View Full Version : ПАТРУЛКИ С РАДАРИ
AntiLuuP
17-11-2008, 23:12
Нз за къде точно е темата ама тук ми се вижда добе...
Преди няколко вечери имах близка среща с лошия радар :big_whoops: - хванаха ме с доста над разрешената максимална на бул. България (мах70 аз карах със 150) доста трудно се измъкнах от лошия акт (200лв + 12точки + 2 месеца без книжка)... както и да е след 20 минутни уговорки и лъжи полицая се съгласи на компромис с/у почерпка от моя страна и ми се размина - в крайна сметка човека излезна печен предупреди ме че след тях има още 2 патрулки и също така ми каза че сега има много плъзнали подобни и проверяват масово... така че съвет от мен не давайте много жега че на някой може да не му се размине... не ми каза до кога продължава акцията но ми каза че е масова... Така че дайте малко по разумно за да няма жертви на радарите... айде весело от мен и поздрави :) :drive::rosso_spider:
150 км/ч по "България"?!?
Я си виж подписа!
150 км/ч по "България"?!?
Я си виж подписа!
За какво му е?
Такива като нега трябва да остават без книжки, та следващия път да се научи, че като види знак 70 значи, че това е ограничение на скоростта, а не попътен вятър :flamingdevil:
Дано повече не караш с толкова в населено място :handshake:
Дано повече не караш с толкова в населено място :handshake:
Дано, дано ама надали :magic:
150?
с алфа?
че тя не дига толкова ...
абе стегнете се бе
колата е опасно нещо
тряа малце акъл н естаа само с педал то дъ метал риишли
има си писти за тия неща
и колко е годишна алфата?
а дривера?
бахмааму
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 10:38
Нз за къде точно е темата ама тук ми се вижда добе...
Преди няколко вечери имах близка среща с лошия радар :big_whoops: - хванаха ме с доста над разрешената максимална на бул. България (мах70 аз карах със 150) доста трудно се измъкнах от лошия акт (200лв + 12точки + 2 месеца без книжка)... както и да е след 20 минутни уговорки и лъжи полицая се съгласи на компромис с/у почерпка от моя страна и ми се размина - в крайна сметка човека излезна печен предупреди ме че след тях има още 2 патрулки и също така ми каза че сега има много плъзнали подобни и проверяват масово... така че съвет от мен не давайте много жега че на някой може да не му се размине... не ми каза до кога продължава акцията но ми каза че е масова... Така че дайте малко по разумно за да няма жертви на радарите... айде весело от мен и поздрави :) :drive::rosso_spider:
Нещо не ми се вързва историята - преди седмица покрай тецовете към Надежда профучах доста нагло покрай една патрулка дето нещо се ядоса, пусна бурканите и към кръговото успя да ме стигне - куката направо си заяви че съм превишил с едиколкоси ск на мобилния им радар - аз поисках да видя, той таеше надеждата че ще му фърля накой леф, но така и не ми показаха нищо......не мисля че са почнали масово с мобилни радари, чесно казано не мисля и че имат в употреба, дори и да им се намира един , това не значи "масово"......
crocodil
18-11-2008, 10:56
Какво го съдите човека? Всеки се движи над ограниченията, включително и аз.
Много си прав, но с 150 ми се вижда опасничко в града. Просто остава надеждата, че няма да кара повече с тази скорост в града и няма да застраши останалите. Аз също съм карал бързо, с което не се гордея.
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 11:16
И аз това се чуда, тука ако напишеш че си карал 100 градско и всеки втори ще ти чете конско колко опасно било, колко свещенни били правилата за спазване, пък сигурно не минава и ден без някой от тях да не наруши поне 3 члена от ЗДП.......мога да си резна 2 жизненоважни органа че всеки поне 1 на ден надвишава макс разрешена скорост поне с 20 кмч, но пък прокламира яко за спазването на правилата.....и каква е разликата между него и мене дето не го крие това - абсолютно никаква - все едно да изнасилиш девойче с презерватив, или без - все си в батака.....
Ама аз свикнах на това, и вече не ми прави впечатление, щото си знам че тия правят същото.....все едно във италиански форум на собственици на Ферари да почнат да се фалят как си карат чинно с 130 в Италия.....ми те ще им се смеят сички.....
Приемам за лична обида този пост - клеветиш и мен, че ежедневно нарушавам. Ами не нарушавам! Случва ми се, но е по-скоро изключение.
А ако не разбираш, че в града 150 е крайно неприемлива скорост, независимо къде, е проблем!
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 11:22
Приемам за лична обида този пост - клеветиш и мен, че ежедневно нарушавам. Ами не нарушавам! Случва ми се, но е по-скоро изключение.
А ако не разбираш, че в града 150 е крайно неприемлива скорост, независимо къде, е проблем!
Е хубу.....сърдечни извинения, ето един примерен шофьор.....други??????
150 е неприемлина, а 70 при ограничение 50 приемлива ли е?.......и ако е приемлива, значи ти допускаш приемливо нарушение......ако кажеш че не надвишаваш 50 градско предполагам че не мислиш че всички ще ти повярват.....
И какво значи "по изключение" - вдигнал си 70 за да изпревариш някой дето кара с 50 и спазва закона????? Бързал си по изключение......ако почнем тълкуванията, аз също по изключение някой път карам в нарушение....иначе в другите случай спазвам всяка буква на закона.....
Mind_Control
18-11-2008, 11:24
Не може да не си настъпил поне веднъж непрекъснатата линия, куче :hehe: Тва е от един виц- да не се обидиш!!!
а със 150 в града си е за 100 часа обществено полезен труд ако питате мен!
Акция ИМА!!!! Мен също ме спряха на България, при това висяха на ново за тях място, а именно, там където се събират България и отбивката от Витошка.
Карайте внимателно!
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 11:27
Акция ИМА!!!! Мен също ме спряха на България, при това висяха на ново за тях място, а именно, там където се събират България и отбивката от Витошка.
Карайте внимателно!
Спряха те след като са карали зад теб, или просто стандартно спиране?
Тука говорим че уж засичат като карат след теб......
Както писах и в предния пост - случва ми се, но не ми е практика. И съвсем не навсякъде. Ако са налице всички тези условия: има идеална видимост; няма коли или пешеходци, които да застраша или да преча; бързам.
И пак - 70 не е 150!
Gh0stRider
18-11-2008, 11:29
Акция определено има ! Навсякъде са... снощи и мен ме спряха пред нас си, където 1 на 10 години да застане патрулка...
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 11:34
Баси в Тунинг & "Рацинг има 17 страници с описание на това кой с кво се е гонил, как го е изял, колко коли му е дръпнал, и прочее, като на секи му е ясно че те не се дърпат до 50 кмч, нито пък го правят на божура.....
Търсих някоя забележка там че нарушават това онова, но след 3-4 прегледани страници не видях, и реших че е губене на време......
И да - 70 не е 150, но все пак всеки "нарушител" може да стане принципен към всеки "примерен" който го критикува за нарушение......и ще има всички логични доводи да го свали до нивото си......
ох аман от филосови
от 32 години гледам булевард българия
150 е МНОГО за там
те това е
простичко
ако беше 100 нямаше да му викам
но 150 е много над възможностите на улицата колата и така като гледам и на шофера
шото сека седмица има по някой разамазан върху реслите отворенгяс ...
а муниг и рацинг плаче да се закрие целия раздел
ох аман от филосови
от 32 години гледам булевард българия
150 е МНОГО за там
те това е
простичко
ако беше 100 нямаше да му викам
но 150 е много над възможностите на улицата колата и така като гледам и на шофера
шото сека седмица има по някой разамазан върху реслите отворенгяс ...
