View Full Version : Баси гадното земетресение
vaklinator
15-11-2008, 22:10
Не ми е добре.
Принципно не ги усещам, ама т`ва и избуча даже... Пффф...
Gh0stRider
15-11-2008, 22:12
току що, не усети ли?
току що, не усети ли?
чакай малко ве ... къде сте вийй, къде сме ний
Аз също не съм усетил нищо. Колеги сигурни ли сте че наблизо няма някой военен склад? Иначе не съм пропуснал заметресение, това е най големия ми страх.
ЕДИТ: Вкъщи тъщата е усетила! Явно си е имало заметресение. Мразя самата дума заметресение
Ми не беше леко. На 3-тия етаж съм и си разклатити ламБите качествено. + избучаване. Та, се предполага, че се усеща и по-надалеко...
гадна работа.при мен в люлин трая 20-30 сек на 6 етаж........
Тука на 8-мия етаж в ок2 щях да падна от стола!
Gh0stRider
15-11-2008, 22:18
аз съм на 1вия и се усети силно.. предстаам си на 8мия
Току що го споменаха гадовете от БТВ. Аз лично наблягайки на ракията не съм го усетил. Слава на бога че е било толкова леко.
ЕДИТ: Току що и в емисията за времето БТВ споменаха за труса.
аз съм на 1вия и се усети силно.. предстаам си на 8мия
Ми имам музикални колони високи 1.50 и почнаха да скърцат и щяха за малко да паданат :cold:
На 9-тия етаж в Люлин се усети много силно.:Bolt:
Аз съм в къща и го усетих, а пък тези които са на 8-мия незнам как са се клатили
Аз съм в къща и го усетих, а пък тези които са на 8-мия незнам как са се клатили
Все едно си в някоя 75 Турбо и влизате в завойте с вратите :super:
Аз съм в Красно село и на втория етаж се усети стабилно.
http://www.dnes.bg/article.php?id=60926
Стори ми се по-силно, ама на страха очите са големи :horror:.
blacksnoopy
15-11-2008, 22:50
Добре се усети и около южния парк
lulin racing
15-11-2008, 22:54
В Люлин на 13-тия етаж добре ми потанцува телевизора :super:
Аз съм на деветия етаж и се усети яко. От детските си години не помня да съм усещал земетресение...
В тази връзка, нека си припомним какво се прави ако се получи критична ситуация?
дам, и в Илинден се усети на 2рия етаж... нищо, пак ще се напия :gas::gas::gas:
Само на мен ли ми се струва че не беше кой знае какво?
Впрочем аз проблеми с мобилните комуникации не съм имал
e на 8 етаж беше ужасно силно, аз не се сещам за такова нещо, признавам си изплаших се
The_Game
15-11-2008, 23:32
Нищо не съм усетил :shocked:
lulin_heads
15-11-2008, 23:37
Кучето ми започна да лае без причина и понеже слушах музика и свалих слушалките и по едно време забуча и се разтресе и аз веднага да тръгна към касата на вратата :D :plane: Супер гадно е :( Писна ми като има земетресение да съм си все в нас и предишният път пак така :) Иначе на 5тия етаж добре залюля :D
абе аз по едно време усетих нещо ама незнам земетресение ли беше някой съсед ли беше:dunno:
vikoalfa
16-11-2008, 00:04
Абе незнам ама мене ме завари в кенефа,помислих,че ще ми падне чинията,а така и аз с нея:shocked:мале,мале
Ужазъ,я сум на 9ти етаж и направо ми секна раотата....:wc:
Абе незнам ама мене ме завари в кенефа,помислих,че ще ми падне чинията,а така и аз с нея:shocked:мале,мале
Ужазъ,я сум на 9ти етаж и направо ми секна раотата....:wc:
ХАХАХАХАХА, сетих се за един старец, дето разправяше, че не се бои от смъртта, само да не го завари в кенефа:jumping::oops:. А ти в панел ли си, или в ЕПК? Щото аз съм в ЕПК и не беше чак толкоз драматично.
Nasko_77
16-11-2008, 00:20
В Пловдив... нищо. На 12-ти етаж съм. От вас разбирам сега, че е имало трус.
krsapunov
16-11-2008, 00:25
С колегата Sapper от форума точно минавахме покрай Пощенска банка до НДК и се разтропаха леко прозорците и той ми вика "Абе некой е треснал някоя врата...", моето предположение, че е земетресение за съжаление се оказа вярно... Добре, че разбрах чак като се прибрах, че е земетресение, щото шобето си е голям страх...
