Log in

View Full Version : боядисани фарове

Христо_Сираков
24-11-2008, 14:06
колеги интерисува ме някои боядисвал ли си е рефлекторите на фаровете т.е не точко рефлекторите а около тях с спреи или нещо подобно ако има някои които ги е боядисвал моля да пусне някоя снимка да видя как стои че мисля и аз да си ги правя така

благодарско предварително

Sergey_gigov
24-11-2008, 14:17
много се чупят стъклата :)

Djalev
24-11-2008, 14:21
колеги интерисува ме някои боядисвал ли си е рефлекторите на фаровете т.е не точко рефлекторите а около тях с спреи или нещо подобно ако има някои които ги е боядисвал моля да пусне някоя снимка да видя как стои че мисля и аз да си ги правя така

благодарско предварително
За 145 ли става на въпрос :drinking:

Христо_Сираков
24-11-2008, 14:26
За 145 ли става на въпрос :drinking:

145 или 146 няма значение колкото до стъклата имам си лесен начин за свалене

robkobg
24-11-2008, 14:54
Това е ръковоство за 147:

http://kgb.alfaromeo-bg.com/gotcha/147%20GTA%20Lights%20Conversion%20guide.pdf

Христо_Сираков
24-11-2008, 15:01
Това е ръковоство за 147:

http://kgb.alfaromeo-bg.com/gotcha/147%20GTA%20Lights%20Conversion%20guide.pdf
това го знам но искам да видя такъв за 146 направен да видя как изглежда

chico
24-11-2008, 16:19
Аз си бях играл навремето с един счупен фар... Довечера ще опитам да пусна снимки...

ludkanar
24-11-2008, 18:49
колега ей ти снимка за 156 ако ти върши работа:upsidedwnsmiley:

йордека
24-11-2008, 19:10
колега след като ги боядиса,отразили се нещо на светлинния поток или не/въпреки че не би трябвало/

chico
24-11-2008, 20:11
Аааре, както обещах... Ако ще се занимавате, сваля се стъклото, после се разглобяват и облепват частите на рефлектора. За да задържи спрея ще трябва да се ошкури много добре там, където ше се боядисва.
А за светлинния поток, не трябва да има кой знае к'ва разлика.
ПС: Сеа се загледах, че сниманите вариантите са два - със и без боядисана долна част от рефлектора...

Христо_Сираков
24-11-2008, 20:20
ето ме и мен с моите играчки не ме упрекваите просто това ми е резервен счупен фар и само си играя с него

Христо_Сираков
24-11-2008, 20:25
ето и още малко всичко се прави с подръчни материали без да се търси кои знае какво качество просто от чисто любопитство

tokata_pz_flex
24-11-2008, 20:47
Аз съм правил на старата ми Алфа , но нямам снимки под ръка . Няма никаква промяна на светлинния поток :)

remz
24-11-2008, 23:52
ето и още малко всичко се прави с подръчни материали без да се търси кои знае какво качество просто от чисто любопитство

ico83 - Ти ме разбиваш :) :clap:

ангелските очи със сламка ли си го направил.
защото и аз мисля да направя нящо подобно, но след като пробвам със стоповете

Христо_Сираков
24-11-2008, 23:55
ico83 - Ти ме разбиваш :) :clap:

ангелските очи със сламка ли си го направил.
защото и аз мисля да направя нящо подобно, но след като пробвам със стоповете
не не е с сламка казах че е с подрчни материали каквото имам в момента като ми доиде идеята и защо пък да те разбивам какво толкова

а какво ще правиш с стоповете я сподели да видя с какво да ти помогна ти ли ме беше питал как се разлепя

ludkanar
25-11-2008, 00:25
светлината си е екстра да нете бърка няма разлика.може дане шкуриш а просто с парцал и препарат за прозорци пада лъскавото и после само си боядисваш със спрея и безцветен лак му сложи да запечата боята

Христо_Сираков
25-11-2008, 00:52
светлината си е екстра да нете бърка няма разлика.може дане шкуриш а просто с парцал и препарат за прозорци пада лъскавото и после само си боядисваш със спрея и безцветен лак му сложи да запечата боятае ще има и лак естествено но по нататак ако си правя на колата така а днес като пръсках с спрея онова лъскавото не го махнах а напрао върху него пръсках

cvetelin
25-11-2008, 12:07
ицо брат
тея циганиии на алфичката ли ша ги слагаш?
тея тип ауди лед светлини и тип бмв некво подобие на angeleyes ?
ти си чисто луд:paddle:

Христо_Сираков
25-11-2008, 14:46
ицо брат
тея циганиии на алфичката ли ша ги слагаш?
тея тип ауди лед светлини и тип бмв некво подобие на angeleyes ?
ти си чисто луд:paddle:
писах че си играя само с учебния фар
а ти щеше да ми търсин нещо какво стана има ли нещо

kocta
26-11-2008, 19:07
Къв лак бе,прави се с черен мат точно за да не гори боята от топлината която се развива във фара...
Ето малко нагледен пример от едно временно творчество.

DiabL0
26-11-2008, 19:33
Here YoU aRe :)

БоЦ (http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-145-146/Body-Styling/Design-Scheinwerfer-mit-Blinker::3207.html)

Ivo Mitkowsky
26-11-2008, 21:09
Here YoU aRe :)

БоЦ (http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-145-146/Body-Styling/Design-Scheinwerfer-mit-Blinker::3207.html)

дайте за 156 стъпка по стъпка

75 turbodelta
27-11-2008, 11:24
лесно е бъди първи :-P

Ivo Mitkowsky
27-11-2008, 12:13
лесно е бъди първи :-P

благодаря за съвета, май така и ще стане

75 turbodelta
27-11-2008, 12:18
нали знаеш че за да свалиш фаровете се сваля първо бронята :metal:италянската инженерна мисъл винаги мее разсмивала :rotfl::rotfl::rotfl:

dudeslav
27-11-2008, 17:39
дайте за 156 стъпка по стъпка
Утре ще си потърся снимките и ще качна малко ама няма да е стъпка по стъпка точно.

Ivo Mitkowsky
27-11-2008, 19:00
Утре ще си потърся снимките и ще качна малко ама няма да е стъпка по стъпка точно.

чакаме

lubo_red
27-11-2008, 21:28
колега ей ти снимка за 156 ако ти върши работа:upsidedwnsmiley:

това твоята кола ли е че не съм я виждал скоро?
добре изглежда:rosso_spider:

kocta
27-11-2008, 22:34
нали знаеш че за да свалиш фаровете се сваля първо бронята :metal:италянската инженерна мисъл винаги мее разсмивала :rotfl::rotfl::rotfl:
НА 145-цата не е така бе. Не си ли виждал как и вадя едното учо на италянските.Вече сме толкова свиканли ,че я разглабяме вънка вътре по часовник :screwy::rotfl:

ludkanar
27-11-2008, 23:31
Къв лак бе,прави се с черен мат точно за да не гори боята от топлината която се развива във фара...
Ето малко нагледен пример от едно временно творчество.

безцветен:notify: и няма проблеми за температурата

75 turbodelta
28-11-2008, 11:59
НА 145-цата не е така бе. Не си ли виждал как и вадя едното учо на италянските.Вече сме толкова свиканли ,че я разглабяме вънка вътре по часовник :screwy::rotfl:

аве единствен що реши че визирам твоя кокошарник :rotfl:говорим за 156 на другаря митковски :metal:

Ivo Mitkowsky
28-11-2008, 21:25
аз ви казах че тряяя се направи тема кръстена "Най-голямото ми изхвърляне" kocta темата е за фарове а не за интериор- Алфа без седалки

Ivo Mitkowsky
28-11-2008, 21:28
аве единствен що реши че визирам твоя кокошарник :rotfl:говорим за 156 на другаря митковски :metal:

Ти си най-прав да действам сам, ко ли слушам другите, пак разтягат локуми.:wazuuup:

Христо_Сираков
28-11-2008, 21:35
Ти си най-прав да действам сам, ко ли слушам другите, пак разтягат локуми.:wazuuup:
за какво беше темата ми а какво стама мисля че някои трябва да я заключи вече има доста инфо

Ivo Mitkowsky
28-11-2008, 21:38
за какво беше темата ми а какво стама мисля че някои трябва да я заключи вече има доста инфо

приятел приеми мойте извинения

Христо_Сираков
28-11-2008, 21:49
приятел приеми мойте извинения

не бе мен не ме бърка аз си направих учебния проект ама тукпочнаха малко кавги и за това

kocta
30-11-2008, 00:07
Е кво толкова има да му обсъждате немога да ви разбера. Мен ми е смешно за това спамя като във вартбург и трабант форума все едно. Пусне се тема за постен филтър 7 страници и накрая никой не сложи :screwy:
Еби му меча ... сваляте фара,разглабяте го,изшкурвате повърхноста която ще пръскате,хващате един черен мат спрей боядисвате,съхне зглобявате и се радвате.

Boxer_Power
30-11-2008, 10:27
ето ме и мен с моите играчки не ме упрекваите просто това ми е резервен счупен фар и само си играя с него

станало е много сполочливо :clapping: можеш ли да издадеш тайната как си го направил?

Trojaneca
30-11-2008, 10:57
Ico83, те и така са си красиви фаровете, не виждам защо трябва да ги модифицираш.

Христо_Сираков
30-11-2008, 12:06
Ico83, те и така са си красиви фаровете, не виждам защо трябва да ги модифицираш.казах че просто си играя за сега и ако някои иска мога да направя на неговата кола моята за сега няма да я модефицирам все пак се опитвам с такива неща да си дикарам някои лев към заплатата която не е кои знае каква

колкото до моята кола тя претърпя само тази модефикация

на последната снимка се вижда какво става като някои иска да спести 15лв

ето тук може да се види с какво друго се занимавам

http://karlovo.eblahfree.com/Blah.pl?b-gb6/m-1227559324/

hsr
30-11-2008, 17:26
Айде като сте подхванали темата за фаровете, да кажете и тоя номер как става :)

Boxer_Power
30-11-2008, 17:37
с фолио ;)

Христо_Сираков
30-11-2008, 17:40
с фолио ;)
ако е с фолио от камачета дето летят от колите какво ли ще стане с него освен ако не е отвътре а там какво ли ще му се случи от температурата

Boxer_Power
30-11-2008, 17:41
е това е оригинално черен рефлектор:

Boxer_Power
30-11-2008, 17:48
ако е с фолио от камачета дето летят от колите какво ли ще стане с него освен ако не е отвътре а там какво ли ще му се случи от температурата

ако е със ксенон той не нагрява до колкото знам,пък може и да са опушени.Ас преди като имах полско фиатче му бях свалил стоповете и с черна боя за брони ги намазах отвътре и ефекта беше същия.

Христо_Сираков
30-11-2008, 18:09
ако е със ксенон той не нагрява до колкото знам,пък може и да са опушени.Ас преди като имах полско фиатче му бях свалил стоповете и с черна боя за брони ги намазах отвътре и ефекта беше същия.виж опушването е друга бира колкото до ксенона не нагрява поне до колкото съм слушал и аз и незнам как е дали не нагрява или не нагрява много до няколко дена ще го разбера и това

Boxer_Power
30-11-2008, 18:13
Да не смяташ да слагаш на 145-цата ксенонче? ;)

Христо_Сираков
30-11-2008, 19:24
Да не смяташ да слагаш на 145-цата ксенонче? ;)да чакам го да пристигне и е 146 а не 145

Boxer_Power
30-11-2008, 20:26
сигурно знаеш че трябва да имаш пръскалки на фаровете за зимата иначе полепва снега и ако караш на дълъг път трябва да спираш през 5мин да ги чистиш.

Boxer_Power
30-11-2008, 20:28
ас нямам иначе бих си сложил ксенон ама не трябва да я карам като вали сняг :no:

Христо_Сираков
30-11-2008, 20:48
ас нямам иначе бих си сложил ксенон ама не трябва да я карам като вали сняг :no:
този проблем него мисля за сега

dudeslav
30-11-2008, 23:18
чакаме
Някои от тези снимки може и да ти помогнат,ако не пиши и ще ти обясня стъпка по стъпка.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=313872
P.S.С ксенонови крушки нямам никакви грижи.:metal:

Ivo Mitkowsky
02-12-2008, 18:21
Някои от тези снимки може и да ти помогнат,ако не пиши и ще ти обясня стъпка по стъпка.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=313872
P.S.С ксенонови крушки нямам никакви грижи.:metal:

:big_bow_down: много благодаря dudeslav

MaDHaCkEr
02-12-2008, 18:45
Айде като сте подхванали темата за фаровете, да кажете и тоя номер как става :)

Ето за 145/6ца как изглежда, на мен лично не ми харесва, ама всичко е въпрос на вкус :)

acko88
02-12-2008, 19:02
Някой беше написал че трябва рефлектора да се облепи и там кадето ще се боядисва да се шкури хубаво... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ (без да се засяга автора) Първо необлепвайте никаде защото светлоотразителното покритие на рефлектора пада(люпи се) и второ нешкирете никаде няма смисла боята (спрей) си седи без проблем.Тоза модификация сам на направил на моята кола също и на още 4-5 алфи на колеги и приятели.Ако има някакви въпрости питайте на ЛС дори ако на някой нему се занимава или го е страх да го направи може да се договорим нещо ;)

Ето снимки как стой на мойта :)

abart_
02-12-2008, 19:03
Ето за 145/6ца как изглежда, на мен лично не ми харесва, ама всичко е въпрос на вкус :)

Уууу,много грозно туй всичкото,да не обидя някои ама......
а и като се сетя оригинално как светят,представам си с тея затъмнения кво ли се вижда

MaDHaCkEr
02-12-2008, 19:36
Уууу,много грозно туй всичкото,да не обидя някои ама......
а и като се сетя оригинално как светят,представам си с тея затъмнения кво ли се вижда

Какъв смисъл оригинално как светят, гадно или хубаво? По принцип това не знам със какво се прави, ама съм виждал как свети затъмнен фар и светеше доста добре, а не беше със ксенон :) И аз предполагам че със фолио се прави.

hsr
02-12-2008, 20:01

На тва чудо фаровете са му най-малката грижа .

Иначе на черна или червена кола стой добре, поне тези които съм виждал.

Христо_Сираков
02-12-2008, 21:47
Някой беше написал че трябва рефлектора да се облепи и там кадето ще се боядисва да се шкури хубаво... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ (без да се засяга автора) Първо необлепвайте никаде защото светлоотразителното покритие на рефлектора пада(люпи се) и второ нешкирете никаде няма смисла боята (спрей) си седи без проблем.Тоза модификация сам на направил на моята кола също и на още 4-5 алфи на колеги и приятели.Ако има някакви въпрости питайте на ЛС дори ако на някой нему се занимава или го е страх да го направи може да се договорим нещо ;)

Ето снимки как стой на мойта :)ако това беше до автора на цялата тема тои също ги ненавижда тези тъмни стъкла много грозно стоят най вече на светла кола моите ще се боядисват само вътре и аз това вече съм го направил за един фар без да облепям или изшкурквам нещо и си седи спрея перфектно

acko88
02-12-2008, 22:20
ако това беше до автора на цялата тема тои също ги ненавижда тези тъмни стъкла много грозно стоят най вече на светла кола моите ще се боядисват само вътре и аз това вече съм го направил за един фар без да облепям или изшкурквам нещо и си седи спрея перфектно

Нали и аз това казвам :) че не само че няма смисал а и нетрябва да се облепя или шкури :)

kocta
03-12-2008, 01:07
Нали и аз това казвам :) че не само че няма смисал а и нетрябва да се облепя или шкури :)
Щом казваш... :prescription:

robkobg
03-12-2008, 19:45
сигурно знаеш че трябва да имаш пръскалки на фаровете за зимата иначе полепва снега и ако караш на дълъг път трябва да спираш през 5мин да ги чистиш.

Въобще не си прав. Отделят си достатъчно топлина, а този мит тръгна миналата зима и аз не знам откъде. Ако искаш, мога да ти направя едно демо, за да се убедиш.

Boxer_Power
04-12-2008, 08:39
АС това го знам от човек който продава ксенонови крушки и то в магазин на бош,предполагам че триабва да има малко компетенция?но ако можеш пусни едно демо.

robkobg
04-12-2008, 10:13
АС това го знам от човек който продава ксенонови крушки и то в магазин на бош,предполагам че триабва да има малко компетенция?но ако можеш пусни едно демо.

С най-голямо удоволстивие, като завали сняг ще направя снимка. Иначе съм 100% сигурен, че тоя пич е в голяма заблуда. Може да си направите следния експеримент: Оставяте да работи 1-2 мин. ксенонова лампа, и лепваш на някой пръст. Резултата ще ти отговори на всички въпроси :crybaby:.

MBlaST
04-12-2008, 15:52
Напълно подкрепям колегата,за това ,което казва. На моята кола имам ксенон от към 2 години(а и съм монтирал на доста познати и непознати) и не съм забелязал да ми трупа сняг или нещо подобно. И Да - ксеноновите крушки си греят ,е вярно не толкова като халогенните , но е абсурд да не може да ти стопи снега по време на шофиране.А това за чистачки или пръскалки на фара си е хубаво, все пак чистият фар свети по-добре от калния :)

hondoman
04-12-2008, 16:10
Напълно подкрепям колегата,за това ,което казва. На моята кола имам ксенон от към 2 години(а и съм монтирал на доста познати и непознати) и не съм забелязал да ми трупа сняг или нещо подобно. И Да - ксеноновите крушки си греят ,е вярно не толкова като халогенните , но е абсурд да не може да ти стопи снега по време на шофиране.А това за чистачки или пръскалки на фара си е хубаво, все пак чистият фар свети по-добре от калния :)И аз мислех, че няма да може да се топи снега карам с ксенон около 1 година и нямах ядове през зимата топи се снега :)

Христо_Сираков
02-01-2009, 18:12
ето о къде стинах днес с едиия фар,утре е наред другия

Djalev
03-01-2009, 15:15
Тарикацко е станало колега,хитро :)

hsr
03-01-2009, 15:43
Добре си се справил, обаче няма ли начин кръга да е малко по-затворен ?

Absente_
03-01-2009, 16:15
хахаха това беше най-смешното мнение което съм чел в тоя форум ХАХХАах :DDDDDDDDDDDD

pacho_kardana
03-01-2009, 16:17
Наистина станало е много готино...честито!!!

Absente_
03-01-2009, 16:20

на черна кола ще изглежда супер

Djalev
03-01-2009, 16:30
хахаха това беше най-смешното мнение което съм чел в тоя форум ХАХХАах :DDDDDDDDDDDD

Защо да е най смешното колега ?
Тези крушки няма да загреят фара и става буря ...

Христо_Сираков
04-01-2009, 10:06
Добре си се справил, обаче няма ли начин кръга да е малко по-затворен ?може но така се стекоха обстоятелствата на пролет ако ми се занимава ще ги направя цели без прекъсване

DJ
04-01-2009, 22:56
може но така се стекоха обстоятелствата на пролет ако ми се занимава ще ги направя цели без прекъсване

По принцип не ми харесват този тип добавки по Алфите, но като видях снимката на колата ти ми хареса :) Браво Ице :respect:

Христо_Сираков
04-01-2009, 23:42
По принцип не ми харесват този тип добавки по Алфите, но като видях снимката на колата ти ми хареса :) Браво Ице :respect:
мерси за поздравите
ето и снимка как изглеждат боядисаните фарове

ludkanar
04-01-2009, 23:50
бравоо екстра е станало,а на кой нему харесва по добре данепише:drinking:

DiabL0
05-01-2009, 11:34
от пролетта са така, ама все ме мързи да кача снимки.....
някъде из комп-а трябва да имам и как съм ги правил, ако някой го интересува, може да пусна тема с обяснения ;)

Христо_Сираков
05-01-2009, 12:07
от пролетта са така, ама все ме мързи да кача снимки.....
някъде из комп-а трябва да имам и как съм ги правил, ако някой го интересува, може да пусна тема с обяснения ;)

това с лентичките с диоди ли е тези където се лепят или с пръчки си го правил ако може някоя снимка на материалите да видя дали е тоза за което си мисля

DiabL0
05-01-2009, 15:25
по същия начин както твоите са !

Христо_Сираков
05-01-2009, 15:40
по същия начин както твоите са !

доста огъване е падналоа това в средата защо е огънато с накаква цел ли,а диодите два ли са или самоедин

я вижтова не е ли по добър вариант и през деня ще се вижда по добре дори идеално но трябва стъклата на фатовете да неса нацъфкани от камъчета

DiabL0
05-01-2009, 16:09
еееееееееееееииииииииииииии точно такива ще ги правя !!!
Нааправих ги в сегашния вариянт защото ми беше мерах, и нямах релано решение как да станат като на твоите снимки....
Пък и метода ми беше ясен.... верно че бая огъване падна... че и еднакви да станат, мани мани...
малко да се стопли времето и ще ги мисля както на твоите снимки.... само имам няколко притеснения...
Това лъскавото покритие което в/у тая джужджафка (то май е същото и като на рефлектора) не е ли на основата на някакъв метал.... идеята ми е дали няма да дава на късо ??
ии какви и колко резистори се използват за толкова диоди... иначе казано - някаква схема на свързване.... ??? Успоредноо последователно... ако имаш идеи ще е много добре :)
После ще пусна снимки като се навия да ги правя ;)
А относно моите- с 2 диода, и резките са по- на рядко :)

Христо_Сираков
05-01-2009, 16:22
еееееееееееееииииииииииииии точно такива ще ги правя !!!
Нааправих ги в сегашния вариянт защото ми беше мерах, и нямах релано решение как да станат като на твоите снимки....
Пък и метода ми беше ясен.... верно че бая огъване падна... че и еднакви да станат, мани мани...
малко да се стопли времето и ще ги мисля както на твоите снимки.... само имам няколко притеснения...
Това лъскавото покритие което в/у тая джужджафка (то май е същото и като на рефлектора) не е ли на основата на някакъв метал.... идеята ми е дали няма да дава на късо ??
ии какви и колко резистори се използват за толкова диоди... иначе казано - някаква схема на свързване.... ??? Успоредноо последователно... ако имаш идеи ще е много добре :)
После ще пусна снимки като се навия да ги правя ;)
А относно моите- с 2 диода, и резките са по- на рядко :)

ами да това е на някаква такава метална основа така де покритието и ще трябва да се изолират крачетата на диодите примерно с термо шлауфка,колкото до вързването аз си играх само пробно за сега със стария фар и ги вързах с два кабела единия на + и единия на - на диодие за по лесно да го видя как ще свети и към всиките диоди само едно съпротивление мисля беше 1кОм но трябва да се сложи и още някои диод ама 1 съпротивление си е достатъчно

DiabL0
05-01-2009, 20:52
ами да това е на някаква такава метална основа така де покритието и ще трябва да се изолират крачетата на диодите примерно с термо шлауфка,колкото до вързването аз си играх само пробно за сега със стария фар и ги вързах с два кабела единия на + и единия на - на диодие за по лесно да го видя как ще свети и към всиките диоди само едно съпротивление мисля беше 1кОм но трябва да се сложи и още някои диод ама 1 съпротивление си е достатъчно

и аз тука имам един тестовак фар и ще го базикна, само да мине сесията.... чеее изпити, едно друго... :(
задължително ще покажа кво е станало...
ама все си мисля че ще изглежда по добре ако не е боядисван... лично мнение ;) ще покажа

Мерси много за отзивчивоста ;) господ здраве да ти дава :Р

Христо_Сираков
05-01-2009, 22:36
и аз тука имам един тестовак фар и ще го базикна, само да мине сесията.... чеее изпити, едно друго... :(
задължително ще покажа кво е станало...
ама все си мисля че ще изглежда по добре ако не е боядисван... лично мнение ;) ще покажа

Мерси много за отзивчивоста ;) господ здраве да ти дава :Р

еми имаме го вече боядисан сега е ред на не боядисан така че ти си човека а ако не ти хареса не боядисан ще го боядишеш и ти, айде със здраве и да се похвалиш какво е станало

Iltcho
06-01-2009, 12:54
еми имаме го вече боядисан сега е ред на не боядисан така че ти си човека а ако не ти хареса не боядисан ще го боядишеш и ти, айде със здраве и да се похвалиш какво е станало

Сега остава да кажеш и пръчките от къде взе...

chico
06-01-2009, 13:36

От Практикер или Бриколаж. Търсиш прозрачни пръчки за пердета или щори по щандовете, където се продават.
И после меташ във фурната :)

Христо_Сираков
06-01-2009, 15:12

еми аз по нагоре казах от мусюбриколаж Пловдив са моите водят се водачи за пердета

Absente_
08-01-2009, 00:15
Защо да е най смешното колега ?
Тези крушки няма да загреят фара и става буря ...

Защото колега всяка кола която съм имал е била с ксенон,демек съм минал 5 люти зими :) и това нещо никога не се случва,незнам откъде е тръгнал тоя слух че ксенона не награвя и снега се лепи и през 5 мин трябва да спираш да го чистиш ама.... определено не е верен.Ако не вярваш на мен съм сигурен че ако пуснем анкета повече от 90 процента ще го потвърдят , а тези който не го потвърдят , значи не са карали зимата с ксенон :disgust:

Djalev
08-01-2009, 11:56
Защото колега всяка кола която съм имал е била с ксенон,демек съм минал 5 люти зими :) и това нещо никога не се случва,незнам откъде е тръгнал тоя слух че ксенона не награвя и снега се лепи и през 5 мин трябва да спираш да го чистиш ама.... определено не е верен.Ако не вярваш на мен съм сигурен че ако пуснем анкета повече от 90 процента ще го потвърдят , а тези който не го потвърдят , значи не са карали зимата с ксенон :disgust:

Явно грешна инфо са ми дали :cheers:.

junior
08-01-2009, 13:18
Клега извинявай че ти ползвам темата, но само да попитам, ако си сложа ксенон на 145-цата трябва ли да сменям стъклата на фаровете с такива от друг матеял или си става с оригиналните стъкла?

MaDHaCkEr
08-01-2009, 19:52
Не трябва да сменяш стъкла и нищо не трябва да се пипа по фара :) пробиват се капачките просто и нищо друго, като обикновенна крушка си е. Слагай ксенон и не се замисляй, ще се родиш! Разликата е огромна ще се обедиш сам.

Христо_Сираков
09-01-2009, 10:24
Не трябва да сменяш стъкла и нищо не трябва да се пипа по фара :) пробиват се капачките просто и нищо друго, като обикновенна крушка си е. Слагай ксенон и не се замисляй, ще се родиш! Разликата е огромна ще се обедиш сам.айде да кажа и аз за ксенона ставам си тази сутрин както всяка друда в 06.30 да закарам жената на работа отивам да запаля малко колата да поработи и гледам 2мм лед по колите вън както и да е за 5 мин се стопли прозореца размрази се и тръгнах карам я аз до работа това за 5 мин там се сещам да погледна колко са се размразили фатовете с учудване гледам и не вярвам леда си стои всичкия без да е мръднал от там обратно се прибирам и и малко преди да се пребера пред блока викам пускам дългите да видя какво ще стане и спирам пред блока и гледам пак фароветеи с учудване констатирамче за около 2 мин на дълги се е разтопил лед повече от колкото за 12-13мин на ксенонки та наистина ксенонките май не излъчват много топлина както се пори по нагоре и в други теми

Boxer_Power
09-01-2009, 18:11
това е така защото обикновенната крушка има жичка която се нагрява и излъчва топлина,а ксеноновата има балон пълен със газ който илъчва светлината и отделв много по малко топлина,ас го казах това по рано но на никой не му се вярваше.

MaDHaCkEr
09-01-2009, 19:39
Така е това му е лошото на ксенона че трябва да чистиш фаровете... но пък като светлина няма какво да се говори повече :)

Христо_Сираков
09-01-2009, 20:37
Така е това му е лошото на ксенона че трябва да чистиш фаровете... но пък като светлина няма какво да се говори повече :)

е да за светлината сравнение няма

junior
09-01-2009, 20:42
Благодаря ви колеги значи скоро и аз ще се оборудвам със ксенон.

Христо_Сираков
09-01-2009, 20:54
Благодаря ви колеги значи скоро и аз ще се оборудвам със ксенон.
добре идея много добре си свети

DJ
10-01-2009, 17:07
мерси за поздравите
ето и снимка как изглеждат боядисаните фарове

Хайде сега боядисай и маската червена и ще стане кукличка :metal:

Христо_Сираков
10-01-2009, 18:02
Хайде сега боядисай и маската червена и ще стане кукличка :metal:

маската на пролет като боядисвам цялата кола но все още мисля какво да правя дали да боядисам всичко в червено включително и броните или там където има черно да си го оставя черно и в това число и маската да боядиша черно или да я направя и нея червена

junior
11-01-2009, 01:01
Най - добре си боядисай маската в червено, така ще си пасне супер. Пък и целите брони да боядисаш в червено ще изглежда доста ефектно.

junior
11-01-2009, 01:03
Е ти си знаеш най-добре де то колата си е твоя. Това емойто мнение.

Христо_Сираков
11-01-2009, 09:57
Е ти си знаеш най-добре де то колата си е твоя. Това емойто мнение.

е да,ще го мисля на пролет като и доиде времето за боядисване ще купя един червен спреи да я пръсна да вида как ще изглежда и така ще реша наи лесно

Dodo 155
11-01-2009, 14:46
Я смени крушка на Меган след 2003г. - трябва да демонтираш предна гума :rotfl:
Има и по-лоши примери, споко :spell:

tonov
11-01-2009, 18:54
маската на пролет като боядисвам цялата кола но все още мисля какво да правя дали да боядисам всичко в червено включително и броните или там където има черно да си го оставя черно и в това число и маската да боядиша черно или да я направя и нея червена

Има снимки из нета на алфи с боядисани брони и да ти кажа честно с черното ми харесва повече.
Мене ако питаш по-добре се разтърси за едни брони от фейслифта.

Христо_Сираков
11-01-2009, 19:34
Има снимки из нета на алфи с боядисани брони и да ти кажа честно с черното ми харесва повече.
Мене ако питаш по-добре се разтърси за едни брони от фейслифта.

и моите какво да ги правя мислил съм по този въпрос вече

75 turbodelta
11-01-2009, 22:57
Я смени крушка на Меган след 2003г. - трябва да демонтираш предна гума :rotfl:
Има и по-лоши примери, споко :spell:

е ти лафа "спагети и минети дет правят ...." нали си го чувал :love_umbrella:

remz
04-03-2009, 22:05
ето о къде стинах днес с едиия фар,утре е наред другия

здравей колега,
от къде си купи тези пръчки,
ако не са пръчки какво е това?

Христо_Сираков
05-03-2009, 09:38
здравей колега,
от къде си купи тези пръчки,
ако не са пръчки какво е това?

Мусюбриколаж Пловдив

Христо_Сираков
05-03-2009, 09:43
Хайде сега боядисай и маската червена и ще стане кукличка :metal:ето тук

Христо_Сираков
05-03-2009, 09:46
Хайде сега боядисай и маската червена и ще стане кукличка :metal:ето тук за сега е само с спрей но като се постопли мисля цялосно боядисване на колата и тогава повече

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=10450&stc=1&d=1236222944

Boxer_Power
05-03-2009, 18:12
ето тук за сега е само с спрей но като се постопли мисля цялосно боядисване на колата и тогава повече

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=10450&stc=1&d=1236222944

Трудно ли става?И на мен отдавна ми са върти такава муха в главата,ама се не мога да се реша,не знам дали ще се справя сам?

Христо_Сираков
05-03-2009, 18:33
Трудно ли става?И на мен отдавна ми са върти такава муха в главата,ама се не мога да се реша,не знам дали ще се справя сам?съвсем лесно е почти като старата е

Boxer_Power
05-03-2009, 19:57
съвсем лесно е почти като старата е

хахаха ти за маската ли говориш?Ас имах предвид фаровете! ;)

Христо_Сираков
05-03-2009, 20:26
хахаха ти за маската ли говориш?Ас имах предвид фаровете! ;)

какво за тях
и те неса много трудни за правене

Boxer_Power
05-03-2009, 21:07
какво за тях
и те неса много трудни за правене

ами не знам притеснявам се да не ги осера,разглех темата и етапа по който си ги правил ама понеже не съм си разглобявал досега фарожете и не знам дали ще успея да ги сглобя после,а и също така някакъв по специален спрей ли се ползва или обикновен черен,преди пръскане нещо като грунд слага ли се?

Христо_Сираков
05-03-2009, 21:23
ами не знам притеснявам се да не ги осера,разглех темата и етапа по който си ги правил ама понеже не съм си разглобявал досега фарожете и не знам дали ще успея да ги сглобя после,а и също така някакъв по специален спрей ли се ползва или обикновен черен,преди пръскане нещо като грунд слага ли се?

ползва се обикновен черен матов спреи без грунд или каквото и да било
колкото до сглобяването то е най-елементарното от цялата работа по фара по сложното е самото разглобяване т.е. трябва да се внимава да не се супи стуклото, трябва да е нагрее добре самото стъкло за да се отпусне силикона с който е залепено стъклото към пласмасата и леко се подхваща и тъкка отверкаи така малко по малко се разлепя

Boxer_Power
05-03-2009, 21:48
ползва се обикновен черен матов спреи без грунд или каквото и да било
колкото до сглобяването то е най-елементарното от цялата работа по фара по сложното е самото разглобяване т.е. трябва да се внимава да не се супи стуклото, трябва да е нагрее добре самото стъкло за да се отпусне силикона с който е залепено стъклото към пласмасата и леко се подхваща и тъкка отверкаи така малко по малко се разлепя

Именно разглобяването ме притесняваше,за по сигурно ще го правя като се позатопли малко времето,и още нещо да те питам-по на горе темата четох че не се облепяли частите които няма да се боядисват,как тогава да ги предпазя от спрея?

Христо_Сираков
05-03-2009, 22:08
Именно разглобяването ме притесняваше,за по сигурно ще го правя като се позатопли малко времето,и още нещо да те питам-по на горе темата четох че не се облепяли частите които няма да се боядисват,как тогава да ги предпазя от спрея?
аз лично несъм ги правил със спрей защото като ги правих бях на работа и нито имах възможност да пръскам нито пъки спрей имах под рък атака че ги нарисувах:lol::lol::lol: с черен маркер някакъв за сега нямам проблеми с олюпване и такива неща дано и да нямам де

Boxer_Power
05-03-2009, 22:48
аз лично несъм ги правил със спрей защото като ги правих бях на работа и нито имах възможност да пръскам нито пъки спрей имах под рък атака че ги нарисувах:lol::lol::lol: с черен маркер някакъв за сега нямам проблеми с олюпване и такива неща дано и да нямам де

АААААААААА ти ма разби за това не са бях сетил :clap:

Христо_Сираков
05-03-2009, 23:03
АААААААААА ти ма разби за това не са бях сетил :clap:
такова имах в момента с такова го направих аз и та си правя по принцип сетя ли се за нещо правя го на момента иначе после не ми се захваща и тка си оставам само с каненето за това не се смейте много за маркера аз просто съм човек които есперементира на момента

KoRny
14-06-2009, 03:44
Е аз преди да прочета тая тема тръгнах да го правя.Махнах стъклото,тръгнах да облепвам рефлекора и после като видях,че се олюпи спрях.Кажете утре като си купя нов фар как да го пръсна да е черен без да облепвам и същевременно да не отива боя нда рефлектора и лупата ???

acko88
14-06-2009, 19:57
Е аз преди да прочета тая тема тръгнах да го правя.Махнах стъклото,тръгнах да облепвам рефлекора и после като видях,че се олюпи спрях.Кажете утре като си купя нов фар как да го пръсна да е черен без да облепвам и същевременно да не отива боя нда рефлектора и лупата ???

Пратил съм ти лично,как го правя аз.А иначе в тази същата тема бях писал много в началото как се люпи боята на рефлектора ама няколко човека казаха нееее това са глупости :D:D:D

didkooo
14-06-2009, 23:47
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372560&pid=12887306 ето Ви още снимки на 146-а дано Ви хареса.

reptli
15-06-2009, 18:06
с какво загрявате фара за да се отпусне силикона :) и как предпазвате рефлектора да не го изцапате с шпрея? :) има ли причина да използвате черен мат а не обикновен :roll: и все пак някой усетил ли е някаква разлика в светенето на фара :)

KoRny
15-06-2009, 23:01
Аз използвах бояджийски сешоар.Махаш щипките,нагряваш откъм стъклото и не задържаш в една точка,за да не разтопиш пластмасата на фара и леко с отвертка отлепяш стъклото.Аз си пръснах с черен мат само предната част,която може да се отдели и разлика в светенето няма.