а муниг и рацинг плаче да се закрие целия раздел
Аз тва го викам отдавна - когато 95% от каращите нарушават някое ограничение, значи ограничението е НЕАДЕКВАТНО!!! що не направят ограничение 100 примерно на България и Цариградско и когото хванат с повече - да му скъсат гъза? Щото няма да има почерпки. А за 150 в града според мен трябва да се вземат книжки доживот, ма тва е друга тема...
по-скоро, да се криминализира безумното превишаване на скоростта.
Факт е, също, че на много места много хора нарушават адекватни правила. Анархията е вариант, но не и в движението - прекалено много се рискува.
Факт е, също, че на много места много хора нарушават адекватни правила.
Да де, там е проблемът - и в крайна сметка всички минават с почерпка. Защото правилата са писани именно заради почерпките.
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 12:13
Правилата не се спазват, щото са глупави, неприложими, и твърде претрупани.....това създава у водача усещането че го карат да спазва глупости.....не може на Тракия да е в ремонт 5 метра от авариината линия, да са лепнали едно 60 при положение че нямат право да свалят толкова драстично скороста само с 1 табела, и какво е изобщо това 60 на магистрала, 80 иди дойди, ама 60 е адски тъпо......и естествено монтирана кука там, и събира пари.......
Не знам колко от вас като видят даден знак се замислят доколко му е мястото там, и защо изобщо е поставен, но ако земе всеки да се замисли, ще открие че поне 50% от тях са безмислени......
Изобщо мисля че всеки тука си казва гледната точка, и начина на виждане на нещата, аз рядко се пускам да споря за гледни точки, имам си своя гледна точка и преценка за некщата както и всеки от вас, винаги когато човек седне зад волана той влиза в риск, аз абсолютно никога не се интересувам какво е наложеното ограничение на скороста, това което гледам е да съобразявам риска с обстановката около мене, независимо градско или не.......това е за мен начина, може да не се вмества в нечии представи, но не мисля да го променям, защото до тоя момент за мен това показва 1000000% успешни резултати.....
абе кво теоритизираме
имате 159 кв и бул българия
е тия неща са несъвместими
тая скорост НЕ е за там
останалото са некви празни думи
Кви гледни точки, кви 5 лева, кви коне по етажите. Няма таквоз нещо - гледна точка. Има закони и ограничения. Те не се тълкуват, те се спазват. Какво значи излиза на свой риск? Писнало ми е да рискувам щот на някой с гледна точка това правило му се вижда глупаво и претупано. Или щот бърза и закъснява занякъде. Ай блъсни някого със 150 и обяснявай после на родителите, че правилото било претупано. Един такъв с гледна точка съм го вадил през стъклото за да си общуваме относно правилата. Не искам да го правя пак, не съм такъв. Спазвайте ги тия правила. Бахтън от философи дето знаят как да се съобразяват с обстановката.
нека кара момчето - 100, 200, 300 ...
Е хубу.....сърдечни извинения, ето един примерен шофьор.....други??????
150 е неприемлина, а 70 при ограничение 50 приемлива ли е?.......и ако е приемлива, значи ти допускаш приемливо нарушение......ако кажеш че не надвишаваш 50 градско предполагам че не мислиш че всички ще ти повярват.....
И какво значи "по изключение" - вдигнал си 70 за да изпревариш някой дето кара с 50 и спазва закона????? Бързал си по изключение......ако почнем тълкуванията, аз също по изключение някой път карам в нарушение....иначе в другите случай спазвам всяка буква на закона.....
Я сега си прочети и този пост от преди няколко дена и си направи изводите сам.
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=353420&postcount=51
Нещо го наплашихте момчето...:lupe: не се включва в темата, която сам създаде......или се изхвърли на грешното място:)
..а и подписа нещо хич не му приляга...на тоя пич!!!!(както отбеляза багера)
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 15:58
Я сега си прочети и този пост от преди няколко дена и си направи изводите сам.
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=353420&postcount=51
И какво - неподходяща скорост може да значи както превишена, така и непревишена......щом е причинила инцидент е неподходяща.......ако помните случая когато една жипка блъсна лапе с майка до трамвайната спирка до НДК - стана на 5 метра от мене - пича караше с 10......и какво от това......и с 5 да караше щеше да ги блъсне, а закона му дава право да кара с 50......какъв е извода - имал е неподходяща скорост?????? Или ако чисто и просто минавайки оттам и очаквайки да излезе някой зад трамв щеше да е 100 пъти по добре за него......скороста не е чак такъв фактор.....тя е необходимост за инцидент......най - големия фактор е съобразяването на реакциите, обстановката, и способноста на шофера да предвиди ситуацията.....
колко пъти да напиша че на българия с алфа и райконен ше се пребие
за шуми изобщо не споменавам
той се обръща некъде окло 130 там
стетгнете се
няма оправдане за тая скорост
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 16:09
Кими може би, Мишо не.....
Кими може би, Мишо не.....
тука нема да спорим
но дори и да си прави
сите ние сме далеч от кими
тъй че ...
:magic:
А бе никой незнае кога е пътник.....!
...ама защо трябва да го предизвиква????
nikolaaaay
18-11-2008, 18:41
Според мен Ферарист е прав, че правилата и ограниченията на скоростта са тъпи и просто няма как да се спазват. Знаците на много места са неадекватни. Например, слагат знак разрешено изпреварването в някъв завой, ама след 15 години на тоя завой израстват дървета и храсти и става сляп и абсурден за изпреварване... ама те пак си чертаят същата маркировка. БГ тъпня. На много места, пък се презастраховат с безумно ниски ограничения.
Обаче, квот и да си говорим 150 е адски много за "България". Последния път, когато карах с толкова в града оцелях по чудо. Такива скорости са нормални само за магистрала при сухо време. В града просто има много неща, които не зависят от теб и не са под контрол. После ше има ама тоя пенсионер къде излезе, ама детето притича изневиделица, тоя идиот ме засече, не го видях и т.н... За кво тряя се стига дотам?
колеги,темата,за добро или зло се измести малко!Общия тон е за това,че не може да се кара безотговорно.Има си места,където да се издивее и след това да се кара нормално и с уважение към останалите.Толерантността на пътя прави чудеса.Разгледах профила на нашия герой и там не открих нищо.Личи си ентусиязма му и опиянението от хубавицата му.Хайде да не го виниме много.Може пък да е преувеличил малко.Важното е,че се опитва да направи нещо и то е да ни обърне внимание на новите капани.Някъде бях казал,че не съм се кандидатирал още по обективни причини за член на клуба,дали ще ме приемат е отделен въпрос,но винаги съм се стремял да спазвам правилата на форума и устава на клуба.Препоръчвам му да прочете няколко пъти устава на клуба и тогава да си даде сам отговори на някои от поставените въпроси.Иначе приветствам всеки,който се опитва да направи нещо,дори и да греши,я поради младост,я поради нещо друго.Хайде заедно да поздравиме колегата за отговорността му към нас и да му простим простотията,дето не сме сигурни,че я е направил.:cheers:
ФЕРАРИСТ
18-11-2008, 20:18
Обаче, квот и да си говорим 150 е адски много за "България".
Бе то и аз никъде не казвам че е нормална, ама май с такова впечатление се оставих......
Еи много Ви обичам сичките като започнете да се правите на по светци от папата.
Бати тука само примерни шофери в форума бе.
Всички карате с 50 градско и 80 извън.Аре бе ние падаме от Марс.
Еи много Ви обичам сичките като започнете да се правите на по светци от папата.
Бати тука само примерни шофери в форума бе.
Всички карате с 50 градско и 80 извън.Аре бе ние падаме от Марс.
Не сме по-светци от папата, ма 150 в града си е идиотщина.
