View Full Version : българската местна политика
Айде регистрирай се за постоянно в Студентски град, да кажем.
ае стой си на селу
ко пълниш градо само?
оно е станало кат очерна дупка
нтема ни един къде е излезнал
аз съм се фанал на бас че след две години практически цела българия ше живее у наше село
ФЕРАРИСТ
03-12-2008, 20:30
аз съм се фанал на бас че след две години практически цела българия ше живее у наше село
Ама това няма да значи че няма да си мечтае да си иди на селу......
Ама това няма да значи че няма да си мечтае да си иди на селу......
за съжаление значи че ще си донесе селенията тук ...
ФЕРАРИСТ
03-12-2008, 21:39
Нещата са навързани - едното не може без другото......в нашия случай са намесени повече от колкото трябва, но за това не е виновно нито едното, нито другото.....
абе то е за отделна тема,
ма просто икономическият модел на развитие на един, два града е сбъркан изначално и трябва да се вземат мерки
Айде стига против селенията, повечето смазваме със Селения алфите :-D
А за студентски град - защо ще се регистрираш за постоянно като не можеш да живееш за постоянно там :) Не се знае дали следващата година ще си на общежитие, камо ли пък на същия адрес.
EDIT: Точно по тази причина не би трябвало да имаш проблем, защото честитките би трябвало да ти ги пратят на настоящия адрес, при липса на такъв на постоянния.
Що па да не може да се регистрираш за постоянно в Студентски град?
Stoyan Georgiev
04-12-2008, 10:05
абе то е за отделна тема,
ма просто икономическият модел на развитие на един, два града е сбъркан изначално и трябва да се вземат мерки
съгласен
Що па да не може да се регистрираш за постоянно в Студентски град?
Защото ако си с постоянна регистрация в София, си губиш правото на общежитие, например.
Stoyan Georgiev
04-12-2008, 10:28
Защото ако си с постоянна регистрация в София, си губиш правото на общежитие, например.
при записване на общежитие, автоматично ти се води като адресна регистрация... ;)
при записване на общежитие, автоматично ти се води като адресна регистрация... ;)
Временно местоживеене, не постоянна регистрация. И не е автоматично.
Stoyan Georgiev
04-12-2008, 10:45
Временно местоживеене, не постоянна регистрация. И не е автоматично.
при записване на общежитие в студ. град ти се сменя адресната регистрация, абсолютно съм сигурен
след 5 години адресна регистрация в софия имаш право на софийско гражданство - и ето как сеяните къде иедеме кисео зеие ставаме софиянци
Ъм, за коя година говорим? След падането на тоталитаризма, такива неща като право на гражданство отпаднаха.
Ще помоля малката да си носи документите на някоя следваща среща в пипълсо, да видиш, че официално пребиваващ в студентски град не е със софийско постоянно местожителство по лична карта.
а ся отворко, отдели го в отделна тема и ще ти обясня как се прави това нещо в 21 век и без тоталитарни методи ;)
Stoyan Georgiev
04-12-2008, 11:08
Ъм, за коя година говорим? След падането на тоталитаризма, такива неща като право на гражданство отпаднаха.
Ще помоля малката да си носи документите на някоя следваща среща в пипълсо, да видиш, че официално пребиваващ в студентски град не е със софийско постоянно местожителство по лична карта.
това, че на личната ти карта го няма нищо не значи, нова лична карта не си изкарваш на всеки 4 месеца
унитата отиват извън софия
соц програма с данъчни преференции при откриване на офиси и работни места на селу
държавната администрация отива в нови хан
вуаля
софия си става малко село с половин милион мамуняци къде си викат копеле без да се счита за обидно
При изпълнение на първа точка, без нищо допълнителни, висшето образование съвсем ще се срине.
Второто си е откровено добро, аз също съм си го мислил.
Третото е глупост.
За да има работа навсякъде из България, работни места и т.н трябва силно правителство, некорумпирано, което да работа в тази насока, трябва силна съдебна система, която бързо да решава спорове и наказва виновните и силна полиция, да ги лови, да може да събере съответните доказателства, за да може съдът да ги осъди.
То това иска ЕС, пари има, ама ние, като народ нямаме акъл, воля и развитие, да принудим, тези които са избрани да вършат, това, а ако не го вършат да си ходят веднага, като който е виновен да ходи в затвора
каква е разликата дали професор ивонов ще ти преподава в софия или в каспичан?
като администрацият ане е тука нали се сещаш колко хора няма да се набутват тук щото имат работа с адиминстрацията?
