Log in

View Full Version : Въпрос относно... Toyota Celica

Mapтo
07-12-2008, 12:43
Здравейте колеги и приятели, един познат ми отправи една доста изгодна оферта за Toyota Celica 1,8i 16V 98ма година модел. И аз обмислям дали да я купя(Но не за мен !Разбира се!!!), но има следните проблеми: При работещ двигател , изхвърля адски много масло, като отворя капака направо пръска чак. Като от водоструйка..:notify: и също така и от ауспуха...
Та тоя познат ми каза, че нямал представа на какво се дължало това ... Аз мисля, че гарнитурата на главата си е заминала... или..Има някакво запушване на маслената помпа .. абе нямам представа. Иначе е на 96 хил.КМ! Та затова се обръщам към вас тъй като все някой би могъл да разбира повече от японски двигатели...А и не ми се регва в Toyota Форума, за да излагам себе си и форума ни :wow:
Ето и малко снимки..На външен вид е Ок, но на вътрешен вид...:x Целта ми е да я купя колата на братовчед ми, който е бедно момче като "Коледен подарък", и мисълта ми е дали си заслужава да вкарвам братчеда в такава "гимнастика"
Драги Приятели , Най- учтиво ви моля - без излишни спамове и т.н.
Благодаря ви предварително и Лек Ден - Марто

Mapтo
07-12-2008, 13:33
Към Господа Модераторите - Моля ви бъдете така добри да преместите Темата в раздел "Общи приказки"..
Мисля, че не и е тук мястото на тая Тема..., за което се извинявам..

code
07-12-2008, 13:52
То или се подарява нещо напълно изрядно или не се подарява въобще. Това е моето мнение. И след като момчето е бедно повече ще оцени някой запазен масов модел отколкото екзотични машини да се чуди как да ги опазва и поддържа.

пп Поздрави за замисъла! Уважавам хората с големи сърца. :handshake:

myato
07-12-2008, 14:46
Това,в състоянието,което описваш е абсалютен пустиняк.В общи линии плаче за нов двигател или за основен ремонт на същия,ако все още е възможен.Въпросните Тойоти са детска радост,която още първия собственин издухва до дупка и после търси идиот,който да я купи и да налива пари в бездънна яма.Казвам ти го от преки наблюдения!!!

dilian alfa gtv
07-12-2008, 15:21
същото както при алфите с две думи.

Оги
07-12-2008, 15:58
То или се подарява нещо напълно изрядно или не се подарява въобще. Това е моето мнение. И след като момчето е бедно повече ще оцени някой запазен масов модел отколкото екзотични машини да се чуди как да ги опазва и поддържа.

пп Поздрави за замисъла! Уважавам хората с големи сърца. :handshake:

На пълно подкрепям мнението.
Може некоя кола по масова и по евтинка но да е читава.
Тая на какви пари е защото гледах в официалния вносител същата ,но за 7-8 бона некъде пак същата година и двигател мисля.

Mapтo
07-12-2008, 16:04
Дават ми я за 400 евро...
Но едва ли ще се намери решение на проблемите по двигателя....:dunno: гледах едни двигатели из нет-а и струват от 800 до 2500 евро.:notify:

RaIDeR
07-12-2008, 16:32
Кво само отчайвате колегата , ясно е ,че я е намерил на далавера па тва с маслото е дребен проблем , смяна на едни прости гарнитури и си пак в джаза , копувай и не му мисли много щом е на далавера няма да згрешиш ! Само трява да улучиш точният майстор , че такива веч зор се срещат !

Успех !

myato
07-12-2008, 16:49
Бе то има само едно нещо дето е непоправимо на тоя свят.

morfius
07-12-2008, 17:27
Дават ми я за 400 евро...
Но едва ли ще се намери решение на проблемите по двигателя....:dunno: гледах едни двигатели из нет-а и струват от 800 до 2500 евро.:notify:

400 евра и от морга ще и вземеш като я гледам на снимките ... ако не може да се оправи само броните, джантите и спойлера са повече пари, вземай и карай на проверен майстор... ако може прави - ако не към моргата.
Е можеш и на части пари да изкараш от нея - ама е играчка.

Оги
07-12-2008, 19:43
Е щом е толкова си заслужава от всякъде.

Mapтo
07-12-2008, 22:15
Току що поразпитах подробно моя познат по скайп-а за тия дефекти по Тойотата и той ми вика, че не е била палена точно 2 години....:no: ,а и последно като я карал бил късал някъв ремък......:screwy::stretcher: оправил го.Но майсторите като му отворили главата да видят какво е станало и нещо попаднало при интервенцията вътре при буталата......:notify: камъче ли било, гайка ли..?Неизвестно какво. И оттогава насетне колата пали, но както писах - мотора пръска като градинарска пръскалка... и няма оправяне. Та тоя ми пише, че и бил сменял гарнитурата 2 пъти сам...бла бла бла бошлаф... Но аз реших- Да не си вкарвам автогол, както и братчеда!Та да ми е мирна главата:flowers:А и времето ми е кът, за да се занимавам с разни разглобявания, части-масти и т.н. Иначе благодаря ви..
Е живот дълъг, все нещо ще падне:lupe:само живи и здрави да сме!!!