П.С. в Пловдив няма как да усетиш вертикално земетресение, 4 по скалата, с епицентър южния парк в София
Nasko_77
16-11-2008, 00:36
П.С. в Пловдив няма как да усетиш вертикално земетресение, 4 по скалата, с епицентър южния парк в СофияЕстественно... просто споделям;)
Извенете, че ви се набърках в Софийските работи:grin:
vikoalfa
16-11-2008, 00:36
ХАХАХАХАХА, сетих се за един старец, дето разправяше, че не се бои от смъртта, само да не го завари в кенефа:jumping::oops:. А ти в панел ли си, или в ЕПК? Щото аз съм в ЕПК и не беше чак толкоз драматично.
Тоя старец е истински философ.В истински обелски панел съм.Представи си накъде да бегам с исунати гащи...да се спасявам или към тоалетната хартия:shocked:...ебаси късмета...
в Стрелбище беше много силно.
Зверси подскок просто. Нямаше люлеене... но много странно усещане на подскок..
Дай боже да се успокои!
Сега съм си пак в Илинден и тук са го усетили силно също.
"Легам връз жената и че чекам да друсне пак.":rotfl:
Nasko_77
16-11-2008, 02:01
"Легам връз жената и че чекам да друсне пак.":rotfl:Вятър работа. Другия път, мое клатне настрани и да те събори от жената... дорде си чакаш:roll2:
milenamr
16-11-2008, 02:16
Вятър работа. Другия път, мое клатне настрани и да те събори от жената... дорде си чакаш:roll2:
И при следващия трус ,ще се окаже под жената и пак ще стане работата:hump:
Nasko_77
16-11-2008, 03:07
И при следващия трус ,ще се окаже под жената и пак ще стане работата:hump:То ще трябва, един вагон с трусове тогава... е като тея:grin:
http://www.youtube.com/watch?v=aSaayEn61EI
Преди 15 минути пак имаше...
Ранобудниче
16-11-2008, 08:13
http://www.focus-news.net/?id=n1078518
Кой,не спи ги усеща:bad_evil:
абе ти зарежи...мен си ме събуди
Ранобудниче
16-11-2008, 08:25
снощното ме събуди.
а аз мога да се похваля с много здрав и непробуден сън.
Сутринта и мен ме събуди труса, но беше малко по-слаб от снощи:devil:
Дано да няма повече трусовеhttp://www.foxes2.be/k/girl_sigh.gif
Ранобудниче
16-11-2008, 11:09
и малко дюстабан ПиАр (http://www.focus-news.net/?id=n1078624)
http://dnes.dir.bg/2008/11/16/news3606547.html
ей тука пише че ше ни клати цяла седмица
Furious 155
16-11-2008, 11:33
само аз ли си мисля че не е баш земетресение... пак май е замесен подземен заряд на нещо накъде си я военно, я бивше военно... май не е природно явление, а човешко творение.
Абе оставих Ви за една седмица и си е... м..... Споко, Бат Бойко ще зеповяда на трусовете да спрат!!! И тук в Бургас имаше трусове, ама в заведението в което ни заведе колегата Доко :scherzkeks::dj:
ФЕРАРИСТ
16-11-2008, 12:11
Ужасно беше, жената залепна за мене и цяла вечер не можах да се завъртя на спокойствие......
tokata_pz_flex
16-11-2008, 12:34
Лоша работа народе .... При нас пък имаше Денсинг старс с участието на Пазарджишката трупа :)
У нас ЕПК 21 етажен блок нищо не усетих, на втория етаж де. Но докато гледахме един филм жена ми каза виж как се поклащат листата на цветята. Все едно подухва вятър. И после видях в интернет че имало земетресение.
Furious 155
16-11-2008, 13:06
много странно как първото е написано че е 4.1 и е на 5км дълбочина, а второто тази сутрин 3.5 и 2км под повърхността... http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=110520
Отделно хората като цяло са усетили не трус ами повече като удар, особенно по високите блокове - странно било.
Много плитки ми се виждат тия "земетресения".
Мене здраво ме разтресе .. даже ме събуди днес :) Ама той нашия блок и от вятъра се клати :D:D
много странно как първото е написано че е 4.1 и е на 5км дълбочина, а второто тази сутрин 3.5 и 2км под повърхността... http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=110520
Отделно хората като цяло са усетили не трус ами повече като удар, особенно по високите блокове - странно било.