отделно самите чиновници
професор ти иванов ще отиде, но читава тиква повече няма да отиде да преподава.
а администрацията трябва да се реформира така, че да не е нужно да ходиш на крака до министерството за всяка дреболия.
не?
професор ти иванов ще отиде, но читава тиква повече няма да отиде да преподава.
не те разбрах?
иначе за е-правителстовто поради професионални причини няма да са изказвам
мое да приемеш на доверие, че това нещо няма да работи поне още 15 години
това, че на личната ти карта го няма нищо не значи, нова лична карта не си изкарваш на всеки 4 месеца
Всеки път, когато си смениш постоянното местожителство, това трябва да се отразява в личните ти документи.
Малък, не искам да съм груб, но вземи прочети малко законодателство и наредби -изказваш се според неща, които си чул тук или там, без да имаш реална представа как работят нещата. А ако искаш, остави за довечера - ще ти обясня много по-лесно фейс ту фейс, отколкото във форума.
не те разбрах?
иначе за е-правителстовто поради професионални причини няма да са изказвам
мое да приемеш на доверие, че това нещо няма да работи поне още 15 години
никой читав няма да се заеме с преподаване, ако се преместят университетите и нищо друго не се направи. Друг е въпросът, че просто ще се удари силно рамо на частните университети в Софиа, 'щото тях няма как да ги принудиш.
А е-правителството няма да се получи, защото няма начин, или защото никой не си върши работата както трябва?
никой читав няма да се заеме с преподаване, ако се преместят университетите и нищо друго не се направи. Друг е въпросът, че просто ще се удари силно рамо на частните университети в Софиа, 'щото тях няма как да ги принудиш.
има, има :)
данъци и такси ;)
в софия 3 млн годишно
в каспичан 3 к годишно
примерно ;)
А е-правителството няма да се получи, защото няма начин, или защото никой не си върши работата както трябва?
както казах няма да коментирам
но е доста комплексен проблемът
аа
и трябва да се забрани на студентите да работят повече от 2 часа на ден
Stoyan Georgiev
04-12-2008, 12:44
Всеки път, когато си смениш постоянното местожителство, това трябва да се отразява в личните ти документи.
Малък, не искам да съм груб, но вземи прочети малко законодателство и наредби -изказваш се според неща, които си чул тук или там, без да имаш реална представа как работят нещата. А ако искаш, остави за довечера - ще ти обясня много по-лесно фейс ту фейс, отколкото във форума.
то се отразява някъде на хартия, но в България колко ходят да си подменят личните документи редовно, след всяка промяна ? ти ако си сниман с дълга коса на личната карат, а се острижеш ще отидеш ли да си смениш снимката ?
не ти казвам, че е законно, от там идва и убеждението ти, че съм незапознат ;)
Или се татуираш, като Седящият бик:noooo:, но и това зависи от органите прилагащи закона, тоест МВР
аа
и трябва да се забрани на студентите да работят повече от 2 часа на ден
много правилно! почти навсякъде по света има така наречените университетски градчета, които са доста колоритни и просперирет заради постоянния поток на студенти, които издържат инфраструктурата. а иначе ако не се направи нещо в най-скоро време София ще е невъзможен за живеене град!!!
Предлагам да се премести столицата:)
Искам да съм Софианец, ане столичанин!!!!
Омръзна ми това стройтелство и струпване на всякаква паплач:noooo:
Университе има не само в София......то едни университети...я кажете навън, къде ни признават образованието????
Спокойно може да се направи административен център извън рамките на околовръстното, но не го виждам да стане някак.
За университетските градчета - предполагам, че по някое време и тук ще се появят такива, но това ще бъде продиктувано от пазара, както е нормално в една либерална демокрация. Пък и какво не ви харесва на Свищов?
@Стоян - ще говорим довечера, ако дойдеш.
Отделили са ни спамерите в отделна тема май :)
Това пък с петте години никъде го няма.
И недейте да бъркате постоянен адрес (имате го в личната карта :) ) и адреса по местоживеене (адресна регистрация).
Stoyan Georgiev
04-12-2008, 18:35
@Стоян - ще говорим довечера, ако дойдеш.
оки :) 8-)
добре че сте вие "столичани", да не ми пречат чак толкова задръстванията;)
само мисълта как вие полудявате от това, ми оправя деня хахаха....
@дойнов, нали знаеш аз къде "плащам данъци" :)
и всичките ви "идеи" и "плачкания" нали знаете че са всуе?;)
София е станала, като автобус 280-винаги има място за още един.