Log in

View Full Version : Отново за парното - Алфа 145

DanchoTodorov
28-11-2008, 15:07
Значи проблема е , че парното ми духа студено :( Термостата според мен е ОК защото колата си загрява нормално и държи нормалната за тези коли температура , дори по задръстванията ми се включва втората перка (говорим сега през зимата) .... Каква може да е вероятната причина за това , само се моля да не се налага да сменям радиаторче , че като се сетя каква хамалогия е лошо ми става .

P.S. Ако колата не е гасена дълго време , започва да се усеща някакъв топъл въздух , но не достатъчно .

455115
28-11-2008, 17:56
Значи проблема е , че парното ми духа студено :( Термостата според мен е ОК защото колата си загрява нормално и държи нормалната за тези коли температура , дори по задръстванията ми се включва втората перка (говорим сега през зимата) .... Каква може да е вероятната причина за това , само се моля да не се налага да сменям радиаторче , че като се сетя каква хамалогия е лошо ми става .

P.S. Ако колата не е гасена дълго време , започва да се усеща някакъв топъл въздух , но не достатъчно .
Може да се запушило радяторчето,на него маркучите са в горния край и всичката утайка пада там.Пробвай да го разкачиш от вън и с един маркуч с вода под налягане да го продухаш.
Другия вариант е да ти се е прецакала клапата.

mordohy
28-11-2008, 21:39
Причината за това е винаги-малък отвор.Дали ти се е запушил радиатора или,което по рядко се случва, е запушен някой от щуцерите на блока.При всички положения колегата е прав.Свали маркучите и продухай радиаторчето,но и разчовъркай щуцерите.

DanchoTodorov
29-11-2008, 17:42
благодаря колеги