View Full Version : До колегата с тасовете
Вчера към 1:30 минавах по една пряка и точно на ъгъла на ул Д-р Калинков и Димитър Петков беше паркирана една тъмносиня (по скоро) или черна 166 на която двама юнака се опитваха да и свалят тасовете..... Не че нещо можеш да направиш колега ама доколкото разбрах тея тасове са 280 лв а малко по нагоре едно приятелче си оставя колата на платен паркинг.... така че си я оставяй на по сигурно място.... а и да ти кажа юнаците не бяха мургави и кат минах и свирнах се изпариха надолу към пазарчето... абе нчкой си ги е харесал твойте тасове :no:
Вчера към 1:30 минавах по една пряка и точно на ъгъла на ул Д-р Калинков и Димитър Петков беше паркирана една тъмносиня (по скоро) или черна 166 на която двама юнака се опитваха да и свалят тасовете..... Не че нещо можеш да направиш колега ама доколкото разбрах тея тасове са 280 лв а малко по нагоре едно приятелче си оставя колата на платен паркинг.... така че си я оставяй на по сигурно място.... а и да ти кажа юнаците не бяха мургави и кат минах и свирнах се изпариха надолу към пазарчето... абе нчкой си ги е харесал твойте тасове :no:
На мен се опитваха преди време да ми свалят джантите .. и за късмет си бях забравил едни документи в колата та се върнах , след това най-накрая си взех секретни болтове , защото все не намирах време или забравях :)
Абе може и да е тъп въпросът , ама като стана дума за секретни болтове - те са различни като форма и тежест от оригиналните - та мисълта ми е , и питам - не оказва ли влияние това на балансировката на гумата....:calc:
Абе може и да е тъп въпросът , ама като стана дума за секретни болтове - те са различни като форма и тежест от оригиналните - та мисълта ми е , и питам - не оказва ли влияние това на балансировката на гумата....:calc:
Различни ли .. не забелязах разлика , само дето си бях взел по-дълги и после си купих по-къси :)
не не ... за главата на болта - неможе да е абсолютно еднаква а ..8-)8-)
не не ... за главата на болта - неможе да е абсолютно еднаква а ..8-)8-)
Аа за наденицата ли питате :) Ами не мисля , че формата на главата на болта оказва някакво кооой знае какво влияние :)
Разликата е минимална и не оказва никакво влияние, но липсата на секретни може да окаже влияние върху балансировката на бюджета ;)
Разликата е минимална и не оказва никакво влияние.
Така си мислех и аз :)
ок тенкю....начи ще взимам....:holiday2:
Какви? Откъде? Може ли малко повече инфо, защото и при мен е наболял проблем. Един колега си купи оригинални за пежо, изглеждат много сериозни. Дали има нещо такова и за алфите? Моля за малко инфо, че в момента само гумите са около 1000лв на колата. Направо си е голям късмет, че още си ги намирам сутрин....
Какви? Откъде? Може ли малко повече инфо, защото и при мен е наболял проблем. Един колега си купи оригинални за пежо, изглеждат много сериозни. Дали има нещо такова и за алфите? Моля за малко инфо, че в момента само гумите са около 1000лв на колата. Направо си е голям късмет, че още си ги намирам сутрин....
Аз мойте от Маргел в Младост си ги взех... но по принцип във всяка гумаджийница има..
leketo84
10-12-2008, 09:50
Колеги много внимавайте с тези секрети да не си навредите сами като мен ! Като ги слагате не ги стягайте много силно щото са алумин и после няма отвиване развали ми се секрета и олеле майко с триста зора и помощни инструменти успях да ги сваля и ги хвърлих !!!:director:
Колеги много внимавайте с тези секрети да не си навредите сами като мен ! Като ги слагате не ги стягайте много силно щото са алумин и после няма отвиване развали ми се секрета и олеле майко с триста зора и помощни инструменти успях да ги сваля и ги хвърлих !!!:director:
Прав е колегата.... болтовете и главите са здрави но самия секрет е много слаб... аз напънах леко на криво и стана елипса... хубаво че дават по два само дето единия е по голям от ключа за гумите
Аз отидох в ТиН и поисках болтове за 166 и веднага ми дадоха, но са по-скъпи. Има едни масови, които ги има и в Диана и във всички центрове за гуми и магазинчета за авто аксесоари и са около 15 лв комплекта. Етикетът им е в черно и жълто. Ако в един магазин няма за 166, пробваш в друг, трети и т.н.
Аз такива от алуминий не съм виждал. Освен това не е нужно да се стягат чак толкоз много.
Аз такива от алуминий не съм виждал. Освен това не е нужно да се стягат чак толкоз много.
Незнам колегата за какъв алуминий говори но самия секрет е от някакъв много по слаб материал и самите му "зъбчета" се изтъркаха от общо 9 сваляния на гума... мойте болтове все едно са универсални защото представляват една шпилка на шестограм и гайка която е секретна.
leketo84
10-12-2008, 20:27
Незнам колегата за какъв алуминий говори но самия секрет е от някакъв много по слаб материал и самите му "зъбчета" се изтъркаха от общо 9 сваляния на гума... мойте болтове все едно са универсални защото представляват една шпилка на шестограм и гайка която е секретна.
Говорех специално за секрета не за болтовете , а колегите като толкова искат нека се засекретяват тяхна работа !!! :spoko:
Говорех специално за секрета не за болтовете , а колегите като толкова искат нека се засекретяват тяхна работа !!! :spoko:
Добре бе, Любо, разбрахме за какво говориш, просто искам да кажа, че от 7 години ползвам различни видове секретни болтове и досега никога не съм имал какъвто и да било проблем.
Нещо повече, ходил съм по най-различни гумаджии - едни стягат с пистолет, други с кръстат ключ, трети слагат тръба на рамото на кръстатия ключ и напинят, напинят...
Всъщност най-добре е болтовете да се стягат с точно определено усилие и не е добре да се презатягат. Но това никой не го прави. И въпреки това, секретните болтове, които съм ползвал и ползвам винаги са издържали на този тормоз.
Със всичкото това искам да кажа, че просто си попаднал на скапани болтове и съответно не може да се правят обобщения за всички секретни болтове.
leketo84
12-12-2008, 19:40
Добре бе, Любо, разбрахме за какво говориш, просто искам да кажа, че от 7 години ползвам различни видове секретни болтове и досега никога не съм имал какъвто и да било проблем.
Коки не знам много е възможно да съм попаднал на ментаци взех ги от константин величков с/у Лукойл от една бутка 18лв. , затова колегите да внимават повече като си избират секрети !!! :-D