View Full Version : Чат пат светка удивителен на таблото
Абе момци почна все по често да ми светка некъв удивителен на таблото,кажете за какво е индикация че май всичко си е наред?
Дай повече инфо по въпроса. От типа 'Имам 6 контролни лампи на таблото. Горната лява е с удивителна. Тя присветка отвреме- навреме...'. :)
Ами то само една е с удивителен и светка със стоповете като изгорят крушките,но сега нямам изгоряла крушка и си свети само тая лампа :roll:
Виж да не за спирачната течност. :)
Нали е с новото табло? Или не? Виж темата 'Лампички'.
alfaracer
19-11-2008, 14:36
На мен ми светеше "удивителната" и една друга с надпис "стоп" едновремено и само при натискана на спирачката.Търсих търсих и нищо не открих.А се дразна и всеки като возя и "виж,виж нещо ти свети" и следва паника.Тъй ли махнах кружките и си реших проблема по "джигитски".
Да кат ти светне тва ти е изгоряла стоп светлина :) Със старото табло е колата иначе,но на мене ми свети само удивителен,сега ще проверя спирачната течност сигурно е или тя или накладки :)
nachkata
19-11-2008, 19:30
Спирачна течност е колега
Дам,долях и спря да свети :) Мерси колеги :)
Въпросната лампа и на старите и на новите свети и в комбинация със стопове и/ или накладки. :) Сега дебни да не пада нивото.
Капачката не се завива добре,от там губи явно трябва да и мисля нещо
И при мене светка отвереме на време ама ми е за смяна цилиндърчето на съединителя , на месец горе долу доливам по 20мл спринцовка цхе ма мързи да го сменям ;)
А това дето светва STOP i (!) и то ми намига а нямам изгоряла крушка на стоп .
Айде задачка за знаещите (патилите)
И при мен периодично ми свети за проблем с крушка на стоп. Не обръщам внимание много, но поглеждам ги чат- пат. ;)
Да . Ама защо присветва след като крушкуте са си здрави ? На диагностика не показва да иска нулиране както при някой други коли след смяна на накладки примерно . А и ако е изгоряла крушка няма да бачка и ABS-а -> значи ? :gruebel:
И при мене светка отвереме на време ама ми е за смяна цилиндърчето на съединителя , на месец горе долу доливам по 20мл спринцовка цхе ма мързи да го сменям ;)
А това дето светва STOP i (!) и то ми намига а нямам изгоряла крушка на стоп .
Айде задачка за знаещите (патилите)
Лош контакт според мен при стоповете :)
И на мен ми се беше случило, по същата причина. Намаше достатъчно спирачна течност.
anton.mudev
25-11-2008, 23:33
лампата стоп светва защото датчика или по точно стоп машинката се ебава която е на педала на спирачката като светне мрадни малко кабелите и щесе оправи или я пръсно с контактен спрей