View Full Version : Проблем на бензин с Алфа 145 Боксер
DanchoTodorov
24-11-2008, 12:18
Здравейте колеги. Преди около месец си правих хидравличната рейка , и явно при разглабянето или при сглабянето , тия главанаци нещо са прецакали по колата , защото от тогава не работи добре на бензин. И по точно , като я запаля всичко е наред , държи си обороти (т.е. смукача си е ок) , не играят оборотите , обаче реша ли да тръгвам и ... забива муцуната и започва да се дави . Мисля да я карам на диагностика , но първо реших тука да ме посъветва някой какво може да е. Колата е 145 1.6 Боксер
Времето позастудя доста ,пробвай първо колата да поработи няколко минути на место и тогава да тръгнеш.
Аз правя така и нямам ядове
И това го прави само като е студена или постоянно ?
DanchoTodorov
25-11-2008, 15:31
като загрее и не го прави , но като е студена и "хълца" . М/у другото сега се сетих , че не съм си сменял бензиновия филтър , да не се е задръстил от хубавия ни бензин :)
свети ли ти инжектора на тоблото. провери всички вакуми по двигателя.
DanchoTodorov
25-11-2008, 16:59
Не свети , всичко изглежда наред , ама явно не е
Нали ти казах просто сутрин ,като запалиш я остави 2-3-5минути да поцъка на место и после няма да ти хълца.
Ако щеш и двигатела смени пак щи хълца докато е студено времето
моята не е така. що не пробвате и с друг бензин.
DanchoTodorov
26-11-2008, 14:19
не е от бензина , 3 път вече зареждам :) ... сега ще сменям горивния филтър и ще видим дали ще има проблем
ivan dimitrov
27-11-2008, 08:10
---
При мен беше така, ама стари ми беа свещите, смених ги и се оправи
DanchoTodorov
28-11-2008, 11:25
Моите са на около 10 000 км .. съмнява ме да е от тях , ама знае ли човек ...
не е от бензина , 3 път вече зареждам :) ... сега ще сменям горивния филтър и ще видим дали ще има проблем
Както колегата Оги ти каза , остави я по 3-4 минути сутрин да поработи на празен ход , след това не би трябвало да го има този 'проблем' ... Едва ли е от бензина ;).
Виж да не са разкачили маркучето на датчика за разреждането.Освен това си виж и налягането на бензина.Като е студена при натискане на газта иска много бензин.Ако нямаш налягане така ще прави
DanchoTodorov
29-11-2008, 12:55
Значи на масто като работи и дори да иа форсирам не го прави този проблем , но започва да се дави като я подкарам ...
Колега DanchoTodorov моята има абсолютно същите симптоми като твоята, но въпроса е че от както съм я взел си е така дори и лятото като беше топло времето. При студен двигател винаги го прави, малко да поработи и се оправя. Много е дразнещо знам и продължавам да далбая по този проблем.