Log in

View Full Version : Свещи Бош

kemo_nike
01-12-2008, 16:22
iskah da pitam sve6ti bosh dali e vazmojno da sa 60lv za alfa 145 1.4t.s sled kato gledam v foruma navsiakade pi6at 250lv

Гледам, че си си взел бележка и си почнал да пишеш на кирилица по-надолу. Продължавай и занапред така.

emo84
01-12-2008, 16:35
аз си взех на boshc точно за 60 лв. преди 3 месеца и нямам никакви ядове,250 лв. са оригиналните

tokata_pz_flex
01-12-2008, 16:46
Оригиналните са даже повече . Слагай Денсо Иридиум , около 240 идва комплекта , но са ... около 129048918 класи над Бош .

kemo_nike
01-12-2008, 16:52
abe s taj finansova kriza mai 6te probvam za 60 lv kolkoto iskarat dano ne sa mn.zle mersi vse pak za barzite otgovori tozi farum mai e dosta polezen

junior
01-12-2008, 16:52
И моите са за 60 лв.За сега са добре.

tokata_pz_flex
01-12-2008, 16:53
Полезен е разбира се :) Добре дошъл , и пиши на кирилица :)

kemo_nike
01-12-2008, 17:05
така и гледам 4е помагате веднага та да питам дали е вазможно от това да пука яко докато загрее и да забива нос или е и дебитомера за смяна

spe4elist
01-12-2008, 17:05
abe s taj finansova kriza mai 6te probvam za 60 lv kolkoto iskarat dano ne sa mn.zle mersi vse pak za barzite otgovori tozi farum mai e dosta polezen

Бошът струва 60 лв и са за 25 000 км, а Денсо - 240 лв и са за 100 000 км.

:calc:

code
01-12-2008, 17:38
Бошът струва 60 лв и са за 25 000 км, а Денсо - 240 лв и са за 100 000 км.

:calc:
Еми значи все едно :tooth: Аз съм с Дензо ама да видим колко ще изкарат.

junior
01-12-2008, 17:51
Моята беше така, пукаше и забиваше нос като е студена.Даже пробвах да я чакам да загрее, но ефекта беше минимален.След време даже започна да не върви както трябва и да работи на три цилиндъра.Ама като ги смех свещите се оправи и сега нямам проблеми.Даже като е студена изчаквам около минута и тръгвам без да забива нос или да пука.При мен проблема се оказаха свещите.Но първо иди на диагнистика, защото проблема при теб може да е и от дебитмера.

tokata_pz_flex
01-12-2008, 18:44
Напиши в профила от каде си , за да те насочим към добър сервиз . Пукането може да е от свещите , може и от лулите да е ... а може и дебитомер .

remz
01-12-2008, 18:45
така и гледам 4е помагате веднага та да питам дали е вазможно от това да пука яко докато загрее и да забива нос или е и дебитомера за смяна

а аз имах същия проблем -

парво смених Ламбда сондата и се оправи,
после ми се здроби дебитомера и симтомите бяха същите

може да се пробва с някоя универсална сонда както направих аз и после да си купиш подходяща.

най вероятно на елкона :bash: няма да излезне "НИЩО"

Успех

tokata_pz_flex
01-12-2008, 23:43
То на елкон-а какво ли излиза . За това помолих колегата да напише от каде е , за да се реши проблема безболезнено .

kemo_nike
02-12-2008, 00:30
еми от софия съм.мислия парво да пробвам с нови све6ти и ако нестане по4вам голямото лутане и питане пак мерси пак на вси4ки 4е отг.толкова барзо

tokata_pz_flex
02-12-2008, 00:57
Пробвай , дано имаш успех . Ако не стане , питай , ще те насочим .

CHIKI
02-12-2008, 14:23
аз за моята взимах 2-ва бр подгревни Бош 45 лв. 1 бр корем ме заболя 90 кинта за двете

slaviego
02-12-2008, 15:18
Колега преди 3-4 месеца си сложих Бош за 60 лева и имах проблеми, за да не се повтаря сега си дадох 250 лв за Денсо и ме е мирна главата.
Преди мислех да мина тънко ама то излезе по дебело.
Моя съвет е дай сега 250, за да не даваш сега 60 после още незнам колко.

Moris_zh
02-12-2008, 16:11
Преди 8 месеца сисмених свещите и сложих Bosch. Оказа се голяма грешка. Големите свещи изобщо не работеха добре. Смених ги и сложих Denso. Сега двигателя работи много добре. Само дето оставих малките да са Bosch, но и тях скоро ще ги сменя.

tokata_pz_flex
02-12-2008, 17:10
Явно има изпатили :) от Бош .

mordohy
02-12-2008, 21:02
Колеги,слушам ви и ми става тъжно.Свещите за нашите хубавици са Лоджи.Струват 12-18 евро.Зависи от къде ги купуваш.Гарантирано са автентични от Чанакас-Серрес(срещу пожарната в посока центъра) и агротехники-Панаьотис,Нео Скопос.(На околовръстния на Серрес по посока Драма в дясно) и на кръстовището за Агио Пневма(Свети Дух) и околовръстното за Драма.Или влезти във форума на Алфа ГР.Колегите там са за пример.Не знам,какво да ви кажа повече.

spe4elist
02-12-2008, 21:29
Колеги,слушам ви и ми става тъжно.Свещите за нашите хубавици са Лоджи.Струват 12-18 евро.Зависи от къде ги купуваш.Гарантирано са автентични от Чанакас-Серрес(срещу пожарната в посока центъра) и агротехники-Панаьотис,Нео Скопос.(На околовръстния на Серрес по посока Драма в дясно) и на кръстовището за Агио Пневма(Свети Дух) и околовръстното за Драма.Или влезти във форума на Алфа ГР.Колегите там са за пример.Не знам,какво да ви кажа повече.
Колега, можеш да врътнеш бизнес с Голдън Лодж-ките, в България отдавна ги няма, пък боксерите най-убу с тях вървят...

kemo_nike
04-12-2008, 19:20
исках да питам като сложа све6тите бош ако неработат добре как 6те го разбера какви са сиптомите

kolev
05-12-2008, 10:56
то се разбира след няколко хиляди километра. пали по-трудно, ако имаш газ -пука, гори повече ......

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=363932&postcount=9

GeorgiMirov
05-12-2008, 13:27
Моята Алфа 1.6 боксер 146 като я взех беше със свещи бош.Но по-свещите на 2 пъти като ги свалях имаше въглеродни отлагания ( 2ри картинка от горния сайт).Колата гори доста и се натрупват отлагания като сажди по главите.Също има момент на колебание между 3 и 4 хил. оборота.Възможно ли е свещите да не възпламеняват добре и оттам по-голям разход и колебания при ускорение, също и като загрее леко заглъхване на мотора на празен ход (работи на 3 цилиндъра от време на време) ?

kolev
05-12-2008, 13:51
не се чуди а направо сменяй, даже и кабелите.

mordohy
05-12-2008, 19:30
Колега, можеш да врътнеш бизнес с Голдън Лодж-ките, в България отдавна ги няма, пък боксерите най-убу с тях вървят...
Почвам да се замислям!Проблема е , че не ставам за търговец.Ще прецакам и най-добрата далавера.:wallbash:

