано да зависнеш на РЕП-а, за да се докопаш до 1 от ограниченият тираж от 10-ина за бутка. Веднъж, май, и в бой участвах, заради ценното списание. Играчките вътре бяха "ултра", а постерите - отлично средство за изгодни бартери (например 1 плакат за 2 хелера;-)).
Помня и лудницата за банани, които се появяваха само по Нова година. Инцидентна беше и появата на Кока Кола. Как се разбереше, че има и ареее уруш цялото семейство към магазина, че само по една бутилка на човек можеше.
А, за малко да забравя и виатнамците (люлинските общежития) - редовно разцъквахме мачлета с тях.
Иначе влакчето ми е още в мазето(може би), а количките от МачБокс (около 50-60 бр. събирани дълго време) ми ги дигнаха от мазето отдавна.
Eйййй,как да не ги помня четях ги макар и сричайки:-)
Май ще излезем пенсионери:tooth:макар и на по 27-30 години
Ми то сме си такива:devil:
Като гледам сега сина ми колички бол,игри всякакви бол,понякога съжалявам че може би няма да има мойте спомени от детството едва ли ще може да го оцени.А може би не съм прав не знам:no:
Ми то сме си такива:devil:
Като гледам сега сина ми колички бол,игри всякакви бол,понякога съжалявам че може би няма да има мойте спомени от детството едва ли ще може да го оцени.А може би не съм прав не знам:no:
Много си прав.Аз като гледам моя син на 3г6меца а вече си влиза сам в интер-нет и от там във вибокс за клипчета,а никога няма да усети нашата ограничена тръпка.
Сещате ли се Тодор Живков когато честитеше новата година?
А по онова време беше Народна Република България,а сега даже и и националният ни флаг не зачитат.Всичко се руши което бе построено по онова време.
Колкото и да се оплюва миналото,май ще излезе по-добре от бъдещето в всяко едно отношение.
Nasko_77
16-11-2008, 23:59
Той завалията накрая, вече беше много изкуфял.
Бисери на корем бълваше... "Честит 8-ми Март, скъпи дтуденти!:-)
http://www.vbox7.com/play:6a5f49b4.....:)
Той завалията накрая, вече беше много изкуфял.
Бисери на корем бълваше... "Честит 8-ми Март, скъпи дтуденти!:-)
..eто го.:) http://vbox7.com/play:d81b2739
PEPI-2ALFA
17-11-2008, 08:33
Помня я Дъгата, ама си спомням и PIF...
Помня и лудницата за банани, които се появяваха само по...
И онова футболното списание(не помня как се казваше) с плакатите на отбори - по-запалените ми съученици си правеха албуми с всички отбори.
А бананите и портокалите - само в "показния" магазин. Помна един път по време на празен час си шеткаме по града и пуснаха портокали в един плод-зеленчук. Останахме с 1 приятел да се наредим и не влязохме в следващия час. Беше вече в гимназията - "87 - "88г. някъде. Преди това от час не съм бягал.:wow:
И онова футболното списание(не помня как се казваше) с плакатите на отбори - по-запалените ми съученици си правеха албуми с всички отбори.
А бананите и портокалите - само в "показния" магазин. Помна един път по време на празен час си шеткаме по града и пуснаха портокали в един плод-зеленчук. Останахме с 1 приятел да се наредим и не влязохме в следващия час. Беше вече в гимназията - "87 - "88г. някъде. Преди това от час не съм бягал.:wow:
..казваше се "СТАРТ"..и беше вестник...по онова време имаше много малко списания....
bobi_j_i
17-11-2008, 09:55
В линка, който беше дала Viki, имаше и това. Много ми хареса и мисля, че точно тук му е мястото.
"Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век
Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!
С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!
Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!
Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?
Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
1.По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2.Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3.Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
4.Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща
5.След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
7.Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8.Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
11. Още по-лошо – вече си намислил на кого ще го изпратиш.
12. Прекалено се увлечен, за да забележиш, че в този списък няма номер 6.
13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма."
..казваше се "СТАРТ"..и беше вестник...по онова време имаше много малко списания....
'Старт' и аз ги събирах и прилежно изрязвах отборите от последната страница :)
а има ли маниаци на 'Албион'? Още си спомням как поръчвах по пощата видео касетки с стари мачове на Ман. Ютд :) баси годините бяха!
Помните ли това филмче? (http://foro.loquo.com/viewtopic.php?t=34106)http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/biggestgrin.gif
Помните ли това филмче? (http://foro.loquo.com/viewtopic.php?t=34106)http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/biggestgrin.gif
лелеее, даваха го всяка година
даже май по-често...
имаше култови реплики: 'Тито, кажи му също, че посредника ние л**но! - 2-3 сек пауза и отговор:) - това га кажи на баща си!'
даже по едно време в кварталната банда се оприличавахме на героите...
Nasko_77
17-11-2008, 13:51
Помните ли това филмче? (http://foro.loquo.com/viewtopic.php?t=34106)http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/biggestgrin.gifСиньо Лято:dance:
Не по-малък хит беше и... "Пръстенът на Арабела"
Всички много мечтаехме за такъв пръстен... или поне за шапката на Господин Тауhttp://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/unseen.gif
"Призраци в блока"... "Призраци под Виенското колело"... страхотни сериалчета бяха.
PEPI-2ALFA
17-11-2008, 13:58
... През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”...
Ние си правехме "пръскалки" от биберон и химикал от 20ст. Предната част (острата) на химикала се набучваше на биберона (само биберон без шише) и се пълнеше от уличните чешмички. Литър - два , колкото събере и послеее.....:hehe:
Nasko_77
17-11-2008, 14:17
Ние си правехме "пръскалки" от биберон и химикал от 20ст. Предната част (острата) на химикала се набучваше на биберона (само биберон без шише) и се пълнеше от уличните чешмички. Литър - два , колкото събере и послеее.....:hehe:
Малеее....
Тва беше номер едно:)
Ми бомбичките от два болта и гайка между тях и с опашка... парче найлон:dance:
Колко барут съм изтъргал от кибрит за тях:gayfight:
Като каза за химикала:).... правехме и пиратки така. Изпразвахме и режехме на половина флумастери... пак пълнене с барут от кибрити и запечатване чрез стопяване.
По-късно дойде модата на... миниума с бял бронз.
Голям калпазанин си бях:smackbum:
П.П Пък ся се сетих и за карабита:-D
Бре, младост....
Но все пак, това че спомените ни са от това време, естествено, че ще означава и много добри спомени, всяко дество е най добрия период за човека, ако сте челе Ерих Кестнер и Марк Твен пак ще разберете същото, нищо че последния е бил дете в България сме били под турско робство.
Ред по бай Тошово, някакъв имаше, ама ред е имало и преди това и то значително по добър, такъв, каквто сега пак си го има из Европата, а у нас го няма, като основна причина е имено това, което докара Тошо на престола.
PEPI-2ALFA
17-11-2008, 14:39
П.П Пък ся се сетих и за карабита:-D
Ами дезодорантите... един път хвърлихме почти пълен спрей "Мухозол" в огън- ужас. Добре че избегахме далече.:jumping:
На сиреница в огъня хвърляхме азбестови парчета от покриви - и те гърмят , ама по-слабо.:flamingdevil:
Nasko_77
17-11-2008, 14:54
Фред... просто искам да кажа, че ние като деца бяхме изобретателни и мислехме.
Именно щото имаше дефецит. Сега... има всичко на готово. Отиваш и си купуваш... ама къде е тръпката тук?:lupe:
Или пък цъкаш цял ден на PC игри:gayfight: Направо ги съжалявам днешните хлапета.
Nasko_77
17-11-2008, 15:00
Ами дезодорантите... един път хвърлихме почти пълен спрей "Мухозол" в огън- ужас. Добре че избегахме далече.:jumping:
На сиреница в огъня хвърляхме азбестови парчета от покриви - и те гърмят , ама по-слабо.:flamingdevil:Голяма мания бяха и димките...
Амониева силитра... разтворена във вода>къпане на вестници в нея>сушене>старателно навиване на руло и връзване>запалване в единия край>гасене след секунда-две>плътна димна завеса над цялата улица:):hehe:
Ами как си правихме лятото дискотека пред блока с новогодишните лампички и касетофон с батерии:gayfight:
Ами театралните постановки пред вратите на гаражите и как всички баби,лели и майки да идваха да ни гледат http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/898131.gif
п.п.
Аз голяма част от детските си години съм живяла в Русия ,асписание Дъга беше любимо и на мен :dance:.Стигаше до там ,макар и със закъснение http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif
Stoyan Georgiev
17-11-2008, 15:37
Именно щото имаше дефецит. Сега... има всичко на готово. Отиваш и си купуваш... ама къде е тръпката тук?:lupe:
Или пък цъкаш цял ден на PC игри:gayfight: Направо ги съжалявам днешните хлапета.
