View Full Version : Лампичка за накладките
Здравейте колеги, тази сутрин като си запалих колата и ми светна лампичката за накладките на таблото. Странното беше, че не светеше ярко ами като че ли мъждукаше и след около 15'тина секунди изгасна. Бая студено и валжно беше (не знам дали това е от значение). Значи ли това, че има проблем с накладките?:hmm:
DerMeister
26-11-2008, 10:35
Ако светва при спиране, значи са за смяна. Щом е мъждукала докато си бил спрял и после е изгаснала е по-скоро някакво окъсяване от влагата или нещо такова.
Aми само мъждукаше сутринта за около 20 секунди и после нищо. До работа нито е светело, нито нищо, а и колата спира доста добре, даже в началото ми беше малко кофти докато й свикна на спирачките, защото доста коват :)
radostin.atanasov
27-11-2008, 12:11
колега чак като натиснеш спирачките и тогава ти светне на таблото това означава че са за смяна ама за всеки случай си прегледай спирачната течност
За ниско ниво на спирачна течност свети лампата за ръчната! Има вероятност да си скъсал кабела за накладките и от влагата да е замасил някъде (щото доколкото знам лампата за накладките ползва маса за да светне).
Ами мисля, че не е спирачната течност защото я смених преди 1 седмица:ritter: Барабар с всички останали масла и филтри по колата (хидравлика, скоростна кутия, двигател)
моята лампа свети откакто купих колата, това беше преди 6,7 хиляди километра и няма никаква промяна в спирането. на мен доста по-често ми свети от теб и знам че ми предстои смяна на накладки. така че готви се и ти.. най-добре ги виж на място като свалиш гумите.
от влагата е това. ако сработи датчик няма да мъждука.
от влагата е това. ако сработи датчик няма да мъждука.
И аз мисля така, колегa :bath:
а ти погледна ли си накладките?
Колев, къде мога да те намеря във ВТ? ако работиш някъде например..
Не, колега, не съм. Аз и да ги погледна не знам какво ще видя, защото не мога да преценя дали за износени или не. Но оттогава лампичката не е светила, явно проблема е бил наистина от влагата. А и спирачките си работят безотказно, коват здраво!:smoke:
Ако колата ти тресе когато е студена и имаш малко повечко спирачна течност им възможност пуплавъка в резервоарчето да се притиска в капачката и да ти примигва лампата. При мен се получи подобна картинка.
LeoVin4i
04-12-2008, 23:16
Те наще бензинки не тресат :smartass:
Ако колата ти тресе когато е студена и имаш малко повечко спирачна течност им възможност пуплавъка в резервоарчето да се притиска в капачката и да ти примигва лампата. При мен се получи подобна картинка.
Колега лампата за спирачната течност е тази за ръчната 5952
,а тази за накладките е друга 5953
Колега лампата за спирачната течност е тази за ръчната 5952
,а тази за накладките е друга 5953
Да бе вярно...какво чета и аз незнам...:hmm:...извинявам се