View Full Version : днеска си игубих компресията
WhitePower
29-11-2008, 21:09
И така , днеска нещо изчатка мотора и нема компресия ;(
Какво може да е ;)
сега сериозно , верно се затри някаде утре е ден за разглабяне да видя колко е почупено , приемам залози
дали 16 от 16 или .......
ремака си е там ама предполага се че може да е преметнал няколко зъба , ама как да рабера ;)) като уж нема белези
ще видим до къде ще я докарам ,може да се наложи да си сглобя бегачката и да я лашкам нея зимата ( което не ме кефи )
лошото е ча за тази кола незнам нищо
Ilko Ivanov
29-11-2008, 21:57
Приемаш ли залози?
Майтап,съжалявам за дефекта.
Залагам на тези варианти -
1.Скъсани зъби на агренажния ремък, долу на малката шайба на коляновия вал.Евентуално 2 до 8 клапана.
2.Изпаднала шайба на водната помпа.Тука може и 16 бр.
Успех с ремонта.И да кажеш какво е било.
WhitePower
29-11-2008, 22:20
Или казано по друг начин
WHITEPOWER-a остана без никаква POWER
The_Game
29-11-2008, 22:48
Всеки рано или късно го застига злото.... Какво стана :no::jason2::jason2::jason2::jason2:
и нас другите ли ни чака същото... Ужас:no::no::no::no:
Мойте съболезнования R.I.P.
Всеки рано или късно го застига злото.... Какво стана :no::jason2::jason2::jason2::jason2:
и нас другите ли ни чака същото... Ужас:no::no::no::no:
Мойте съболезнования R.I.P.
Няма да ви чака същото, ако си сменяте ремъците навреме.
И не бързайте да погребвате колата с това R.I.P. !!!
сега към собственика - Whitepower, не мой да няя белези брато?!?!?! :dunno:Инак при смяна на ремъка, как аджеба са прави центровката?
Аз залагам на превъртял ремък, клапан в бутало и 8/16 клапана фира.
Отхлупи и канчето и виж. Не ми се вярва ремонта да надхвърли 300 лева с нови карантии, ако е само до клапани.
Един съвет към всички с моторите с ремък - Изпреварвайте смяната на ремъците с поне 10 000 километра. Не вярвам да са толко скъпи, колкото клапани, бутала и гарнитура после:no:
WhitePower
30-11-2008, 12:40
миналия път ги смених за 700 лева ;)
лошото е че понеделника имаше записан час за сервиза ,ама кърък , не искара до понеделника
нищо де , сега като и ревизирам главата ще стане бургия ;)), и без това вече е на 210000 по километраж
следобеда ще смъквам и ще видя какво е
ще има и снимкив мартиал за любопитните ;)
миналия път ги смених за 700 лева ;)
Ти ремонт на мотора ли си правил???? Какви са тия 700 лева бре? Бутала ли сменя?
Искаме снимки да. НА мен ще ми е супер интересно. Нищо, че аз съм с вериговия мотор.
сега към собственика - Whitepower, не мой да няя белези брато?!?!?! Инак при смяна на ремъка, как аджеба са прави центровката?
Ти някога виждал ли си 16в ТС,няма белези зацепва се само с пети :screwy: :screwy:Проблема е в главата според мен :sleep: :sleep: :sleep:
WhitePower
30-11-2008, 23:09
:bash:
Всъщност карам 16В , пък дали съм виждал ;)
Аз белези имам :paddle: недей обижда машината ;) и ти си с такава , ако твоята няма незнам :) ;)
700 лева дадох във ванто трейд - всички ремаци с всички ролки - веднъш се преебава човек знаете как е :no:
повредата е открита - ремаците са си на 6 ( на 90000 км ) не са мръднали , проблема е че се е разхлабил болта на коляновия вал и от там тя е превъртяла във вала , което от своя страна води до изместване с 2 зъба горе на разпределителите и от там шопска салата със сирене лук и маслинки
Ибаси' мамата...... Тия 155ци от форума ни погнаха всичките... Айде успешен ремонт и за нула време с 2 да излизаш..:smoke:
tokata_pz_flex
01-12-2008, 08:48
Нещо тая зима , много коли починаха ... Което е много жалко . Успех с ремонта .
Едни почиват...други раждат и се възкрасяват за нов живот.:smoke:....такава е тя съдбата...но не само за 155
Ти някога виждал ли си 16в ТС,няма белези зацепва се само с пети :screwy: :screwy:Проблема е в главата според мен :sleep: :sleep: :sleep:
Whitepower, туй беше за мене.
Mury, виждал съм, отварял съм и ИМАШЕ БЕЛЕЗИ! Дали са правени или са фабрични - нямам идея.
А ти що си мислиш, че само ТИ си виждал и само ТИ знаеш, че става зацепването с пети?
Няма значение.
Орлине, малки поражения и бързо излитане от сервиза ти пожелавам аз. Успех с колата и ако мога да помогна с нещо - насреща съм. Мота се някъде долу в халето една 16 клапанова тимба... :smoke:
WhitePower
01-12-2008, 11:55
Whitepower, туй беше за мене.
Mury, виждал съм, отварял съм и ИМАШЕ БЕЛЕЗИ! Дали са правени или са фабрични - нямам идея.
А ти що си мислиш, че само ТИ си виждал и само ТИ знаеш, че става зацепването с пети?
Няма значение.
Орлине, малки поражения и бързо излитане от сервиза ти пожелавам аз. Успех с колата и ако мога да помогна с нещо - насреща съм. Мота се някъде долу в халето една 16 клапанова тимба... :smoke:
само с глава няма да мина , ще видя шайбата как ще се оправи и колко са пораженията по вала и шайбата и дали подлежат на ремонт или на смяна
а ако намериш глава на добра цена пиши
След като намериш компресията...виж и луфтовете как са:grin:...а сега сериозно - интересно ми е да видя какво е станало в крайна сметка!:gruebel:
Имам нещо предвид. От 2 да се направи един. Пиши ми на лично телефона си и утре сутрин най-късно ще ти се обадя с резултати.
Furious 155
03-12-2008, 18:01
Или казано по друг начин
WHITEPOWER-a остана без никаква POWER
ти без компресия - аз с малко по-мазен антифриз :gayfight:
масълце в антифриза и сега няма да се кара... трябва главата да се сваля и при мен. Интересното е че ходих до Италия(1200км в посока) и още там го видях че има масло, но насам 1200км не го пресече маслото... но няма да се рискува и става паметник пред блока - другата седмица в бокса! Дано е само гарнитура!!! Стискайте палци.
Орлине - успех и на теб с ремонта и минимални поражения да е имало!
WhitePower
07-12-2008, 15:08
преди 2 дена купих един главоч и сега е при Джуди да я види как е
иначе купих ремаци ролки гарнитури , ссскапаната шайба на коляновия и нов болт - 470 лева ,
остана само една ролка да купя
и после направо сменяме канчето и газззссс до прекъсвача
lulin racing
07-12-2008, 16:28
иначе купих ремаци ролки гарнитури , ссскапаната шайба на коляновия и нов болт - 470 лева ,
Стискам палци !!! На 155 срещата да си с нея ! :cheers:
Сипи локтайт на богато :paddle: :paddle: :paddle:и стегай по книга,шот тоя болт не се развива тукотака,все пак е с обратна резба :angry: :angry: :angry:
Искам да ми покажеш къде има фабрични белези на 16 в ТС,че аз незнам къде са :disgust: :disgust:
WhitePower
07-12-2008, 22:37
немаш ядове , колата е при румбата , ще снимам шаибите като отида и шайбата на коляновия
аз по белезите разбрах че е с 3 зъба изметнала ,
Какво стана...Кога ще е готова:razz:
Furious 155
11-12-2008, 21:02
немаш ядове , колата е при румбата , ще снимам шаибите като отида и шайбата на коляновия
аз по белезите разбрах че е с 3 зъба изметнала ,
е твоята при Румбата ли е ?
Айде освобождавайте че моята е още пред блока и чака да влезе там... лудост е да не я карам с тая цена на бензина и да не и се кефя... а и не е полезно една кола да не се кара - после излизат други травми...:bangin:
WhitePower
14-12-2008, 15:07
кажи го на румбата не на мене , ако милиш че ми е кеф без кола ,, като гледам с какво темпо работи по колата ми , май и за коледа няма да е готова
Furious 155
14-12-2008, 15:13
кажи го на румбата не на мене , ако милиш че ми е кеф без кола ,, като гледам с какво темпо работи по колата ми , май и за коледа няма да е готова
така де ... на никой не му е кеф без кола...
:roll: ама като стане работата за ремонт и ужас.
Колкото до Румен: само :bowdown: винаги е помагал.
А най-тъпото че сега карам един опел дето е супер неудобен, в сравнение с алфата!
Човек понякога разбира че има нещо хубаво, чак когато го загуби...
WhitePower
14-12-2008, 22:59
ми и на мене , ама нали знаеш че идва един момент в който когато работата стане много и качеството намалява , ако продулжава да ме мотае , отивам при радо ( мазерати ) сервиза , и бе това там са всички който бачкаха във ванто едно време , ще проверим там как е
и както каза човек разбира какво е имал когато го загуби - всичко това може да важи и за клиентите , колкото повече станат недовилните толкова по малко ще ходят там и .....
знае сам как тръгват нещата надолу и после се опитваш наново да се върнеш в играта но името тръдно се изчисва
ми и на мене , ама нали знаеш че идва един момент в който когато работата стане много и качеството намалява , ако продулжава да ме мотае , отивам при радо ( мазерати ) сервиза , и бе това там са всички който бачкаха във ванто едно време , ще проверим там как е
и както каза човек разбира какво е имал когато го загуби - всичко това може да важи и за клиентите , колкото повече станат недовилните толкова по малко ще ходят там и .....
знае сам как тръгват нещата надолу и после се опитваш наново да се върнеш в играта но името тръдно се изчисва
чакай бре,ко ша праиш при Радо,та нали ти самия псуваше Ванто,и доколкото разбрах според теб,не са ти завили обтяжната ролка на ангренажа:cry::cry::cry:ма това е невъзможно,защото ако не е затегната.още при паленето ше стане салатка:devil::devil:
Furious 155
20-12-2008, 23:53
чакай бре,ко ша праиш при Радо,та нали ти самия псуваше Ванто,и доколкото разбрах според теб,не са ти завили обтяжната ролка на ангренажа:cry::cry::cry:ма това е невъзможно,защото ако не е затегната.още при паленето ше стане салатка:devil::devil:
в тази връзка ако ми кажеш как се кривят 8 изпускателни клапана само??? от развита шайба на коляновия вал...
в тази връзка ако ми кажеш как се кривят 8 изпускателни клапана само??? от развита шайба на коляновия вал...
Вероятно е да не е бил зацепен изпускателния вал,макар че не ми се вярва да го направят във Ванто,т.е. аз незнам къде си е сменял Орлин ремъка:Lkingsmiley::Lkingsmiley:Макар че като се замисля,ако превърти шайбата на коляновия вал,първо се удрят точно изпускателните клапани
Furious 155
21-12-2008, 18:57
да де ама са ударени само те - видимо това и колата преди това си е била в движение на собствен ход... супер странно ми стана как само те са ударени и са в положение в което и 8-те са все едно натиснати от вала....
да де ама са ударени само те - видимо това и колата преди това си е била в движение на собствен ход... супер странно ми стана как само те са ударени и са в положение в което и 8-те са все едно натиснати от вала....
Тва няма как да стане просто,да се натиснат всите едновременно:Topic-is-closed-bg::Topic-is-closed-bg:Може да има счупени водачи,повдигачи,пружини:cry::cry::cry:
Furious 155
21-12-2008, 20:20
Тва няма как да стане просто,да се натиснат всите едновременно:Topic-is-closed-bg::Topic-is-closed-bg:Може да има счупени водачи,повдигачи,пружини:cry::cry::cry:
ми Орлин ще каже вече, какво са й намерили на главата. Просто като я свалихме беше в тоя вид... за съжаление!
...Може да има счупени водачи,повдигачи,пружини:cry::cry::cry:
Пепел ти на езика па на тебе... :cry:
WhitePower
22-12-2008, 19:04
Главата е готова днеска я всех имаше 8 смукателни клапана сменини , другите 8 испускателни здрави и препаснати , няколко счупени водача иначе всичко друго е о.к.
сега чакаме заветния ден 5 януари 2009 година да оставя главата на Румен и да се моля да е направи бързо ( и качествено ) и да и се насладя
само да отблежа двигателя е на 210000км по моя километраж , като я купих километража 100 беше превъртан така че никой не знае на колко км е ;)
друго ремака е сменян във ванто трейд , и бях доволен ( само дето ми одраха 2 кожи ) ама ето на 80000 км нямаше поражения само дето болта се разви ,
а за радко чух че е почнал да бачка в сервиза на мазерати и алфи прави пак така че ще го опитам и него следхащия път
Ай дано да не опитваш никого следващия път... Вече да опитваш майстори само за масла и филтри :):)
WhitePower
23-12-2008, 11:27
всичко зависи от това как ще направи ремонта колко качесвено и за колко пари щото представете си вие да останете 1 месец без кола а през това време колата ви да виси на двора , 2 седмици еи така без да бъде пипната , а всички други придошли автомобили да ремонтират
незнам за сега се опитвам да запазйа хаднокръвие , не че не съм бесен щото съм без кола и не мога да си заведа децата никате по коледа и нова година ама ....
Ами получава се така по някога... Просто като дойдат още много хора за по нещо дребно и.... И аз съм пререждал хора за смяна на масла и филтри...Ама какво да прави РУмен като някой е на зор и трябва бързо да се действа и като е обещал на още повече хора...
Абе кофти работа...Недей се коси...Кажи му следващия път че искаш просто точен ден и час на започване да те запише и да няма размотаване....
Аййй скоро на среща на 155 с твоята 155 :):):)
WhitePower
23-12-2008, 13:48
ми другата година ще да е
Furious 155
23-12-2008, 14:02
Ами получава се така по някога... Просто като дойдат още много хора за по нещо дребно и.... И аз съм пререждал хора за смяна на масла и филтри...Ама какво да прави РУмен като някой е на зор и трябва бързо да се действа и като е обещал на още повече хора...
Абе кофти работа...Недей се коси...Кажи му следващия път че искаш просто точен ден и час на започване да те запише и да няма размотаване....
Аййй скоро на среща на 155 с твоята 155 :):):)
така е винаги...аз като локализирахме проблема и чаках 3 седмици, колата пред нас стоя, само и само да се освободи място там да може да вляза и аз там за ремонт, не къде да е! Даже помогнах и за моето разглобяване и за на Орлин разглобяването! Просто много хора се изсипват за какво ли не и отделно на това Румен все пак си има един шеф там, които му пуска разни неща за ремонт и все в кратки срокове.
ми другата година ще да е
и при мен така... и на мен ми е тъпо без кола - нищо не можеш да свършиш, почти...
Карам един дръгел, ама до нова година и само в града че е ужас... после остава без гражданска и така...МЪКА!
Главата е готова днеска я всех имаше 8 смукателни клапана сменини , другите 8 испускателни здрави и препаснати , няколко счупени водача иначе всичко друго е о.к.
сега чакаме заветния ден 5 януари 2009 година да оставя главата на Румен и да се моля да е направи бързо ( и качествено ) и да и се насладя
само да отблежа двигателя е на 210000км по моя километраж , като я купих километража 100 беше превъртан така че никой не знае на колко км е ;)
друго ремака е сменян във ванто трейд , и бях довhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/brickwall.gifолен ( само дето ми одраха 2 кожи ) ама ето на 80000 км нямаше поражения само дето болта се разви ,
а за радко чух че е почнал да бачка в сервиза на мазерати и алфи прави пак така че ще го опитам и него следхащия път
Абе брат ти луд ли си да караш 80 000 с един ремък бре:brickwall::brickwall:не се учудвам ама грам че ти се е развила ролката:excl::excl:
WhitePower
29-12-2008, 10:46
Абе брат ти луд ли си да караш 80 000 с един ремък бре:brickwall::brickwall:не се учудвам ама грам че ти се е развила ролката:excl::excl:
каква ролка бе брат :hump: чети по фнимателно
болта на голямата шайба на коляновия вал
тебе да не ти го притягат всеки път този болт като ти сменят ремаците
ремаците и ролкоте са си перфектни ( мога да ви ги донеса да ги изледвате ) ремака не е превътял а само шайбата в остта на вала и от там ивдва прибиването на смукателните клапани
а за колегата където е помагал за моята ,Много ти благодаря , ама като се сетя сега колко свободно време имам и ме хваща яд
нищо де за следващия път ще искам дата на вкарване и на изкарване , за да не се получават недоразумения все пак аз съм тоя дето плаща ( клиента )
WhitePower
05-01-2009, 17:46
днеска сутринта оставих главата и всички чаркаляци
следобеда сотавих и спирачните дискове с накладките и сега всичко е в ръцете на румен
груба цена около 200 лева за всичко
Айде стискаме палци и я чакаме скоро:tongue:
Е па как се е разви тоз болт бре
Не стига че е с обратна резба ми е и лепен и има и шпонка
Той въобще не трябва да е стяган
WhitePower
05-01-2009, 23:36
Е па как се е разви тоз болт бре
Не стига че е с обратна резба ми е и лепен и има и шпонка
Той въобще не трябва да е стяган
ми на който кажа всеки не верва , и аз така ама на развил се е , нали съм си карък и нема как да е просто като може да е сложно
нали ви бях казач е събота се счупи а понеделника влизаше за смяна на ремаци ;)))
arieca155
06-01-2009, 19:24
готова ли е колата колега,ей сега чак видях тази тема.аз съм на същата вълна.на 40000 км. ролка от "bosh",спука и се чашката отзад,охлаби ремъка и остана без зъби на шайбата на коляновия вал.същите поражения,всички всмукателни ударени,сякаш са висели всички заедно.стои пръсната чака парички.та ти друга глава си сложи или ремонтира твойта.колко пари ти костваше пасването.само ударените клапани ли смени,съветват ме другите изспускателните въобще да не ги откопчавам.
скайпа ми е arieca155.дай да се чуем.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29583
WhitePower
07-01-2009, 18:55
Готова е 240 лева утре я взимам
голямата риба
07-01-2009, 23:06
а смени ли и шайбата
WhitePower
08-01-2009, 10:44
а смени ли и шайбата
Нов болт и нова шайба , и лепене отделно за по сигурно
Готова е 240 лева утре я взимам
Малкият дявол е бил. :clapping:
Ай да не ти са случват повече такива нещенца. :no_no_no:
WhitePower
09-01-2009, 12:08
сега подробноссти , взех си колата готова , в момента не пали щото акумулатора е вече за кофата , не е каран един месец разредил се е и укасила клетка и така
слчупено ми е огледалото на колата - каза че само паднало , както и да е , оправил го е с метална планка и 2 болта отгоре , капака явно беше сложен отгоре еи така и до вкъщи го загобих по пътя , после по същия път го търсих и го намерих ( ебати късмета )
иначе не мога да кажа нищо още щото не мога да я подкарам , днеска ще купувам акулулатор и огледалото трябва да си правя че гледам небето
ремонта струва 1000 лева
1000лв.?
Нещо съм изпуснал в темата? Или 240лв ти е труда?
:-|
WhitePower
09-01-2009, 16:56
1000лв.?
Нещо съм изпуснал в темата? Или 240лв ти е труда?
:-|
240 е труда , останалото са части , днеска и още 140 за акумулатор ..... следва и огледало да намеря
arieca155
09-01-2009, 20:52
ей за това става въпрос,цените за ремонт на главата са главозамайващи.успех с паленето,аз утре ще нося мойта глава на ремонт,ще ви уведомя на мен колко ще ми коства.:heavy_cry:
ето я и винивната ролка.
lulin racing
09-01-2009, 21:30
1000 лева...... не го пожелавам на никой :drinking: Орлине дано поне като я подкараш да няма проблеми и да се видиме на сбирката :tongue2:
WhitePower
10-01-2009, 10:32
я кажете колко бара трябва да е маслото на празен ход ?? според часовника на таблото
По спомен - 0.8 при загряло масло (80-100 градуса мисля). Имаше тема пускана с извадки от сервизното ръководство с точните стойности.
А ето при мен как изглеждат нещата с чисто нов оригинален датчик (само че тая селения никугиш не съм я загрявал над 80 градуса):
lulin racing
10-01-2009, 11:48
0.8 бара като е загряла
WhitePower
10-01-2009, 22:33
да приемам че 1 бар е нормално на загрял мотор ??/ така ли , че до сега никога не е падала толкова ниско , ама и датчика може да е бил зациклил
lulin racing
10-01-2009, 22:36
да приемам че 1 бар е нормално на загрял мотор ??/ така ли , че до сега никога не е падала толкова ниско , ама и датчика може да е бил зациклил
100% точно е 0.8 -1.0 в тоя порядък :)
Furious 155
11-01-2009, 03:13
или просто сега главата е с почистени маслени магистрали и маслото си върви както си трябва ;)
WhitePower
11-01-2009, 18:42
значи за сега няма да тормозя румен
Абе днес те видях пред ТВ кулата...И май си я понастъпваше :thumbup:
WhitePower
12-01-2009, 16:59
Абе днес те видях пред ТВ кулата...И май си я понастъпваше :thumbup:
ССССкъсвам и Газа щото много ма дразни , не трябваше да карам 1 месец пунтото сега алфата ми се струва все едно съм се качил на лада