съжалявам братче, ама да кажеш , че сегашните не са изобретателни е просто смешно
всяко поколение си има своята изобретателност идеали и въображение
ти типично за един човек отдавна излязъл от тази възраст гледаш критично на новото поколение, също както тези преди тебе са правили, също както тези след теб ще правят
Много се замечтахте...да не би да изпитвате желание...пак да ви върнат в първи клас:book:
Много се замечтахте...да не би да изпитвате желание...пак да ви върнат в първи клас:book:
http://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gif
Говорим си само
е т'ва беше сеХ символ http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif (http://www.geocities.com/CollegePark/Library/2609/)
Nasko_77
17-11-2008, 16:12
съжалявам братче, ама да кажеш , че сегашните не са изобретателни е просто смешно
всяко поколение си има своята изобретателност идеали и въображение
ти типично за един човек отдавна излязъл от тази възраст гледаш критично на новото поколение, също както тези преди тебе са правили, също както тези след теб ще правят
Тва ся все едно да има... тема от рода на "Впечатления от екскурзията до Марс" и аз давам мнения там;)
Кое било смешно? Бъди убедителен с аргументи и примери... така както аз мога да бъда;)
Разкажи сега за твоята изобритателност, като дете в игрите и белите ако щеш.
Ще е интересно да научим:book:
Ама нещо по-различно и забавно от това.. как да влезнем в GSM-ма на съученика пред нас:flirt:
Stoyan Georgiev
17-11-2008, 16:40
Тва ся все едно да има... тема от рода на "Впечатления от екскурзията до Марс" и аз давам мнения там;)
Кое било смешно? Бъди убедителен с аргументи и примери... така както аз мога да бъда;)
Разкажи сега за твоята изобритателност, като дете в игрите и белите ако щеш.
Ще е интересно да научим:book:
Ама нещо по-различно и забавно от това.. как да влезнем в GSM-ма на съученика пред нас:flirt:
ами примерно от изцяло подръчни материали да направиш количка с дистанционно , без кабел с пълни управления :) да построш къщичка на 7 метра височина на дърво, която бива съборена от чичко, щото не му харесвала как падала сянка на терасата
все неща, измислени от ограничените лапета на сегашните години :)
освен това - на теб ти е било интересно да правиш едно нещо , на днешните лапета им е интересно друго.
по-голяма изобретателност за мен е да изпрограмираш нещо , от колкото да сглобиш дървена количка от лагери, верно, по-забавно е да се пуснеш по паважа с колело или дъска, но това са две различни неща
айде да спрем да задълбаваме в между-възрастови спорове, просто се опитвам да кажа да не бъдете крайни и да не обиждате на общо основание - нещо, което на повечето посетители на този форум имам чуство им е хоби :)
ПП: Всичко е въпрос на възпитание, същите тези неизобретателни и ограничени деца са/сме отрочета на отраснали по това време хора ;)
ППП: и ти давам още храна за размисъл : според теб дали във време на ограничена информация е по-лесно да си различен или във време, в което мозъка едвам смогва а вече и не успява да обработи тоновете информация които те обсипват ? това, че някои неща ги има днес, не означава , че е недостатък, просто освобождаваумът ти да се шляе към други теми и идеи
Има разлика разбира се, това е то, поколенията се менят, сегашните също имат своите си неща, за които ние не се досещаме или не се интересуваме.
Нали знаеш, един надпис на римлянин ли беше, философ ли...няма значение, та преди да кажем 2000 години,човека се възмущава как света отива на лошо, защото младите не са като възрастните и как били разглезени и прочее, а тия млади прави сметка кога са били родени...
Лично аз също си предпочитам нашето детство пред сегашното, но да кажем след 30 години някой подрастващ също на свой ред ще си припомня миналото и ще недоволства от настоящето, особено в поведението на децата
Stoyan Georgiev
17-11-2008, 17:04
умни неща
точно каквото смятам и аз ;)
Хубаво беше и когато трийсетина деца се съберяхме на улицата вечер и играехме на жумишка,а сега ги няма тези забавления и малките деца даже не знаят какво да искат.Сядат в интернет залата и до там.
точно каквото смятам и аз ;)
Така е, мъдростта иде с годините за съжаление или за щастие :Yoda:
Хубаво беше и когато трийсетина деца се съберяхме на улицата вечер и играехме на жумишка,а сега ги няма тези забавления и малките деца даже не знаят какво да искат.Сядат в интернет залата и до там.
За нас да, за тези кой знае, в крайна сметка всичко тече и се променя
Nasko_77
17-11-2008, 19:32
ами примерно от изцяло подръчни материали да направиш количка с дистанционно , без кабел с пълни управления :) да построш къщичка на 7 метра височина на дърво, която бива съборена от чичко, щото не му харесвала как падала сянка на терасата
И с това ли се изчерпват примерите:)?
Ако ти си правил количка... от не знам си какво (дори и не спомена от какво и как)...
Аз съм правил модели самолетчета (за, които се искаше доста прецизност и работа за да стоят във въздуха и да се реят добре) само от една балза и един япон. Единственно ДВГ-то се купуваше от магазина "Млад Техник";)
Всичко това... в заниманията по Авиомоделизъм след училище.
