PDA

View Full Version : Проблем по тоците алфа 145

d840
27-11-2008, 21:45
колеги помагайте пак!!! ходих днеска да ми опражят парното жичкаджийте и го оправиха... тръгвам си аз доволен спирам на магазинчето да се почерпа за победата над студа :metal: ... излизам а да запаля иии... светна ми таблото след което изгасна и никакви признаци на живот.... нито фарове нито плафони нито аларма.... нито някаква лампичка да светне по тъблото като дам на контакт... нищо... след 2 минути сичко се оправи... колата си запали и сичко екстра... но до следващото гасене. и пак същото... сега ве4е като тръгвам да паля завъртам ключа сичко светка за секунда след което изгасва и си чакам докато реши да ме огрее и да запаля...:dunno:.. някви идей???? или да я почвам с теслата :jason2:

455115
27-11-2008, 23:36
Колега, намери си свестен майстор да ти оправи инсталацията!
А провери ли дали са ти стегнати клемите на акумулатора?

DerMeister
28-11-2008, 01:10
Това ми прилича на окислени клеми на акумулатора. Подобно нещо ми се е случвало със Сеат и след зачистване не клемите се оправи.

nhg
28-11-2008, 13:28
Това ми прилича на окислени клеми на акумулатора. Подобно нещо ми се е случвало със Сеат и след зачистване не клемите се оправи.

:thumbup: тва е..

alfapz
28-11-2008, 13:46
А как по - точно се чистят клемите :)

DerMeister
28-11-2008, 14:17
А как по - точно се чистят клемите :)
Сваляш клемите, хващаш някоя ситна шкурка и парцалче и чистиш. Аз лично с една отверка ги почуках яко, поостъргах и от тогава проблем не е имало. Ама това дето ти пиша е малоумният вариант. Може да си има кадърен начин и разни изисквания, не знам...