View Full Version : Въпрос отностно запалката !
PoByRkAn
25-11-2008, 15:39
Въпроса ми е,възможно ли е (и ако да-как) да се направи запалката да има постоянно ток,а не като изклуча колата да спира.Ползвам една джаджа за музика която се включва в запалката,а като спра някъде и немога да слушам музика :paddle:
може. най-лесно е да пуснеш 12 волта от постояното захранване на касетофона.
PoByRkAn
25-11-2008, 16:13
Ама като го пусна това захранване касетофона ще работи ли ? А ако може да пообясниш как точно да се пусне това захранване :pain:
Моята има и без да е запалена колата.
PoByRkAn
25-11-2008, 18:06
Късметлия.Моята има ток ако е на контакт или е запалена иначе не :(
И моята си има постоянно ток.Да не би някой да и е ровил из кабелите на колата ти.
PoByRkAn
25-11-2008, 20:13
Идея си нямам,от скоро имам синия лебед и незнам какво е ставало преди,но факт е,че няма ток без контакт ...
А бе 1.4 16 в само 103 коня ли е ?
За запалката колега махни пепелника и капака зад него капака за запалката и ще видиш други свободни кабели по които тече постоянен ток , някой е ровил и е закачил този при коъто ток има при контакт !
PoByRkAn
26-11-2008, 00:25
Благодаря колега! Утре ще го майсторя :) и ще пиша резултата ;)
Кажи постигнал ли си нещо, че да оправя и моята ;)
до колкото си спомням, запалката е вързана на бушона на касетофона и клаксона май. на касетофона се подават две захранвания. едните 12 волта се прекъсват от ключа така че когато не си на контакт, нямаш запалка и не ти работи музиката. другите 12 волта са постоянни и са към касетофона и служат той да ти помни станциите, часът и други. значи трябва да махнеш кабела който се прекъсва от ключа и да захраниш с постоянния.
Сори за спама,ама клаксона работи когато си иска :spiteful:от какво може да е?
PoByRkAn
26-11-2008, 17:48
От изработеното днес май ми изгоря запалката.Сега въобще не функцйонира :|
"zaryto" Или е от кабелите при самите "тромби" или е в самия волан.Ако не си разглабял "някакъв" волан вътре има едни пластини и пружина за контакт.Ама ако имаш АIR незнам как ще стане.
Какво значи май бе колега нямаш ли уед за замерване ?
Копуваш един и почваш да мериш няма такова нещо "май" !
Както каза колегата "Колев" ако ти е изгорял бошона нема да имащ бибитка , провери си бушоните ! Аз неразбрах ся ток до там ли нестига или самата забалка незагрява ?
Виж някой дет може да борави с мултицет да ти помогне , тей няма да стане !
:tequilla:На мен запалката и касетофона ми спряха въобще да работят,а клаксона свири със страшна сила. Що така?? Няма изгорял бушон. 145 1.6 i
pisa_misho
30-11-2008, 09:30
Колега ,като отвориш пепелника и извадиш конзолата отзад има малка дупка която е затворена със силиконова тапа.Като махнеш тапата излизаш точно зад акумолатора,и от там най лесният и бърз начин е да пуснеш един кабел,между 0.75,и1.00 кв. от плюсовата клема към запалката,.Аз наскоро сменях запалката и е голяма играчка защото тези които ги продават захващането отзад е различно и трябва да импровизираш