Ilko Ivanov
07-12-2008, 22:19
Добре де,освен през аспуха откъде изхвърля масло?Ако имаш предвид,като отвориш капачката на капака на мотора - това е нормално.Точно под нея са двете колела на разпределителните валове и направо загрибат маслото и го хвърлят на 2 метра пред колата.За пушенето от аспуха има доста варианти,но най-стандартния са гумички на клапаните.Японските двиг. са доста капризни в това отношение.

Mapтo
07-12-2008, 22:31
Добре де,освен през аспуха откъде изхвърля масло?Ако имаш предвид,като отвориш капачката на капака на мотора - това е нормално.Точно под нея са двете колела на разпределителните валове и направо загрибат маслото и го хвърлят на 2 метра пред колата.За пушенето от аспуха има доста варианти,но най-стандартния са гумички на клапаните.Японските двиг. са доста капризни в това отношение.

И при плътно затворена капачка на мотора и през ауспуха пръскаше невероятно, но факт ... Дори като отваряхме капака на двигателя целия отвътре беше подгизнал,а от ауспуха течеше като от чешма и пръскаше яко та дори и дрехите ми си заминаха.Колко ли литра масло изхвърли тва чудо брей...Много съмнителна работа е туй нещо!

Ilko Ivanov
07-12-2008, 22:44
Е това звучи като счупено/и бутало.По-добре че си се отказал.

myato
08-12-2008, 05:03
Ремъка,дето го е късал,да не е бил случайно ангренажен?
А след като знаеш,че е паднало нещо от главата в колекторите или блока,трябва да си пълен идиот да запалиш двигателя.
Бягай далече от тази морга.Това плаче за нов мотор отвсякъде.

RaIDeR
08-12-2008, 15:11
Колега Mapтo дай да я взема аз тая селика за 800 лева !
Ще ме уредиш ли ?

Mapтo
08-12-2008, 17:40
Колега Mapтo дай да я взема аз тая селика за 800 лева !
Ще ме уредиш ли ?
Колега Raider, веднага те уреждам! Ама моя познат вече е говорил със някъв поляк и онзи му я капарирал и щял да взима колата до дни.... :? Защо не ми каза по-рано бе колега. Съжалявам:-|

RaIDeR
08-12-2008, 21:45
ААА тей ша кажеш ти !
Ти си ебати човека само от джантите ще вземеш 500 кинта !
Тва си е чиста далавера ко ще без двигател да е !
Тея бракми вярвят поп 7-8 бона , ти май само се намираш на приказка !

Mapтo
08-12-2008, 23:35
ААА тей ша кажеш ти !
Ти си ебати човека само от джантите ще вземеш 500 кинта !
Тва си е чиста далавера ко ще без двигател да е !
Тея бракми вярвят поп 7-8 бона , ти май само се намираш на приказка !

Виж колега, имам ред причини, които не ми позволяват да се занимавам с продажби на каквито и да били отделни елементи и части и т.н. А дори няма къде да ги складирам нещата... аз дори и гараж не мога да си позволя, тва тук не е като в Бг(" иди и поискай малко червен пипер от комшията...)та тук плащам на год. 150 евро само заради правото ми да паркирам колата ми на улицата за синя зона, на която живея...Тук нещата са съвсем други... А и не съм чак толкова "На приказка" иначе какво си мислиш, че аз не бих могъл да правя разни далавери и тям подобни ли.. да ама Не!Не че не ми се иска...
Просто липсват условия...
Поздрави

fred
09-12-2008, 09:17
Виж колега, имам ред причини, които не ми позволяват да се занимавам с продажби на каквито и да били отделни елементи и части и т.н. А дори няма къде да ги складирам нещата... аз дори и гараж не мога да си позволя, тва тук не е като в Бг(" иди и поискай малко червен пипер от комшията...)та тук плащам на год. 150 евро само заради правото ми да паркирам колата ми на улицата за синя зона, на която живея...Тук нещата са съвсем други... А и не съм чак толкова "На приказка" иначе какво си мислиш, че аз не бих могъл да правя разни далавери и тям подобни ли.. да ама Не!Не че не ми се иска...
Просто липсват условия...
Поздрави

Нещата там при теб, са както в Българияу преди 1944, има ред-:razz:

RaIDeR
09-12-2008, 13:46
Извинявам се колега Mapтo мислех ,че става вапрос за в България !

Ma7e4k0
10-12-2008, 00:34
Извинявам се колега Mapтo мислех ,че става вапрос за в България !