Highvoltage
09-12-2008, 11:28
Здравейте,аз съм с алфа от 1 месец,но за съжаление си имам проблеми още със закупуването й. Седи в сервиз 3 седмици през ден и все сменят кабели свещи ,за което ми взеха първо 400лв ,след това тези свещи ми изгорили бобината на трети цилиндър след 2 дена и там 250лв с работа(направо си ме заклаха):) ,но взе ,че ми се оправи. Вървя една седмица супер и вчера тръгвам за Банско за 8 Декември ,и преди Перник давам газ да изпреваря и гледам зад мен адския дим..Веднага ми стана ясно ,че пак свещи или бобина:( Едвам намерих майстор там,който не беше никакъв майстор де,но се опитваше със зъби и нокти да помогне,и след 4-5 часа мотане сменяне на всякакви свещи ,взе че ми сложи втора ръка някакви и колата тръгна. Тръгна за първите 3-4 километра де,но поне успях да се добера до СОфия. Съвсем случайно попаднах на диагностика и веднага влезнах (това в 7 часа вечерта). Мъжът ми я закачи и веднага излезнаха следните проблеми : Датчик за обороти няма сигнал,Ламбда-регулиране извън диапазона макс.,Датчик за темперарурата на двигателя.; В крайна сметка всъщност ми каза ,че свещите ми правят проблем и горят бобините,защото се очаква още една изгоряла :(
Сега като влезнах и тук да по прочета малко инфо, видях ,че всъщност май трябва да си купя "Денсо" свещи,но след като ме изръсиха 310лв за "Шампион" и ми се вижда малко 250лв за по-добри свещи. Дано наистина е така ,че аман ,не мога да и се нарадвам още ,а гледам всичко да и е наред иначе се дразня ,като нещо не ми е наред. Лошото е ,че ми взе всичките пари и сега тръгвам по магазините да събирам инфо,докато не събера някой лев,колата остава пред блока :( Приятен ден колеги! :)

kolev
09-12-2008, 13:25
тия майстори при които ходиш май те взимат за мезе. чак пък толкова ментеливи свещи да са ти набутали....

Sunny
09-12-2008, 13:48
И 164 8V T.S. му е най комфортно с тях . Иначе с BOSCH четири полюсни (точно модела не помня) карах 2 години на ГАЗ и никакъв проблем. Но на 16V там вече е друга работа , както каза един път колегата spe4elist : Бачкам в BOSCH ама карам с NGK ;)
Ta mordohy ako решиш да ставаш търговец все пак ще се намеи кой да купува ;)

INTEGRALE
11-12-2008, 15:42
И аз реших да мина по-тънко с Бош, защото след кабели за 200 лв ми идваха в повече Дензото. Съжалявам за което. Горе-долу работят, но 2 от малките свещи се СЧУПИХА при сваляне от средата на резбата:bangin: и ги смених с старите. И освен това ми изгориха 1 бубина, така че от свещи Бош беееегай...
За сега колата работи добре, но още малко и си взимам Дензо.
ПС: Виж си колега и бубините! Огледай ги хубаво за пукнатини по корпуса. Колата ми забиваше муцуна до 2 000 об, заради спукана бубина.

mordohy
14-12-2008, 23:23
И 164 8V T.S. му е най комфортно с тях . Иначе с BOSCH четири полюсни (точно модела не помня) карах 2 години на ГАЗ и никакъв проблем. Но на 16V там вече е друга работа , както каза един път колегата spe4elist : Бачкам в BOSCH ама карам с NGK ;)
Ta mordohy ako решиш да ставаш търговец все пак ще се намеи кой да купува ;)
Сега го видях.Търговец от мен пак ви казвам,че не ставам,но да ви помогна да си вземете свестни свещи,това да.Идеята не е чак толкова трудна за осъществяване.Просто трябва да се разбереме,кой колко и са какъв мотор иска свещи.Нищо не ни пречи някоа събота да си направиме една разходка.Давам ви само идея.

NAS
16-12-2008, 10:16
Аз преди месец си сложих Bosch и съм доволен засега. Преди карах с NGK, ама нищо не остана от тях и трябваше да ги сменям, ама не ми се даваха 250лв. за свещи. Много лоши думи се изговориха за Bosch, но за тази цена не може да се очаква да работят като NGK или Denso за повече от 250лв. Преди да си сменя свещите, сутрин беше ад:забива муцуна, като настъпех педала за газта и започваше да се дави, след като позагрееше, ми се налагаше да я изрежа малко, за да се държи нормално в ниските обороти. Сега тези неща ги няма и аз лично съм доволен. Разхода не ми падна особено, но вече съм се примирил с него. А по повод Golden Lodge - хубави са, ама и те излизат от скалата на бюджетните свещи. Ако караш в градски режим в повечето време, за мен лично разликата в свещите не играе особено като фактор. Сега ще ме оплюете, ама това си е мое мнение.