Както писах и в предния пост - случва ми се, но не ми е практика. И съвсем не навсякъде. Ако са налице всички тези условия: има идеална видимост; няма коли или пешеходци, които да застраша или да преча; бързам.
И пак - 70 не е 150!
Не искам да те обидя но... ти си страшен лицемер, приятелю
Какви са тия глупости "по изключение, от време на време, само при подходящи условия"
Няма такива
Щом нарушаваш нямаш никакво право да се обиждаш като ти казват че си нарушител - такъв си
Убеден съм че в България няма НИТО ЕДИН човек който да е карал кола и да не е нарушавал ЗДП
Така че не виждам с какво право някои хора са хванали да хокат човека (още повече че той само искаше да предупреди)
Аз като се кача на алфата под 80 почти не падам
Изяжте ме
Ебати сеира...ИЗБИИИТЕ СЕ ... :gayfight: :love_umbrella: :flamingdevil: :dance:
нещо стана гадно.Почнахме да си мериме пишките във всички посоки.мисля , че тая1 тема е:Topic-is-closed-bg:
Не искам да те обидя но... ти си страшен лицемер, приятелю
Какви са тия глупости "по изключение, от време на време, само при подходящи условия"
Няма такива
Щом нарушаваш нямаш никакво право да се обиждаш като ти казват че си нарушител - такъв си
Убеден съм че в България няма НИТО ЕДИН човек който да е карал кола и да не е нарушавал ЗДП
Така че не виждам с какво право някои хора са хванали да хокат човека (още повече че той само искаше да предупреди)
Аз като се кача на алфата под 80 почти не падам
Изяжте ме
Не виждам що анпадаш точно него, като човекът си признава, че е нарушавал и правилно казва - 7- не е 150.
Аз най-чистосърдечно си признавам, че не спазвам ограниченията извън града, но в градски условия 150 си е идиотщина.
Не искам да засягам никой,
но в нормалните държави като те хванат и си плащаш като поп тлъсти суми, ако трябва лежиш в затвора, работиш обществено полезен труд и каквото е предвидено в закона.Никой не се обяснява с теб, не те пита какво работиш и какво "ще правим сега" и прочее такива глупости, които стават с нашите катаджии.Това е, като нарушиш два три пъти по яко правилата-нямаш книжка и глобата още по-значителна, затова и редът там е по-голям.
Всеки ден четем за разни "юнаци", които сами си определят какво било правлино и се размават из пътищата, честно да ви кажа не ми пука за тях въобще, жал ми е за случайно загинали невини хора от такива, както и за наивниците, които се возят с тях.
В България /с извинение а всъщност без/ сме овчи народ, търпим всичко,страхливи сме, наивни сме, накрая като няма овчар с да ни подбере с гега си прояваме най-вече овчия дух .:sheep:Това е "висшата" ни форма на "свободолюбие".
Не виждам що анпадаш точно него, като човекът си признава, че е нарушавал и правилно казва - 7- не е 150.
Аз най-чистосърдечно си признавам, че не спазвам ограниченията извън града, но в градски условия 150 си е идиотщина.
Просто ми се наби в очите
Иначи поста ми е насочен към всеки който тръгна да хока човека
Че 70 не е 150, ясно
Ама не е и 40
Та и в двата случая си говорим за нарушение на ЗДП
Като те спрат куките след като си карал със 70 какво ще им кажеш? "Ама нали не съм карал със 150"?
Няма такива
Двойните стандарти са отвратително нещо
Пък и не знаете при какви условия е карал автора (т'ва го казвам защото прочетох лаф за подходящите условия)
Късно вечер при липса на движение и добро време не е абсолютно никакъв проблем да вдигнеш 150 на България
И по спора за това дали всъщност са адекватни правилата
Ами не са
Не може на път с три ленти във всяко платно и мантинела между платната ограничението да е 50км (визирам улица 202-ра между гробищата и кръговото)
Това е само един пример
Късно вечер при липса на движение и добро време не е абсолютно никакъв проблем да вдигнеш 150 на България
и понеже много идиоти мислят като теб сека вечер по един каца на релсите там през мантинелата
аман от детинщини
Е то си е и до умение и до кола
Не казвам че 150 е препоръчителната скорост
Казвам че при подходящите условия, автомобил и водач може да се кара със 150 без да се катастрофира
Е то си е и до умение и до кола
Не казвам че 150 е препоръчителната скорост
Казвам че при подходящите условия, автомобил и водач може да се кара със 150 без да се катастрофира
на колко си години?
съвсем сериозно питам
Предлагам възраста да се посочва задалжително във аватара.......:lupe:
...за да не се чудим на някой изказвания:)
На 19 съм
Спести си лафчетата
Знам какво говоря
Работя като шофьор и минавам по този път сигурно по 10 пъти на ден
ангелите хранители понякога си взимат почивен ден
Цитат на Къци от златните му години?
ангелите хранители понякога си взимат почивен ден
"A пък моя точно тоя ден незнайно защо решил да простира":roll2::roll2:
Че 70 не е 150, ясно
Ама не е и 40
Като те спрат куките след като си карал със 70 какво ще им кажеш? "Ама нали не съм карал със 150"?
Няма такива
Пък и не знаете при какви условия е карал автора (т'ва го казвам защото прочетох лаф за подходящите условия)
Ами не са
Не може на път с три ленти във всяко платно и мантинела между платната ограничението да е 50км (визирам улица 202-ра между гробищата и кръговото)
Това е само един пример
Да откраднеш дъвка или да убиеш човек. И двете са престъпления по НК.
Много лицемерно ли е да има различни наказания?
Извинявай, за различни наказания ли говорим?
Аз пък реших че иде реч за това как като превишиш с 30 и то при подходящи условия си по-невинен от човек който е превишил със 70 и имаш пълното право да го хокаш
Прощавай, грешката е моя
Ха-ха дойде време и 19 годишен с книжка от макс. една година и кола от половин месец, твърдящ че карал Алфата си почти винаги над 80 км/ч да дава акъл за шофиране !!!!!! Безопасност??? Какво е това???Баси!!!
Ха-ха дойде време и 19 годишен с книжка от макс. една година и кола от половин месец, твърдящ че карал Алфата си почти винаги над 80 км/ч да дава акъл за шофиране !!!!!! Безопасност??? Какво е това???Баси!!!
ти па ко разбираш то духова музика бе
ае моля ти съ металист с металистите :biggringift:
Ми доста по-различно си е и даже законът прави разлика - едно е наказанието за 20 км/ч отгоре, друго е 100. И това, че ограниченията са неадекватни, не значи, че всички нарушители са герои. И, колега Гаспод, на 19 години ако ще колкото ще да си карал, пак не можеш да претендираш, че имаш достатъчно опит.
AntiLuuP
19-11-2008, 18:31
Споко де не се карайте аз исках да направя добро вие забихте колчето отзат... Няма значение с колко превишаваш скоростта превишил си я махат ти за здрасти и ти пишат акта! Вярно моята скорост си е прекалено височка но тва не го правя всеки ден веднъж го направих и ме хванаха шанс късмет... попринцип си карам прекалено разумно ;) Както и да е .... ... ..... ..... ......
Само да попитам защо не започнете да се карате и да се хокате на тия които почти всяка вечер палят асфалта на околовръстното (между ОМВ, Шел и Мак Доналдс - тва не е реклама) там мисля че скоростта е доста над 150 + тва околовръстното си е градско е кво правим в случая.... Помислете малко дали наистина спазвате всички правила за движение по пътищата и тогава дигайте аларма ...
