View Full Version : Нов член на клуб 164 :)
Днес взех колата на колегата 164TD от тази обява: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26623
Адски съм доволен,колата е наистина страхотна,няма да тропне,да лопне,вози като лодка,върви доста добре за тоя параход и много добре изглежда,има много дребни забележки,като цяло колата е страшна,аз по запазена и читава 164-ка не съм карал и съм много щастлив,наистина е страхотна кола това чудо 164,едно от дребните проблемчета е антифриза е нещо като кафяв,отвратителен цвят и чат пат ми светва лампата за него,беше малко,долях половин литър,карах 50км и пак светна лампата за още 30-40 след което изгасна и чак в София пак светна,аз си го обяснявам или като скапан датчик или като некачествен антифриз или ръжда в антифриза(колата не е карана доста време),утре ще направя една промивка на системата и ще сменя антифриза,мисля да сложа масло мотул 6100,какво мислите за него?
п.с.за пореден път се убеждавам,кола само от фен!
manolito
15-11-2008, 10:30
Имаш теч , няма как да ти е скапан датчика той реагира само при ниско ниво. Забравих да ти честитя за придобивката , със здраве да си я караш! Страхотни коли са тия шлепове!
айде с още един кораб повече.честито
vaklinator
15-11-2008, 10:50
Честито! Мотула е добро масло, аз капах моята алфа с такова точно 6100 и доста добре се държа. Но вече съм със селения 20к.
virusalfa
15-11-2008, 12:00
Ще се радвам да нямаш никакви проблеми с автомобила,с което ти желая стоти хиляди безаварийни километри!:super:
Сега,първо прегледай в какво състояние е ремъка,който е 7РК2050,ролките и амортисьорчето.На ролките им се сменят лагерите,които са:6305-2бр и 6303-1бр.
Следи дали и откъде ти губи антифриз,защото ще страдаш.
За маслото-ако колата е с хидравлични компенсатори на хлабините на клапаните(ВМ32Б),задължително по-качествено масло!Ако е 08б,можеш и приста да му сложиш,това са трактори от 70-те години разработка.Аз в момента съм с 15/40.С Мотул не съм карал,скъпо е,възможно е да е качествено.Мога да ти препоръчам като цена/качество Q8 и ESSO Ultra turbodiesel, и двете 10/40.
Ако имаш някакви въпроси,затова сме тук-с каквото може ще помагаме:phone:
Ще се радвам да нямаш никакви проблеми с автомобила,с което ти желая стоти хиляди безаварийни километри!:super:
Сега,първо прегледай в какво състояние е ремъка,който е 7РК2050,ролките и амортисьорчето.На ролките им се сменят лагерите,които са:6305-2бр и 6303-1бр.
Следи дали и откъде ти губи антифриз,защото ще страдаш.
За маслото-ако колата е с хидравлични компенсатори на хлабините на клапаните(ВМ32Б),задължително по-качествено масло!Ако е 08б,можеш и приста да му сложиш,това са трактори от 70-те години разработка.Аз в момента съм с 15/40.С Мотул не съм карал,скъпо е,възможно е да е качествено.Мога да ти препоръчам като цена/качество Q8 и ESSO Ultra turbodiesel, и двете 10/40.
Ако имаш някакви въпроси,затова сме тук-с каквото може ще помагаме:phone:
Колега 2.0т.спарк е :) Сложих мотул 6100 10В40,излезе ми 110лв вярно скъпичко,но мотора утихна,почна да държи по добро налягане на маслото и съм доволен,сега ще правя промивка на системата,къде се намира датчика който светка на таблото да го погледна?Преди малко ми спря километража(скоростомера и оборотомера работят добре),дайте акъл къде да погледна че все още съм бос с тази кола,не отчита километри,а без километраж не става :( вчера ми направи впечатление че трудно се нулира и като се нулира не отчита правилно,но горния километраж поне бачкаше добре,сега той спря да отчита,дайте акъл че искам да си пиша масла,ремонти и т.н. по километраж просто няма начин без него :(
Честитутка на Гришата за новия параход със здраве да си го кара и много безавариини километри.:super:
Гриша евала за избора , само да метна кожляка и ще ги срещнеме , ама ти пак имаш некви ядове с тия коли дребни дребни ама си ебало мамата
Абе бате то и тя била с кожляк.... :bravo: супер
Гриша,а честито и от мене много да те радва.Айде и ако ти трябва някой чарколяк звънкай че мойта я рапродавам на части.
