PDA

View Full Version : Доливане на антифриз ?

Ivo_
15-11-2008, 20:08
Здравейте,
през септември купих `145 1.6 TS
Има налят прозрачен антифриз, мазен на пипане и даже май е ароматизиран :)
Нямям идея какъв е, а трябва да долея малко, на минимума е.
Посъветвайте ме какъв да долея и откъде да купя, доколкото знам не трябва да се смесват различни типове, а навсякъде се продават антифризи сини на цвят. Или може би малко дестилирана вода ?

cvetelin
15-11-2008, 20:19
Здравейте,
през септември купих `145 1.6 TS
Нямям идея какъв е, а трябва да долея малко, на минимума е.
Посъветвайте ме какъв да долея и откъде да купя, доколкото знам не трябва да се смесват различни типове, а навсякъде се продават антифризи сини на цвят. Или може би малко дестилирана вода ?

най добре си го смени ... 3 литра антрифриз стурат 15 лв ..
така със сигурност ще знаеш какво има вътре

victtorbg
16-11-2008, 19:34
най добре си го смени ... 3 литра антрифриз стурат 15 лв ..
така със сигурност ще знаеш какво има вътре

Абсолютно съм съгласен.Освен това литъра дейонизирана вода е около 1 лв.Общо за 20 лв. ще си решиш проблема.

soldier
17-11-2008, 20:44
И аз ти предлагам да го смениш, но ако нямаш възможност може да си напълниш една спринцофка и да я сложиш в камерата, за да провериш дали наистина е антифриз и ако доливаш задължително доливай антифриз!
Също така не сипвай до горната черитичла!

patrona
18-11-2008, 17:14
Защо да не се сипва до горната чертичка поради каква причина.И на мене са ми казвали така но немогат да ми обяснят защо,а аз искам да знам?

soldier
18-11-2008, 19:27
Като загрее дадена течност обикновенно си увеличава обема. Т.е. ако ти е на горната чертичка като ти загрее колата ще е над максимума. На мен в момента и като загрее колата ми застава точно посредата между 2те.
Това е, ако не съм прав, нека някой сподели :lupe:

code
18-11-2008, 19:33

Най-добре си го смени щото някой разбирач като обърка капачките или шишетата много добре се ароматизира с течност за чистачки :lupe:

patrona
18-11-2008, 20:36
Soldier мерси .

Ivo_
18-11-2008, 21:58
Абе не ми се сменя много.
Бившия собственик явно е бил мераклия,
( колата е със kenwood, CD changer, автоаларма Cobra, беше и със спортен филтър replacement, стегната и запазена) и си мисля че е сложил точно препоръчания за марката антифриз.

Не ми се сипва от тези сините, гледам всеки се оплаква. Някой знае ли какъв точно се препоръчва за TS двигатели и къде се продава, да взема 1 литър за доливане ?

cvetelin
18-11-2008, 22:05
Някой знае ли какъв точно се препоръчва за TS двигатели и къде се продава, да взема 1 литър за доливане ?

paraflu за сички талянки препоръчват тва...
ква е разликата от най нормален антифриз от 5 лв мотокс да речем ... сигурно само вишата талянска мисъл може да каже

Ivo_
18-11-2008, 22:24
Откъде да знам каква е разликата...
Знам че гледах в Метро бутилки Мотокс и в тях имаше утайки и парцали.
Разликата ... сигурно има... в топлинен капацитет примерно (може да греша) , в смазочни свойства, в агресивност към гумени уплътнения. Не знам, аз нямам опит и затова питам и гледам да спазвам препоръчаното от производителя.

jorkodj
18-11-2008, 23:30
аз пак да се оплача долях антифриз около 200 грама и сега само вечерно време като я остава виждам малки локвички теч сутринно време като я изкарам щoто е в гараж и незнам откаде може да е ??? някои има ли с такъв проблем
сори за спама ако не да се изтрие коментара

kolev
19-11-2008, 11:31
аз сложих bizol с дейонизирана вода 1:1