А за мотористите кво ще кажете едва ли някой ще си купи пистов мотор и ще го кара според правилата... по българия си минават най редовно с 200+ Са ще започнете ама мотора е друго не е кола какво значение има - нали разглеждаме скоростта ;)
айде продължавайте да ми се карате!
Само не разбирам защо съдите за човек по годините?
Ко като е на 19,ако например за тази една година е минал примерно 40К километра дали е калпав.А човека който кара веднъж на два месеца дали е по добър.
Познавам хора които имат книжка от 30/40 години а са минали не повече от 10К км.Дали са по добри шофери?
vikoalfa
19-11-2008, 20:39
Само не разбирам защо съдите за човек по годините?
Ко като е на 19,ако например за тази една година е минал примерно 40К километра дали е калпав.А човека който кара веднъж на два месеца дали е по добър.
Познавам хора които имат книжка от 30/40 години а са минали не повече от 10К км.Дали са по добри шофери?
Вземи думите от устата.
А пък според мен колкото и опит да имаш ако ще да не слизаш от колата пак няма да си способен да караш с 150 в града било то България, Цариградско, околовръстен път и т.н. защото никога ама никога особено в София не си сам на пътя и зависиш от останалите!
Взе ми думите от устата.
И, което е по-лошото, от моята също
"Разбирачите" дето са взели книжка преди да се родя и се мислят за божества са крайно антипатични (и обикновено сред тях са най-некадърните шофьори)
Мисля да се откажа от по-нататъшно участие в спора защото ми става все по-трудно да спазвам добрият тон пред лицето на тая сляпа арогантност
Stoyan Georgiev
19-11-2008, 22:08
"Разбирачите" дето са взели книжка преди да се родя и се мислят за божества са крайно антипатични (и обикновено сред тях са най-некадърните шофьори)
Мисля да се откажа от по-нататъшно участие в спора защото ми става все по-трудно да спазвам добрият тон пред лицето на тая сляпа арогантност
наборе, релах, дай малко пауза ;)
Пич, оня ден се регистрираш във форума, оня ден си си купил колата, по-оня ден си си взел книжката и сега всички ние трябва да ти повярваме, че ти си ... всъщност кой си?
"Сляпа арогантност" тук няма, повярвай ми. А добрия тон гледай да го спазваш все пак!
Ако искаш ела на някоя среща и тогава съди кой е симпатичен и кой-антипатичен! А за кадърност можеш да ми говориш като минеш някоя годинка зад волана без да да си счупиш колата, или без да се затриеш(да не дава господ).
Аре и умната!
На 19 съм
Спести си лафчетата
Знам какво говоря
Работя като шофьор и минавам по този път сигурно по 10 пъти на ден
Ти си почти набор на мойта Алфа:coolio:
...рано е да се определяш за господ:priest:
..още си ангелче с много бързи крила:plane:
:)
AntiLuuP
20-11-2008, 21:51
Абе хора не се карайте дишайте ... дайте малко по спокойно ...
И междодругото някой колега спомена за това че може да си шофьор от 40 години и да си с 10х.к стаж
А може да си шофьор от 1 година и да си с 40 х.к.
Да а за мен най опасни са възрастните шофьори и тези които забравят за огледалата .... Днес щях да се блъсна челно в една овца, която реши да прави обратен на завой и най тъпото е че дори не погледна в огледалото просто аз влизам в завоя и в същтоо време тя тръгва , добре че карах бавно спрях на сантиметри от вратата идваше ми да слезна и да и строша главата.....
И мисля че тази постъпка е доста по опасна от моята на бул.БГ нямам кой знае колко много стаж но смея да твърдя че карам стотици пъти по добре от някои "професионални шофьори" с много години стаж - много стаж но когато софия е била с 100 000 коли а не както е сега с 1 100 000!!! Пенсионерите с трабантите и жигулетата и с 10 диоптеровите витрини са реалната опасност ... Както и русите кифли с подарени книжки и лъскави мерцедеси за временно ползване... Бил съм свидетел как на една такава кифла Х5-ца (автоматик) и загасна на руски паметник не знам как го постигна !
Колега, спри да се оправдаваш най-сетне! И русите кифли, и изфирясалите, и всичките дето изброяваш са опасни, но това не намялява глупостта на твоята постъпка! Вземи си поука и не карай повече така вместо да търсиш съчувствие, когато не го заслужаваш!
Susscrofa
21-11-2008, 10:24
150 на бул България аууууууууууууууууу. Туй си е постъпка на селски беК. Браво "маладечко" ръчкай алфата яко. Вземи и душичката "А ТАКА".
КОЛА СЕ КАРА С АКЪЛ НЕ С ТЕСТИСИ.
И тук пак голям спор се е развихрил, всеки нарушава правилата разбира се, но много е важна границата. Да шляпнеш мацка по задника е адски просташко, но не е равно на изнасилване. Бъдете разумни и не забравяйте, че каквато и кола да карате, над 80 е убиец, а над 120 е масов убиец. :band:
150 на бул България аууууууууууууууууу. Туй си е постъпка на селски беК. Браво "маладечко" ръчкай алфата яко. Вземи и душичката "А ТАКА".
КОЛА СЕ КАРА С АКЪЛ НЕ С ТЕСТИСИ.
И тук пак голям спор се е развихрил, всеки нарушава правилата разбира се, но много е важна границата. Да шляпнеш мацка по задника е адски просташко, но не е равно на изнасилване. .:
Един път и ти да напишеш нещо умно!:thumbup::respect: последното го махнах от цитата щот не беше много умно.
Най опасни след пияните са тия, дето карат от една година и си мислят че са преродения Шумахер, Сена и прочее.Другите изброени по горе катагории почти никога не правят тежки катастрофи.
Stoyan Georgiev
21-11-2008, 12:53
Най опасни след пияните са тия, дето карат от една година и си мислят че са преродения Шумахер, Сена и прочее.Другите изброени по горе катагории почти никога не правят тежки катастрофи.
това е така ;)
това е така ;)
Ще им уври главата и на тях, дано де е безпроблемно
Stoyan Georgiev
21-11-2008, 13:01
Ще им уври главата и на тях, дано де е безпроблемно
то е до възпитание, аз от горе долу две години имам книжка, ама никога не съм правил такива изпълнения в града
Тъй тъй...
Най-напред да кажа за всички, който определят уменията по възрастта. Ами за съжаление на всички чичовци уменията на идват с възрастта. Именно затова се наричат умения, защото се придобиват по някакъв начин. Има шофьори, които и 100 години да карат пак няма да се научат да карат както някой 18-19 годишен, който просто си го може, защото е придобил умения по един или друг начин.
А относно хората, които твърдят, че абсолютно спазват закона и правилата и по изключение понякога вдигат с 10 над разрешеното, защото се разсеяли или бързали, мога само да кажа, че лъжат себе си по този начин. Така като гледам по форумите колко хора обясняват как спазват закона си мисля, че като изляза от нас трябва да видя нещо по-различно от реалността, с която се сблъскваме на всяко едно кръстовище всеки един ден.
:drive:
:roll2:
Ти па кво се смееш бе? Ти умения имаш ли, а? И ако имаш откъде ги имаш, може би свише? Или по друг начин? А уменията може и да си ги купиш може би, за какво ти е да караш няколко години?
аз понеже ни съм гей, ни мамино синче ,нито и двете заедно, явно нямам умения
затова и ми е смешно
ама аз и не карам со 150 у градо
оти си знам дека ни го моем тфа искустфо
Ранобудниче
21-11-2008, 13:53
аз понеже ни съм гей, ни мамино синче ,нито и двете заедно, явно нямам умения
затова и ми е смешно
ама аз и не карам со 150 у градо
оти си знам дека ни го моем тфа искустфо
явно е време да пробаш.
ил да са научиш.