Цяла Учебна година.... ребрата, крилата, елероните, тялото, стабилизаторите и тн.т
А на пролет... така дългоочакваното Републиканско състезание например.
Сега това го няма приятелю... сега има Контър Страйк за която гледам смяташ, че е по-образователна и полезна ;)
Пак ще повторя...Времената бяха такива, че имаше дефицит на много неща. Това предразполагаше да импровизираме във всичко. От тук идваше и насладата и чувсвото на самодоволство
Къде си рипнал ти от извора на изобилието да ми сравняваш... при положение, че магазните се пукат по шевовете от неща Китайско призводство.
Това което споделям не го правя с цел да ... подценявам и обиждам сегашната генерация. Не знайно защо ти го взе лично. Времената се менят.. да.. Никой не е виновен за това.
Приказваме си тука спомени с връстници и ти в един момент... влизаш с взлом и започваш да опонираш. Неадекватно е. Най-малко защото не си живял тогава.
ОК.. Щом си толкова вещ на тема "Старите ленти"... хайде сподели богатия си опит и продължи темата ако обичаш;)
П.С А това за храната... звучи не сериозно... все едно аз да давам храна за размисъл на Баща ти... за Живота.. Миналото.. Настоящето и тн.т
П.С Нищо лично.... извени ме ако съм те обидил с нещо.
Stoyan Georgiev
18-11-2008, 08:10
първо: темата почна от нещо съвсем различно
а примери мога да ти давам до коледа :)
а от къде почна с тез компютърни игри не зацепих :)
казах ти, че програмирането , от което явно си нямаш понятие, е далеч по-сложно и изисква далеч по-абстрактна мисъл ;) то далеч не се изчерпва с програмирането на игри :lupe:
ПС: мен не ме обиждаш , нямаш грижи :)
ППС: а бих ти показал снимки на два модела, които съм правил аз - на един самолет и един мини хеликоптер , който така и не успях да довърша , ако имах такива :)
bobi_j_i
18-11-2008, 10:06
Не знам колко от спорещите имат деца, но аз имам две и ще споделя. Днешните деца са по-умни от нас на същите години, това е факт. Обаче същите тези деца, не знаят как да играят. Всяко поколение си има своите предимства и недостатъци. Аз лично не бих заменила своето детство, но и тях им харесва тяхното. Какво като не знаят как се играе на ластик, как се стреля с фунийки, какво е лагерница и т.н. В крайна сметка, най-важното е да станат добри хора.
В крайна сметка, най-важното е да станат добри хора.
Боби,аз нямам деца все още ,но и за мен това е най-важнотоhttp://www.foxes2.be/k/girl_smile.gif
PEPI-2ALFA
18-11-2008, 21:26
... Всяко поколение си има своите предимства и недостатъци...
Така е , но и нещата не са толко различни , колкото ни се виждат. Ще дам пример. Баща ми има на главата белег от скок във водопода на Попина Лъка ( в балкана над Сандански) от младежките си години. Аз имам белег на устата си от метален портал на поляната пред нас. И той си мисли , че сме много различни заради разликата в годините ама не.
Хи-хи-хи :gayfight:
Хайде още една усмивка от стара лента http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif
http://img404.imageshack.us/img404/7895/bwzm2.jpg
PEPI-2ALFA
19-11-2008, 00:11
Хи-хи-хи :gayfight:
Хайде още една усмивка от стара лента
Нещо не е много усмихната усмивката :magic:
Това ти ли си?
Stoyan Georgiev
19-11-2008, 00:13
Така е , но и нещата не са толко различни , колкото ни се виждат. Ще дам пример. Баща ми има на главата белег от скок във водопода на Попина Лъка ( в балкана над Сандански) от младежките си години. Аз имам белег на устата си от метален портал на поляната пред нас. И той си мисли , че сме много различни заради разликата в годините ама не.
аз имам белегче малко на ръката, което се получи от рана от която ми изкочи вената без да се е прерязала или пукнала... най-отвратителната гледка до тогава, която бях виждал - а най-странното , раната и порязаното беше изцяло безкръвно...
иначе всички белези и стари рани не си ги разменям за нищо :)
Какво ще кажете да последваме примера на ВиКи и да се пуснем по едан стара снимка като хлапета/черно бяла естествено/?
:dance: Мисля,че ще се получи дота забавно.
Какво ще кажете да последваме примера на ВиКи и да се пуснем по едан стара снимка като хлапета/черно бяла естествено/?
:dance: Мисля,че ще се получи дота забавно.
Само че ще ми е нужно малко време да ги изровя старите снимки.
Това ти ли си?
Хи-хи-хи да и колко съм фешън с корделката http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gifhttp://www.foxes2.be/k/spruce_up.gif
п.п.
какъв поглед вкара Наско на аватара.http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gifМомиченцата са те сънували,да знаешhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif