PDA

View Full Version : обтягане на ремък

anton_caro
27-11-2008, 15:42
Като карах Ритмо нямах проблеми - имаше един болт, дето леко се развива и после се обтягаше единствения ремък...тук са няколко. По-тънкият от тях може би е леко хлабав... и мисля леко да го обтегна, ама като не схващам как? Притеснявам се да не сгъбясам нещо...

kolev
27-11-2008, 15:58
какъв точно е двигателя и ремъка на кое е, щото на боксера са 5 ремъка :metal:

anton_caro
27-11-2008, 16:01
М-дааа. Ремъкът е отпред, фронтално разположен, върти или динамо или перката. Да си призная само веднъж съм гледал - като разбрах, че не е тъй, както си го мисля...Двг е боксер 1.6 103

tonov
30-11-2008, 11:51
От динамото се стяга, ако е пистовия ремък. Поне както си го написал, за него става въпрос. Той ти върти и водната помпа.

kolev
01-12-2008, 00:58
мда, и 3-те са на един принцип /на генератора+водната, на климатика и на хидравличната/. имаш два винта, един на шейна и един на оста. разхлабваш и двата и тикаш една тръба,секач все тая под генератора и надигаш нагоре докато някой стяга. ако са напукани 3-те ремъка направо ги смени. не са никак скъпи.

anton_caro
01-12-2008, 17:51
Благодаря за отговорите, аз си стегнах вчера тоя на динамото, щото изглеждаше леко хлаваб (в смисъл повече от нормалното хлаваб), но се оказва сега, че другият свири - и с него ще се разправя утре. Иначе ремъците са нови, нито стари, нито напукани.

anton_caro
03-12-2008, 17:49
Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...

tonov
03-12-2008, 19:04
Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...

е тая третата баш е водната помпа... Не може да се е изкривила. Или не си натегнал хубаво ремъка, или си е за смяна

anton_caro
04-12-2008, 00:05
пуста водна помпа... да му имам и конструкцията на боксера...

kolev
04-12-2008, 00:06
натягай добре и с помощник иначе не става.

reptli
04-12-2008, 00:30
натягай добре и с помощник иначе не става.

това е така но мисля че трябва да си смени ремъка ;)

anton_caro
24-12-2008, 18:22
След като ходих на сервиз вече и е отстранен проблема, как никой от вас не се сети да каже, че щом третата ролка, тази на водната помпа, е изкривена, значи лагерът е разбит.
Ремъкът не беше за смяна, поне нямаше причина да сменям нов ремък.
Смених помпата.
Не бих рискувал да пътувам 2000 км с разбита водна помпа, ако знаех...

sp_romeo1
25-12-2008, 23:29
що казвате на хидро помпата,водна помпа.Къде е на боксеро водната помпа а ?:smackbum: