View Full Version : Варовик по стъклата ?
Колеги заднто стъкло ,малките странични стъкла и огледалата ми седят на капчици. Ходих на няколко автомивки и след употребата на какви ли не препарати резултата е нулев. Днес ми заявиха в едната мивка ,че това не било варовик а нещо си друго и имало доста коли с такива петна и нямало оправия. Та ако някой има опит в почистването да ми подхвърли някоя идея ?
Много странно наистина.
Толкова ли ви е твърда водата колега??
Пробвай с оцет, ако е варовик ще го махне..
Хах тя ,че е твърда ,твърда е ама колата доиде така от италиа :D
Пробвах с препарат специално за варовик 'Into Fresh' ,не става ,утре ще пробвам и с оцет. Интересното е ,че 'нещото' го има само на задните стъкла и огледалата !? Дали не са сменяни !?! :gruebel:
може и да не е варовик колега, но пък пробвай все пак...
В най-краен случай полиране на стъклото и ще падне... то може и да е третирано с нещо преди и да е оксидирало после..знае ли се..
Но дано се оправи де..
Моята беше така, всички стъкла бяха засегнати, с препарат не става. Оправиха се след полиране с машина и паста за финно полиране, играхме си около 2 часа, стават като нови.
Stoyan Georgiev
24-11-2008, 17:38
Моята беше така, всички стъкла бяха засегнати, с препарат не става. Оправиха се след полиране с машина и паста за финно полиране, играхме си около 2 часа, стават като нови.
то на теб цялата ти кола е като нова бате :clap:
Моята беше така, всички стъкла бяха засегнати, с препарат не става.
Става!8)Варовикът го мори киселината. Колкото по-силна, толкова повече го мори. Аз съм чистил варовик с домакински препарат Медикс (български е и струва около 2 лв. опаковката) за бани и фаянс. Също работи и Циф, пак за бани и фаянс. Снава и с препарати от рода на тия дето ге рекламират, че чистят ръжда от тоалетната чиния. Като цяло препарата трябва да съдържа киселина
С оцет нищо не става ! Ами тая киселина дали няма да ми сдуха нещо гумените уплатненията ?
С оцет нищо не става ! Ами тая киселина дали няма да ми сдуха нещо гумените уплатненията ?
Не се занимавай с глупости,оцет,препарати,най-много да прецакаш боя или уплътнения. Отивай на някоя автомивка да ти пастират стъклата, само да внимават с черните детайти да не ги засегнат.
Все пак е домакински препарат, няма страшно:grin:
nachkata
25-11-2008, 19:55
Баце купи си МАКСИ за варовик ако не се махне да не се мръдна от тука на автомивка бачкам пробвал сам
Това Циф-крем трябва да ви кажа че мори всичко и не поврежда боята.
trustworthy
25-11-2008, 21:13
Това Циф-крем трябва да ви кажа че мори всичко и не поврежда боята.
:horror: Тоя крем е една идея по-фин от шлайфпаста. Оставя чудесни следи от фино надраскване по лака на боята. Виждал съм го на лак на джанта какво прави
:horror: Тоя крем е една идея по-фин от шлайфпаста. Оставя чудесни следи от фино надраскване по лака на боята. Виждал съм го на лак на джанта какво прави
Ами ако лака на джантата съм го пръскал примерно аз може и с обикновен парцал да го сваля;) На моите джанти се лющи неизвестно защо от самосебе си :wow: аз ти гарантирам че нищо абразивно няма в него пък ти си говори . . :-)
Абе колега ти ме уплаши бе май ше си карам с петната !!
nachkata
25-11-2008, 21:49
вземи си МAXI и ще останеш доволен
nikolaivw
27-11-2008, 16:25
колега на женами колата я купи така от софия за колата на aya79 става вапрос че тя колата секи ден е била мита с маркуча в салона (чумата да ги тръшне) аз я излекувах с medix за варовик върши чудеса тои е гъст препарат намазваш с гъбичка за чиний и чакаш 10 мин не цапаи боята ако може
Абе нещо не можах да го намеря тоя МАХI ,той колко е течен или е гъстичко пак ?
nachkata
27-11-2008, 17:53
Червена течност при нас в Русе на всякъде го има колега.
nachkata
27-11-2008, 17:54
ЗАБРАВИХ КАТО ВОДА Е РЯДКО.
Защо не мога да го намеря тоя глупав препарат :no: или нямат достваки у наше село или нещо се бъркаш с името колега. Взех някакъв друг спец. за варовик ама нищо не става баси.
nachkata
28-11-2008, 18:35
Да ми умре алфата ако не е така името провери в някои магазин за домашни потреби колега
Търсих на доста места ,нямат го никаде даже в Била ,но на 8-ми съм в Русе за празника така ,че ще го потърся :flirt:
nachkata
28-11-2008, 19:04
Като си на 8-ми в русе намери автомивка ВИНЦ там работя ще оправим работата
Ще разпитам аверите дето ще ходя при тях и ще намина .Кажи нещо кои квартал е ,че знам ли ги колко са зпознати ..
nachkata
28-11-2008, 19:32
Които и да питаш къде се намира бензиностанция ВИНЦ всеки ще ти каже питаи някои бакшиш за наи лесно.Като доидеш питаи за Миро всеки ме знае в комплекса.А и като видиш колата значи си на правилното място.
:thumbup: мерси колега ще се видим тогава.
nachkata
28-11-2008, 19:58
Ще се радвам да се запознаем и да свършим малко полезна работа