аз от днеска имам цел заветна: да са научавам.
одъртех, акъл ми не доде, ни па умения, шегое.
Susscrofa
21-11-2008, 13:55
Тъй тъй...
Най-напред да кажа за всички, който определят уменията по възрастта. Ами за съжаление на всички чичовци уменията на идват с възрастта. Именно затова се наричат умения, защото се придобиват по някакъв начин. Има шофьори, които и 100 години да карат пак няма да се научат да карат както някой 18-19 годишен, който просто си го може, защото е придобил умения по един или друг начин.
А относно хората, които твърдят, че абсолютно спазват закона и правилата и по изключение понякога вдигат с 10 над разрешеното, защото се разсеяли или бързали, мога само да кажа, че лъжат себе си по този начин. Така като гледам по форумите колко хора обясняват как спазват закона си мисля, че като изляза от нас трябва да видя нещо по-различно от реалността, с която се сблъскваме на всяко едно кръстовище всеки един ден.
По улиците се кара, за да се стигне от една точка до друга. Тук локуми относно УМЕНИЯ просто са неуместни. Погледни една елементарна статистика от КАТ за катастрофите и виж колко висок е процента на младите (КАТО възраст шофери). Възрастта колега сваля тестостерона и пишкомерството. Аз сега съм на 30 и съм различен от това, което бях на 20, сега не тичам към кравата да я оправя, а просто лека полека пасейки стигам до нея и пак я онождам, а след години ще казвам "на който му се такова да дойде при мен". Наивно е да се смята, че с възрастта НЕ СЕ ПРИДОБИВА ОПИТ.
Примера е от един виц нямам авторски права. :band:
дивото прасе е станал сериозен
ебати :)
Susscrofa
21-11-2008, 14:04
дивото прасе е станал сериозен
ебати :)
Само да уточня, ДИВА СВИНЯ не ПРАСЕ. Прасе е за питомно гуде. :band:
:tequilla:
Тъй тъй...
Повечето неща идват обаче с възраста, ако ги развиваш разбира се, това е факта.Ти ако имаш фирма и търсиш хора, на които можеш да разчиташ за сериозна рабата ще изискаш едно от качеставата им да бъде стажа им в конкретната област, ако ще продаваш краставици на пазара, искаш да спестиш ще търсиш по млади .А ако ти източен мъдрец и си набираш ученици всимаш подрастващи.Ии за президент в САЩ се иска 40 години възраст, у нас 45 май и т.н. или според теб и това е неправилно? То за едно образование се учи 4-5 години, за медицина - 6г и като излезе да не е случайно подготвен с всички умения?
Та в заключение -човек който е придобил умения не кара като идиот в града или извънграда.Обикновено който няма възпитание и някои други неща няма и умения добри, а на стари годи си е същият или е станал още по голям идиот.
Иначе живота е доста кратък и всичко е суета в крайна сметка, та няма защо да се косим
AntiLuuP
21-11-2008, 14:16
Ясно ми е че освен да ми циврите че съм виновен друго тук няма да се види ....
Кофтито просто е че всички се изцепвате на пътя и после в подобни теми цвилите колко са грешни останалите и какви ангели сте вие .... (тези които са на 30+ са изключения те вече са с мозък в главите и е голяма рядкост да правят глупости естествено и при тях има изключение)
Просто ако бях направил темата "какъв е рекорда ви за скорост градско сигурно щеше да има и такива които са карали с 220" ... и съответно такива които да им се карат тва е живота и по никакъв начин не ме убиждате с тва че ми пищите на главата за това че съм ненормален ... В крайна сметка всеки прави глупости и никой от нищо не е застрашен ... и никога не е късно да станеш за резил ;) :moon::sayjin:
(п.п.: това не са оправдания както един колега нарече думите ми... просто коментар)
Понеже пак стигнахме до - който е безгрешен пръв да хвърли камък... да ви светна, че това не оправдава всичко и винаги, изобщо това мислене ми напомня за оная притча с треската и гредата.
Та 10 - 15 км. отгоре или пререждане на колоната през другата лента може да са трески, ама 150 в населено място са направо гредоред!
Че то преди да си докоснал спирачката при тая скорост си изминал още поне 50 метра... със спирачния път не ми се ще и да смятам.
Хайде мислете малко с горните глави преди да ползвате автомобилите си като средство за удължаване на пишките!!!
Ясно ми е че освен да ми циврите че съм виновен друго тук няма да се види ....
Кофтито просто е че всички се изцепвате на пътя и после в подобни теми цвилите колко са грешни останалите и какви ангели сте вие .... (тези които са на 30+ са изключения те вече са с мозък в главите и е голяма рядкост да правят глупости естествено и при тях има изключение)
Просто ако бях направил темата "какъв е рекорда ви за скорост градско сигурно щеше да има и такива които са карали с 220" ... и съответно такива които да им се карат тва е живота и по никакъв начин не ме убиждате с тва че ми пищите на главата за това че съм ненормален ... В крайна сметка всеки прави глупости и никой от нищо не е застрашен ... и никога не е късно да станеш за резил ;) :moon::sayjin:
(п.п.: това не са оправдания както един колега нарече думите ми... просто коментар)
Ти мисли малко повече, защото при такива скорости един по-едър помияр под колелата ти и си самолет за кратко, после кюфте!
Точно тоя цирк съм го виждал на същия булевард с 2 състезателчета с Аудита... и едно нещастно коли което се измъкна от каишката на водещата го баба и претърча булеварда, картинката не беше за разправяне.
А бе забелязал съм, че колкото повече остарявам....по малко вдигам адреналина с висока скорост:unsure:
Аз продължавам да твърдя, че с възрастта не идва умение.
С възрастта може да дойде един вид умереност. Т.е. на светофара някой като се напъва да тръгне да не го отразиш, защото много голяма част от младите шофьори само това им трябва.
Но определено считам, че има хора с 20 години стаж зад волана, които също се палят. Опасни са чичковжите с шапки, опасни са и джигитите. Има и такива, на които явно живота не се е усмихнал и като видят някое младо момче с 20 години по-малко от тях в 3 пъти по-скъпа кола и им прищраква нещо. Определено има много хора над 30, които са с разум на 16-годишни.
Да не говорим за катастрофите по пътищата лятото към и на връщане от морето. Че там доста хора над 30 си избиват семействата. И какво като са карали може би 10 години до морето и обратно?
И да. Ако имам фирма определено няма да взимам шофьоти на 18, но няма да взимам и на 40. Кой ти дава гаранция какво му е в главата на отсрещния?
Въпроса е там, че не бива да се съди за един човек по възрастта му.
Да не говорим за чичко паричковците с много бързите коли, които са далеч над 20 и 30 години как карат не само нощем, ами и денем.
А тук повечето сме си виждали уменията. Колко феста минаха, с писти без ограничения и там си пролича кой колко...
Еййй... изядохте момчето.
Далеч съм от мисълта, че 150 км/ч е скорост за в града, но понякога всеки прави глупости. Сигурен съм, че никъде няма шофьор, който да кара по правилата, особено в София. И няма нито един човек, който на България или на Цариградско шосе да не е вдигнал поне 100 км/ч., но някой просто не си го признава. На това му викам псевдоморализъм.
Възрастта колега сваля тестостерона и пишкомерството.
За тестостерона съм съгласен с теб колега, но за второто, мисля че не си прав. И именно това е по - кофтито, тестостерона намалява, но не и ищаха. А и не е за подценяване факта, че с възрастта и рефлексите са доста по- различни от на един младеж, нали? От опит мога да споделя, че точно най - идиотските ситуации са ми от надъхани чичковци, които точно от мерак да се докажат колко са велики правят безумни глупости. Че дори и лятото със скутера, когато имам най - малко участие в тяхното движение и в момента в който ме видят в огледалото, че се промъквам между колоните от коли, кривва в моята посока само и само да не мина пред него. На това как му се вика???
