PDA

View Full Version : ПОТНИ СТЪКЛА - ПОМОЩ

ivoshaklev
18-11-2008, 21:23
ПОТНИ СТЪКЛА - ПОМОЩ
Качът ли се повече от двама в колата и така ми се запотяват стъклата че настава ужас. Парното си работи , духа си добре , нямам запушване но стъклата не се изчистват . Някакви идеи ???:please:

pinko
18-11-2008, 21:57
Същата работа и при Дедрата ми преди много години. Кво ли не правих(поленови филтри, ново радиаторче на парното, отдушници в багажника) и пак се поти много повече от всички други коли - явно тая каросерия (Темпра, Дедра, 155) си има някакъв проблем.

ivoshaklev
18-11-2008, 22:02
Същата работа и при Дедрата ми преди много години. Кво ли не правих(поленови филтри, ново радиаторче на парното, отдушници в багажника) и пак се поти много повече от всички други коли - явно тая каросерия (Темпра, Дедра, 155) си има някакъв проблем.

И аз това чувам но малко ми е невероятно затова питам и тук колегите да поразкажат.

mochko1
18-11-2008, 22:15
ако си натиснал бутона за въртене на въздуха само в купето стъклата се запотяват доста бързо .

TRENDi
18-11-2008, 22:16
Няма какво да се разказва. Изчиташ тези 3 теми:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=25822&highlight=%EF%EE%F2%FF%F2+%F1%F2%FA%EA%EB%E0%F2%E0
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10125&highlight=%EF%EE%F2%FF%F2+%F1%F2%FA%EA%EB%E0%F2%E0
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=7083&highlight=%EF%EE%F2%FF%F2+%F1%F2%FA%EA%EB%E0%F2%E0
...ако искаш и още някоя от останалите 239743287 теми, които са пускани по този случай и се успокояваш, че ако нямаш явен проблем за това, то си е нормално за нашите каляски...

ivoshaklev
18-11-2008, 22:24
Май забравих за търсачката за което моля да ме извините.
Благодаря Ви.

koolio
19-11-2008, 00:01
Хм, като пусна обдухването на стъклата и перката на макс се оправят нещата.:magic:

Rider_alfa155
19-11-2008, 10:00
при нази по авто мивките мажат стъклата с един силиконов препарат, когато вали стъклото се почиства само почти нбямам нужда от чистачките а вътре просто забрави да се запоти, иначе и при мен няма оправия с това изпотяване и това е, след муничко ще мин ада попитам какъв е препарата и ще ви съобщя резултат ано ефекта е доста дълготраен минимум месец издържа вътрешното покритие а вън.... е колкото пъти миеш колата толкова пъти трябва да мажеш стъклата горе долу така

trustworthy
19-11-2008, 10:22
Климатикът е най-ефикасен в такива случаи ;) За тези, които имат навика да го изключват през студените месеци бих казал, че не вдига разхода с десетки литри, а пък върши работа ;)

Rider_alfa155
19-11-2008, 11:29
аз моя не го спирам никога.......

pinko
19-11-2008, 13:09
Климатикът е най-ефикасен в такива случаи ;) За тези, които имат навика да го изключват през студените месеци бих казал, че не вдига разхода с десетки литри, а пък върши работа ;)

Проблема бе, че на Дедрата при температури под плюс 3-4 градуса компресора се изключваше сам - а точно при тия температури(студени отвън-топли отвътре стъкла) и дъжд-киша (мокри дрехи, коси, обувки) Дедрата се потеше отвътре като за световно.

Иначе много добре знам, че климатика най-добре суши въздуха и оттам - и стъклата.

Пробвах и разни спрейове, ама не останах доволен - става едно мазало отвътре, водата се събира на едри капчици, освен това по предното стъкло, като ти светнат насрещни фарове, се получават едни сияния и нютонови кръгове.

търтей
19-11-2008, 13:24
дефект си е нещо на купето това с потенето
проблемът се решва като на москвич
два пръста се отваря прозореца и си в джаза

koolio
19-11-2008, 13:44
Сега се сещам, че и на един понтиак гранд ам, който карах в САЩ, беше същото положението и пак проблемът се решаваше с отваряне на прозореца.

trustworthy
19-11-2008, 15:21
@пинко
За ниски температури климатикът няма как да помогне, за съжаление. ПОнеже температурите все още позволяват да с еползва климатик, та затова го споменах. В моята кошница потенето в най-студените дни не е така интензивно и не бих казал, че е проблем въобще.
Спрейовете имат ефект дотолкова, доколкото покриват с мазен слой стъклото, но пък се наблюдава ефектът на дъгата при определени ъгли и осветяване :)

PEPI-2ALFA
19-11-2008, 17:39
Миналата година и аз имах тоя проблем. От 2-3 дни (откакто вали) ми писна да го мисля и оставих на електрониката да го мисли. Пускам климатика на "AUTO" на 25-26". Докато не е загряла духа в стъклата с 1 чертичка. Като отлепи стрелката на антифриза над 50" духалката се усилва и пак си духа в стъклата. Няма и следа от потни стъкла. Лятото смених филтъра на климатика - може и това да помага , а може и само тия 2 дни да е така. Лятото като съм пускал климатика на "AUTO" (много рядко) почва да духа в краката. Не знам дали е толкова умна електрониката и дали познава кога е влажно , но за сега действа.

dimo
19-11-2008, 18:11
климатика на автомат.режим + чисти стъкла + сменен филтър+вкл.подгряване на задното стъкло и си ок при мен този проблем за кратко се появява само ако се качим 4-5 човека и разликите на температурата вътре вън са големи .

didod
19-11-2008, 18:18
От автоматичния има смисъл до около плюс 3- 4 град. По- надолу климатроника изключва компресора и туй то. :) Оставаме на милостта на парното само. :handshake:

kamikadze155
23-11-2008, 01:19
Аз имах същия проблем и доста време го умувах каква може да е причината сигурно изкарах 2 зими така и един ден просто незнам откаде ми доиде на акала да погледна уплатненията и на стъклата и на вратите и открих малак проблем с оплатнението на предното стъкло и може да ви се струва невероятно но от тогава нямам проблем дори не пускам климатик а парното ми е макс. на 2 с 4 човека и всичко си е ОК.

mimo_
23-11-2008, 13:46
Аз имах същия проблем и доста време го умувах каква може да е причината сигурно изкарах 2 зими така и един ден просто незнам откаде ми доиде на акала да погледна уплатненията и на стъклата и на вратите и открих малак проблем с оплатнението на предното стъкло и може да ви се струва невероятно но от тогава нямам проблем дори не пускам климатик а парното ми е макс. на 2 с 4 човека и всичко си е ОК.
Как реши проблема с уплътнението колега?

kamikadze155
23-11-2008, 13:49
С течен каучук ( черен ) в ъглите беше проблема при мен ( предно стъкло) Др познат имаче същия проблем с др марка кола при него беше оплатнение на вратата той го реши с смяна :)

Alexanderbb
24-11-2008, 11:04
това лято ми се наложи да сменя цялото табло за упраление на климатроника. колкото и изненадващо да звучи от тогава не съм имал проблеми с изпотяване. а в момента даже съм изключил компресора защото гумената муфа пак се съдра и чакам доставка