Log in

View Full Version : Молба за помощ

MUROMAN
30-11-2008, 16:17
днес тотално ми се прецака колата,имах проблем сьс сьединителя (някоя от помпите сдаде багажа).преди потавше и после се оправяше ,сега педала е долу и няма скорости ,колата не може да се движи,губи и спирачна течност.Не знам в коя от 2-те помпи е проблема.Та се чудя какво да правя? казаха ми,че било забранено и тегленето. Направо не знам какво да правя,помагаите колеги.:please::small_cry::crybaby:
Дали и как
да я добутам до Итал сервиз да я оправят?

lulin racing
30-11-2008, 16:21
:no: Марияне кво става с тия 155-ци бре ше измрът тая зима........ Звънкай на първия рапатрак ...за в София ще ти струва 40 лева и я карай в сервиза

Alexanderbb
30-11-2008, 16:22
най-вероятно е долната. но за твое успокоение си викни ако искаш пътна помощ. взимат 1 - 2 лв. на километър

lulin racing
30-11-2008, 16:28
най-вероятно е долната. но за твое успокоение си викни ако искаш пътна помощ. взимат 1 - 2 лв. на километър

За София е 40 лева !!! Даже ако разстоянието е от паркинга ти пред блока до отсрещния супер маркет ;)

MUROMAN
30-11-2008, 16:40
лоша работа не може ли нешо на място да се отремонтира?как да разбера коя от помпите е? :dunno:

toki4a
30-11-2008, 16:47
лоша работа не може ли нешо на място да се отремонтира?как да разбера коя от помпите е? :dunno:

колега запретни маншончето на долната и виж дали е омаслено ;)

въпреки, че ас специално залагам на горната

към 60 на лева е;)

vaklinator
30-11-2008, 18:36
:no: Марияне кво става с тия 155-ци бре ше измрът тая зима........ Звънкай на първия рапатрак ...за в София ще ти струва 40 лева и я карай в сервиза

Точно така е! На това му се вика естествен подбор. И 155-ците ще изчезнат скоро време от улиците както 33 и 75 и много други.
За жалост това си е закономерно и напълно естествено. Казва му се - пенсиониране или по болест, или по старост.

PEPI-2ALFA
30-11-2008, 18:37
колега запретни маншончето на долната и виж дали е омаслено ;)

Ако тече и без да го маха маншончето ще се види. Виж ако е горната (на педала) може да се просмуква в мокета и да не личи.

Mury
30-11-2008, 18:43
Ако не е голям теча,сипи спирачна течност,напомпай малко педала с ръка,докато се вдигне и газ към сервиза :screwy: :screwy: :screwy:

toki4a
30-11-2008, 18:53
Точно така е! На това му се вика естествен подбор. И 155-ците ще изчезнат скоро време от улиците както 33 и 75 и много други.
За жалост това си е закономерно и напълно естествено. Казва му се - пенсиониране или по болест, или по старост.

:screwy:стига бреее

:twisted::cheers:

toki4a
30-11-2008, 18:57
Ако тече и без да го маха маншончето ще се види. Виж ако е горната (на педала) може да се просмуква в мокета и да не личи.

то не е задалжително да е протекла горната просто гумичките са се скапали
и дъвчат напразно;)

MUROMAN
30-11-2008, 19:34
Това с помпането ставаше за известно време ,но вече е тоталка педала е долу на земята и няма никакъв ход.Долу се завирах при педалите видях ,че има някакво цилиндърче и едан тръбичка пипах ги и те видях нито теч нито омасляване.Теча сигурно си е сериозен за 1 седмица ми замина 1 шише спирачна течност.Сипвах помпах и ставаше сега вече е напълно фира.Ще помоля някой от колегите да ми направят 1 снимка на това цилиндърче за което ми говорите и от които гумички може да е пробрема,но аз все си мисля,че е от долната помпа/която май,че се явява горе под акумолатора/.Там ми се вижда ,че маи е омаслено.Абе скапана история остави ме на пътя добре че бях близко до вкъщи и се добрах.:cry::stretcher:

raiders
30-11-2008, 20:03
Казвай с каквото можем ще помагаме, иначе имаше една тема как сам си сменил помпата, но е важно коя е, горната или долната, те не са скъпи, споко ще я оправиш

голямата риба
30-11-2008, 20:20
първа и стартер
след това си личи колко си добър шофьор:-P

MUROMAN
30-11-2008, 20:32
първа и стартер

хахаха е да де ама като няма 1-ва ,кво прави добрия шоФер?:dunno:
Отговора на загадката е: Яде ХУРКАТА.:holiday2:

vaklinator
30-11-2008, 20:35
първа и стартер

Да бе?! И утре ще ревне, че му е изпушил стартера, а само ако знаеш къде е натъпкан-жална му майка ако се повреди...

lulin racing
30-11-2008, 21:48

Мамка му колега тука си адски прав за наше голямо съжаление:no:

lan
30-11-2008, 22:11
днес тотално ми се прецака колата,имах проблем сьс сьединителя (някоя от помпите сдаде багажа).преди потавше и после се оправяше ,сега педала е долу и няма скорости ,колата не може да се движи,губи и спирачна течност.Не знам в коя от 2-те помпи е проблема.Та се чудя какво да правя? казаха ми,че било забранено и тегленето. Направо не знам какво да правя,помагаите колеги.:please::small_cry::crybaby:
Дали и как
да я добутам до Итал сервиз да я оправят?

Накарай някой да те дръпне колега. Изключваш от скорост, палиш и си те дърпат до където си искаш. Мен ми се беше случило миналата година и си ме отдърпаха до майстора, смени я и от тогава :drive:

WhitePower
30-11-2008, 23:24
Стига глипости , аз така съм се прибирал около 200 км от софия
пробвано е и става
вкарваш на първа и след това всички си влизат , само трябва да се синхронизира с оборотите и да преценява сфетофарите от далече да минава на зелено

естесвеноо че няма да я придвижва в 9 сътринта , късно вечер или кум 5-6 сътринта

Iltcho
01-12-2008, 10:55
Марияне, толко ли не можеш да намериш гараж с канал около блока ти и да си смениш помпата?

Виж къде джвака. Ако е долната - май не е толко сложно. А сигурен ли си, че е помпа, а не някоя тръбичка/маркуч?

п.п. Не одписвайте 155-ците. Ще възкръснат като феникси от пепелта скоро... :flex::super:

П.п. 2 - моята е вече ЯКО в движение.

Abarth
01-12-2008, 13:22
Да не съм чул италсервиз :)

MUROMAN
01-12-2008, 21:56
Марияне, толко ли не можеш да намериш гараж с канал около блока ти и да си смениш помпата?

Виж къде джвака. Ако е долната - май не е толко сложно. А сигурен ли си, че е помпа, а не някоя тръбичка/маркуч?

Нищо не съм сигурен ,гараж с канал няма.Няма кой да удари едно рамо.То вече няма кой отверка да ти даде.Никои не помага на другия.Не знам от къде може да е ,само знам,че нямам съединител и течноста се стопи мн бързо. и ме остави на средата на улицата.
А най вече знам,че колата ме предаде точно когато имах Истинска нужда от нея и сега давам грешни пари на цигани таксиджии.:depressed::-(:no:

lulin racing
02-12-2008, 08:01
Нищо не съм сигурен ,гараж с канал няма.Няма кой да удари едно рамо.То вече няма кой отверка да ти даде.Никои не помага на другия.Не знам от къде може да е ,само знам,че нямам съединител и течноста се стопи мн бързо. и ме остави на средата на улицата.
А най вече знам,че колата ме предаде точно когато имах Истинска нужда от нея и сега давам грешни пари на цигани таксиджии.:depressed::-(:no:

Бате много добре знаеш,че винаги съм бил на среща!!! Просто сега мойта е още по строшена от твойта затова непредлагам хелп ....... сори

Iltcho
02-12-2008, 08:25

Мъро, горе главата. Нема се отчайваш! Ще говоря с един авер, който живее в Подуяне и има доста голям гараж. Дори ще удари рамо с ремонта, стига да е в България и да не е заминал пак при жена си и детето си в Италия.

Бих ти разглобил колата на момента, ама ко да прая като си ми на 125 километра дебеш... Инак днес времето ужким ще е топло. Вземи 2 крика, облечи се като за търкалане по земята и виж от де тече. По-нататък ще го мъчим някак.

hsr
02-12-2008, 09:45
....Няма кой да удари едно рамо.То вече няма кой отверка да ти даде.Никои не помага на другия.Не знам от къде може да е ,само знам,че нямам съединител и течноста се стопи мн бързо. и ме остави на средата на улицата....

Май си прав...за съжаление. Има толкова хора от София в тоя форум, пък няма кой да помогне.

Донякъде обаче и ти си си виновен, че си допуснал да се стигне дотук, а не си взел мерки по-рано !

търтей
02-12-2008, 14:50
Да бе?! И утре ще ревне, че му е изпушил стартера, а само ако знаеш къде е натъпкан-жална му майка ако се повреди...

мани го голямата риба
виждал е той 155 през крив макарон :ghost2:

Furious 155
03-12-2008, 18:09
Май си прав...за съжаление. Има толкова хора от София в тоя форум, пък няма кой да помогне.

Донякъде обаче и ти си си виновен, че си допуснал да се стигне дотук, а не си взел мерки по-рано !

прав си колега...затуй сега моята стана паметник пред нас - няма да се кара да няма повече поражения, докато не влезе в сервиза! За съжаление и аз съм за ремонт в момента...

vaklinator
03-12-2008, 18:58
Вехти , дърти баби яги . трошляк.:phone:
Мястото им е в кремиковци - дано не го затворят, че и там няма да идат. милите.

Grim
03-12-2008, 19:26

ако не си си оправил колата още - обади са на Краси,той ще ти помогне... щом аз като бях в сф и ми счупиха картера ми помогна,прати ми и пътна помощ и ми ремонтира и колата защо да не помогне и на теб?
0896872833

MUROMAN
03-12-2008, 19:35
Вехти , дърти баби яги . трошляк.:phone:
Мястото им е в кремиковци - дано не го затворят, че и там няма да идат. милите.

По моя въпрос ,колата нес беше приета в 9 сутринта при д-р Итал Сервиз и в 14,30 бях поканен да си я прибера обратно излекувана.Потребителската такса ми излезе 89 лв, и включи :нова долна помпа на съединителя,майсторлък и течност.

Мястото им е единствено и само на ПЪТЯ /и то по висдокоскоростните магистрали да внушават страх и респект в пътната обстановка/.:plane:

lulin racing
04-12-2008, 08:02
По моя въпрос ,колата нес беше приета в 9 сутринта при д-р Итал Сервиз и в 14,30 бях поканен да си я прибера обратно излекувана.Потребителската такса ми излезе 89 лв, и включи :нова долна помпа на съединителя,майсторлък и течност.

Мястото им е единствено и само на ПЪТЯ /и то по висдокоскоростните магистрали да внушават страх и респект в пътната обстановка/.:plane:

Много ти арна таксата бре Т'анасе.... искам и аз така да е мойта :calc::drool:

MUROMAN
05-12-2008, 20:21
Дано да е така и при тебе,но ме съмнява.:-|

davidoff_306
07-12-2008, 00:55
Много ти арна таксата бре Т'анасе.... искам и аз така да е мойта :calc::drool:

Какво и има на твойта ?

lulin racing
07-12-2008, 08:58
Какво и има на твойта ?

Ето цяла тема колега ;) http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28432

WhitePower
07-12-2008, 12:07
Не се сърдете че няма кой да помогне , просто не останаха само фенове , а 155 ците са в бокса ;(
и аз сега карам едно пунто ГТ с преебана турбина и гейт , мъка ама се движа някак си , онзи ден то тегли алфата , е бая душа бра , все пак е с 500 кила по леко , едвам я задърпа до сервиза , после меришеше на кисело зеле под капака

ако някой има нужда от нещо да звънка , помагам с каквото мога 0898400576

lulin racing
07-12-2008, 12:43
Не се сърдете че няма кой да помогне , просто не останаха само фенове , а 155 ците са в бокса ;(
и аз сега карам едно пунто ГТ с преебана турбина и гейт , мъка ама се движа някак си , онзи ден то тегли алфата , е бая душа бра , все пак е с 500 кила по леко , едвам я задърпа до сервиза , после меришеше на кисело зеле под капака

ако някой има нужда от нещо да звънка , помагам с каквото мога 0898400576

Ето това се казва приказка!!! Евала колега много малко са хората,които винаги имат готовност да помогнат когато ги потърсиш за съжаление..... С ръка на сърцето мога да заявя,че ако колата ми беше в движение отдавна щях да отдърпам МУРОМЕН до сервиза..... Както и всеки друг ! Трябва да се подкрепяме взаимно ;) Сега ще пусна една темичка в нашия раздел и се надявам всеки фен с 155-ца да се впише (ГСМ и Име) ! Знам че има отделна тема с номера за взаимопомощ,но едва ли ако потърсиш някой ще се отзове... Та ние сме си малко и без това и все си мисля,че винаги бихме си "хелп-нали" в кофти момент!

MUROMAN
07-12-2008, 22:17
Само да спомена,че мен ме издърпа до сервиза моята бивша баничарка дето караха Берлинго 1,6 HDI.Караше го един мой колега пак алфист /има 156 фейслифт/ та баничарката също видя доста зор.Той ми каза,че все едно съм бил с опъната ръчна.Важнжто е,че имаше хепи енд за мота количка и я оправиха за няколко часа момчетата.

VFTI
11-12-2008, 19:16
Тая тема стана кой с какво си е дъпрал алфата :biggrin1:

Ама тъй де...и важното е всичко да свърши добре...

Мен ме дърпа лада комби 2104 1.5 двигателя на газ :prescription: ехх... с тая лада в комбинация с алфата сме минали над 20км. в тази комбинация:bangin:.....

Истината обаче е че тия 20км ми бяха най-евтините, които съм минал с алфата до сега :evilsmiley::lol::lol:

MUROMAN
11-12-2008, 19:36
Истината обаче е че тия 20км ми бяха най-евтините, които съм минал с алфата до сега .:razz:

На мен също ми бе евтино пърпорках след пилотната кола на газ.:boost:

Алфа и евтино -няма Венци и аз и ти го знаем мн добре.:pp:

VFTI
12-12-2008, 00:14
Истината обаче е че тия 20км ми бяха най-евтините, които съм минал с алфата до сега .:razz:

На мен също ми бе евтино пърпорках след пилотната кола на газ.:boost:

Алфа и евтино -няма Венци и аз и ти го знаем мн добре.:pp:

Така е....най-интересното е че след като дадеш първите 3хил лв. по тия коли.... след това не ти пука колко още ще платиш и ще продължаваш да плащаш...:biggrin::biggrin::wazuuup::wazuuup:

Някой несъгласен:pp:

koolio
12-12-2008, 09:40
Ами ако ти писне да плащаш в един момент?

Alfa User
12-12-2008, 12:34
Няма страшно, колега - и двете ми 155-ци (и първата и сегашната) се разболяха от тая болест. Така че това явно не е нехарактерно за 155 ...
Иначе и стартер сменях - наистина е заврян на маймуната в г..а :bangin:
Честито сега, и само газ !!! За стимул - погледни клипчето под снимките в подписа ми :wub:

VFTI
12-12-2008, 14:45
Ами ако ти писне да плащаш в един момент?

Качваш се на Голф и пак започваш да плащаш!!!, само че по-малко хора ще те плюят все пак ще караш великата марка VW и няма да изпитваш удоволствие от карането на тоя шваб... При старите коли е така...На който ще му писва от ремонти да си купува Дачия Логан...

Аааа и колко човека от с VW могат да се похвалят с такова клипче? Кой коя марка? Та ей за това е всичко...щастието да караш една истинска легенда..

Клипчето рулирааааа

1912
12-12-2008, 16:11
и на алфата и на фиата страдах от същия проблем но за 15 лева се оправих в двата случая...само сваляш цил.за 5 минути работа отиваш и взимаш гумички слагаш обезвъсдушаваш и си готов

kris11
13-12-2008, 20:35
@ Да бе?! И утре ще ревне, че му е изпушил стартера, а само ако знаеш къде е натъпкан-жална му майка ако се повреди...

Стартер а е цвете за мирисане .Ама я да ти се случи да сменяш серво на 155 ца с ABS - те тогава ще видиш не само отде изгрява слънцето, но и къде залява .:bouncing_smiley:

koolio
13-12-2008, 21:01
Качваш се на Голф и пак започваш да плащаш!!!, само че по-малко хора ще те плюят все пак ще караш великата марка VW и няма да изпитваш удоволствие от карането на тоя шваб... При старите коли е така...На който ще му писва от ремонти да си купува Дачия Логан...

Аааа и колко човека от с VW могат да се похвалят с такова клипче? Кой коя марка? Та ей за това е всичко...щастието да караш една истинска легенда..

Клипчето рулирааааа
Е, Венци, почваш да се излагаш! Според теб колите на Алфи и Голфове ли се делят?:roll:

Alfa User
14-12-2008, 00:43
Ама я да ти се случи да сменяш серво на 155 ца с ABS - те тогава ще видиш не само отде изгрява слънцето, но и къде залява .:bouncing_smiley:

И тва се оправя, ако имаш правилния човек под ръка. На Милена (milenamr) й изгърмя сервото преди няколко месеца - 155 2.0 8v - точно с ABS - човека го смени за 3 часа срещу съвсем разумно възнаграждение. Не споменавам кой е, за да не сметнете поста за рекламен, но освен на него, трябва да благодаря ужасно много и на бате Еньо, че ни прати сервото. Лекарство има за всяка болежка - важен е доктора, дето го прилага ;)
А клипа наистина е велик ... Дано легендата остане жива - отчасти и чрез нас ! :bowdown:

Alfa User
19-12-2008, 16:13
Няма страшно, колега - и двете ми 155-ци (и първата и сегашната) се разболяха от тая болест. Така че това явно не е нехарактерно за 155 ...

Хееее, днес изгърмя долна помпа на съединителя и на Милена ... Що ли ми трябваше да се обаждам :big_whoops: Ама ще живее и лети отново ! :punk:
За стимул - погледни клипчето под снимките в подписа ми :wub:

pesho ot vraca
22-12-2008, 18:20
Колеги и аз се присъединявам към вас със скапаните съединители. Днеска и моя здаде багажа. Както си карах педала пропадна долу и край да отделя. Колата сам я заебал и сега се чудя какво да правя. Долната помпа е протекла, долях течност в казанчето но педал няма.

АЛФА 155 1.8TS 94г.

MUROMAN
24-12-2008, 23:15
Колеги и аз се присъединявам към вас със скапаните съединители. Днеска и моя здаде багажа. Както си карах педала пропадна долу и край да отделя. Колата сам я заебал и сега се чудя какво да правя. Долната помпа е протекла, долях течност в казанчето но педал няма.

АЛФА 155 1.8TS 94г.

И да доливаш и да не доливаш файда няма.Някой просто си купуват ремонтен комплект гумички и си ги смент ,но няма гаранция дали скоро няма да протече пак.Аз лично си смених цялата помпа не е скъпа в порядъка на 30-50 лв е в зависимост от къде и как се купи.Ремонта не е сложен и скъп.В СФ в Итал сервиз за часта и работата ми взеха 89 лв /от които 15 ДДТ/ така ,че не е скъпо изобщо.
Може и сам да си я смениш ,ако си технически грамотен и имаш канал.