Днес взех колата на колегата 164TD от тази обява: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26623
Адски съм доволен,колата е наистина страхотна,няма да тропне,да лопне,вози като лодка,върви доста добре за тоя параход и много добре изглежда,има много дребни забележки,като цяло колата е страшна,аз по запазена и читава 164-ка не съм карал и съм много щастлив,наистина е страхотна кола това чудо 164,едно от дребните проблемчета е антифриза е нещо като кафяв,отвратителен цвят и чат пат ми светва лампата за него,беше малко,долях половин литър,карах 50км и пак светна лампата за още 30-40 след което изгасна и чак в София пак светна,аз си го обяснявам или като скапан датчик или като некачествен антифриз или ръжда в антифриза(колата не е карана доста време),утре ще направя една промивка на системата и ще сменя антифриза,мисля да сложа масло мотул 6100,какво мислите за него?
п.с.за пореден път се убеждавам,кола само от фен!
Първо честито и мнооого безаварийни километри .
164 Т.С. е единпрекрасен автомобил със собствен характер и капризи ;)
Антифриза за да изчезва може да провериш и водната помпа , ако е тя обикновенно си личи едно малко мокро петно предната лява част - някакъв си клапан (не му запомних името ) има който избива и капе от него .
Масло Мотул 6100 е идеален избор само излиза малко скъпичко .
къде се намира датчика който светка на таблото да го погледна?Преди малко ми спря километража(скоростомера и оборотомера работят добре),дайте акъл къде да погледна че все още съм бос с тази кола,не отчита километри,а без километраж не става :( вчера ми направи впечатление че трудно се нулира и като се нулира не отчита правилно,но горния километраж поне бачкаше добре,сега той спря да отчита,дайте акъл че искам да си пиша масла,ремонти и т.н. по километраж просто няма начин без него :(
Датчика за нивото на антифриза се намира на разширителното казанче . На мене от калпав антифриз ми присветваше червената лампа която е при стелката за температурата .
За километража като за начало свали таблото и зачисти контактните клеми + WD40 (Алфа е все пак ) постояла е няколко години доколкото знам а и вече е пълнолетна така че знаеш как е в пубертета ;) . Аз моята докато я изведа от пубертета :paddle: какви ли ядове не брах с нея но винаги си заслужава заради удоволствието да я караш :super: .
Не губи антифриз и си има достатъчно(даже е малко над средата),сега направих промивка на системата(каква гняс изтече си нямате на идея)+нов антифриз много читав,измих поплавъка хубаво го почистих че и той беше целия в гняс,но уви лампата пак си свети :( Дайте акъл датчик ли да е заминал какво да е станало че не изгасна :) А относно километража как се сваля таблото и на какъв принцип е,механично или електронно?Километража пак ли е на датчик или?
п.с.мерси за хубавите пожеланията на всички!
nachkata
15-11-2008, 18:38
Да ти е честита придобивката колега със здраве да си я караш
Ей, послуша ме и я взе! :bravo: А да ти е честита Гришка!!! Със здраве да си я караш! 1 000 000 безаварийни километри да и направиш:super:! Казах ти, че Боби няма да ти продаде скапана кола. Познавам човека (макар и само по телефона) и ти казах, че е страшен пич и че колата е номер 1.
Много се радвам, че тоя кораб отиде при фен, при човек който ще я потдържа както я лъскаше предишния собственик.
Единственото е, че няма климатик, ама за 300-400 лева можеш да се уредиш (ако ти се занимава разбира се).
С бяла завист (защото и бях хвърлил око) те заклевам да я ПАЗИШ много и да и вържеш червен конец. Ако я видя мърлява - virusalfa пасти да яде с клетвите пред мене.
За светкането - нещо ми намирисва, че някъде по таблото има проблем с окъсяване. Не е случайно съвпадението с километража и тая лаМба. Щом няя теч - карай и не се бой. Ако някой ден ти се разхожда - ела насам. Сигурен съм, че ще я оправим, а и да направим една фотосесия с моята и тая на съседа (164 супер). Таман се събират 3-те поколения 164.
Поздрави бате, да си жив и здрав и много, ама много хубави моменти с тоя змей ти пожелавам.
Към 164td - Боби, аз лично ти обещавам да му издърпам яко ушите, ако не я пази, както я гледаше ти. :paddle:
Мерси много за топлите думи :) :) :) Сега ако отговорите на въпросите ми от предния пост цена няма да имате,че утре е неделя и искам да я вкарам в перфектно състояние :) Главно километража искам да оправя,че така е много кофти :(
vikoalfa
15-11-2008, 21:01
Бате фърли ме направо в оркестъра:clown:
С кеф да си я караш и да те слуша:super:
А 4естито и от мене!Таман на време я взе тая кола 6тото мама и 6те6е да се ебе от седене по паркинзи,автока6ти и кви ли не мърлиовци.От мен савет-кадето види6 букса вади и пръскаи с спреи за контакти или с ВД40.Това си е слабо място на тез Алфи.Аз ти казах каква е садбата на колата.3 години стоя тук в Белгия и после 2 години в Попово.И за това си4кото време сам минал около 300 км.Абе правил сам си я като за мене си но така стана 4е се варнах пак тука,купих 166 и о6те некоя друга и не мога да и обръ6там внимание от 3000 км.На тоя дат4ик за нивото на антифриза му играи едни кле6ти от горе и 6те светне пак след месец наи рано.Като я покара6 извесно време си4ко 6 си доиде на мястото.Все пак не е нова кола.Ае сас здраве да си я кара6!
Между другото сега забелязах 4е колата стои о6те е в подписа ми.Извинявам се!След 5 минути гре6ката 6те е поправена.
virusalfa
15-11-2008, 21:49
Между другото сега забелязах 4е колата стои о6те е в подписа ми.Извинявам се!След 5 минути гре6ката 6те е поправена.Теб не мога да те открия по скайпа.В Белгия има ли интернет?Интернето-вас ист дас?
Не губи антифриз и си има достатъчно(даже е малко над средата),сега направих промивка на системата(каква гняс изтече си нямате на идея)+нов антифриз много читав,измих поплавъка хубаво го почистих че и той беше целия в гняс,но уви лампата пак си свети :( Дайте акъл датчик ли да е заминал какво да е станало че не изгасна :) А относно километража как се сваля таблото и на какъв принцип е,механично или електронно?Километража пак ли е на датчик или?
п.с.мерси за хубавите пожеланията на всички!
Таблото е електронно - не е със жило а с датчик на Хол който се намира на скоростната кутия .
Таблото се сваля лесно .
Сваляш капаците които са под волана , сваляш и капачето на което свети ТЕСТ и Км и успоредното му от дясната страна над контактния ключ едни такива тесни и леко скосени в края - под тях има винт , сваляш волана в най долно положение и в средата на пластмасовата бленда има щипка която я държи - с нещо дълго и тънко надигаш леко перото и изтегляш , отдолу има два болта които държат капака на таблото , после с къса кръстата отверка отвиваш двата болта от страната на стъклото ( като погленеш от отпреде през стъклото ще ги видиш ) и си готов . Сглобката по обратния ред ;)
Аз трябва да я правя тази процедура че не ми свети някоя и друга крушка но сега имам други ядове с нея и не ми е до сваляне на таблото .
Лампата изгасна и днес не е светкала повече,интересно километража тръгна за 2-3км и пак спря от самосебеси :grin: От какво може да е според вас?
