View Full Version : Чувате ли скърцания откакто застудя?
В последния един месец ми се появиха няколко много дразнещи шумове вътре в купето и по специално по корите на вратите, а от тази сутрин някакво гадно постоянно почукване идващо откъм копчетата за климатроника. Също така някъде по окачването има нещо разбито и когато минавам през легнал полицай се чува силно стържене все едно цялата кола се усуква, но в два сервиза ходя и твърдят, че всичко по колата е перфектно. Единия монтьор даже го качих да му демонстрирам стърженето и отговора му беше, че е от праговете, защото и двата имат счупени щипки. Възможно ли е изобщо шум създаван от праговете да го чувам?
абе някое тампонче ще е заминало отпред, намокри ги като си измиеш колата следващия път и ако спре ще е тва
В последния един месец ми се появиха няколко много дразнещи шумове вътре в купето и по специално по корите на вратите, а от тази сутрин някакво гадно постоянно почукване идващо откъм копчетата за климатроника. Също така някъде по окачването има нещо разбито и когато минавам през легнал полицай се чува силно стържене все едно цялата кола се усуква, но в два сервиза ходя и твърдят, че всичко по колата е перфектно. Единия монтьор даже го качих да му демонстрирам стърженето и отговора му беше, че е от праговете, защото и двата имат счупени щипки. Възможно ли е изобщо шум създаван от праговете да го чувам?
Абе да не караме една и съща кола?! :D 1:1 всичко.. даже и праговете хаха
Какво очакваш това е Алфа Ромео за бога:big_bow_down:
Всичко в тази кола е измислено перфектно, скърцанията предпазват шофьора от заспиване :new_Eyecrazy:
пп скърцането при мен на 5-я километър вече го няма, сутрин докато си намести кокалите и тва е
Като каза предпазване от заспиване, много ме кефи как като дигнеш на магистралата и звука на бордовия се увеличава :D
nightroller
28-11-2008, 22:32
Скърца от горната част на предпазния колан, от подглавника на седалката на пасажера и има някакъв шум се едно скърца такелажа на яхта :) :screwy: не бях свикнал ама има няква романтика :):):):)
някакъв шум се едно скърца такелажа на яхта
:rotfl: Точно! Аз питам защото ще ми е първа зима с нея и честно казано останах малко разочарован от тия поскърцвания, но пък от друга страна тя си е 8-9 годишна и на поне 250 000км та не е като да съм шокиран. Решението е музиката докрай и пей с цяло гърло, пък нека ме мислят за луд по сфетофарите:screwy::metal:
Спокоино колега моита и в топло време си скарца.Елям отзад от дясно.Нормално.И4 не ми пука макар 4е имам сервиз и треба само да вида кво е.Газ пове4ко дава6 и толкоз.
leketo84
29-11-2008, 16:11
Спокоино колега моита и в топло време си скарца.Елям отзад от дясно.Нормално.И4 не ми пука макар 4е имам сервиз и треба само да вида кво е.Газ пове4ко дава6 и толкоз.
Ще ме спукате от смях бе момчета :bouncing_smiley: !!! Да ви кажа и аз поскръцвам наистина от като застудя повечко ! Има отзад под прозореца една жабка с която така и неможах да се оправя и мисля да махна капака и готово !!!:smoke:
Е вие ме убихте с тия скърцания!!!!:angry1: На сегашната ми Алфа скърцат кори по колонките,по вратите,по тавана,пука нещо задната кора,средната духалка нещо ръмжи нервно по светофарите абе дискотеката е пълна и това ме побърква.Мислех на пролет да взимам 166JTD и да се отърва от всичко това,но явно спасение няма! Не съм очаквал,че точно в този раздел ще се говори за скърцания!:no_no_no:
Има си поскърцвания!
Вчера гледах една Алфа 166 на пазара на Горубляне и като я подкарах - ами като стар гардероб беше! как да купиш такава кола!!! Но въпреки всичко ще си взема!!!! жа жа жа
И моита е така-няма страшно.
Лошото е че всички са така, ако не бяха така нямаше да струват толкоз пара:jason2:
7500-8000лв не с малко пари за 10 годишна кола!Да е Фиат или Опел да скърца ама 166.... не мога да го повярвам.
7500-8000лв не с малко пари за 10 годишна кола!Да е Фиат или Опел да скърца ама 166.... не мога да го повярвам.
7-8000лв ако ти се струват много за 10г кола от тоя клас купи си някоя 7-ца, S-ка или А8 на 10г да видим за колко пари ще я вземеш:Yoda:
7-ца, S-ка или А8
5-ица, Е-класа и А6 са по-скоро преките конкуренти
Взе ми го от устата ;)
По темата: не знам за какво говорите! При мен няма нищо такова. Може би само 2-3 пъти ми е скърцал подглавника на седалката до мен, както каза колегата, ама като го перна леко "циганската" и заспива :)
Така е правото си е право :oops: цените са същите обаче, че някой път и големите са по-евтини.
7-8000лв ако ти се струват много за 10г кола от тоя клас купи си някоя 7-ца, S-ка или А8 на 10г да видим за колко пари ще я вземеш:Yoda:
Алфата е в класа на 5-та серия на БМВ,А6 и Е-класатана Мерцедес.Не я качвай чак толкова в класацията.
Взе ми го от устата ;)
По темата: не знам за какво говорите! При мен няма нищо такова. Може би само 2-3 пъти ми е скърцал подглавника на седалката до мен, както каза колегата, ама като го перна леко "циганската" и заспива :)
Твойта е по нова, и е перфектна, тя е от ония 3 дето споменах в друга тема ама и струваше 15 000 поне:-P тез по 8000 9000 си лопкат вече отдавна. Седалката на пътника е дефект и си потропва ако е празна и на новите дори.
А със 7-ца въобще не сравнявайте че имам и двете като Алфата е 2002 а БМВ-то е 98 и разликата не е никак малка нито в цената нито между колите, хем аз съм си пристрастен и все си викам че талянеца нарочно е усрал нещо:rotfl:
И аз мисля че между двете неможе да има сравняване дори бмвето да беше 2002.:angry1:
thepsycho
02-12-2008, 15:40
не знам кви са тия вашите ама моята на е 8 г. и нищо не скърца за сега ... почвате да ме плашите бе хора ... ако не можете да се оправите със скърцането - усилете музиката и то изчезва :sniping:
S@gittarius
02-12-2008, 22:18
И аз да похваля моята, че не скърца. На 8 години е и за сега е тиха. Но в началото на всяка зима и пролет вземам една тубичка течен парафин и минавам всички уплътнения по вратите. Работа за около 20 ~ 30 минути, но така ги предпазвам от замръзване и разкъсване, а и вероятно ми спестява някои шумове.
И при мен няма скърцане все пак това е кола висок клас.Не е хубаво да се говори така за 166 та
подкрепям. не е хубаво.....:torch:
leketo84
02-12-2008, 23:02
И при мен няма скърцане все пак това е кола висок клас.Не е хубаво да се говори така за 166 та
подкрепям. не е хубаво.....:torch:
То че не е хубаво не е ! Ама като го има кво да се прави моята я взех на 5-години ама кво от това имаше си едно лекичко тихичко:prescription:и дразнещо шумче но го отстраних вече :doctor:!!!
Моята също няма нищо запомнящо се. По едно време поскърцваше нещо по шофьорската врата, но напоследък го няма. :gayfight:
emil georgiev
04-12-2008, 12:32
дръж се за масата, като разбереш защо при първите километри скърцат пружините-има кал по тях и просто ги измии, а за щипките по праговете може и така да е, на мен ми потрошиха доста от тях
BIzZkIt4o
04-12-2008, 23:05
Моята я подкарах преди 2 дена и задницата тропа сериозно......... ;]
Скърца от ... подглавника на седалката на пасажера ...
... Може би само 2-3 пъти ми е скърцал подглавника на седалката до мен, както каза колегата, ама като го перна леко "циганската" и заспива :)
... Седалката на пътника е дефект и си потропва ако е празна и на новите дори...
Знаете ли как го оправих това? Няма да повярвате! :)
На седалката има 2 пластмасови пръстена, в които влизат металните водачи и на самия подглавник има още 2 такива пръстена. Оказа се, че досадното потропване е от това, че подглавникът е свален до долу и едните пръстени чукат в другите. Като го вдигнах само с 5 мм гадният шум изчезна :)
Не знам за вас но при мен нищо не скърца.Направо скука.:sleep:
Не знам за вас но при мен нищо не скърца.Направо скука.:sleep:
Дай малко да покарам твойта:holiday2::holiday2:
А баце,ти си още млад за таз кола карай си бумера:rosso_racers:
marianski
14-03-2009, 06:31
какво ви скърца толкоз бе хора? :knock: на мен ми скърцат само носа4ите и уплътненията на вратите само понякога като слизам от бордюр примерно, има съвсем леки поскърцвания, но това е нормално по този начин е направена колата...по добре отколкото да тропа - това е съвсем лекичко поскърцване на таблото в много редки случай - поне при мен, и не мисля, че е чак толкова страшно.... :) на една десет годишна кола ако не и скърца таблото значи не е карана :) сваляйте таблата, вратите, корите и стягайте щом ви нерви, на мен не ми се занимава - като пусна радио всичко става толкова тихо :) чувам само петака как бръмчи и под 3к оборота не падам :) - 166 2.4 ЖТД '99 128 000
като пусна радио всичко става толкова тихо :) чувам само петака как бръмчи и под 3к оборота не падам :) - 166 2.4 ЖТД '99 128 000
Аз като си пусна музика нищо не чувам :roll2:
Азако падна под 3к оборота и спирам...:-(
genusexe
21-03-2009, 18:40
мене ми потропваше капака отзад на кората .... малко КАПЧИЦА и проблема е решен ... са ми лопа и облегалката за глава на дясната седалка... ше го опраиме и тва.... като минавам през легнали полицаи ми скърца и на мене когато е студенко.... но пък иде лято... се пак от тая зима и аз се поразкърцах ... разбирам я алфата ... и тя има душа :)
Linkestis
21-03-2009, 19:05
... са ми лопа и облегалката за глава на дясната седалка...:)
И на двете ми Алфи тропа облегалката за главата на пасажерската седалка.Обяснявам си го че като дадеш яко газ и спътника си бие главата в облегалката и я разбиват :flirt::tooth::tooth:
И при 155 скърцат и потропват доста неща, е да дразнещо е доста ,но с времето и с по-силна музика се свиква.:scherzkeks:
nightroller
23-03-2009, 10:58
И на двете ми Алфи тропа облегалката за главата на пасажерската седалка.Обяснявам си го че като дадеш яко газ и спътника си бие главата в облегалката и я разбиват :flirt::tooth::tooth:
Тази облегалка ще я разглобявам скоро :) когато има човек на седалката без да си е опрял главата в самата облегалка вскичо си е наред. Обаче ак седалката е празна си трака както трябва :). Преди в някой пост Коки беше писал че е от допирането не пръстените един в друг, като е в долно положение при мен не е от това, просто си трака. Това е единствения шум в колата :( затва ще разглобявам и ще видя какъв бъг има там :)
marianski
14-05-2009, 01:49
хахахахаха и при мене е така :)))))))))))))))
alvanovo
14-05-2009, 05:59
Азако падна под 3к оборота и спирам...:-(
и аз съм тъй
или под 100 км/ч значи спирам
и аз съм тъй
или под 100 км/ч значи спирам
Аааа, вече смених дебитомера и не съм така. Сега летя...8)
teodor80
17-05-2009, 00:53
Аз като си пусна музика нищо не чувам :roll2:
На мен за това ми вземаха книжката.Не чух радара че пюлка.
На мен за това ми вземаха книжката.Не чух радара че пюлка.
Лошо ..
Аз като чух скърцания двигатела стана на салата.Чак блока се разцепи.