Ти мисли малко повече, защото при такива скорости един по-едър помияр под колелата ти и си самолет за кратко, после кюфте!
Това колега се водят форсмажорни обстоятелства, които могат да ти се случат както в града, така и извън него. Преди години след един ляв завой на магистрала Хемус бяха излязли 5-6 телета (мисля, че го бяха давали и по телевизията). Аз излизах от завоя с позволената за магистралата скорост и за малко не ги залепих, добре, че нямаше други коли по това време. Тогава нямаше да съм самолет дори и за секунда, а директно кюфте. И кой щеше да е виновен в този случай?
Това колега се фодят форсмажорни обстоятелства, които могат да ти се случат както в града, така и извън него. Преди години след един ляв завой на магистрала Хемус бяха излязли 5-6 телета (мисля, че го бяха давали и по телевизията). Аз излизах от завоя с позволената за магистралата скорост и за малко не ги залепих, добре, че нямаше други коли по това време. Тогава нямаше да съм самолет дори и за секунда, а директно кюфте. И кой щеше да е виновен в този случай?
Колко пъти е имало телета по магистралата и колко пъти кучета по улиците на София представа имаш ли?
На ясно ли си, че едно и също кюфте в града и извън има различен потенциален брой жертви?
А за телетата по магистралата виновни са тези които отговарят за правилното и функциониране, точно тия дето никой не им търси отговорност!
Колко пъти е имало телета по магистралата и колко пъти кучета по улиците на София представа имаш ли?
На ясно ли си, че едно и също кюфте в града и извън има различен потенциален брой жертви?
А за телетата по магистралата виновни са тези които отговарят за правилното и функциониране, точно тия дето никой не им търси отговорност!
Не го тълкувай в буквалния смисъл, колега. Мисля, че ще се съгласиш, че като тръгнеш да пътуваш извън града непрекъснато около пътя има всякакъв род добитък, при това по много...
А телета има достатъчно, явно не си пътувал скоро в посока Кърджали и надолу. По пътя можеш да срещнеш повече телета, отколкото има кучета в София. И при това по всяко време на денонощието и без никой да ги пази... На това аз му викам идиотщина...
За тези, които трябва да отговарят за правилното функциониране съм напълно съгласен, но това е друга и много дълга тема.
Успех
е затва карате бавно и внимателно
а 150 никъде не е позволено да се кара
аман от тъпотии
има закони
тъпи умни - няма значение
трябва да се спазват
иначе ред няма да има никога
и няма да ги стигнем
американците
щото сме диваци и си крадем
чистачките
Не го тълкувай в буквалния смисъл, колега. Мисля, че ще се съгласиш, че като тръгнеш да пътуваш извън града непрекъснато около пътя има всякакъв род добитък, при това по много...
А телета има достатъчно, явно не си пътувал скоро в посока Кърджали и надолу. По пътя можеш да срещнеш повече телета, отколкото има кучета в София. И при това по всяко време на денонощието и без никой да ги пази... На това аз му викам идиотщина...
За тези, които трябва да отговарят за правилното функциониране съм напълно съгласен, но това е друга и много дълга тема.
Успех
Част от мерките, които се вземат на мигистралите са, огради, които пречат на животни да излязат на пътя. Т.е. е предвидена мярка, която в момента не е функционирала при твоя случай.
има закони
тъпи умни - няма значение
трябва да се спазват
Абе закони макони. Хората ти казват че имат гледна точка и успеваемост 1000000% пък ти са пънеш тука с некви закони...
Stoyan Georgiev
21-11-2008, 18:53
не казвам , че по българия не съм карал с 20-30 над ограничението ама 150 откъде и да го погледнем е 2 пъти и кусур повече от позволената скорост
там на колко пъти ми се е случвало някои лудак да реши да пресече пред мен...
тези супер високи скорости не са за града, защото се застрашава живота на околните
по магистралата ако искате си дънете до абс. макс. колата, не мога да отрека, че не съм го правил не веднъж, но там риска е поне малко по-малък с нова кола, още повече, че няма примерно 20 души на спирка, които можеш като пилци да ги отнесеш...
никои не съди никой според мен..просто не е разумно да се кара с такива скорости в града, колкото по-често го правиш, толкова по-голяма вероятността да се случи нещо, недай-си-боже... проста математика...
не казвам , че по българия не съм карал с 20-30 над ограничението ама 150 откъде и да го погледнем е 2 пъти и кусур повече от позволената скорост
там на колко пъти ми се е случвало някои лудак да реши да пресече пред мен...
тези супер високи скорости не са за града, защото се застрашава живота на околните
по магистралата ако искате си дънете до абс. макс. колата, не мога да отрека, че не съм го правил не веднъж, но там риска е поне малко по-малък с нова кола, още повече, че няма примерно 20 души на спирка, които можеш като пилци да ги отнесеш...
никои не съди никой според мен..просто не е разумно да се кара с такива скорости в града, колкото по-често го правиш, толкова по-голяма вероятността да се случи нещо, недай-си-боже... проста математика...
По България ограничението е 70 км/ч + 30 = 100 км/ч - проста математика.
Извинявай, но не можеш да ме убедиш, че след като на магистралата караш на макс в града си примерен, още повече в компанията на нагли таксита, маршрутки и надъхани типове.
Stoyan Georgiev
21-11-2008, 20:36
По България ограничението е 70 км/ч + 30 = 100 км/ч - проста математика.
Извинявай, но не можеш да ме убедиш, че след като на магистралата караш на макс в града си примерен, още повече в компанията на нагли таксита, маршрутки и надъхани типове.
на магистралата си позволявам да карам на макс по веднъж на 3 месеца, за 5-10 минути, когато няма жива душа
да ускоряваш бързо и да караш с висока скорост са две различни неща ;)
ФЕРАРИСТ
21-11-2008, 20:40
Неска в края на магистралата към СТЗГ, тя прави десен завой, и виждам че двама идат поне с 180 зад мене - минавам възможно най вдясно, като нищо не ми пречеше да се монтирам в авариината, но може би добре направих че не го направих - в авариината лента си дремят в една патрулка две куки, паркирали срещу движението, и това става во време на деня когато е вече почти тъмно......радара изпищя на момента, може да се каже че минах на метър от тях......в същото време отляво ме изпреварват двама с поне 30-40 кмч по висока скорост......ако имах калашник, и знаех че няма да ме фанат, щях да спра на 100 метра и да ги зачеша.......успях само да държа клаксона 100 метра натиснат.......абсолютни гадове......как да спазвам правилата, когато ме дебнат по тоя начин......никога.....
Аз продължавам да твърдя, че с възрастта не идва умение.
С възрастта може да дойде един вид умереност. Т.е. на светофара някой като се напъва да тръгне да не го И да. Ако имам фирма определено няма да взимам шофьоти на 18, но няма да взимам и на 40. Кой ти дава гаранция какво му е в главата на отсрещния?
====
колко...
Не по възрастта не можеш да съдиш, а по делатата.
Познавам много добри професионални шофьори, които са на 25 и съответно на 50 с еднакви умения.
Иначе аз съм с шапка и точно на светофари се изстрелвам понякага :pimp:,.
Ама аман от пъпчиви пубери, дето мислят, че всичко знаят и могат, то спора не от вчера на тая тема.
ПП а който мисле че е супер шофьор Формула 1, 2 3, Льо ман и прочее състезания, отбори и какво ли не чакат такива навсякъде, пазара е отворен:lol_sign:
Копнах и извадка от статистики разни :Прочетете, както се казва фактите говорят
Според годишния доклад на Държавно-обществената консултативна комисия за безопасност на движението (ДОККБД) Най-голям дял на катастрофите по вина на водачите е превишената и несоъбразената скорост. Поради тази причина са станали 3210 произшествия, при които са загинали 439 за миналата година. От комисията твърдят, че ако се намали средната скорост на движение на автомобили с 10%, броят на жертвите се намалява с 30%. Неправилното изпреварване и навлизането в насрещното движение е второто по степен на опасност нарушение. Следствие от тях през 2005 г. са станали 550 катастрофи, при които са загинали 145 човека и са ранени 854, пише в годишния доклад на комисията за безопасност. Най-голям брой пътнотранспортни произшествия със загинали граждани поради горните две причини са допуснали водачите на възраст между 25 и 35-годишна възраст.- Отнемането на предимство е причина за смъртта на 144 човека и 2798 ранени, участвали в 2139 катастрофи. Други причини за катастрофи по вина на шофьора са отнемане на предимството на пешеходец, употреба на алкохол, неправоспособност...
- От участвалите в катастрофи едва 58 на сто са ползвали колани на предните седалки на колите, а на задните седалки са мизерните 2%. Ползването на детски обезопасителни седалки е още по-ниско - 1%. Задължително е да се отбележи, че в по-голямата част децата, които са загинали в автомобили при катастрофи миналата година, техният брой е 26, са били без колани и защитни седалки, а са седели или на предната седалка, или в скута възрастните отзад.- ..
Близо 10 хил. са ранените; най-опасни за пътуващите са вечерните часове на денонощието, отчете НСИ
През 2007 г. по пътищата на България са загинали 1006 души, други близо 10 хил. са ранени, сочи зловещата статистика на Националният статистически институт. Най-много жертви - 40%, има сред шофьорите.
Най-опасни за пътуващите са вечерните часове на денонощието, показва статистиката. Между 19 и 20 ч. са загинали 130 души, други 123-ма - час по-рано, в същите часове са най-многобройни и автопроизшествията.
Денят от седмицата с най-много катастрофи и с най-голям брой загинали е съботата, сочат данните на НСИ. От общо 8 хил. произшествия в събота са се случили 1278.
В 95% от случаите причина са неправилните действия на шофьора, 3,4% са по вина на пешеходците, а под 1% се падат на техническите неизправности, влошените пътни условия или поведението на пътниците.
В близо половината от случаите грешката на шофьора е в това, че не е преценил скоростта, а на второ място, но с три пъти по-нисък дял - отнемането на предимство. Зловещи числа - През 2005 г. са регистрирани 85 772 пътнотранспортни произшествия. - Според статистиката на КАТ миналата година в България са станали 8224 катастрофи, при които са пострадали 10 112 човека. 35 на сто от тях са станали след сблъскване между два автомобила, при което са загинали 350 човека. - Според годишния доклад на Държавно-обществената консултативна комисия за безопасност на движението (ДОККБД) Най-голям дял на катастрофите по вина на водачите е превишената и несоъбразената скорост. Поради тази причина са станали 3210 произшествия, при които са загинали 439 за миналата година. От комисията твърдят, че ако се намали средната скорост на движение на автомобили с 10%, броят на жертвите се намалява с 30%. Неправилното изпреварване и навлизането в насрещното движение е второто по степен на опасност нарушение.
Следствие от тях през 2005 г. са станали 550 катастрофи, при които са загинали 145 човека и са ранени 854, пише в годишния доклад на комисията за безопасност. Най-голям брой пътнотранспортни произшествия със загинали граждани поради горните две причини са допуснали водачите на възраст между 25 и 35-годишна възраст. - Отнемането на предимство е причина за смъртта на 144 човека и 2798 ранени, участвали в 2139 катастрофи. Други причини за катастрофи по вина на шофьора са отнемане на предимството на пешеходец, употреба на алкохол, неправоспособност... - От участвалите в катастрофи едва 58 на сто са ползвали колани на предните седалки на колите, а на задните седалки са мизерните 2%. Ползването на детски обезопасителни седалки е още по-ниско - 1%.
[/COLOR][/B]
Айде моля да спрем с караниците. Не знам кого убеждавате, че сте си купили по 150 коня коли, за да не вдигате повече от 130, но има изцепки, които минават границата на допустимото и за тях оправдание няма. А колкото до млади и стари - акъл и мензис не дойдат ли навреме - не ги чакай...
Най-голям брой пътнотранспортни произшествия със загинали граждани поради горните две причини са допуснали водачите на възраст между 25 и 35-годишна възраст.
Абе айде сега
К'ви са тия да противоречат на форумните майстори?!
Абе айде сега
К'ви са тия да противоречат на форумните майстори?!
Тия не могат, у нашио форум са други:balloon:
Айде моля да спрем с караниците. Не знам кого убеждавате, че сте си купили по 150 коня коли, за да не вдигате повече от 130, но има изцепки, които минават границата на допустимото и за тях оправдание няма. А колкото до млади и стари - акъл и мензис не дойдат ли навреме - не ги чакай...
Това искам и аз да кажа, но...
А относно последното мисля, че си ОТВРАТИТЕЛНО прав... :tooth::roll2::rotfl:
...
[/COLOR][/B]
Колега, несъобразена и превишена скорост са различни понятия.
На бул. България и 70 може да са несъобразена... и тоя цирк го гледах като ги изненада снега и не беше чистено, майсторчета с калпави гуми ходеха с вратите напред с по-ниска скорост даже.
Лошото е друго, че това - несъобразена скорост го пляскат наред като причина, за да имат основание да слагат нови и нови (в маса случаи недомислени) ограничения, зад които да дебнат за рушветче.
Та като едно 50% от маркировките, светофарите и знаците в страната са тотална недомислица, направо те предизвикват да си нарушител.
И тоя похват е добре познат - ха да видим кой ще се сети защо, как и от къде :)
Колега, несъобразена и превишена скорост са различни понятия.
На бул. България и 70 може да са несъобразена... и тоя цирк го гледах като ги изненада снега и не беше чистено, майсторчета с калпави гуми ходеха с вратите напред с по-ниска скорост даже.
Лошото е друго, че това - несъобразена скорост го пляскат наред като причина, за да имат основание да слагат нови и нови (в маса случаи недомислени) ограничения, зад които да дебнат за рушветче.
Та като едно 50% от маркировките, светофарите и знаците в страната са тотална недомислица, направо те предизвикват да си нарушител.
И тоя похват е добре познат - ха да видим кой ще се сети защо, как и от къде :)
Да, несъобразената скорост може да бъде 90 км на заледен мост на магистрала, все пак в града над едно ниво, често пъти може да е несъобразена.Статистиката е ясна, изводите тоже.Никой не е идеален разбира се нито пък аз мисля че съм такъв, говорим по принцип.
Снощи една ПАТРУЛКА С РАДАР ми задигна талончето :depressed: в Разград на главен булевард еднопосочен при ограничение 50 ме хванаха с 92км/ч е как да караш по тоя празен и широк път с 50 баси !
П.П полицаят ми каза ,че имали заповеди от 8 часа смяна радара да работи 4 часа с пълна пара ,иначе имало санкции за тях ,а радарчето си записвало от кога до кога работи и помни всички засечени. !!!!!!!!!!!!!!!!
Аз за разлика от вас не го съдя тоя човек, че е карал със 150, а това че прави този случай публично достояние и порти полицая, който в случая е бил един вид снизходителен и не му е праснал акта. AntiLuuP това, което се е случило си остава между теб и полицая, а не да разправяш на всички как си го подкупил, защото ако не беше той сега щеше да си с автобуса.