Много плитки ми се виждат тия "земетресения".
Не му мисли много :afro:
Furious 155
16-11-2008, 13:20
Не му мисли много :afro:
тъпото е че дори нещо да е станало или по погрешка или насрочено - никой не обелва дума!!! Това е проблема!
Лелелееее....Добре че съм в провинцията и не съм била в София когато са били,че да съм умряла от страх.......
http://dnes.dir.bg/2008/11/16/news3606547.html
ей тука пише че ше ни клати цяла седмица
Bonev пребирай се в Сф....да ме пазиш.......че ако има още трусове и както сме на 10-я етаж най-много да умра от страх.....или да взема да се пренеса в някой който е на 1 етаж....... :)
абе дано се така весело си остане :)
:) и сега да не излезе, че половината мъже живеят на 1-ви етаж :)
Това беше слаба ракия, 1977 особено и 1986 след това бяха най силните, които аз съм преживя.Дано да няма по силни,защото е гадна работа.При по силен трус настава такава паника, а недай боже да падне нещо ...:stretcher:
Nasko_77
16-11-2008, 16:50
Пебълс... Не ходи у комшията да не ви разтресе треската:grin:
Старите къщи с гредоред и панелките си издържат доволно, но за новото строителство... май това не може да се каже:)
На заметресение най-много издържат ЕПК и старите къщи с гредоред. Най-зле се представя новото строителство! Земетресенията през последните години по света го доказаха.
А аз сега се прибирам в София и изпуснах екшъна.
Абе няма да се плашите, каквото- такова!
в Стрелбище беше много силно.
Зверси подскок просто. Нямаше люлеене... но много странно усещане на подскок..
Дай боже да се успокои!
Сега съм си пак в Илинден и тук са го усетили силно също.
В Лозенец съшото брат,яко се раздруса,а не се люлееше,яко народ беше на улицата :jason2: :jason2:Нормално нали казаха че е пицентъра е в южния парк :furious: :furious: :furious:
Пебълс... Не ходи у комшията да не ви разтресе треската:grin:
Старите къщи с гредоред и панелките си издържат доволно, но за новото строителство... май това не може да се каже:)
Хахахха няма няма да ходя в комшията.....
абе дано се така весело си остане :)
:) и сега да не излезе, че половината мъже живеят на 1-ви етаж :)
Аз живея в гаража при Жужу :-) , елате ми на гости.
Аре пак ни друсна :) Ма тоя път беше доста по-слабо
Аре пак ни друсна :) Ма тоя път беше доста по-слабо
е то май беше към 10 тази сутрин :lupe:
Бре, как лети времето :) Кога стана 12 :Bolt:
Ранобудниче
18-11-2008, 12:25
...Ма тоя път беше доста по-слабо
2,5.
Furious 155
18-11-2008, 14:13
2,5.
http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=110720
дам 2.5
то па голямото земетресение, твърде много внимание му отделихте
важното е че бат Б твърди, че тротилът го е причинил и точка по въпроса, той със специалисти не спори
Furious 155
18-11-2008, 20:31
то па голямото земетресение, твърде много внимание му отделихте
важното е че бат Б твърди, че тротилът го е причинил и точка по въпроса, той със специалисти не спори
абе вривовете си имат своя отпечатък и по време на взрива и след това също е възможно. Интересно че го намекна, при положение че първия "трус" е май резултат от експлозия, която покриха, според мен!
абе вривовете си имат своя отпечатък и по време на взрива и след това също е възможно. Интересно че го намекна, при положение че първия "трус" е май резултат от експлозия, която покриха, според мен!
Съмнявам се, освен ако не са взривили мини атомна бомба :)
Справка:
http://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale
(втората таблица)
По-скоро, този внезапен трус се дължи на това, че сме били много близо до епицентъра.
biskvitka
19-11-2008, 22:15
По телевизията казаха, че около 27-ми щяло да има ново земетресение. Аз се съмявам ....
Усетих само вечерния трус в събота...
Тука в студентски град се усетиха стабилно, доколкото знам епицентърът е бил в Лозенец.
земетресение не се предсказва, освен ако не владееш Вудо или подобни
от това следва, че всички земетресения са внезапни, освен затухващите трусове, единствено по които съдят, следващите няколко дена дали ще спрат или ще се усилят
аз на учените вярвам повече, отколкото на измислени журналя и още по-измислени кметове