View Full Version : Нагревателя на задното стъкло
Здравейте, от скоро имам Алфа и днес като заваляха първите сериозни дъждове задното стъкло се потваше бая и забелязах, че нагревателя ми не работи. От къде може да идва проблема и къде по-точно трябва да го търся?
И още един въпрос, при всички Алфи ли стъклата се потят на парно? Това е много гадно, трябва да карам на климатик. Мислех си да не би клапата да е заседнала само на вътрешен въздух, но не е. Защо тогава стъклата се потят? Филтъра на парното уж бил махнат.
Колега честите! Сподели каква алфа си си зел! На мен ми се запотяват стъклата кагато не съм сам, но си пускам врътката да ми духа на стъклата и веднага се оправя!
146 1.4 Boxer. От около 2 месеца ми е. Но и сам на дъжд стъклата се потят. А вечер, когато има и други хора също. Неприятно е положението и е много гадно. Ако примерно не вали мога лекичко да отвора прозореца и всичко е ок, но при дъжд не става. Не помага и това да духа на стъклото.
Има тема за нагревателя, потърси я.
За другия проблем - имах подобен. Чисто нов филтър, клапи-мапи - нищо не помагаше. При мен се оказа, че отводнителната тръба при моторчето за чистачките се е запушила и вътре се събира доволно количество вода. Та така, отпуших я, изчистих тинята и проблемът изчезна.
Мерси колега, още утре ще проверя да видя дали има ефект.
Честито колега :biker: относно задните нагреватели и аз имах същия проблем, докато не разбрах че ако си забравя включено подгряването при запалване на двигателя ми гори бушона за подгряване на задното стъкло и огледалата (30 ампера). Виж също така дали не са ти сложили по-малък бушон от 30 ампера, ако е така от опит ти казвам, че гори веднага. Успех и дано да е бушона.
DerMeister
23-11-2008, 00:34
Наревателя е силно вероятно да не работи от релето. Естествено първо гледаш бушона. Ако не е той, гледаш дали греят огледалата(ако са с подгряване), щом и те не греят 99% е релето. При мен след презапояване се оправи.
Аз моя нагревател го оправих. Оказа се че релето се е поразтопило малко. В последствие разбрах къде е проблема. Самата инсталация има таймер който трябва да изключи нагревателя след 5мин и при повторно пускане след 3мин. Това е с цел да не прегрее:nuke: релето което се получило при мен. Въпроса ми е дали някои има идея къде е тоя таймер щот моя явно не работи и пак ще си разтопя релето ако го :big_whoops:забравя някой път