ФЕРАРИСТ
22-11-2008, 14:51
Да, несъобразената скорост може да бъде 90 км на заледен мост на магистрала, все пак в града над едно ниво, често пъти може да е
1992г. бащата си зе нова ладичка от сливенската Мототехника, гледаше я като писано яйце, и един ден с него отиваме от ЯЛ към СТЗГ, и в отсечката към Сливен беше заледено, и утъпкано сняг......караше на първа с не повече от 5кмч.....завъртане и двете гуми в канавката - леко ожулена врата, нищо сериозно, само той дето не получи инфаркт.....е по бавно нямаше как да караме......минаха след 2 часа куки, докато чакахме един трактор и му писаха акт за несъобразена скорост......от тоя момент нататък обявих война на КАТ, МАТ, и прочее държава.......
Ха Мале к'ви са тея шашавите катаджий дето сте хванали :D
Furious 155
22-11-2008, 15:06
Ха Мале к'ви са тея шашавите катаджий дето сте хванали :D
от българските ... тук всичко ни е такова - калпаво!
AntiLuuP
22-11-2008, 17:44
Аз за разлика от вас не го съдя тоя човек, че е карал със 150, а това че прави този случай публично достояние и порти полицая, който в случая е бил един вид снизходителен и не му е праснал акта. AntiLuuP това, което се е случило си остава между теб и полицая, а не да разправяш на всички как си го подкупил, защото ако не беше той сега щеше да си с автобуса.
Попринцип си прав да но не споменавам нищо подробно ... А и направих темата с цел да предупредя за това което ми каза полицая ... НО явно всеки чете до там че съм карал с превишена скорост и започва да ми се кара ...
Друг път просто напиши, " има акция еди си къде, внимавайте" и това е. Също ще свърши работа и няма да те плюят на по 2-3 страници, че си карал бързо. Те 'щото всички са примерни и никой не превишава скоростта, нали знаеш.
AntiLuuP
22-11-2008, 23:30
Друг път просто напиши, " има акция еди си къде, внимавайте" и това е. Също ще свърши работа и няма да те плюят на по 2-3 страници, че си карал бързо. Те 'щото всички са примерни и никой не превишава скоростта, нали знаеш.
Ми поназнайам да ... и не само че не превишават скоростта ми карат като по учебник ....
И дано няма следващ път ... тва вече много ще боли ....
1992г. бащата си зе нова ладичка от сливенската Мототехника, гледаше я като писано яйце, и един ден с него отиваме от ЯЛ към СТЗГ, и в отсечката към Сливен беше заледено, и утъпкано сняг......караше на първа с не повече от 5кмч.....завъртане и двете гуми в канавката - леко ожулена врата, нищо сериозно, само той дето не получи инфаркт.....е по бавно нямаше как да караме......минаха след 2 часа куки, докато чакахме един трактор и му писаха акт за несъобразена скорост......от тоя момент нататък обявих война на КАТ, МАТ, и прочее държава.......
Е сега това са вече наистина простотии, от страна на КАТ де:) друга тема може да се направи по тоя въпрос, иначе аз говоря за общото поводение на пътя
Stefan Caromov
29-11-2008, 18:40
аре и аз като един оплют достатъчно съфорумник да си питам ..... а бе Оланкоолу ,ти като си карал с 150 ,що им спираш бе ?? бии ,у преката спри ,заключи си колата и едно такси ... да немаш проблеми .Наиш га шЪ ТЪ фанат ... докато асимилират ,докато се качат ,докато трйгнат и ти ще си вече 2 километра пред тех
Хахах като говорим за такива случаи наскоро си карам извън града със 150 и покрай мен минава една 156 sportwagon все едно бях спрял и отпреде чичко полицай тъкмо ще дига палката и оня лудия направо на сантиметри от куката мина, щеша да го отнесе него и палката, даже не се поколеба и да спре, а полицая чак шапката си свали и стоеше и гледаше как оня излетя в мрака :D
Хвала на такЪви шофери! :clap2:
Susscrofa
01-12-2008, 08:51
Хахах като говорим за такива случаи наскоро си карам извън града със 150 и покрай мен минава една 156 sportwagon все едно бях спрял и отпреде чичко полицай тъкмо ще дига палката и оня лудия направо на сантиметри от куката мина, щеша да го отнесе него и палката, даже не се поколеба и да спре, а полицая чак шапката си свали и стоеше и гледаше как оня излетя в мрака :D
Този го догонвам и му мушвам палката в дупито. И ще му тегля един здрав бой ама много здрав. :biker:
ФЕРАРИСТ
01-12-2008, 13:52
Защо?
Susscrofa
01-12-2008, 14:14
Защо?
Защото ми е кеф, да шляпам гъзарчета и тъпи дупенца и ми се отдава. :picnic:
ако е било във флорида не съм бил аз :smoke:
..пази се от тоя с палката, ако е било на бул. България:grin::smoke:
..пази се от тоя с палката, ако е било на бул. България:grin::smoke:
а не
аз у градо карам кротко
..той suscrofa и извън града вилнее:grin:
Пази се:smoke:...гонел ги като у флорида:biker:
Хах не това става вече около Русе, забравил съм да си сменя инфото :gruebel: Ако беше във Флорида, тоя със хеликоптери щяха да го гонят. А пък тука куката и да искаше нямаше как да го стигне, защото той първо се ошашави, че докато седне в колата докато я запали става дълга и широка, а и това място точно извън града беше с доста извити пътища и мрачно. Като се замисля приличаше на спортвагон-а на един комшия тука, което е и интересно че от тогава не съм му виждал колата наоколо :dunno:
75 turbodelta
01-12-2008, 15:18
Хах не това става вече около Русе, забравил съм да си сменя инфото :gruebel: Ако беше във Флорида, тоя със хеликоптери щяха да го гонят. А пък тука куката и да искаше нямаше как да го стигне, защото той първо се ошашави, че докато седне в колата докато я запали става дълга и широка, а и това място точно извън града беше с доста извити пътища и мрачно. Като се замисля приличаше на спортвагон-а на един комшия тука, което е и интересно че от тогава не съм му виждал колата наоколо :dunno:
имаики предвид вчерашното представяне на колега с 156 нее чудно че ти липсва спортвагона :gruebel:пият и карат кат луди баси алфистите :oops:
Ти па не може ли го стигнат... глей suscrofa как ги настига такива и пляска насам натам, аз се чуда тия с палките отзат от къде са па то..... :flex:
:drool::drool::drool:
Ти па не може ли го стигнат... глей suscrofa как ги настига такива и пляска насам натам, аз се чуда тия с палките отзат от къде са па то..... :flex:
:drool::drool::drool:
:grin::grin::grin:..много срещтнах по пътя миналия уикенд!
Че 70 не е 150, ясно
Ама не е и 40
Няма такива
Ами не са
Това е само един пример
ВСЕКИ КОЙТО КАРА СЪС 150 КМ/Ч В ГРАДА ЗА МЕН Е ПЪЛЕН ИДИОТ, КАКТО И ТОЗИ КОЙТО ГО ЗАЩИТАВА. Ясно е, че никой не кара с ограниченията, но едно е да караш с 60-70 при ограничение 50, а съвсем друго е с двойно повече.
Stoyan Georgiev
01-12-2008, 17:38
Защото ми е кеф, да шляпам гъзарчета и тъпи дупенца и ми се отдава. :picnic:
ухаааааааааа :notworthy::notworthy:
Аз незнам за патрулките с радара,но ми прави впечатление тази седмица че на почти всеки светофар има патрулки.И незнам дали не са със снимачки вътре,защото полицаите рядко излизат и ще има доста честитки до коледа.:clapping: