View Full Version : обтягане на ремък
anton_caro
27-11-2008, 15:42
Като карах Ритмо нямах проблеми - имаше един болт, дето леко се развива и после се обтягаше единствения ремък...тук са няколко. По-тънкият от тях може би е леко хлабав... и мисля леко да го обтегна, ама като не схващам как? Притеснявам се да не сгъбясам нещо...
какъв точно е двигателя и ремъка на кое е, щото на боксера са 5 ремъка :metal:
anton_caro
27-11-2008, 16:01
М-дааа. Ремъкът е отпред, фронтално разположен, върти или динамо или перката. Да си призная само веднъж съм гледал - като разбрах, че не е тъй, както си го мисля...Двг е боксер 1.6 103
От динамото се стяга, ако е пистовия ремък. Поне както си го написал, за него става въпрос. Той ти върти и водната помпа.
мда, и 3-те са на един принцип /на генератора+водната, на климатика и на хидравличната/. имаш два винта, един на шейна и един на оста. разхлабваш и двата и тикаш една тръба,секач все тая под генератора и надигаш нагоре докато някой стяга. ако са напукани 3-те ремъка направо ги смени. не са никак скъпи.
anton_caro
01-12-2008, 17:51
Благодаря за отговорите, аз си стегнах вчера тоя на динамото, щото изглеждаше леко хлаваб (в смисъл повече от нормалното хлаваб), но се оказва сега, че другият свири - и с него ще се разправя утре. Иначе ремъците са нови, нито стари, нито напукани.
anton_caro
03-12-2008, 17:49
Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...
Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...
е тая третата баш е водната помпа... Не може да се е изкривила. Или не си натегнал хубаво ремъка, или си е за смяна
anton_caro
04-12-2008, 00:05
пуста водна помпа... да му имам и конструкцията на боксера...
натягай добре и с помощник иначе не става.
натягай добре и с помощник иначе не става.
това е така но мисля че трябва да си смени ремъка ;)
anton_caro
24-12-2008, 18:22
След като ходих на сервиз вече и е отстранен проблема, как никой от вас не се сети да каже, че щом третата ролка, тази на водната помпа, е изкривена, значи лагерът е разбит.
Ремъкът не беше за смяна, поне нямаше причина да сменям нов ремък.
Смених помпата.
Не бих рискувал да пътувам 2000 км с разбита водна помпа, ако знаех...
sp_romeo1
25-12-2008, 23:29
що казвате на хидро помпата,водна помпа.Къде е на боксеро водната помпа а ?:smackbum: