View Full Version : как да си оправя чистачките да не насичат
lancia-martini
23-11-2008, 21:30
Имам следния проблем :
Като пусна чистачките на едно и почват да насичат.. не работят равномерно..
предполагам е някъв лош контакт на релето но все пак някой който се е сблъсквал с проблема да каже..
nikkysix
23-11-2008, 21:47
не мисля че е от реле! по-логично е да зачистиш контактните писти в редуктора при моторчето на чистачките:ако там се е събрал боклук или смазка ще прекъсва контакта и ще насича движението на чистачките
Напиши в търсачката: Неврозни чистачки и ще ти излезат теми, в които е обяснен проблема ;)
Малко Off - Аз вчера си пуснах чистачките да попръскат малко течност и след това непожелаха да спрат ,трябваше да угася двигателя и стана работата :crazy:
И аз имам същия проблем. Замазвамго като променя режима на чистене на третата степен дето непрекъснато работи.
DanchoTodorov
24-11-2008, 13:08
При мен е същата работа , явно си е проблем при 145-ците . Като напиша това в търсачката и нищо не излиза
Опитай тук !!!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=2821&highlight=%EF%F0%EE%E1%EB%E5%EC+%F7%E8%F1%F2%E0%F7 %EA%E8%F2%E5
При мен е същата работа , явно си е проблем при 145-ците . Като напиша това в търсачката и нищо не излиза
Нормално трябваше да бъде "нервни", но разгледай темата, която е дал Djalev.
SigSauer
26-11-2008, 07:32
И аз имам същия проблем. Замазвамго като променя режима на чистене на третата степен дето непрекъснато работи.
И Аз имах тоз проблем - но той изчезва след 5 минути работа на чистачките - НЕ е от моторчето. Чистачките ти запъвата само при слизането то е инерционно - докато при степен 3 - моторчето работи постоянно.
И решавах проблема така
Пускам ги първо на третата степен за 1-2 минути (гумичките им се постоплят и нямат голямо съпротивление) и след това не прави проблем и на другите степени.
Но в крайна сметка си
смених си чистачките с доста скъпи.. едни такива..:spiteful: и сега всичко е ОК