Бате фърли ме направо в оркестъра:clown:
С кеф да си я караш и да те слуша:super:
Що да съм те фърлил в оркестъра бе бате? :)
А 4естито и от мене!Таман на време я взе тая кола 6тото мама и 6те6е да се ебе от седене по паркинзи,автока6ти и кви ли не мърлиовци.От мен савет-кадето види6 букса вади и пръскаи с спреи за контакти или с ВД40.Това си е слабо място на тез Алфи.Аз ти казах каква е садбата на колата.3 години стоя тук в Белгия и после 2 години в Попово.И за това си4кото време сам минал около 300 км.Абе правил сам си я като за мене си но така стана 4е се варнах пак тука,купих 166 и о6те некоя друга и не мога да и обръ6там внимание от 3000 км.На тоя дат4ик за нивото на антифриза му играи едни кле6ти от горе и 6те светне пак след месец наи рано.Като я покара6 извесно време си4ко 6 си доиде на мястото.Все пак не е нова кола.Ае сас здраве да си я кара6!
Касетката рулз бате,спаси ме 300км :)
Честита ти 164ка !!!
Кожения салон оригинален ли е или е шит отделно ?
Честита ти 164ка !!!
Кожения салон оригинален ли е или е шит отделно ?
Оригинален :)
Това табло ми скъса нервите,свалих го,напръсках всички букси с вд40,слагам го километража пак не бачка,вчера проработи за 2км и пак спря,явно не е от таблото или е станало нещо на самия километраж(но пък скоростомера и оборотомера бачкат),как да разбера дали е от датчика на скоростната кутия (така наречения датчик на хол,къде точно се намира и как изглежда)?
Айде и тука да те поздравя с новата придобивка със здраве да я караш и много безаварийни:clap2::clap2::clap2:
Това табло ми скъса нервите,свалих го,напръсках всички букси с вд40,слагам го километража пак не бачка,вчера проработи за 2км и пак спря,явно не е от таблото или е станало нещо на самия километраж(но пък скоростомера и оборотомера бачкат),как да разбера дали е от датчика на скоростната кутия (така наречения датчик на хол,къде точно се намира и как изглежда)?
Гриша :screwy:, ти луд ли си? Датчика на ХОЛ няма нищо общо с датчика за скоростомера и километража. Той е аванопределящ! Казах ти, да погледнете зъбатия механизъм на самото табло. Сигурно има износено зъбно колело. И както ти казах - датчика за скоростомер/километраж е едно. И той или работи - или не работи. Не може да ти спре само километража, пък скоростомера да бачка.
Гриша :screwy:, ти луд ли си? Датчика на ХОЛ няма нищо общо с датчика за скоростомера и километража. Той е аванопределящ! Казах ти, да погледнете зъбатия механизъм на самото табло. Сигурно има износено зъбно колело. И както ти казах - датчика за скоростомер/километраж е едно. И той или работи - или не работи. Не може да ти спре само километража, пък скоростомера да бачка.
Нямам нерви да разглобявам повече,забелязах че стрелката на скоростомера подскача чат пат на празен ход,имате ли идея къде да отида да ми го оправят че не мога да се занимавам не е за мене :) Не съм отварял самото табло че ме беше шубе да не разместя я стрелки я нещо друго,то май няма кво да е освен тва зъбно колело,каква е процедурата,сменя ли се какво се прави :)
Абе може и да е тъпо като предложение ама ако можеш намери едно табло за проба и ако бачка нормално си решаваш проблема . Имаше 2-3 164-ки отпреди фейслифта дето се продаваха на части .
Успех ;)
Абе може и да е тъпо като предложение ама ако можеш намери едно табло за проба и ако бачка нормално си решаваш проблема . Имаше 2-3 164-ки отпреди фейслифта дето се продаваха на части .
Успех ;)
Имаше,едната е в Петрич мисля,другата не можах да намеря,а третата в София с блокиралия мотор не и бачка километража и уреда за волтажа на акумулатора :(
А колегата 1912 от Пловдив дали разпродаде неговата , питал ли си го ?
А колегата 1912 от Пловдив дали разпродаде неговата , питал ли си го ?
Хм въобще не се бях сетил :) Сега ще го питам,колега дали може да се смени само брояча(ако е в него проблема де) и трудно ли се сменя?
Aми не съм разглобявал точно на 164-ка таблото но по принцип не би трябвало да е нещо зор . Малко болтчета малко крушки и мисля че ако талянците са били хитри би трябвало да е на клеми брояча . Май alfaracer-a беше сменял ако не се лъжа .
Aми не съм разглобявал точно на 164-ка таблото но по принцип не би трябвало да е нещо зор . Малко болтчета малко крушки и мисля че ако талянците са били хитри би трябвало да е на клеми брояча . Май alfaracer-a беше сменял ако не се лъжа .
Точно той ми предлага виж другата тема :)
Малко фейслифт :naughty:
http://i.data.bg/08/11/18/1251475_orig.jpg
Да си намериш и сложиш накрайника на ауспуха! :)
Да си намериш и сложиш накрайника на ауспуха! :)
Не съм стигнал до там още :)
Емблемите Гри6о са вав 6офорскиа сенник готови за залепяне сас двоинолепне6та лента.Залепи си ги 4е забравих да ти кажа.
Така си е супер ;) Пазим ти касетката с джансевер да ме подсетиш да ти я дам като се видиме :band:
vikoalfa
18-11-2008, 23:23
Що да съм те фърлил в оркестъра бе бате? :)
Сменяш колите на две седмици:gayfight:
Ми държи му края явно :gayfight:
Теб не мога да те открия по скайпа.В Белгия има ли интернет?Интернето-вас ист дас?
Алооооо македонецо!Аз не сам аилиак 4овек като тебе бе.Ба4кам.И4 не се дарли 6тото сам ре6ил да ти идвам на гости и 6 види6 кво стаа тогаз.6 се обада 3 дена предварително да иде6 за моми македонки.А това мом4е тука купи другата ми 4ерна 164 ТС.Нали знае6 4е дизелките си не продавам аз.
virusalfa
19-11-2008, 20:13
Алооооо македонецо!Аз не сам аилиак 4овек като тебе бе.Ба4кам.И4 не се дарли 6тото сам ре6ил да ти идвам на гости и 6 види6 кво стаа тогаз.6 се обада 3 дена предварително да иде6 за моми македонки.А това мом4е тука купи другата ми 4ерна 164 ТС.Нали знае6 4е дизелките си не продавам аз.
Аз разбрах,че ти е намалел подписо.Ти па да не мислиш,че аз не работя?Од чат-пат на работа
Гри6а ако не си гледал тоа клип гледаи внимателно особенно кам средата!
http://www.youtube.com/watch?v=LTo2Y5w2Gws
nachkata
21-11-2008, 19:02
Колега много се накефих много яко се е получило а и музиката много си лепне с колата:-)
Това е 4е не сам го правил аз тоя клип.Некои ми го прати и каза да гледам внимателно и 4е една от моите алфи била вътре.Нямам никаква представа кои я е изцопал там.Сега да се кефи Гри6о.Колата си е ве4е негова.
Това е 4е не сам го правил аз тоя клип.Некои ми го прати и каза да гледам внимателно и 4е една от моите алфи била вътре.Нямам никаква представа кои я е изцопал там.Сега да се кефи Гри6о.Колата си е ве4е негова.
За тази която е на 1мин и 2сек ли става дума ?
То когато си собственик на толкова 164-ки нормално някоя да се изяви като филмова звезда ;)
Аааа гледал съм го още преди 2-3 месеца аз тоя клип ;)
Днес оправихме подгряването на шофьорската седалка,умряхме от студ но си заслужаваше,няма такъв кеф :)
ммм № T **** отдавна и се кефя на тази кола. Клипа е станал чудесен!
Roterdamski
28-11-2008, 18:18
със здраве да си я караш колега,притежаваш много добър екземпляр!
Днес оправихме подгряването на шофьорската седалка,умряхме от студ но си заслужаваше,няма такъв кеф :)
Аре да оправиме и моята че сутрин ташаците ми кво ти мислят ако знаеш....
аре нещо в неделя ?
Аре да оправиме и моята че сутрин ташаците ми кво ти мислят ако знаеш....
аре нещо в неделя ?
Ше се чуеме :)