PDA

View Full Version : Ръчната

MrX
28-11-2008, 08:11
Снощи, да не гася колата, а трябваше да сляза и дръпнах ръчната, малко трудно ми се стори и нещо припука и запецна, после като чели се пооправи и аз я пробах пак и пак с припукване и задържа. Идеи, решения на проблема, някой?

ACEHOB
28-11-2008, 08:34
Дееба... жила бре... или е замръзнала.

MrX
28-11-2008, 08:45
Не ми се струва да е замръзнала защото си се дърпа ма не не отпуска или и трябва време да отпусне

dimo
28-11-2008, 09:34
жилата са най вероятни но има и други възможни причини убаво е да ги видиш отдолу на някой канал как реагират при дърпане и спускане на ръчната

gigi
28-11-2008, 11:18
Аз смених жилата ама пак не е добре. Бе честно казано на 166 ръчната е келява и не препоръчвам дърпането и особено зимата:dunno:

code
28-11-2008, 12:04
Кой си дърпа ръчната в днешно време?! :screwy:

MrX
28-11-2008, 12:40
Бе аз нямам навика да го правя, че на спринта хич нямам, ма да не гася за да грее и те, но не е замръзнала, механичен е проблема според мен

MrX
28-11-2008, 17:37
Оказа се скъсано жили на лява гума, ма защо пък задържа на другата

nvladev
28-11-2008, 17:40
Аз ползвам ръчната ежедневно, точно заради раздвижването на жилата и нямам никакъв проблем.

nightroller
28-11-2008, 20:16
Аз съм от тези, които като спрат и дърпат ръчната до последния зъб :) имам приятели, които са противници въобще на този стил:) но преди студовете имах такъв проблем с ръчната, дадох рязко за заден ход и отпусна колелата но си остана хлабава няколко километра после. Остана хлабава означава - като я върнеш до край и после нагоре няма никакво съпротивление ... не съм сигурен дали не ви оспамвам с тва ама ... :(

MrX
28-11-2008, 21:01
но си остана хлабава няколко километра после. Остана хлабава означава - като я върнеш до край и после нагоре няма никакво съпротивление

ей тъй и при мен се получи, сега е отпуснала но като я дръпна и в началото няма съпротивление и после втвърдява и запича на стегнато колело

nightroller
28-11-2008, 21:16
ами имах разговор с някакъв пич от Ванторейд, който каза горе-долу, че не при тези Алфи през зимата ръчната чупела жилата .. или скобите, които ги държат към купето ли ... но във всеки слуачай да не се дърпа ръчна когато е студено :) сега, когато говорех с този пич не бях пил кафе:) така че не ми приемайте писането твърде достоверно ;)

dimo
29-11-2008, 00:28
Оказа се скъсано жили на лява гума, ма защо пък задържа на другата

видя ли нали ти казах :grandpa:

Lucky
29-11-2008, 16:24
ей тъй и при мен се получи, сега е отпуснала но като я дръпна и в началото няма съпротивление и после втвърдява и запича на стегнато колело

При мен се оказа същото,започна да не държи особенно,и да задържа едното колело.Оказа се скъсано жили и нещо блокирало по апарата.

trustworthy
29-11-2008, 19:44
Кой си дърпа ръчната в днешно време?! :screwy:

Що? Не е ли модерно вече?

gigi
29-11-2008, 19:54
Аз пак ви казвам за да нямате ядове забравете ръчната на 166:dunno:

trustworthy
29-11-2008, 20:07

Успоредно с тази тема върви и една със същата тематика в раздел '145/6'. Същата работа е и там. Ти знаеш, де :)

gigi
29-11-2008, 20:16
Успоредно с тази тема върви и една със същата тематика в раздел '145/6'. Същата работа е и там. Ти знаеш, де :)

То на 145 е далеч по добре според мен, но и там си е хазарт да я дърпаш зимата.:metal:

pinko
29-11-2008, 20:18
Ми не знам, на моята 166 ръчната си работи перфектно, с два пръста се тегли лоста, хваща лекичко още на втори-трети зъб, дозира се много точно, държи равномерно и двете задни колела, абе ръчната е едно от нещата, с които не съм имал абсолютно никакви проблеми, вече 3-та зима.:holiday2:

leketo84
30-11-2008, 00:00
Ми не знам, на моята 166 ръчната си работи перфектно, с два пръста се тегли лоста, хваща лекичко още на втори-трети зъб, дозира се много точно, държи равномерно и двете задни колела, абе ръчната е едно от нещата, с които не съм имал абсолютно никакви проблеми, вече 3-та зима.:holiday2:
И при мен е екстра след като смених жилата и вече се дърпа лесно като ластик и държи яко , но зимата наистина никога не я използвайте , казавам ви от опит !!! :no:

Коки
30-11-2008, 01:51
Аз смених жилата ама пак не е добре. Бе честно казано на 166 ръчната е келява и не препоръчвам дърпането и особено зимата:dunno:

Проблемът не е нито в 166, нито в 145/6 - всички коли с дискови спирачки отзад често страдат от запичане. Оправя се с раздвижване и смазване на спирачните апарати + смяна на гумени маншончета.

Препоръчва се редовното ползване на ръчната, дори и зимата, защото запичането идва точно от нередовното й ползване.

@MrX: На 166 наистина ръчната е по-стегната и колкото по-нагоре дърпаш, толкова по-стегната чувстваш ръчката - както казва Пинко, дава възможност прецизно да дозираш стегнатостта при колелата. Освен това има достатъчен резерв, който позволява ръчната да държи добре дори при износени накладки и дискове.

alfonso_montana
26-12-2008, 18:33
Аз днес дръпнах ръчната и тя след това неиска да освободи,но като я покарах се оправи обаче ми свети абс-а

leketo84
26-12-2008, 22:08
Аз днес дръпнах ръчната и тя след това неиска да освободи,но като я покарах се оправи обаче ми свети абс-а
Значи са замръзнали жилата , а ABS-а дано да се оправи след това от само себе си !!! :grandpa:

Kuker
27-12-2008, 12:56
ABS-а трябва да спре да свети веднага щом отблокират колелата.В движение.

MrX
27-12-2008, 16:25
моята като блокира не ми светна АБС-а

EMo0o
27-12-2008, 19:58
моята като блокира не ми светна АБС-а

И при мен е така :screwy:

trustworthy
27-12-2008, 20:11
Наско77 имаше същия проблем миналата зима и, доколкото си спомням, лампата му свети известно време и после самичка беше угаснала

EMo0o
27-12-2008, 20:13
Ами сигурно , защото се е оправила (размразила) и са си въртели пак нормално гумите .. то предполагам , че свети , защото задържа гумата/ите и отчита грешка в спирачната система :)

Kuker
28-12-2008, 00:17
Свети защото се активира ABS-а , не защото отчита грешка.

Ранобудниче
28-12-2008, 00:39
Наско77 имаше същия проблем миналата зима и, доколкото си спомням, лампата му свети известно време и после самичка беше угаснала

снощи ми се случи.
угасна ок. 30 сек. след рестарт.

EMo0o
28-12-2008, 00:56
снощи ми се случи.
угасна ок. 30 сек. след рестарт.

Те половината лампи на корабите като светят .. не е постоянно , а определено време колкото да ти привлекат вниманието :) Само при сериозни проблеми светят постоянно

Ранобудниче
28-12-2008, 01:02
Те половината лампи на корабите като светят .. не е постоянно , а определено време колкото да ти привлекат вниманието :) Само при сериозни проблеми светят постоянно

това си беше дълговременно по моите критерии - от овча купел до константин величков.
там, на едно по-дълго червено угасих и запалих отново и колата взе, че накрая потегли, както си я знам.
а преди да тръгна, работи около 1/2 час на място, докато изчистя неколкодневния сняг.

което не ми попречи преди няколко часа пак да вдигна ръчната ;)

EMo0o
28-12-2008, 01:04
това си беше дълговременно по моите критерии - от овча купел до константин величков.
там, на едно по-дълго червено угасих и запалих отново и колата взе, че накрая потегли, както си я знам.
а преди да тръгна, работи около 1/2 час на място, докато изчистя неколкодневния сняг.

което не ми попречи преди няколко часа пак да вдигна ръчната ;)

Нищо дано пак попаднеш на дългочервен светофар :pp:

Ранобудниче
28-12-2008, 01:07
Нищо дано пак попаднеш на дългочервен светофар :pp:

ааа - тоя път ще знам - рестарт Овреме.
Валери е виновен - късно ми сподели разковничето :tooth:

EMo0o
28-12-2008, 01:08
ааа - тоя път ще знам - рестарт Овреме.
Валери е виновен - късно ми сподели разковничето :tooth:

Утре към Невски ще се доплавате ли с платноходката? :)

Ранобудниче
28-12-2008, 08:11
Утре към Невски ще се доплавате ли с платноходката? :)

кой?
аз?
моооже :)

Linkestis
12-01-2009, 15:53
Колеги,спешно се нуждая от съвет...При мен ръчната въобще неможе да се дърпа.Тоест бетон!Спешното идва от това че два пъти ме връщат от КАТ.А срока на номерата изтича.Пробвах с номера с почерпка,не мина,също и че е замръзнала.пак не мина.Ще съм благодарен ако някои има съвет за полеви ремонт.Стига да не се налага смяна на жилата.Махнах кожата при самата дръжка и установих че жилото въобще не опъва,тоест и двете жила отиващи към гумите не се опъват.

trustworthy
12-01-2009, 19:55
Обикновено, жилата замръзват, без значение в какво положение е ръчната. Не е изключено и при теб да замръзнало и ако не е стояла на слънце или някое топло място, въобще да не се е размразила. Отиди да я видят най-добре! Може да се оправи с раздвижване на жило, може и да го смениш, а може и нещо друго да е

Linkestis
12-01-2009, 20:05
Обикновено, жилата замръзват, без значение в какво положение е ръчната. Не е изключено и при теб да замръзнало и ако не е стояла на слънце или някое топло място, въобще да не се е размразила. Отиди да я видят най-добре! Може да се оправи с раздвижване на жило, може и да го смениш, а може и нещо друго да е
Така я взех с "блокирала"ръчна.Обаче безхаберието ми сега ще ми излезне през носа.:???:

EMo0o
12-01-2009, 22:36
Колеги,спешно се нуждая от съвет...При мен ръчната въобще неможе да се дърпа.Тоест бетон!Спешното идва от това че два пъти ме връщат от КАТ.А срока на номерата изтича.Пробвах с номера с почерпка,не мина,също и че е замръзнала.пак не мина.Ще съм благодарен ако някои има съвет за полеви ремонт.Стига да не се налага смяна на жилата.Махнах кожата при самата дръжка и установих че жилото въобще не опъва,тоест и двете жила отиващи към гумите не се опъват.

Ами може да имаш проблем и при лоста на ръчната .. нещо да е заяло :unsure: Ако ти се занимава може да .. хмм .. поразглобиш и да погледнеш :)

Linkestis
12-01-2009, 23:09
Ами може да имаш проблем и при лоста на ръчната .. нещо да е заяло :unsure: Ако ти се занимава може да .. хмм .. поразглобиш и да погледнеш :)

Разглобих го и виждам само едно жило което не се опъва.Явно някъде назад стават на две може би.Обаче ми стана много студено,утре ще човъркам пак.А и номерата изтичат утре ..лошо

EMo0o
12-01-2009, 23:11
Разглобих го и виждам само едно жило което не се опъва.Явно някъде назад стават на две може би.Обаче ми стана много студено,утре ще човъркам пак.А и номерата изтичат утре ..лошо

Свали ли подлакътника? Защото мисля , че 15см зад лоста някъде се разделя на 2 жилото :)

Linkestis
12-01-2009, 23:44
Свали ли подлакътника? Защото мисля , че 15см зад лоста някъде се разделя на 2 жилото :)
Свалих го ама тъмно и студеноооо...утре ще пиша пак

ACEHOB
14-01-2009, 21:20
Успех!