Satanism
16-12-2008, 10:45
И аз съм с БОШ вече 10,000км и нямам никакви проблеми...излезе ми 60лв със смяната.... ;)

didod
16-12-2008, 12:05
Аз ползвам БЕРУ 4- електродни. Но скоро ще ги сменям- на 25 хиляди са почти (от тез глупци съм, дето сменят често :) ). Нямам оплаквания. И ще взимам прехваленото Дензо, пък да видим. :hvala:

Sunny
16-12-2008, 13:25
И ще взимам прехваленото Дензо, пък да видим. :hvala:
Ако е Denso iridium нямаш много полза от тях на газ , даже е по зле

kemo_nike
17-12-2008, 12:06
здр.пак.Смених свещите и колата е доста по добре от преди(сложих бош незнам за6то има толкова оплакваниа от тях,но колата си варви добре )днес я закарах на диагностика и ни6то не показва да и има но сутрин като е студена пука яко и забива муцуната ако и дам гас.мом4ето от диагностиката каза 4е е дебитомер за него,но може ли да е от него като него показва на диагностиката а и колата го прави това само като е студена как да сам сигурен 4е е дебитомер триабва да го взема нов да пробвам или ...

didod
17-12-2008, 12:14
здр.пак.Смених свещите и колата е доста по добре от преди(сложих бош незнам за6то има толкова оплакваниа от тях,но колата си варви добре )днес я закарах на диагностика и ни6то не показва да и има но сутрин като е студена пука яко и забива муцуната ако и дам гас.мом4ето от диагностиката каза 4е е дебитомер за него,но може ли да е от него като него показва на диагностиката а и колата го прави това само като е студена как да сам сигурен 4е е дебитомер триабва да го взема нов да пробвам или ...

Извинявай, ако си писал преди това, но чистил ли си дюзи? Че напоследък на 2 или 3 коли с тези симптоми (пукане, глъхнене само на студено) се оказват позамърсени дюзи.

kemo_nike
17-12-2008, 17:14
несам 4истил дюзи,но мислиа утре 6те пробвам един дебитомер от един приател и ако с него стане зна4и там е проблема

galinves71
21-12-2008, 17:27
хора ше ме извините но,стига ги бърникахте тези алфи.те не са като другите марки.аз като я взех беше кукла от вън и от вътре,дрън и чакмаклаприл и сложих агу обикновенно щот ме тресе кризата отдавна и за това по-евтиния вариянт.започна да думка и от там разни-свещи ,кабели,сонди,дебитомери,лули и бубини,и никой не беше сигурен от какво е.ако трябва да се вържеш на всяко предположение то трябва да ръснеш оше за 1 кола пари и пак до там.евала на всички колеги от форума които откликнаха на моите проблеми а те не бяха малко,и благодарение на тях малко технически размисли сондаж стигнах до заключението-сменям свещите БОШ за 42лв бразилско производство и край.ти знаеш ли, отивам при майстор за проблема и той ми вика?
-тези 8свещи за кво са ти?ебати ташака.а 1друг прословут идва при мен и ми вика
-я да махнем капака на ангренажа да видя как е зацепен ремъка щот при мен има 1 алфа и цяла седмица не мога да я озъптя,гърми и на бензин.спря да пука както преди.от април до сега само 1път преди 3 седмици но разбрах защо.рискувай разхода и при нужна 3та предавка превключи на 2ра за да има обороти ще си рахат.и при потегляне с малко повече газ с по плавно отпускане на амбряжа и си ти.този вариатор дето са го турнали италианците бърка цялата работа.гледах опел вектра 98г модел,направо кабелаците му зян,увити с изолирбанд и никви ядове.не може 1 и съща технология да дава 2 различни резултата ако няма нещо различно макар и малко в тях.

BillyBoy`
22-12-2008, 14:40
Ако е Denso iridium нямаш много полза от тях на газ , даже е по зле
ти пък убеден ли се че е по зле?нещо ми се струва че не си достатачно наясно

filip_gad
22-12-2008, 17:39
аз моята я карам вече 40 000 км с свещи бош, които ми излезнаха 64 лв. преди година и половина и нямам грижи все още :)! Като от тези 40 000, 15 000 са ми на газ.

mordohy
22-12-2008, 20:21
Аз преди месец си сложих Bosch и съм доволен засега. Преди карах с NGK, ама нищо не остана от тях и трябваше да ги сменям, ама не ми се даваха 250лв. за свещи. Много лоши думи се изговориха за Bosch, но за тази цена не може да се очаква да работят като NGK или Denso за повече от 250лв. Преди да си сменя свещите, сутрин беше ад:забива муцуна, като настъпех педала за газта и започваше да се дави, след като позагрееше, ми се налагаше да я изрежа малко, за да се държи нормално в ниските обороти. Сега тези неща ги няма и аз лично съм доволен. Разхода не ми падна особено, но вече съм се примирил с него. А по повод Golden Lodge - хубави са, ама и те излизат от скалата на бюджетните свещи. Ако караш в градски режим в повечето време, за мен лично разликата в свещите не играе особено като фактор. Сега ще ме оплюете, ама това си е мое мнение.
Къде ги купувате и са какви пари бе,че са извънбюджетни свещите Лоджи!?Съвсем бюджетни са.Четри свещи са до към 40 лева.Като ви слушам за свещи по за 250-300 лева и ми става лошо.И аз моята си я глезя със Селения Райсинг,ама щото не ми харчи масло и ми излиза по-евтино.Сменявам го на 45-50 000 км.Филтъра преди 10 000.Всички си обичаме колите,но нека бъдем разумни.НГК се провалиха тотално.Не съм аз виновен,че нямат добри изолатори.Но Бош е друга работа.Както и с акумулаторите.Ако са бразилски , чешки или турски-няма проблем.Проблема е,когато са испански.Да ама на това никой не обръща внимание и после:добри са , лоши са.То най доброто за газ бяха турските Шампион,но нали бяха по 2 лева и всеки бягаше от тях.Ако ги продаваха по 50 лева комплекта,оше да ги имаше,ама на.Няма ги.Знам,че сега ще ме обругаят дружно мнозина,но това е голата истина.Не винаги получаваме това,за което плащаме и трябва да сме внимателни.Питайте патило,а не старило.Споделих просто опита и мнението си.В предвид часа-наздраве:cheers:

galinves71
22-12-2008, 22:05
Къде ги купувате и са какви пари бе,че са извънбюджетни свещите Лоджи!?Съвсем бюджетни са.Четри свещи са до към 40 лева.Като ви слушам за свещи по за 250-300 лева и ми става лошо.И аз моята си я глезя със Селения Райсинг,ама щото не ми харчи масло и ми излиза по-евтино.Сменявам го на 45-50 000 км.Филтъра преди 10 000.Всички си обичаме колите,но нека бъдем разумни.НГК се провалиха тотално.Не съм аз виновен,че нямат добри изолатори.Но Бош е друга работа.Както и с акумулаторите.Ако са бразилски , чешки или турски-няма проблем.Проблема е,когато са испански.Да ама на това никой не обръща внимание и после:добри са , лоши са.То най доброто за газ бяха турските Шампион,но нали бяха по 2 лева и всеки бягаше от тях.Ако ги продаваха по 50 лева комплекта,оше да ги имаше,ама на.Няма ги.Знам,че сега ще ме обругаят дружно мнозина,но това е голата истина.Не винаги получаваме това,за което плащаме и трябва да сме внимателни.Питайте патило,а не старило.Споделих просто опита и мнението си.В предвид часа-наздраве:cheers:

евала бе бате,имало още 1на корава кратуна като мен дето,иска сама да се увери във всяко 1 начинание.е не подценявам също колегите от форума.

Sunny
22-12-2008, 22:16
ти пък убеден ли се че е по зле?нещо ми се струва че не си достатачно наясно
Ти Алфа 164 карал ли си че си компетентен с какви свещи върви ?
Да ти припомням ли че няма нищо общо с твойта :question:

mordohy
23-12-2008, 00:21
Ама не се карайте!Бая се рових,но(нарочно не използвах търсачката) никой не споменава,колко трябва да е разстоянието между електродите за съответния мотор.Щото една свещ може да е пригодна за много модели,но разстоянието да е различно.Точно тогава идва:ама тия свещи са калпави,забива ми , като е студена и прочие простотии.Я се изкажете по темата:meeting:

mordohy
23-12-2008, 00:28
евала бе бате,имало още 1на корава кратуна като мен дето,иска сама да се увери във всяко 1 начинание.е не подценявам също колегите от форума.
Нямаме и право да ги подценяваме.Нали за това сме се събрали,да обменяме мнения и опит.Кога правилни,кога не,но важното е да има спор:cheers:Само катилите нямат мнение

BillyBoy`
23-12-2008, 00:30
а ти компетентен ли си че да казваш че от денсо иридиум нямало полза когато била на газ?щото аз съм минал почти 35000 км и колата си върви перфектно

Sunny
23-12-2008, 01:37
а ти компетентен ли си че да казваш че от денсо иридиум нямало полза когато била на газ?щото аз съм минал почти 35000 км и колата си върви перфектно
Ми за 164 надявам се , все пак от 2001 я карам на ГАЗ - свещи какви ли не смених . За 164 свещите са Голден Лодже и на газ и на бензин с тях проблем не съм видял , с Денсо иридиум ако караш 164 на бензин добре , на газ полза никаква .Поради факта че в БГ вече са дефицит (не се внасят) Голден Лодже по принуда карам с NGK . Ти може да си минал 35 000 на 145/146 но не на 164 а разликата е ОГРОМНА . Няма смисъл да спорим .
Ае със здраве ;) :handshake:

tonov
23-12-2008, 12:00
BillyBoy, sunny2006
сравнявате ябълки с круши.
8V TS и 16V TS са много различни, стига се карахте

spe4elist
23-12-2008, 12:12

Колега, дано правилно да си избрал свещите, щото за газ производителите предлагат други свещи, а и пробегът им е на половина, отколкото ако се кара само на бензин

BillyBoy`
23-12-2008, 12:17
аз не виждам да сме се карали някои ако е разбрал погрешно сорри :)абе не мога да разбера какво се вдетенявате толкова свещи за газ свещи за бензин взимаш слагаш работи ли колата добре работи караш ако не работи или като вземи да праи парчета слагаш други и пак стапка на педала и тва е:)а определено истината е във денсото :)мисля със това да се сложи краи на спора относно свещите

spe4elist
23-12-2008, 12:31
...:)а определено истината е във денсото :)...

А не е ли в енжекато:question:

Sunny
23-12-2008, 13:10
BillyBoy, sunny2006
сравнявате ябълки с круши.
8V TS и 16V TS са много различни, стига се карахте

@tonov ми нали и аз това казвам ;)

galinves71
23-12-2008, 13:47
аз не виждам да сме се карали някои ако е разбрал погрешно сорри :)абе не мога да разбера какво се вдетенявате толкова свещи за газ свещи за бензин взимаш слагаш работи ли колата добре работи караш ако не работи или като вземи да праи парчета слагаш други и пак стапка на педала и тва е:)а определено истината е във денсото :)мисля със това да се сложи краи на спора относно свещите

париииии.

BillyBoy`
23-12-2008, 13:52
париииии.
верно че си е цифра но при добро желание всичко става и се решават след това проблемите за години напред така че казвам от личен опит вложението си заслужава:)

sp_romeo1
25-12-2008, 23:51
Станко на теб поне съм ти казвал кво ги правеше 164ката ми.При 1л/1000км масло няма значение какви са свещите.Иначе за здравите мотори 16в .......:firstprize: